Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 18:38:54
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 20

Autor Téma: (Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon  (Přečteno 183062 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #225 kdy: Říjen 08, 2015, 22:49:00 »

IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #226 kdy: Říjen 09, 2015, 23:23:13 »

Ten patch 1.10 už vyšel (na gog). Má 10 GB :D.
https://www.gog.com/news/the_witcher_3_wild_hunt_patch_110
IP zaznamenána

Chidlink

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #227 kdy: Říjen 10, 2015, 12:06:07 »

Zaklínače trojku bych podruhý určitě nerozehrál, ten bojový systém mi tam připadal děsně nudný a stereotipní - není to vůbec žádná výzva - a příběh už přece znám takže není důvod to hrát podruhé i když já jsem Zaklínače trojku ani nedohrál, skončil jsem těsně před koncem a nemám chuť to zapnout znova, prostě mě ani nezajímá jak to skončí. Nechápu jak mohl dostávat Zaklínač tak vysoká hodnocení.
Třeba teďka hraju Might and Magic: Heroes VII, sice třeba nemůžete pokračovat v kampani za necropolis díky bugu :D, ale ta hra je prostě mnohem zábavnější než Zaklínač a bojový systém je tam celkem výzva i na střední obtížnost. Ty mise mi připadají prostě zábavné a příběh v nich mě celkem i zajímá.
Kdyby měl Zaklínač větší výzvu v bojovém systému a díky tomu by mělo prozkoumávání světa a vylepšování věcí opravdu smysl, rád si to zahraji znovu.
Navíc hra tě za prozkoumávání světa naopak ještě trestá, protože za zabíjení potvor nezískávaš skoro žádné zkušenosti.
« Poslední změna: Říjen 10, 2015, 12:14:35 od Chidlink »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #228 kdy: Říjen 10, 2015, 12:25:13 »

4Milhaus: Díky za info, půjdu ho testnout :)

4Chidling: Jo, je to tak. Podle mě to teď dohraju, možná snad to doklepu i do prvního datadisku, ale potřetí už to opravdu význam nemá. Zůstalo za mnou několik rozhodnutí, která měla ještě jednu možnost, ale rozehrávat to jen kvůli tomu se mi už nechce. Po traileru z datadisku už začínám mít jasno, že trojka bude přežívat jen na těch přídavcích. Málo zkušeností za potvory je prostě zájem vývojářů, ta hra si tvůj level koriguje sama, tedy tak, aby to vyhovovalo tomu, jak si jí autoři vymysleli. Takže máš sice openworld, ale je ti v podstatě k ničemu. Je to zkátka hra, která umí překvapit jen napoprvé.

Edit: Tak on se mi patch včera stáhnul automaticky, ani jsem si toho nevšiml.

Edit 2: Bezva, hra mě vykopla :) Normálně se mi zrušila všechna připojená DLC a hra mě proto nepustí k mým save pozicím. Takže jdu zkusit s těmi DLC něco pořešit ... bohužel, musím je teď nainstalovat všechna přes jeden balík, tudíž tam budu mít i to, co jsem tam mít nechtěl ;)

Edit 3: Hra už běží, DLC jsou nainstalována všechna, s čímž už nic nenadělám, ale alespoň alternativní vzhledy Triss, Ciri a Yennefer jdou vypnout.
« Poslední změna: Říjen 10, 2015, 12:51:40 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #229 kdy: Říjen 11, 2015, 11:21:14 »

Musím říci, že Zaklínač 3 má jedno velké pozitivum ... poznáte podle něj, kdy se vám do Win10 stáhla aktualizace :D Nic proti desítkám, ale aktualizace jsou dost velký vřed na kráse.

Problém je, že systém se aktualizuje tak nějak průběžně a to dokonce i tehdy, když se nastaví, že se má ptát. Potíž je pak hlavně v tom, že on sám si prostě o restart neřekne. Za poslední 3 neděle tedy docela skřípu zuby. V tom horším případě se aktualizace pozná podle toho, že vypadne Cortana (ano, na PC). Díky tomu nejde mnoho dělat, nefunguje tlačítko Start apod. Ty menší aktualizace ovšem zůstanou skryté, ale v Zaklínači 3 se to snadno pozná, protože přestane jít plynule :D Hlavně animace na to trpí. Ostatně problém je i s přehráváním normálních videí.

Pro někoho, kdo zapíná PC každý den, je to asi menší opruz, ale já si poslední dobou navykl, že ho nechávám ve stavu spánku, takže mi nabíhá bez restartu. Ať tedy chci nebo nechci, musím pravidelně restarovat. Tohle Microsoftu moc nepovedlo, i když ono to svou logiku má. Akorát já mám raději věci pod kontrolou.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #230 kdy: Říjen 12, 2015, 07:34:03 »

Windows 10 a jeho oběti. Někdy přemýšlím, jestli MS nevyrábí náhodou po tajmu novou atmosferickou hororovou hru, něco ve smyslu "...zachraň svoje data", páč windows 10 umí dokonale navodit atmosféru naprosté hrůzy, paniky a zkázy, ve které pak člověku nezbývá nic jiného, než se modlit. (nic jiného s tím dělat nejde, protože windows 10 dělá všechno automaticky, tedy i zachraňuje data, když nefunguje a padá). Na druhou stranu není jisté, jestli windows samo o sobě není ve skutečnosti vir, kde to u 10 již dotáhli téměř k dokonalosti. Těžko říct, nod mi nic nehlásí, ale ten MS vždycky nadržoval.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #231 kdy: Říjen 12, 2015, 07:55:13 »

Včera jsem konečně dospěl do bodu, kdy už mám to podstatné ve Velenu a Novigradu hotové. Tedy až na malé spiknutí proti Radovidovi, což je už jen malá odbočka.

