Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 07:41:22
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279850 krát)

Falagar

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #315 kdy: Říjen 05, 2013, 01:14:35 »

škoda že ti tu jinak fajn diskuzi zkazí jeden člověk :), ale tak dal se čekat nějaký flame, v každé správn diskuzi by měl vždy být alespon jeden flame :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #316 kdy: Říjen 05, 2013, 07:23:26 »

Normálně bych to nechal být bez povšimnutí, ale už od počátku šlo vidět, že záměrně vytahuje věci z kontextu a celé to směřuje k flame. Různé urážky úplně vynechám, to mě zas tak nebere. Přitom stačilo celkem málo a jeho příspěvky mohly být přínosem. Jenomže místo toho, aby např. hned v první reakci na 4 GB paměti uvedl, že si nemyslí, že to bude problém, protože to má ozkoušené, tak tu nejdřív vytasí hned dva příspěvky  mimo.

Diskuzi to zacpává zbytečným obsahem, ale moderování je opravdu až ta poslední páka, kterou bych chtěl využít. Snad dál už to bude zas jen o Might and Magic X :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #317 kdy: Říjen 07, 2013, 18:24:27 »

Na Open Dev se objevil rozhovor s legendou ságy - samotným JVC viz zde. Je to však standardní rozhovor dle dříve použité šablony, takže to může působit stroze. JVC v současné době pracuje pod pláštíkem EA na pokračování Command and Conquer.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #318 kdy: Říjen 08, 2013, 15:39:31 »

Udělám dneska menší souhrn, protože jsem za polovinou školení a už na počátku jsem ohledně ankety mluvil o termínu ukončení. To bych ponechal do příštího víkendu, tedy v pátek 18.10. bych ji uzavřel. Mám k tomu i celkem prozaický důvod ;) Je dosti možné, že některé mile překvapím, jiné přinejmenším dokonale otrávím :D

V současné chvíli je v anketě celkem 75 hlasů, z toho 72 pro, 2 je to celkem jedno a také je tu jeden demonstrativní hlas proti. Na počátku jsem měl samozřejmě stanoven i minimální limit, ale i tak jsem celkem počtem hlasujících překvapen. Žádný anketní systém není samozřejmě 100% odolný proti opakovanému hlasování, ale z počtu hlasů tady je vidět, že to nejspíše probíhalo fér a to musím ocenit. Skutečné rozhodnutí však nechám opravdu až na příští pátek ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #319 kdy: Říjen 09, 2013, 20:50:20 »

co je to za anketu
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #320 kdy: Říjen 10, 2013, 14:33:32 »

viz levé menu Úvodem
IP zaznamenána
This is the end ...

ivo

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #321 kdy: Říjen 10, 2013, 17:59:50 »

Tak tu máme první   OFFICIAL PATCH
4 brand new classes are now playable: Scout, Druid, Mercenary and Shaman.
As decided in the “What to patch next” poll, the “item comparator” feature has been added to the game. You will now be able to compare a selected item with the currently equipped one from your inventory or merchants’ shops.
Many of you asked for it, thus the day and night cycle has been extended.
2 additional languages have been added: Chinese and Japanese.
More than 100 bugs have been fixed based on your feedback.
IP zaznamenána

Falagar

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #322 kdy: Říjen 10, 2013, 19:13:09 »

OOO sam velky JVC :) ... ach jo, tak moc bych si pral intro s jeho jmenem jako u MM6 :( .... Elemire mam napad :)...nechtelo by se ti ten rozhovor prelozil a dat ho pak do sekce pro MMX?:) Myslim ze i kdyz dost lidi umi anglicky tak si to radi prectou i prelozene hm?:)

Jinak ten patch vypada zajimave, druid me potesil :) jsem zvedavy jaky patche budou nasledovat a jak bude vypadat hra po vydani.
IP zaznamenána

Winterson

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #323 kdy: Říjen 13, 2013, 14:27:27 »

Přeložený rozhovor JVC (pro některé věci jsem nenašel český ekvivalent).

