Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 05:29:20
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279704 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #300 kdy: Září 29, 2013, 17:34:03 »

Koukal jsem jenom na šamana, papírově vypadá dost silně. Ale asi bych ho k nikomu nepřirovnával. Originál série měla povolání striktně daná bez ohledu na rasu (vyjma osmičky), takže druid byl pro všechny stejně nastavený. Kdežto tady to jde řekl bych přirozenější cestou, konkrétní parametry se vymodelují s ohledem na rasu. Myslím to tak, že kdyby třeba elfové měli podobný analog, bude jiný, např. více podobný knězi.

U toho trpasličího skauta to může být odvozenina od hraničáře (ve stejném duchu jak jsem popsal výše), akorát ne zrovna povedená. Co jsem psal už v přehledu, tak každá rasa měla mít podle původního vyjádření Limbicu jednoho zástupce od bojového, magického a smíšeného povolání. Trpaslík už tu má defendera, takže skaut bude asi zástupce toho smíšeného (?). Jsem zvědavý na magický kit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #301 kdy: Říjen 01, 2013, 12:02:56 »

Jo zmiešaný. Ale zaujímavé mi príde že keďže si sám prideľuješ po level up-e body do vlastností aj do skilov, tak sa vlastne na kušu môžeš vykašľať a vpodstate vymodelovať si vďaka majstrovstvu v mágií svetla healera alebo support healera, čo je asi rovnako šialené ako ninja trpaslík :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #302 kdy: Říjen 01, 2013, 14:25:52 »

Tak to je zajímavé. Obvyklé je právě podobné charaktery ze strany magie omezovat. Mít možnost velmistrovství v sekyře nebo kuši a k tomu vysokou úroveň v magické škole není zrovna obvyklé.

Zaujal mě tam i přídavkový bonus ke zdraví z vitality. U defendera jsem si tohohle předtím nějak nevšiml. Aby se ve finále neoplatilo mít družinu složenou jen z trpaslíků :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #303 kdy: Říjen 01, 2013, 19:13:44 »

Presne tak som prvýkrát prešiel Early Acess, so štyrmi obrancami :D
Ale aby som to uviedol na pravú mieru, na druhýkrát so štyrmi barbarmi ;)
Ono vďaka bugu neboli rangeri nijako použiteľní a vďaka nedostatku potionov ani slobodní mágovia, takže na tretíkrát som to zobral s dvoma obrancami a dvoma barbarmi na warrior náročnosti.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #304 kdy: Říjen 02, 2013, 07:11:11 »

Aha, takže ono to jde si volit. Původně se totiž psalo, že si můžeš poskládat družinu jen z různých povolání a akorát si je různě pozpřeházet.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #305 kdy: Říjen 02, 2013, 07:57:00 »

To je už problém imho veľkej väčšiny dnešných "recenzentov", platených "od kusa". 10 minút hrania na pol strany textu, potom píšu bludy, ku ktorým sa nepriznajú aby o peniažky neprišli :(
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #306 kdy: Říjen 02, 2013, 15:23:08 »

Tak seknout se může i znalý recenzent. Tohle se objevilo tuším na oficiálním fóru hned na počátku. Vzniknout to mohlo celkem jednoduše. Recenzovat hru podle Early Access by se snad nikdo neodvážil ;) Recenze vyjde až s vydáním hry a tipuju, že hodně herních serverů bude mít problém najít vhodného recenzenta. Zatím jsem v našich končinách stále nepostřehl větší zájem o hru, takže to nakonec dostane jeden z těch "kusovek".

Edit: Na stránkách Playmanu se objevila v obchodu v nabídce krabicovka desítky za cenu 699 Kč. Stejná cena je stanovena i pro digitální verzi. Každopádně krabicovka je asi to, co nás v tuhle chvíli bude zajímat nejvíce. Vzhledem k předchozímu dění na straně Ubisoftu lze však těžko odhadovat, jestli se tím opravdu něco mění a Playman ji tu bude v zastoupení Ubisoftu u nás distribuovat. Bylo by to hezké, ale taky z toho nemusí být nic (?)

Každopádně se můžete podívat na oficiální popis zde. V konfiguraci PC už se počítá i s Windows XP SP3, ale pořád mi cuká koutkem ten údaj min. 4 GB paměti. Za prvé pořád netuším proč a za druhé 32-bit systém a 4 GB paměti?? Přesně takhle to vypadá, když někdo opisuje stejnou chybu, viz to co jsem psal u recenzentů výše ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #307 kdy: Říjen 02, 2013, 17:47:36 »

Podľa early acess sa robili akési prvé dojmy aj keď  už neviem čo som čítal a čo videl na youtube. V naších herných končinách samozrejme nikto nevidel, nikto nepočul :D

Nezdá sa mi že by niekde bolo niečo písané o 32-bitoch, XP vyšiel aj v 64 bitovej verzií. Tak či tak by som sa 1GB RAMky do mínusu nebál u ťahovaj RPG.