U Triss jsem tak nějak váhat nemusel. Ten, kdo stojí za alternativními vzhledy postav, je buďto ... mno, ještě že se to dá vypnout. Jako fajn, ta hra dost cílí na nedospělé publikum, ale to i kurtizány v bordelu vypadají oproti Triss ctnostně. Nehledě na to, že v tomhle oblečku by určitě na ulici upoutala pozornost kdejakého strážného. Bylo velice snadné jí dát sbohem :) Suma sumárum, on to možná ten grafik udělal schválně :D

Tím pádem jdu po lince s Yenn, ať si tedy vyzkouším i tu druhou stranu. Za poslední hodiny jsem toho odehrál dost, ale opravdu jediné dva body, které mě nějak znovu zaujaly, byla opravdu jen ukázka Ciri z pohledu Dudu a pak přestavba Marigoldovo hospody, konkrétně ta část, kde upír zraní Priscilu. Přesně takhle to má být - krátké a výstižné. Ta scéna musí mluvit sama za sebe.

4Milhaus: S aktualizacemi to dotáhli do extrému, protože teď už vlastně nemáš nad systémem dostatečnou kontrolu. Navíc je pro MS mnohem snažší rušit podporu starších zařízení. Je tedy pravdou, že práci s pamětí to má dobrou (tedy ne tou mojí, ale RAM :D ), otázkou ovšem je, zda-li mi to za to stojí? Opravdu, poslední 3 neděle to s aktualizacemi stojí za to. Pořád ale ještě věřím, že to MS myslí upřímně :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #232 kdy: Říjen 12, 2015, 18:57:58 »

Namísto hraní jsem se nakonec věnoval videím, takže jsem si místy v rychlosti, místy podrobněji, prohlédl předchozí události. Postupně jsem se tak znovu prokousal k alternativním vzhledům.

Je to prostě nezvyk. U Ciri bych ještě to polobrnění bral, byť v tom jednoduchém obleku se mi líbí podstatně více. Holt je to bojovnice, takže to tak nějak do toho zapadá, ale u Triss prostě opravdu ne :) Paradoxně v té finální scéně romance to tak divně nepůsobí, ba naopak, ovšem to je jen chvilková záležitost - on tam totiž ten obleček není vidět úplně celý. Účes bych možná ještě zkousl, přeci jen ta výsledná vizáž vznikla až ve dvojce, jenomže je to dost kýčovité. Ano, nejhorší je, že tohle někdo dotvořil dodatečně. Kdyby to v té hře bylo od počátku, tak bych si holt musel zvyknout :D

Ohledně děje musím znovu konstatovat, že divadlo a honba za fanatickým upírem jsou dobrým zakončením novigradského děje. Naopak, škoda, že se třeba dál nedozvíme, jak to s Priscilou dopadlo apod. Když jsem dával videa dohromady, tak jsem zjistil, jak je vlastně celý ten příběh okolo záchrany Marigolda nafouknutý. Možná právě ta rozvláčnost a točení se po spirále je příčinou, že to napodruhé už tolik netáhne. Má to v sobě náznak kapitol z předchozích dílů, jenomže z toho není kam smysluplně odbíhat.

U Triss mě mrzí ještě jedna věc, vlastně další důvod, proč nakonec zatnout zuby a zkusit Yenn - ta romance je nachlup stejná i přes nový patch, takže změna opravdu nastane až zítra s datadiskem ... heh, tak jsem to nakonec do toho datadisku opravdu vydržel :D Mimochodem, nemůžu si znovu nerýpnout do jedné věci. Ta piha na levé lopatce u žen - oni mají snad jen jednu texturu ženských zad :D Přišlo mi to až komické, když jsem to viděl i u Marie Louisy la Valette. Každopádně zítra u Triss vypnu alternativní vzhled a nejspíše i u Ciri. Yenn jsem ještě neviděl, na tu dojde řada až zítra.

Úplně jsem zapomněl zmínit jednu věc. Včera jsem zkompletoval základní sadu školy kočky, takže vyjma kuše mám na sobě vše z ní (kuše je až od levelu 23). Mám i vylepšenou zbroj, ale ta je opět limitována až levelem 23. Zítra se při troše štěstí dostanu na 19, takže zatím času dost. Je pravdou, že v tuhle chvíli jsem nic silnějšího v lootu neobjevil, takže skládat set má opravdu význam. Z pohledu ocelového meče je to dokonce nutnost, protože ten mi začal zaostávat jako první (pokud jde o relikvie). Úkol s Hattorim jsem sice pořešil, ale nedělám si iluze, že ten jeho meč bude lepší. Než se totiž naděju, tak si budu moci vyrobit upgrade setových mečů. Jsem rád, že si mi to podařilo pořešit takhle rychle.