1) Mohl byste nám říci trochu o sobě a vaší kariéře?

Začal jsem designovat a programovat na koleji v UCLA, ale předtím jsem hrál  hodně deskových her a "papírových" RPG. Můžete najít rychlý přehled velmi dlouhého časového rámce na Wikipedii.
Ironicky, jedna z neodolatelných sil, která mne vedla k tvorbě prního Might and Magic, byla touha hrát RPG ještě častěji. Vždy to byla myšlenka sehnat partu o sobotách atd., ale pokud bych mohl vytvořit výbornou PC hru, pak bych mohl hrát každý den nonstop :)

Přes ty roky si myslím, že jsem dělal snad všechny obory v herním byznyse – od programování, návrhu, kreslení, zvuk, psaní, prodeje, marketing, finance, práva,...atd. Museli jsme to dělat v začátcích, ale dalo mi to unikátní prespektivu na průmysl, který mi sloužil za ty roky.

2) Když pomyslíte na vaši práci kolem Might and Magic, která věc se vám vybaví jako první?

Vím, že jsem si užíval hraní her stejně tolik jako jejich tvorbu!

3) Můžete nám říci něco o vývoji série Might and Magic?

Chtěl jsem udělat RPG založené na skupině dobrodruhů, která by byla velmi strategická, měla otevřený svět k prozkoumání a hodně zábavných puzzlů k vyřešení. Wizardry I, Ultima I a Dungeons and Dragons měly počáteční vliv, ale chtěl jsem jít dál a vyjádřit můj styl hraní v tom designu. Učit se programovat a vymyslet co udělat s technickými bariérami. Vytvoření pokud možno co nejlepší hry byla moje hnací síla.

4)Co pro vás znamená Might and Magic dnes?

Je to vždycky bezvadný pocit vědět, že miliony lidí si užívali tuto sérii a jsem šťastný vědět, že jsou vyvářeny nové hry.

Úžasné!

5) Jako fanoušek série jsem se vás chtěl zeptat :) Jaké byly vaše plány pro příběhovou linii série? Objevili bychom tajemství Pradávných a Kreeganů? Můžete se s námi o něco podělit?

Původně příběh Might and Magic skončil s World of Xeen.
Ale popularita Heores a poptávkou po nových MM hrách jsem začali znovu a věci nabraly nových směrů.
A ano, měli jsme plány dokončit příběh Kreeganů a navštívit domovský svět Prastarých...:P

6) Při vývoji her obecně, co bylo vaším cílem?

V první řadě to, co mě baví hrát a je to zábavné.
Poté rozšířit apel na co nejšírší spektrum hráčů bez narušení původní hry.

7) Co momentálně hrajete a na kolik to máte rád?

No, Command and Conquer :)
Také GTA V jako kdokoliv jiný, World of Tanks, Guild Wars 2, Puzzles and Dragons
Všechny jsou zábavné!

8) Byl byste raději člověk, elf, trpaslík nebo ork, a proč?

Elf, žije nejdéle!

9) Co vás fascinuje kromě her?
Mám jako hobby závody aut , ale věda, mytologie a svět finančních trhů mne fascinuje.

10) Co si zatím myslíte o Might and Magic X
Dost dobrý!

11) Vaše zpráva fanouškům Might and Magic?

Děkuji! A ano, chtěl bych udělat další :) (pozn.:Doufám, že myslel další Might and magic)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #324 kdy: Říjen 13, 2013, 19:15:17 »

Perfektní :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #325 kdy: Říjen 14, 2013, 08:53:46 »

