Přeložený rozhovor JVC (pro některé věci jsem nenašel český ekvivalent).
1) Mohl byste nám říci trochu o sobě a vaší kariéře?
Začal jsem designovat a programovat na koleji v UCLA, ale předtím jsem hrál hodně deskových her a "papírových" RPG. Můžete najít rychlý přehled velmi dlouhého časového rámce na Wikipedii.
Ironicky, jedna z neodolatelných sil, která mne vedla k tvorbě prního Might and Magic, byla touha hrát RPG ještě častěji. Vždy to byla myšlenka sehnat partu o sobotách atd., ale pokud bych mohl vytvořit výbornou PC hru, pak bych mohl hrát každý den nonstop
Přes ty roky si myslím, že jsem dělal snad všechny obory v herním byznyse – od programování, návrhu, kreslení, zvuk, psaní, prodeje, marketing, finance, práva,...atd. Museli jsme to dělat v začátcích, ale dalo mi to unikátní prespektivu na průmysl, který mi sloužil za ty roky.
2) Když pomyslíte na vaši práci kolem Might and Magic, která věc se vám vybaví jako první?
Vím, že jsem si užíval hraní her stejně tolik jako jejich tvorbu!
3) Můžete nám říci něco o vývoji série Might and Magic?
Chtěl jsem udělat RPG založené na skupině dobrodruhů, která by byla velmi strategická, měla otevřený svět k prozkoumání a hodně zábavných puzzlů k vyřešení. Wizardry I, Ultima I a Dungeons and Dragons měly počáteční vliv, ale chtěl jsem jít dál a vyjádřit můj styl hraní v tom designu. Učit se programovat a vymyslet co udělat s technickými bariérami. Vytvoření pokud možno co nejlepší hry byla moje hnací síla.
4)Co pro vás znamená Might and Magic dnes?
Je to vždycky bezvadný pocit vědět, že miliony lidí si užívali tuto sérii a jsem šťastný vědět, že jsou vyvářeny nové hry.
Úžasné!
5) Jako fanoušek série jsem se vás chtěl zeptat

Jaké byly vaše plány pro příběhovou linii série? Objevili bychom tajemství Pradávných a Kreeganů? Můžete se s námi o něco podělit?
Původně příběh Might and Magic skončil s World of Xeen.
Ale popularita Heores a poptávkou po nových MM hrách jsem začali znovu a věci nabraly nových směrů.
A ano, měli jsme plány dokončit příběh Kreeganů a navštívit domovský svět Prastarých...
6) Při vývoji her obecně, co bylo vaším cílem?
V první řadě to, co mě baví hrát a je to zábavné.
Poté rozšířit apel na co nejšírší spektrum hráčů bez narušení původní hry.
7) Co momentálně hrajete a na kolik to máte rád?
No, Command and Conquer
Také GTA V jako kdokoliv jiný, World of Tanks, Guild Wars 2, Puzzles and Dragons
Všechny jsou zábavné!
8) Byl byste raději člověk, elf, trpaslík nebo ork, a proč?
Elf, žije nejdéle!
9) Co vás fascinuje kromě her?
Mám jako hobby závody aut , ale věda, mytologie a svět finančních trhů mne fascinuje.
10) Co si zatím myslíte o Might and Magic X
Dost dobrý!
11) Vaše zpráva fanouškům Might and Magic?
Děkuji! A ano, chtěl bych udělat další

(pozn.:Doufám, že myslel další Might and magic)