Pokud jde o Keiru, tak stále nic. Vypadá to, že na tu dojde opravdu až po návratu ze Skellige. Triss už je fuč, takže jsem ani nepořešil sošku nilfgaarďana (krom ní jsem ještě během jednoho z prvotních úkolů našel sošku šlechtice, což bylo také zajímavé). A pokud jde o dovednosti, ty jsem zase nějak vynechal :) Ale ráno na to budu muset kouknout. Pořád rozvažuju, zda-li dále trénovat i znamení nebo ne. V principu asi nic nezkazím (máme tu přeci resetovací lektvar), ale pokud ano, tak prvotní je Queen a kvůli tomu musím trénovat ještě jeden další a tady se rozhoduju mezi Igni a Aardem.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #233 kdy: Říjen 13, 2015, 08:00:27 »

Srdce z kamene se mi ráno doinstalovalo, je to nějakých 2,4 GB dat. Verze hry zůstala stejná, patch 1.10 byl v podstatě přípravou pro datadisk, takže v tomto ohledu nic nového. Datadisk samotný se přidal k již rozehrané hře - naběhl mi úvodní úkol (modře zvýrazněný) a 2 tooltipy. Jeden o doporučeném levelu 30+ a druhý o novém typu obchodníka.

Ohledně levelu tedy to, co jsme zhruba čekali. Do datadisku lze ovšem vlézt i mimo rozehranou hru a to s předvytvořeným charakterem. Pro mě je to tedy tak akorát, pomalu se k příběhu datadisku proklepu ve vlastní hře, ostatní asi budou muset ideálně zvolit starší save před finále základního příběhu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #234 kdy: Říjen 15, 2015, 17:59:25 »

Level 21 a ano, nejsem ještě na Skellige :D

Rozhodl jsem se pro úplně jiný scénář a od včerejška jsem začal postupně šmejdit po mapách Velenu a Novigradu, takže před chvilkou jsem odkryl poslední otazník a splnil víceméně vše, co mělo nějaký smysl, nebo mi to už zešedlo. V současné chvíli jsem tedy na 67 hodinách a zůstalo jen pár zakázek a nějaký ten vedlejší úkol.

Našel jsem i dost nákresů pro sety, ale s hrůzou jsem zjistil, že vylepšené věci školy kočky jsou pro level 23 (podle všeho to mělo být původně pro level 19-20). Nejspíše to tedy nějaký patch navýšil. Gryfí věci (meče) tak třeba zhruba jsou, ale ty jsou zase slabší. Musím si akorát ještě vyzvednout nákres pro vylepšený stříbrňák, ten jsem jaksi minul.

Průzkum obou oblastí byl standardně nezáživný, nebýt těch setovek, tak to asi opravdu nedělám, ale zase mě zajímalo, jak to bude s levelem Geralta a co všechno najdu. Objevil jsem i pár míst, co jsem předtím vynechal nebo nenašel. Plus jsem našel komplet oblast, která mi nebyla povědomá :) Ovšem už jen síla monster naznačovala, že něco není v pořádku - ano, jde o nové oblasti datadisku :D Takový jezevec level 34 je docela síla :D

Z vysokolevelových potvor jsem si jen pár zkusil testnout, ale bez úspěchu. Štěstí, vlastně náhoda, se na mě usmálo až v bažinách na západ od Oxenfurtu, kde jsem znenadání narazil při levelu 20 na kuroliška level 32. Terén byl naštěstí tak členitý (palisády), že jsem ho docela v pohodě udolal. Tady musím zmínit ještě jednu věc, naučil jsem se k boji s létavci používat kuši, což je opravdu užitečná věc. Funguje to podobně, jako kdybych tu potvoru v té chvíli úspěšně zasáhl Aardem.

Na druhou stranu jsem narazil i na pár potvor s o 5 menším levelem než já, které mi pěkně zatopily (skupinky). Je jedno, jestli si člověk na to ovládání zvykne nebo ne, ta postavička si prostě ve skupinových bojích dělá, co chce.

U lepších obchodníků jsem narazil na speciální mapy, ze kterých se vyklubaly mapy setovek školy Vlka apod. Zatím jsem tedy našel jen dva obchodníky - Hattori a zbrojíř na náměstí, kde se upaluje. Každopádně musím zmínit i užitečnost vlastní truhly, protože jinak bych byl permanentně přetížený. Peněz mám haldu, ale těch obchodníků s větší hotovostí už ubývá :)

Dodělám ještě ten kousek restů a konečně vyrazím na Skellige ...

IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #235 kdy: Říjen 19, 2015, 20:03:36 »

Ještě než přistoupím ke Skellige, musím zmínit jednu věc ... krom kuše jsem docela dopiloval i boj na koni. Při té příležitosti jsem zjistil, že pokud není potvora o tolik levelů výše, je to opravdu účinnější, protože damage je vyšší. U takových močálnic je to navíc mnohem bezpečnější způsob boje, protože nijak neblokují a nestíhají útočit. Sundal jsem takhle celkem v pohodě jednu, co u ní byla lebka. Akorát je potřeba dávat si pozor na paniku u koně.

Takže, v Novigradu a Velenu už nezbylo nic podstatného a proto jsem vyrazil hledat loď na Skellige ... vím, vím, ten začátek je pořád stejný, akorát jsem trochu vypěnil ve chvíli, kdy jsem si uvědomil, že jsem nechal aktivní alternativní vzhledy. Triss vypadala ještě střídmě, Yenn už nemá daleko ke krasavicím z D55 :/ Ale dobrý, zvykknout se dá na všechno. Když už jsem Yenn načal, jak teď nemám romanci s Triss tak mi ty naskriptované "úlety" už nepřijdou tak divné. Holt trojka je dělaná tak, že v ní má hrát prim Yenn.

Nějak jsem nezvládl akorát to oblečení na pohřební hostinu. Vzal jsem si sice věci od ní z truhly, ale stejnak mi to neuznala. Možná vadily ty chrániče a meče, těžko říci. Co se totiž barvy týče, tak tunika neseděla ani jedna. Čekal jsem, že romance s Yenn bude nějakou chvilku trvat, ne že na to hupsneme takhle rychle, protože k tomu došlo ještě během hostiny.  Ostatně celá ta hlavní linka byla za chvíli za mnou a proběhla skoro stejně - vynechal jsem jen setkání s Morkvargem, kterého jsem si podal později. Osobní úkol Yenn už byl tak trochu navíc, protože to podstatné již proběhlo.

