Nejprve se musím omluvit za zkomolení názvu Tuzex, nechápu, jak se mi to povedlo

Ale všichni asi pochopili, o čem byla řeč.
No, s těma krabicovkama mi to taky přijde podivné, ale ono to bude hodně podobné s funkčností jiných podniků, kdy akcionáři a spol. tlačí na co nejnižší cenu. Dneska už se navíc řada her nevejde na rozumně veliké médium, takže by vývojář/distributor beztak potřeboval nějakou službu, ze které by pak ta data distribuoval. Otázkou tedy je, jestli to množství dat opravdu narostlo proto, že muselo, nebo je to důsledek toho, že kvůli absenci médií už není potřeba dodržovat limity? Něco jako nepřekročitelnost 600 kB paměti

Za mě by byl v současné době ideální stav bigbox, v něm CD/DVD s instalátorem a k tomu třeba GOG jako distribuce binárek (pokud by šlo o nějak překotně veliké množství dat). Podmínkou by byl jen aktivační klíč. Binárky bych si však mohl stáhnout a dále už bych připojení nepotřeboval a mohl bych hrát čistě offline (maximálně sem tam patch). U menších her bych se vrátil ke klasickým bigboxům se vším všudy, docela se divím, že to GOG už dávno nenapadlo. Osobně si totiž myslím, že hráči by ocenili a případný reprint starších titulů (nemyslím zrovna 90. léta, ale třeba to, co se s příchodem Steamu přesunulo čistě do online distribuce). Čas od času vyjde nějaké krabicové kompendium, ale to jsou jen ty menší boxy, i když díky i za ně.
U ceny her je ten pohled dvojí. Já osobně nesouhlasím s tím, aby ta cena byla srovnatelná s případným bigboxem, protože digitální materiál nemá tu správnou přidanou hodnotu. Schválně jsem se před nějakým rokem ptal manželky, to ještě dělala ve firmě se zakázkovou výrobou krabiček, jak moc náročné by bylo vyrobit klasický dvoudílný bigbox a překvapilo mě, že to není nic náročného a finančně tak nákladného. Napadlo mě to kvůli tomu, že jsem v té době viděl nějakou zakázku na krabičky od Amanity a dělala jim to podobná firmička. Takže abych šel k věci, případné přepálení bigboxů mi přijde taky ujeté. Jenomže ono by to pak distributorovi nehrálo do karet a musel by s digitální distribucí níže, proto se do krabic dostanou dneska už jen ty rádoby sběratelky (vlastně dokonce limitky) a jiné speciální edice.