Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:49:41
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 65 66 [67] 68 69 ... 89

Autor Téma: Koutek úvah a rozjímání o hrách  (Přečteno 279744 krát)

Ivan

• Zasloužilý člen
Re:Koutek úvah a rozjímání o hrách
« Odpověď #990 kdy: Květen 21, 2020, 11:52:45 »

No, já většinou začínám červenou, takže mi vadí jiný barvy. Řekl bych, že to spíš záleží na postupu. Je pravda, že některý čtverečky mají tři barvy stejný umístění a mění se jen ta čtvrtá barva, některý jsou úplně jiný. Asi bude jen jedno správný řešení, protože ani nevidím systém v barvách a jejich umístění na jednotlivých čtvercích..
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #991 kdy: Květen 21, 2020, 17:59:54 »

Dneska během práce mě napadly nějaký úvahy, zas na to večer chvíli kouknu. Předem varuju že jestli to nemá řešení, tak někomu přijdu odšroubovat hlavu :-D.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #992 kdy: Květen 21, 2020, 21:30:16 »

Jestli to nemá řešení, tak budu střílet..
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #993 kdy: Květen 21, 2020, 22:15:56 »

Tak řešení to má a již bylo objeveno., Nicméně mi nebylo sděleno s tím, že se mám snažit a přijít si na to sám. To je tak, když chce někdo s něčím pomoct, mezitím mu to vyřeší někdo jinej, ale Vám už se to nesdělí, když Vám to začne vrtat hlavou.

Nicméně mi bylo sděleno, že na řešení se přišlo metodou pokus omyl a byl dotázán zadavatel úkolu, jestli je možný na to přijít nějakým systémem nebo jen kombinatorikou. Odpověď mi prý sdělena bude..
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #994 kdy: Květen 21, 2020, 22:17:42 »

myslim že jsem našla nějakej systém.
Víš co, ať si škubne :-D.

Nah, snažila jsem se k tomu přistoupit logicky, ale myslim že systematická metoda pokus-omyl musí mít výsledky rychleji, takže měnim strategii.

Nah, kecám, jen strojově měnit čtverce je na mě moc nudný, můj mozek už na to kašle.
« Poslední změna: Květen 22, 2020, 10:32:45 od Yuyana »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #995 kdy: Květen 22, 2020, 14:20:48 »

Podle mě to má systematické řešení, ale tohle byl obor matematiky, který šel vždy mimo mě - takže za mě jedině metoda pokus-omyl :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #996 kdy: Květen 22, 2020, 15:34:14 »

To víte, že to má řešení (viz příloha) :D Jen hodinu a kousek, než mi došlo, že se ty barvy stáčejí, ale i tak to bylo z nástřelu a zrovna jsem se trefil hned napoprvé.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #997 kdy: Květen 22, 2020, 15:58:44 »

Ty jsi u toho vydržel hodinu? :-D Závidim. Já jsem si všimla pravidel v barvách, a pak můj mozek usnul :-D. Takže gratuluju.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #998 kdy: Květen 22, 2020, 16:03:45 »

Díky :) Já přijel dřív ze školení, takže jsem už neměl do čeho píchnout a vzpomněl jsem si na tohle. Právě ta pravidelnost v barvách mě pak trkla do očí, že  prostě něco jde spárovat jen zdrcadlově, takže jsem si řekl, že bude stačit chytit jen jeden vzor 2 x 2 a pak to vybalancovat (doplnit) do 3 x 3 a ono to skutečně vyšlo. Je možné, že to má dokonce více řešení, ale to už se mi zkoušet nechtělo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #999 kdy: Květen 22, 2020, 16:35:19 »

Super, díky. :)

Já věděl, že jsou tady lidi, na který je spoleh. ;D

Já bych na to sám asi v životě nepřišel. A to jsem nad tím seděl upřímně dýl než hodinu. ;D

A teď mi vrtá hlavou, jak se Ti sem podařilo nahrát ten obrázek, mně to totiž pořád hází nějaký chyby. ;D
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1000 kdy: Květen 22, 2020, 17:00:03 »

A máme tu jubilejní 1.000 příspěvek v tomhle vláknu. Sice nepíšu nic k věci, ale chtěl jsem si ho uzmout pro sebe.:-D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1001 kdy: Květen 22, 2020, 17:45:37 »

:-D potlesk. Myslim že tady se offtopik netrestá, ale v tomhle případě... no nevim nevim :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1002 kdy: Květen 22, 2020, 19:10:39 »

Ale tak proč ne, já bych si toho počtu příspěvků třeba ani nevšiml :D

Pokud jde o přílohy, zřejmě to překročilo limit na velikost, protože mě to šlo vložit úplně normálně.

Jinak taková perlička k tomu "pexesu", moje dcery to složily za 1/4 hodiny :D Mě pak ještě docvakla jedna věc, jak se tohle dá řešit, resp. jak vysvětlit, o co jde. Označil bych to jako princip vzorovaného plátna, typicky si lze představit např. látku potištěnou barevnými puntíky. Nikdy to není náhodné potištění, ale ta látka má vzor, který je třeba na kusu 2 x 2 m krásně vidět (třeba úsek 50 x 50 cm se opakuje stále dokola), ale něco jiného je, když z takového plátna dostanete jen výřez 10 x 10 cm. Max. 4 společné strany ve výřezu jsou tudíž chybný předpoklad, důležité bylo právě to točení barev a zkusit v tom najít primitivní vzor (ty šedé obdélníčky).

To jen na okraj, já to původně chtěl řešit hrubou kombinatorikou, proto to má ty bílé čtverečky, na kterých jsem měl původně jednotlivé čtverečky očíslované, ale pak jsem zjistil, že těch kombinací je možných ve skutečnosti méně, takže mi bylo jasné, že to musí mít jednodušší řešení. Nicméně jak jsem psal, pořád je to u mě o náhodě. Těžko říci, jestli to samé jde udělat i s jinou barvou stran do trojúhelníku, zkoušet už se mi to nechce :) Podle mě je to nakonec fakt spíš výřez nějakého konkrétního vzoru látky, nebo je to v tom silně inspirováno :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1003 kdy: Květen 22, 2020, 20:33:19 »

No, budiž mi omluvou, že jsem to zkoušela po práci a sledovala u toho seriál :-D. Fakt je že jsem hrdá na to, že můj ADHD mozek v tom našel alespoň nějaký zákonitosti.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1004 kdy: Květen 22, 2020, 20:47:13 »

Z toho si nic nedělej, já té starší slíbil, že když to do hodiny dá, tak jí zaplatím její extra computer-hodinky a přitom jsem si byl naprosto jist, že to nemůže dát :D Pustily se do toho obě a jako na potvoru hned po chvilce začaly kroužit kolem správného řešení. Namísto toho, aby je to opustilo (jak jsem doufal), tak tu kombinaci dotáhly do konce a bylo po všem. Ony tedy měly dost silnou motivaci :D
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 65 66 [67] 68 69 ... 89