Ohledně dětí Cracha jsem udělal změnu. Nejprve jsem nějakou náhodou vyrazil na maják a pořešil úkol s Kajícníkem. V hospodě jsem najednou prožil úplně jiný scénář a vlastně zažil i nové dobrodružství. Díky tomu, že Lugoš Šílený (jarl) žije, v hospodě mi zabili zadavatele úkolu a mě obvinili z vraždy. Skončil jsem tedy ve vězení (v tom, co dříve popisoval Milhaus) a čekala mě zcela nová pasáž, kde jsem pomohl jarlovu synu. Z vězení jsem se dostal díky znamení Axie. Snová pasáž za jarlova syna byla výborná, opravdu mě překvapilo, jak odlišně může to dění na Skellige probíhat.

Hezké hlavně bylo, jak jsem jen za ten úvod Skellige hned poskočil o level. Jestli jsem to dobře spočítal, tak to bylo skoro 1500 jen za to, že jsem si vyslechl pohřeb!! Všechno ostatní už bylo slabší a za Morkvarga bylo kulový, protože mi to díky tomu uteklo z hodnocených úkolů. Ze Skellige jsem zkusil i po hostině odejít, ale minimálně úkol pro Lamberta se mi tím okamžitě zrušil, proto jsem se vlastně rozhodl na Skellige vydržet a pořešit pár úkolů - což bylo jak vidno moudré rozhodnutí.

Pokud jde o cestování, opravdu se vyplatí navštívit třeba hned toho prvního kupce v táboře při cestě do přístavu a nakoupit mapy. Otevře to v podstatě hlavní ukazatele na ostrovech a cestování je díky tomu mnohem jednodušší.

Přemýšlím, co dále. Pravděpodobně pomohu ještě Crachovo dětem a pak si zas půjdu po hlavní lince. Mám tu už haldu úkolů pro setovky, ke kterým potřebuju otevřít i Kaer Morhen (Vlčí setovka). Mimochodem, dost map jsem nakoupil u zbrojíře na Crachovo hradu. Pro mě je zatím primární kočičí set, ale rád bych nakonec zkusil i ten vlčí, už jen kvůli příslušnosti ke stejné škole.

Hlavně mám nasnímáno haldu videí, ale zpracuju asi už jen něco. V principu je řada věcí na jedno brdo, jen se třeba liší potvory nebo situace úkolů.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #236 kdy: Říjen 20, 2015, 20:19:10 »

Základ Skellige za mnou ... Opět musím zdůraznit, že je to ohledně zkušeností naprd. Zatímco za Hjalmara jsem ještě něco dostal, za Cerys už to bylo 0, protože mi padla díky levelu 23 do "šedých" úkolů. Plnil jsem to tedy v podstatě jen ... vlastně ani nevím proč jsem to plnil :) V principu skelližany nepotřebuju. Ale tak jsem si alespoň zas odmázl nějaké nízkolevelové úkoly. Zbytek jsem dopořešil ještě ve Velenu a Novigradu.

Mimochodem, Cerys jsem pomohl na trůn, byť jsem chtěl původně zkusit řešení za Hjalmara, ale natolik mě to otrávilo, že jsem to už ani nechtěl zkoušet. U vedlejšáku pro Hjalmara jsem akorát zaměnil postup a užil si ho tak celý bez zkratek. Předtím jsem tam vlezl někde z pobřeží a minul jednoho z parťáků Hjalmara. Za Cerys jsem zvolil stejný postup.

Než jsem se nadál, mířil jsem si to na Kaer Morhen. Zatím jsem skončil před chlastačkou, ale většina děje probíhá stejně, vyjma Yennefer. Je o něco milejší a vůbec se chová o něco jinak, což přičítám hlavně té romanci s ní. Ty uštěpačné fráze pořád má, ale do toho umí i překvapit. Před chlastačkou mě dokonce zvala na společnou dvouhodinovku, ale to si nechám až na později :D Měl bych nejprve ještě posbírat základ vlčího setu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #237 kdy: Říjen 21, 2015, 20:07:44 »

Nakonec jsem se před branou hradu opravdu otočil a jal se provést průzkum oblasti. Mám svoje hezká místěčka ve Velenu, něco i na Skellige, ale Kaer Morhen se snad nemůže rovnat nic z toho. Není to jen vzpomínkama na jedničku, protože hrad se prakticky nezměnil, jen je detailnější, ale jde hlavně o tu krajinu. Původně jsem si myslel, že tu převládají borovice, ale les je ve skutečnosti kombinovaný i se smrky. Pohled na mlžný opar na úbočí štítů, dlouhé stíny ... no, chce to prostě vidět :)

U Heroes 3 si občas zahraju za Rampart, protože ta atmosféra uvnitř města je něco, co mě vždycky dokáže pozitivně naladit. A přesně tohle teď vidím plně ve 3D a můžu si to užít na vlastní, tedy Geraltovu kůži. Přitom Kaer Morhen je paradoxně pustá oblast, ale člověk se tu opravdu cítí jako na konci světa. Je zajímavé, že předtím jsem tudy jen profrčel a moc to nevnímal. Možná je to i tím, že datadisk tu pár věcí doplnil. Vlastně je škoda, že je to celé tak malé.

