Ale tak proč ne, já bych si toho počtu příspěvků třeba ani nevšiml

Pokud jde o přílohy, zřejmě to překročilo limit na velikost, protože mě to šlo vložit úplně normálně.
Jinak taková perlička k tomu "pexesu", moje dcery to složily za 1/4 hodiny

Mě pak ještě docvakla jedna věc, jak se tohle dá řešit, resp. jak vysvětlit, o co jde. Označil bych to jako princip vzorovaného plátna, typicky si lze představit např. látku potištěnou barevnými puntíky. Nikdy to není náhodné potištění, ale ta látka má vzor, který je třeba na kusu 2 x 2 m krásně vidět (třeba úsek 50 x 50 cm se opakuje stále dokola), ale něco jiného je, když z takového plátna dostanete jen výřez 10 x 10 cm. Max. 4 společné strany ve výřezu jsou tudíž chybný předpoklad, důležité bylo právě to točení barev a zkusit v tom najít primitivní vzor (ty šedé obdélníčky).
To jen na okraj, já to původně chtěl řešit hrubou kombinatorikou, proto to má ty bílé čtverečky, na kterých jsem měl původně jednotlivé čtverečky očíslované, ale pak jsem zjistil, že těch kombinací je možných ve skutečnosti méně, takže mi bylo jasné, že to musí mít jednodušší řešení. Nicméně jak jsem psal, pořád je to u mě o náhodě. Těžko říci, jestli to samé jde udělat i s jinou barvou stran do trojúhelníku, zkoušet už se mi to nechce

Podle mě je to nakonec fakt spíš výřez nějakého konkrétního vzoru látky, nebo je to v tom silně inspirováno