Dneska jsem si zas našel pár hodin času a uzavřel baronovu linku. Bylo docela zajímavé si tuhle verzi konce prožít na vlastní kůži, protože je to úplně něco jiného, byť ten efekt je nakonec hodně podobný. Souboj s běsem byl tužší, přeci jen předtím jsem měl na něj vyšší level, ale hlavní problém byl spíše v tom, že se mi pod nohama pořád pletly ti "spolubojovníci". Musel jsem tak často odskakovat a obnovovat Queen.
Na řadu pak přišla Keira a její vyčůrané úkoly

Ostrov jsem vyřešil jinak a vyplatilo se. Vlastně jde jen o ten konec, kdy jsem se rozhodl duchovi nevěřit a otevřela se mi tak alternativní cesta řešení úkolu. Graham při ní sice taky zemřel, ale tentokráte dobrovolně. Následoval klasický úkol pro Zaříkavače z tryznami, což jsem splnil úplně stejně jako předtím a pak zas přišel na řadu Keiřin závěr.
Z důvodu záznamu jsem to napoprvé vzal i s romancí, ale napodruhé jsem se tomu vyhnul. Důsledek je stejný, akorát bez té intimní scény. Skončí to také na pláži a také mě uspala. Na ostrově jsem byl původně připraven provést záznam všech 3 voleb, ale už se mi do toho moc nechtělo. Obzvláště boj s Keirou mi přijde zbytečně sadistický

Levelem už jsem přes a vůbec je to taková divná volba. Vzhledem k tomu, že jsem pokračoval v té části, kde jsem romanci s ní odmítl, tak jsem jí na ostrově jen popřál hodně štěstí a nechal jí jejímu osudu. Vím, co se stane, neprozřetelně jsem zahlídl nějaké video, ale nevím kdy, kde a proč

Je to takové smutné, protože Keira bude díky tomu chybět v bitvě na Kaer Morhen.
No, ale to byl do určité míry účel. Nechci mít hru stejnou jako předtím a rád bych viděl tyhle alternativy. Druhý v pořadí byl proto Letho. Pomohl jsem mu, ale do boje s lovci odměn už jsem se nepustil, byť jsem mu hlavu přeci jen zachránit musel. Při konečném rozhovoru jsem ho poslal, ať si najde nějaké opuštěný úkryt. Tím pádem by ani on neměl na Kaer Morhen být.
Zaklínačské zakázky jsem zatím vynechal. Dosáhl jsem totiž na level 10, což je doporučený level pro návštěvu Novigradu a tak pro změnu pospíchal tam. Čekal jsem tam totiž jednu scénu navíc, ale na naměstí s popravištěm umřeli opět ti samí. Na nic jsem tedy už nečekal a zamířil vyhledat Triss. Je zajímavé, jak mě to setkání dokáže vždycky dojmout. Teď možná dokonce více, protože už to s Triss vlastně táhnu pár měsíců od jedničky přes dvojku až sem

Nevím, zda-li už došlo k úpravě dialogů, ale raději jsem ještě moc nezabředával do tohohle příběhu. Namísto toho jsem si šel pořešit pár zaklínačských zakázek.
Lovce vlkodlaka jsem tentokrát pořešil rychle a nechal se uplatit sestrou zemřelé Hany. Ono v principu je to vlastně to nejlepší řešení tohohle úkolu. Od lovce jsem pak odmítl vzít odměnu. Není to poprvé a určitě ani naposledy, co jsem někde zalhal, ale jak už jsem psal, nechci z toho mít úplně stejnou hru jako předtím.
Poslední, co jsem za dnešek stihl, byla návštěva snílky, tedy zatím jen ta fáze, kde jsem jí probudil. Levelem se blížím na 12 a mám docela obavy, aby se mi nezačaly vzdalovat některé zakázky. Na druhou stranu ono je to vlastně jedno, hra si beztak to levelování pohlídá. Když už jsem u toho, vycvičil jsem si rovnou druhou úroveň Queen a jak to tak propočítávám, ono to z pohledu skillů není nic moc slavného. Pokud bych chtěl i 3. úroveň, musím nainvestovat dost bodů i do jiných znamení, čímž zas nebudu mít body pro meče, kde je obdobná klička. Nějak to díky tomu zrtácí tu volnost, co byla v jedničce a dvojce. Pokud překročím level 40 (New+), tak to asi bude jedno, ale je to docela svazující.