Když už jsem u toho porovnání. Skellige mi přijde jako zbytečně přechvalované, jako celek to podle mě nikterak nevyniká. Každá z oblastí ve hře má totiž to své. Poměrně sympatický je i úvodní Bělosad. V tomto ohledu se mi na hře líbí, že tu opravdu není jediný kout, který by byl odfláknutý.

Jediné, co mě s patchem 1.10 leze na nervy, jsou bugy. Občas se mi něco přihodilo i předtím, ale teď tu mám pravidelně každý den něco. Některé bugy jsou celkem kuriózní a občas i pobaví, ale pak jsou tu takové, které spíše naštvou - např. ztráta schopnosti potápění, když zrovna lovíte poklad ... grrr.

Ale zase k ději. Hledání základního Vlčího setu jsem tedy okořenil o běžný průzkum. V původní hře tenhle set nebyl, takže jak už jsem popisoval výše, spolu s ním přibylo na Kaer Morhen i pár nových míst. Kouzelný byl třeba okamžik, kdy jsem měl na rozbořené baště aktivovat portál. Vypadá to jako klasická rutina - najít aktivační krystal, nabít ho Aaardem a portál použít. Jenomže portál se otevře mimo věž, abych byl konkrétní, otevře se přímo nad srázem :) Jediná varianta je tedy do něj skočit. A můžu vám říct, že je to opravdu dlouhý let, leč končí smrtí. Ono tedy kdybych četl ty poznámky, co jsem cestou našel, tak bych věděl, že ty krystaly jsou dva, ale co už ... :D

Na setu jako takovém je zajímavé, že je to střední zbroj a vylepšenou variantu může nosit postava na levelu 21. Tedy o 2 levely dříve, než-li vylepšený kočičí set. Na druhou stranu je o něco slabší, jak jsem si stačil všimnout. Je na tom hlavně vidět, že příchod na Kaer Morhen je navržený pro postavy s nižším levelem, pravděpodobně to souvisí i s doporučeným levelem 16 pro Skellige. I když, než se udělá celá ta plejáda úkolů, které souvisí s postupem příběhu, tak ta postava bude beztak za levelem 20.

Zkusil jsem si tu ještě jednu věc. V bývalém dole se nabízí vysokolevelový úkol, který je na levelu 24 ještě zařazen mezi smrtelná nebezpečí. V dole je zmení elementál level 30, kterého jsem moc nezraňoval. Časem bych ho usekal, ale bylo by to zbytečně zdlouhavé. Po dokončení hlavní linky na hradě jsem poskočil na level 25 a najednou byl úkol mezi zelenými a milý elementál se za chvilku odporoučel k zemi. O něco zábavnější byl následující souboj s ifrítem level 30. Potvrdil jsem si tak svou domněnku u umělé obtížnosti. Mlátil jsem ho úplně těmi samými zbraněmi. A naopak, předtím stačila jedna rána od něj, aby mi ukrojil přes půl zdraví a najednou už je to jen přes 1/4. Tak je to totiž vždycky, jakmile je rozdíl levelů příliš vysoký, rovná se zásah od potvory instant killu.

Ovšem to jsem přeskočil oslavu se zaklínači. Průběh jsem nakonec nijak nekorigoval. Využil jsem nabídky Yenn a na chvilku si odskočili soukromně, ale pak už to probíhalo standardně. Trošku jsem se obával, že se nebude moc čemu smát, ale pořád tu bylo pár hlášek, kde jsem se zasmál. Ono hlavně v téhle části teprve člověk zužitkuje znalosti předchozích dílů, protože je tu halda narážek, které pochopí jen ten, kdo oba předchozí díly odehrál. Proto je to taky tak vtipné. Dotáhl jsem to až do toho konce s megaskopem. Rozhovory ovlivnila i má romance s Yenn, předtím jsem tam měl trochu jiné dialogy. Zklamala m akorát jedna věc, kterou jsem předtím také přehlídl a to je opilost Geralta. V jedničce byl tohle jeden z úžasných okamžiků, kdy se nejenom rozmázl obraz, ale motala se i celá postavička. V trojce se jen rozmázne obraz, ale Geralt se pohybuje úplně normálně.

Odkletí Umy také probíhalo podobně, změna byla jen v okamžiku, kdy Uma pozvracel Yenn a Eskel už zatínal zuby, že jí bude muset utřít. Yenn ho sama požádala, že tohle je práce pro Geralta ;) Opravdu to na romanci reaguje, ale hodně mě mrzí, že Triss nedostala stejný prostor. Naopak, za Triss to skutečně působilo místy jako pěst na oko, protože je to celé šité pro Yenn, takže proto místy docházelo až k absurditám. Takhle za Yenn to působí mnohem přirozeněji ... i když čekal jsem od datadisku, že toho změní více. Každopádně Shani to jistí :D

Z Kaer Morhen jsem dorazil zpět do Novigradu a místo hledání spojenců se vrhl na resty. Dohledal jsem poslední kousky nákresů na vylepšenou kočičí zbroj, které jsem předtím minul. Pomohl jsem si mapkama z webu, byť je pravdou, co se o tom říká - všechno je to v podstatě na místech, která nějak souvisejí s úkoly (dvě jsem už prošel, ale moc v rychlosti, přitom si pamatuju, že tam předtím něco bylo :) ). Navíc jsem si to tu možná před pár měsíci i poznamenal. U ostatních setovek jsou zase k dispozici mapky, takže ono je to v principu jedno. Obzvláště z pohledu hry, protože předtím jsem to dohrál bez problému bez setovek. Rozdíl je jen v tom, že se ty sety opravdu vyplatí, protože už jen meče jsou silnější, takže damage je víceméně vyrovnaný.