Inak ohlásený druid, nič tak prekvapivé, GM v prírode, vode, prime a mysticizme - vďaka tomu má asi najlepšie predpoklady na postavu s fakt hustou zásobou many. Slobodný mág má "iba" M-ko. Nablízko bude mať druid experta na spear a nosenie strednej zbroje aj luk, expertné je ale najnižšie možné, takže vlastne základné, to neviem či potom vôbec niekomu oplatí nosiť spear namiesto magickej paličky. Skôr asi tak experimentálne.

Mimochodom mi príde divné že na tie paličky nie je nejaký skill, ani som neskúšal kto ich vôbec môže nosiť, nikde o nich nečítam, ako by sa tam vyskytli len zhodou okolností :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #308 kdy: Říjen 02, 2013, 18:56:10 »

První dojmy jsou zcela něco jiného, než-li recenze. Už před Early Access existovaly bety pro recenzenty. Early Access jen dopředu počítá s tím, že to může být ještě o kategorii níže.

Probůh, viděl jsi někdy 64-bit Windows XP a znáš vůbec jeho prodejnost? Když někdo napíše Windows XP, tak tím automaticky myslí 32-bit verzi, tečka. 64-bit byl jen špatný vtip s velmi omezenou kompatibilitou. V opačným případě by vůbec nestálo zato o WinXP mluvit.

Pokud pak navíc někdo zahlásí min. 4 GB paměti, tak to myslí opravdu vážně, protože velmi ale opravdu velmi nezvládl optimalizaci. Uvědom si, co za grafické karty na minimu jsou, v tomhle ohledu je to prostě úplně mimo a je jasně vidět, že s tím mají problémy a tvoří si alibi. Může a taky nemusí to na 3 GB fungovat, jenomže na to ti technická podpora odvětí, že je to mimo minimální požadavky. 7 stovek v tahu a na PC nehratelná hra :/ Než něco napíšeš, tak si to nejdřív dobře promysli. Uvědom si, že s PC dělám od nějakýho roku 1997 a krom Windows mi vůbec nedělá problémy sednout i k Unixu ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #309 kdy: Říjen 03, 2013, 08:26:38 »

Na WinXP s využitou 4GB RAM ti to proste pôjde, taký je oznam, bodka. Okrem toho je pre 32-bit program ktorý umožňuje  využiť viac než 3GB RAM, síce nie stopercentne efektívne, ale to je jedno, vidím že aj na toto si neohrozený expert.

Hra s 3GB RAM beží, nepísal by som to keby som si to mal cucať z prsta, mám to odskúšané 3GB RAM + 32bitový Windows 7. A keďže W7 žere z RAMky podstatne viac než WXP, tak je jasné že s 3GB RAMkou XPčkár závažný problém mať nebude.
Ale ten Unix ti fakt závidím, toho sa drž ;)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #310 kdy: Říjen 03, 2013, 14:29:13 »

Přestaň tu prosimtě plácat nesmysly a dál si radši testuj tu svoji pirátskou kopii ;) Pokaždý, když dostaneš výpis argumentů, tak to začneš různě přetáčet. Podstata předchozího příspěvku je jasná, pokud ti uniká, není to můj problém. Vždycky mě překvapuje, jak si dneska nová generace myslí, že se může fundovaně vyjadřovat i k tomu, co jde mimo ni. Ono nebýt zrovna těch Unixů, tak mi tu do fóra asi těžko co píšeš ...

Psal jsem ti to už dříve, klidně si založ vlastní web a můžeš se tam rozplývat o 106, nebo si třeba najdi jeden z těch mnoha fanwebů k desítce, co po světě jsou, určitě tě tam rádi uvítají. Vzhledem k obsahu tvých příspěvků bych totiž řekl, že sis poněkud spletl komunitu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #311 kdy: Říjen 03, 2013, 18:42:51 »

A nebyť kamennej sekery tak si dnes ťažko odkrojím šunku, ale za to že si kráčal po tejto planéte snáď ešte spolu s brontosaurami a brontofúzikmi neznamená že máš patent na rozum. Ale čo sa webu týka, evidentne som sem zavítal nesprávne.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #312 kdy: Říjen 04, 2013, 07:13:43 »

Tak tak, sbohem.
IP zaznamenána
This is the end ...

Falagar

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #313 kdy: Říjen 04, 2013, 20:16:02 »

Teda člověk sem zavítá aby si pročetl diskuzi zda není něco nového a ono toto? Ale tak jsme snad dospělý ne? :) Tohle nechte děckám :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #314 kdy: Říjen 04, 2013, 22:33:49 »

Neříkej, že na Databázi Her tohle taky nemáte :D Jó, tohle je holt cena za volnost, kterou tu na fóru ponechávám.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 111