Tak já vám nějak nevím, já hrál i MM6 skoro v době vydání (když vyšla v levelu) už víceméně skoro jako dospělý (pokud se 18 let bere jako dospělost) a považuji ji za asi nejlepší díl série (i když MM7 taky není špatná). V té době jsem jí hrál neustále dokola, dokud nevyšel v levelu fallout2 a pak jsem ty dvě hry střídal :). Ale osobně jsem MMX nějak asi nepochopil. Dle této diskuze a videí soudím, že vše, co bylo dobré na dílech VI-VIII odstranili a místo toho tam dali věci dosti podivné. Už ten krokový režim jsem nějak nepochopil. Stejně tak jako otáčení po čtverečkách, to přece už ani v 6 díle není a lze se tam otáčet plynule a naposledy si to pamatuji v Dungeon masteru 2, což byla skvělá hra, ale je prostě starší - na ní ostatně odkazuje Legend of Grimrock. Tedy ten podle mě nijak nesouvisí s Might and magic, ale právě spíš s tím Dungeon masterem. A pokud je pravda, že tahový režim je tam neustálý a to navíc dokonce i v otevřeném světě, tak potom už je to opravdu solidně na palici.

Už od ohlášení této hry jsem byl skeptický, zvláště když to vydává Ubisoft, jelikož posledních pár let se stalo trendem vysávat staré značky a ničit je. A zde prostě je namístě být skeptický v tom, že to tak bude také. Ale hru nejspíše asi zkusím, až to bude aktuální. Mám takovej dojem, že z toho nakonec vyleze opět Diablo (jako z každé nové RPG hry) jen navíc v nesmyslném systému, aby to vypadalo old school, což je poslední dobou cool.

Zajímalo by mě, ona ta hra je již od vydání v češtině, nebo někdo češtinu dělá? (nějaký amatér). Soudě dle videa čeština existuje.
IP zaznamenána

Wyverna

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #326 kdy: Říjen 14, 2013, 12:23:39 »

Zdravím, hraji Legacy a mám problém se hrou při boji...Během boje se mi stane, že nejde nic dělat...nemohu útočit a ani na mě nikdo neútočí...jen hraje hudba a nic se něděje, nemám možnost nic udělat. Nevíte, co to je?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #327 kdy: Říjen 14, 2013, 15:00:41 »

4Wyverna: Ahoj, zkus spíš oficiální fórum k Early Access (viz zde). Bugů je porůznu, ale tohle už tam tuším řešili někdy dříve. Nový patch by měl dost věcí opravovat.

4Milhaus: Desítka by měla obecně sledovat odkaz dílů I-V. Tahový režim jsme tu docela dost probírali ještě z počátku diskuze. Nešikovné v tuhle chvíli hlavně je, že v rámci Early Access je vidět akorát Act I, což je mimo jiné rovnou tutorial. Nikdo tedy zatím neví, jak moc je ten svět dále opravdu otevřený. Stejně tak vlastně není znát finální podoba v rámci pravidel. Engine a grafika už zůstanou takové, jaké jsou, ale právě v rámci pravidel se dá dost věcí ještě doladit. Např. naposledy představený žoldák je celkem úlet. Podobných věcí bude určitě více, ve výsledku bude podstatné, aby jich nebylo mnoho. Ono na dost věcí se dá zvyknout, ale nesmí to otrávit hned v počátku :) Hra je jinak přímo v české lokalizaci, o to se starají v Ubisoftu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Wyverna

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #328 kdy: Říjen 14, 2013, 15:29:22 »

Stává se mi to při boji s Kenši..u toho majáku...
IP zaznamenána

bubak

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #329 kdy: Říjen 14, 2013, 23:27:08 »

Wyverna
někde jsem četl že funguje, klávesová zkratka na skočení do steamu, a zase zpět, jinak mi ten combat dost bugoval spell na odoufknutí, tak nepoužívám :)
Btw vyčistil jsem celou lokaci a asi jsem to dohrál, kromě zabití elitních duchů, kteří se spawnou u vchodu, to je pravděpodobně nedatelné, ale zkusím jedno combo class a tam vidím šanci >:-D Jinak největší bug zatím vidím takový, že za elite a normal nestvůru jsou stejné expa. Jdu to zase rozjet asi po 5té :P (btw dost se mi to sekalo hra házela erory, pomohl format a nahození systému :-)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 111