Na závěr bych se chtěl v souvislosti s boji zmínit o ještě jedné, možná dvou věcech. Na Skellige jsem náhodou narazil na speciální sirénu (váže se k ní úkol ve vesnici toho ostrova) a chystal se na typický boj s minibosem. Před prvním náletem jsem uskočil a při druhém průletu jí sundal Aardem. Spadla tak nešťastně, že jsem jí v mžiku probodl. Dost mě to překvapilo, myslel jsem si, že speciální potvory probodnout nelze :) Byl to tedy zatím můj nejrychlejší souboj s minibosem.

Za ty hodiny strávené ve hře (už jen tato rozehrávka má přes 85 hodin) toho člověk dost pochytí. Pomalu zjišťuju, jak jsem si některé souboje zbytečně komplikoval. O kuši už jsem psal, je to dos užitečná věcička, ale teď budu psát spíše o taktice proti nelétavým potvorám. Všiml jsem si, že boje s většími potvorami (obři, elementálové, golemové, trolové) probíhají svým způsobem pořád stejně. Liší se to jenom v typu a frekvenci určitých útoků, ale na všechny kupodivu zabírá stejná taktika. Nahodit Queen, přiblížit se, zahájit útok, 2-3x seknout (dle typu útoků monstra) a stáhnout se. Tohle lze opakovat dokud monstrum nepadne. Pokud náhodou shodí Queen, většinou má Geralt už energii na jeho obnovení, takže poranění hrozí minimálně.

Když totiž kousek před tímto typem monster zahájíte útok, většinou jim to přeruší speciální akce. Přijde mi, jakoby v tu chvíli začali "analyzovat", co budou dělat a v tu chvíli druhým nebo třetím švihem schytají plnou ránu. Samozřejmě, při hraní trojky brzy zjistíte, že počet různých taktik je omezený, ale i tak trvalo, než jsem měl za sebou tolik soubojů, abych zjistil, na kolik potvor stačí takhle primitivní taktika.

Pro zítřek mám připravené sesbírání pomocníků pro bitvu na Kaer Morhen, ale možná to ještě posunu. Málem bych zapomněl, když se mi tahle plejáda úkolů začala zapisovat do deníku, tak spojenci za Velen se hned zařadili mezi nesplněné úkoly. Protože jedinými spojenci ve Velenu byli Keira Metz a Letho, tak už je jasné, že to má souvislost právě s Keirou (Letha jsem sám poslal pryč). Nejspíše se již brzy dozvím o jejím osudu. Trošku mě u těhle úkolů štve, že mě to do nich vůbec nutí, protože musím mimo jiné zpět na Skellige a dopořešit nepokoje ohledně Lugoše. Asi bych se na to mohl vykašlat, ale je to mezi hlavními úkoly, takže mě k tomu hra nejspíše stejně donutí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #238 kdy: Říjen 22, 2015, 19:14:39 »

Pro dnešek jsem si udělal spíš odpočinkový den a stihl jsem akorát dvě zakázky. První byla standard, Strašidelný dům se zemním elementálem ve sklepení. Celkem nezáživná rutina. Ostatně tenhle úkol byl takový nemastný-neslaný i na poprvé, ale alespoň kolem toho není ta zbytečná omáčka.

Druhý úkol ovšem překvapil, protože s tím jsem se setkal prvně (mám za to, že to je jedno z DLC). Jednalo se o zakázku na šelmu ze Ctivína. Začalo to celkem obyčejně. Dorazil jsem do osady, ale kupodivu tu bylo přílišné ticho, nikde ani živáčka, jen tři alghúlové uprostřed ...

Poslední padl a já se sklonil nad mrtvým tělem, na kterém ještě před chvílí trojice hodovala. Chtěl jsem určit alespoň příčinu smrti, ale bylo to nemožné, tělo je příliš rozsápáné. Vstoupil jsem tedy do domu hned vedle a našel první podivné důkazy. Hlavní podezření jsem však pojal až ve stodole. Viděl jsem toho za svůj život hodně, ale tohle byla vyslovená jatka. Příšera? Nikoliv, rány jsou provedeny velmi čistě, to musel být meč, velmi rychlý meč a obratná ruka, která ho vedla. Opodál ležely vidle, proklatá to zbraň, kterou jsem kdysi poznal velmi zblízka ...

Šelma ze Ctivína je jeden z mála úkolů, kde je detektivní mód nadesignován opravdu dobře a přesně do toho úkolu sedí. Na počátku nevím vůbec nic a postupně kousek po kousku skládám, co stálo za zdejším masakrem. Prohlížím těla, stopy, sbírám důkazy. Jedna z mrtvol ve stodole je dobře oblečený a upravený stařík, nejspíše starosta. V ruce drží řetěz, který nejspíše strhl útočníkovi z krku.

V jednom z domů je dobře zařízená místnost, tipuju úřad starosty. Hm, na chudou osadu zařízená až příliš přepychově. Vedle stolu leží hlava lešije, někdo mě předběhl. Někdo? Který vidlák by se honil za lešijem, to je přeci práce pro zaklínače ...

Přítomnost zaklínače jsem v tom úkolu vytušil už ve stodole, nabádá k tomu ten řetěz v rukou starosty, ale že tu došlo k nedorozumění mezi zaklínačem a starostou, ukazuje až ta lešijova hlava. Jenomže to celé taky mohlo být jinak :) V tu chvíli do příběhu vstupuje dívenka.

Naštěstí neutekla daleko, její drobné krůčky jsem snadno vystopoval k nedalekému dubu. Cestou upustila panenku. Byla celá vystrašená ... ne ta panenka, ta dívenka ... ale za panenku mi ochotně pověděla, co se tu semlelo. Vesnice si opravdu najala zaklínače na zdejší příšeru, ale když se zaklínač vrátil, došlo k jisté diskuzi mezi ním a starostou. Oba pak ještě s několika dalšími vesničany odešli do stodoly. Dál už to znám. Mila mi předala amulet školy kočky, co našla, takže nyní už vím i příslušnost našeho neznámého zaklínače k této škole ...

Nebylo složité zachytit jeho stopu, ostatně Mila mi ukázala směr, kterým se předtím zaklínač vydal. Po nějaké době jsem na něj opravdu narazil. "Podívejme, kdo sem jde. Zbroj školy kočky, amulet vlka, že by kříženec?" ...

V tu chvíli si onen zaklínač získal moje sympatie :) Když už člověk myslí, že ho hra ničím nepřekvapí, tak přijde takováto drobnost. Stopuju zaklínače školy kočky a když už ho najdu, velmi bystře zareaguje na rozpor, že až jsem příslušníkem školy vlka, mám na sobě kočičí zbroj. Nutno ještě dodat, že já měl alespoň vylepšenou zbroj, on byl jen v základní :D Neméně zajímavý byl i rozhovor s ním a dokonce bych řekl, že to v tom nasilném dualismu byl jeden z mála rozhovorů, kde jsem měl naprosto jasno, jak ho vést.

Heh, když jsem se vrátil s hlavou lešije pro odměnu, kolik myslíš, že mi starosta nabídl? 50? Kdyby alespoň 50! Nabídl mi 12 orénů. To mi nepokryje ani ingredience na lektvar! Když jsem se proti tomu ohradil, starosta mi slíbil, že má nějaké rezervy a ať s ním prý jdu do stodoly. 3lo s námi i pár dalších sedláků. Zatímco jeden poutal mou pozornost, druhý mi znenadání vrazil vidle do zad. Naštěstí jsem se pootočil, takže minuly plíce. V tu chvíli se mi zatmělo před očima ...

Že nebude chtít se mnou bojovat, bylo vidět už na počátku. Jeho zranění přehlídnout nešlo, neměl jsem tedy důvod jeho příběhu nevěřit. Ovšem vyvstala otázka, jak se k tomu nyní postavit? Vždyť v té vesnici umřelo i několik nevinných lidí. Ale proč se k tomu vůbec nějak stavit? Přišel jsem za zakázkou na příšeru, to ostatní se mě přeci netýká. To, co se tu seběhlo, není můj problém a spravedlnost neleží v mých rukou ...

A to je zrovna okamžik, o kterém jsem předtím psal. Vůbec jsem nepochyboval, že tohle je věc, do které bych se neměl plést. A je to přesně kvůli tomu, že můj důvod příchodu do vesnice byl lov příšery a ten pominul. Stavět se do role nějakého samosoudce je už věc jiná, tenhle problém se mě vůbec netýká a hra na to také zareagovala, protože odpovědí Geralta byla vzpomínka na jeho přezdívku - Řezník z Blavikenu ;)

S Gerthem jsme se v poklidu rozloučili, ale nechtěl být nevděčný. Do ruky mi strčil klíč od truhly ve své skrýši, ze které si mám vzít cokoliv. Jakmile jsem do skrýše dorazil, mé srdce zaplesalo, v truhle se nacházel unikátní setový meč ...

A jak to dopadlo s Milou? Tu jsem dovedl k její tetě do Rudné a šel si zas po svých.

Rozhovor s Gerthem byl samozřejmě o něco delší a měl ještě jednu zajímavou odbočku, která se mi do vyprávění moc nehodila :) V jednu chvíli je možné se zeptat, proč nechal na živu Milu a on odpoví, že mu připomínala sestru, jak si jí pamatoval, než ho odvedli do školy kočky. Na Geraltovu otázku, jak se teď jeho sestra má, přijde odpověď - je už 10 let po smrti, neboť umřela stářím.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #239 kdy: Říjen 26, 2015, 07:01:21 »

CD Projekt RED nám připravil drobnou aktualizaci patchě, takže hra je ve verzi 1.11 a dřívě popisované bugy jsou fuč :) Občas tedy stále něco zablbně, ale to jsou věci, které mi blbnou od počátku - stále mi často selhává seslání znamení v boji, nebo najednou nemůžu přivolat Klepnu. Ale těší mě, že na to nekašlou a hlavně to moc nesahá do výkonu. Po patchi 1.10 se mi sice zdá, že mi to místy více drhne, ale oproti prvním verzím je to dobré a vůbec nepochybuju, že to opět vylepší.

Rozhodl jsem se nakonec změnit postup komplet a po úvodních zakázkách a úkolech jsem přešel v tom samém gardu na Skellige. Místy to bylo až příliš zdlouhavé, protože stejně jako jinde, i tady platí, že mnoho věcí je stejných i při změně dialogu. O úkolech to platí dvojnásob. I když, ... je tu jeden úkol, který mě hodně pobavil a u kterého je docela důležité, jak jste se ve hře předtím chovali :)

Jde u úkol Nejhledanější na Skellige. Získal jsem ho v té vísce, kde je zakázka na lov draka (ovce jako návnada). Nějak jsem si nevzpomínal, že bych tam předtím toho zadavatele viděl, ale protože dialog se točil kolem nekkerů, tak jsem si to spojil hned s jiným úkolem. Došlo mi to až později., protože nekkerský úkol vede do jeskyně, nikoliv na kopec :D

Geralt má pomoci jednomu kupci, kterého přepadla skupinka nekkerů, ale už prvotní vyšetřování úkaže podivnosti - ze skály se jako náhodou uvolní balvan. Stopy vedou do tajemného úkrytu, kde Geralt nalezne na stěně "dětské" kresby celého divného pláná (záměrně neuvádím podrobnosti, stojí to opravdu za to překvapení :) ). Rozuzlení pak přijde na jedné mýtině ve skaliskách opodál:

Spoiler: ukázat
Geralt tu potká čtveřici zajímavých tvorů - trol, bůžek, doppler a vlkodlak. Ti ho obviní z nemilosrdné likvidace nestvůr. Šéfem družiny je onen vlkodlak, který se chce hlavně na Geraltovi pomstít za jiného zaklínače a celkově tu hrozí konfrontace s celou čtveřicí. Jenomže v tu chvíli má Geralt možnost uvést příklady, kdy naopak nestvůrám pomohl a tady je teď podstatné, jak se kdo v předchozích částech hry choval :) První jsem měl sukubu Salmu z Novigradu, další byli trolové na Kaer Morhen a ještě další dva, co si teď nevzpomínám, protože stačili dva příklady a napadl mě nakonec jen vlkodlak. Sice snadný soupeř, ale nechtěl bych býval na tom malém plácku bojovat se všemi :) Za úkol je hezká odměna - boty z nekkeří kůže.

Postupně jsem pořešil i část úkolů na setovky. Kritériem bylo pouze to, aby to bylo levelem v zelených úkolech. Na konci mi tedy zůstaly jen 3 zaklínačské zakázky (jednu jsem vysloveně nevzal, protože mi ten úkol vysloveně vadí - bylinkářka prokleje dceru svého bývalého milence ...). Zbyly mi asi ještě dva úkoly, které bych mohl udělat (o jednom vím, že jsem ho jen minul - bojovnice na ostrovech), ale bylo to už akorát, abych se na to vykašlal a šel zas po ději. V souvislosti s tím mě napadá ještě jedna věc. Při čištění osad od nestvůr mi přišlo, že množství zkušeností za vyčištění je menší, ale budu si to muset nejprve potvrdit. Bylo by to tedy jinak, než tomu bylo na počátku.

Zbyla tedy nakonec poslední fáze a to sehnat spolubojovníky. docela mě to překvapilo, protože řada věcí je jinak, než jsem si původně myslel. Dijsktra se účastnit nebude, dostal jsem jen 1000 orénů a pár předmětů. Císař také ne, od něj jsem ani nic nedostal :) Letho je fuč, jak jsem už několikrát zmiňoval a nečekám ani Keiru. Ten Dijkstra tedy překvapil nejvíce. Ocitl jsem se tak na levelu 27 přede mnou zůstal jen ostrov mlh.

Nalezení Ciri proběhlo rychle a bez překvapení, tedy až na samotnou scénu. Další opravdu hezký okamžik, jen kdyby ho nekazila jedna drobnost - alternativní vzhled tu celkem hapruje. Je vidět, že některá videa nejsou renderovaná přímo hrou, takže v některých měla Ciri jiný oděv. Ostatně tohle platí i o dalších částech hry a dalších postavách - Triss vs Yennefer.

Na Kaer Morhen to bylo opět stejné a dle očekávání dorazila Triss. Mno, trošku trapná situace, ale musel jsem jí pozdravit a snést vyčítavý pohled Yen. Keira tu opravdu nebyla a dle očekávání ani Letho. V předbitevní přípravě jsem udělal pár změn, ale ve výsledku je to jen kosmetická záležitost. Do lesa jsem vyrazil jen s Lambertem (předtím s námi šel i Letho). Když při návratu dojde k boji na nádvoří a Lamberta obklíčí lovci, předtím mu v tomto okamžiku pomohla Keira, tentokrát jsem byl povolán já, takže Lambert z toho vyvázne v jednom kuse. V principu tedy Keira a Letho vůbec nechybí, tedy jinak ... nemá to na průběh boje vliv. Možná jen v tom, že je to bez nich o něco tužší, ale zase většinu bojů jsem absolvoval poblíž Lamberta a místy dost výrazně zasahovala Triss, takže nás mohlo být klidně ještě méně :D

Celkově to pak končí úplně stejně, Vesemir zemře. A v tu chvíli jsem skončil i já. Na konci pohřbu jsem to vypl a hra mi oznámila, že mi chybí pouhých 20 minut do 100 hodin ve hře :) Nakonec se to tedy přeci jen přes tu stovku přehoupne. Ale je to opravdu jen tím plněním obsahu kolem, protože to hru o dobrých 20 hodin natáhlo. Během této fáze jsem poskočil na level 30.

Je vidět, že patřičný level pro datadisk prostě nelze bez této části hlavní linky získat. Tedy ne, že by to nešlo, ale rozhodně by se nejednalo o žádné zábavné hraní. Naštěstí hra mi teď dá oddych, takže určitě na pár drobných úkolech zas poskočím o dva levely a hlavní linku pak na nějakou dobu opustím. Kdybych to býval tušil, tak jsem spíš na ten datadisk počkal a rozehrál ho ze staršího save předchozí hry. Ale zase je pravdou, že takhle bych se nedozvěděl, jak hra vypadá za jiných příběhových voleb. Tedy tušil bych, ale takhle to mám zas potvrzené :D
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 20