Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 06:38:19
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279778 krát)

Wyverna

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #330 kdy: Říjen 15, 2013, 15:26:42 »

bubak
Díky za tip, opravdu to způsobuje ten Poryv větru - odfouknutí. Přestal jsem ho používat a už je to OK. Tak doufám, že to brzy opraví. Díky.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #331 kdy: Říjen 15, 2013, 15:42:09 »

Ctrl+Alt+R, tahle kombinace "odmrazí hru" (odzkoušeno).
IP zaznamenána

Falagar

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #332 kdy: Říjen 16, 2013, 10:50:44 »

Diky Wintersonovi za překlad, dobra prace :)

Jinak škoda že v Limbicu nedělaji pravdila a celkovou mechaniku MMX podle MM6-7, to by podle me melo větší úspěch.
No ale uvidíme, nebudu MMX házet do koše dokud si to na vlastní kůži nevyzkouším, a tim myslim nevyzkoušim release verzi, tyhle bety raději ne :D, jesště by mi to zkazilo dojem :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #333 kdy: Říjen 16, 2013, 15:35:53 »

Jak už jsem naznačil dříve v obecném článku, ono toho v Limbicu zas tolik dělat nemůžou. Sice to všechno hezky zamluvili, ale nakonec o pravidlech apod. rozhoduje Reference Team v Ubisoftu. Ubisoft to prostě zkusil uhrát na krokovací dungeon (minimální náklady a hlavně zahrát na rádoby nostalgii) a u Limbicu věděl, že s tím už jakési zkušenosti má.

Desítka původně rozdělila hráče na dva tábory, ale dneska už jsou to ve skutečnosti tábory tři :) Zkrátka se nemůžu ubránit názoru, že dost lidí na oficiálním fóru, kteří se ohánějí oblibou starých dílů, je vlastně ani pořádně nezná. Retro móda je dneska dost v oblibě a někteří mají pocit, že musí naskočit za každou cenu (ostatně tohle existuje i mimo hry :D). Ubisoft toho jen chytře využil, což je celkem dobrý marketingový tah a vypadá to, že bude nejspíše i úspěšný. Odklad release verze byl správný krok a je jen dobře, že se ladí alespoň po stránce hratelnosti.

Protože všeho nakonec moc škodí, tak se nejspíše nekrokovací hry dočkáme taky ;) Vysvětlí se to nakonec tím, že novou hru dělá přeci jiné studio :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Winterson

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #334 kdy: Říjen 16, 2013, 20:07:53 »

Falagare, není zač :) I když si myslím, že obsah není až tak zajímavý. Tedy až na pasáž, co mohlo být kdyby série podle JVC pokračovala. Rád bych viděl ten svět pradávných jak ho zamýšlel. A jestli to JVC myslel vážně s dalším MM (i když asi těžko, protože značka je ve spárech UbiSoftu).

Elemire, až takovýhle podrobnosti většinou nestuduju. Kvůli promoci výrobku jsou vývojáři schopni nakecat hromadu věcí, který sice zčásti hry obsahují, ale nemají takový význam.
Třeba teď v poslední době Chaos Engine (Amiga, 1993) - dost lidí se na ní těšilo a marketing byl výborný...ale nakonec se ukázalo že jde jen o luzný a chudý port s mírně upravenou grafikou. Dokonce ani hudba nebyla pozměněná k modernímu hávu (trajlerová hudba byla vynikájící).

Když už právě nekrokovacího MM, tak už jedině od JVC (když to nepřímo sliboval...s notnou nadsázkou). Určitě většina tady hrála Dark Messiah of Might and Magic. Sice to nebylo to právě MM...ale byla to po čertech dobrá hra.

To samý platí pro MM X - vůbec celé je to rozporuplné, je to mix MM (world of Xeen) a MM IX, protože některé prvky tam jsou použity. Navíc ty stráže a obrněnci vypadají jako stráže právě z Dark Messiah.

A to je právě to na co si nemůžu zvyknout - jsem vržen do nového světa, který vůbec, ale VUBEC nemá historicky společného s tím, co znám. Rozlučte se s bohatými popisky zbraní a zbrojí. Pověsti a mýty jsou srovnatelné s jinými hrami a bez návaznosti na něco, co proběhlo v jiném kontinentu.

MM X je velmi rozporuplná hra, ale hraje se moc hezky.
IP zaznamenána

Winterson

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #335 kdy: Říjen 16, 2013, 20:33:57 »

Co se týče MM X:
-nalezl jsem možnost ještě výšit grafiku, takže to vypadá zase o chlup lépe a přibyla tráva (musím vytknout, že tráva na kamenitém podkladu vypadá příšerně).
- hra se často příšerně seká.
- zamrzání se stává i když nepoužíváte Větrný poryv, ale dá se odstranit klávesovou kombinací Ctrl+Alt+R, jak jsem psal výše.
- občas se po delším hraní stane, že se přestane aktualizovat inventář a musí se restartovat PC.
- hra mi zatím samovolně nespadla ani jednou.
- můžete si najmout několik NPC. Kuchař ovšem nevaří a jen se uzdravíte na maximum při kemp(ení). Další je lovec, toho jsem nenajímal. A poslední je kůň, který zdvojnásobuje inventář. Stojí asi 1500, ale hodí se.
- ve výcvikovém centru se dívejte na učitele s kuší - překvapí vás k čemu se dá tak bytelná arbalest použít :)
- hned první quest je zabití pavoučí královny, odkud to asi známe?
- kdyby "open-world" neměl kopce, tak bych si myslel že hraju moderní verzi World of Xeen. Představte si les stalagmitů(resp. skal) a podivně tvarované lesy.
- Efektivní skupina pro early access je Trpaslík- obránce, Ork-barbar, Elf-druid a člověk-mág. S jinou se mi strašně špatně hrálo.
- štvalo mě "překřikování" postav, když něco komentovali. Ve výsledku jste nikomu nerozumněli.
- Hudba je nevýrazná, ale hodí se.
- hlasy jsou nepříjemný až protivný a máte na výběr jen dva (hrdinský, cynický).
- ty elitní duchy jsem nebyl schopný porazit - pokud všechny členy paralyzují = konec hry. Teoreticky by je šlo porazit při dostatku svitků proti paralýze, ale...
- z mapy vede most, ale stráž vás nechce pustit. Pravděpodobně se jedná o vstup do další části hry po vydání hry.
- protivníci se nerespawnují, možná někteří a jen občas - ale určitě ne po opuštění a opětovném vstoupení do mapy.
- ovládání je velmi příjemné a můžete se pohybovat i při plném otevření mapy (takže se můžete pohodlně přesouvat tam kam potřebujete).
- mapa má popisky kde kdo je, když na bílý čtvereček najedete krysou.
- nezapomeňte se zásobit lektvary many a zdraví.
- ze začátku jsou ty souboje v otevřeném světě pekelné (při špatném navolení party příšerně pekelné).
- nově je k dispozici porovnávání statistik předmětů ( co máte na sobě a co si chcete koupit).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #336 kdy: Říjen 17, 2013, 15:55:47 »

Bylo by celkem zajímavé, pokud by se hra dostala do rukou recenzentů bez toho, aniž by znali název, tvůrce a distributora. Tipuju, že by se v první řadě začala porovnávat s Grimrockem a teprve postupně by si každý z recenzentů začal více uvědomovat další a další souvislosti. Vůbec nemám pochyb o tom, že jako hra nezávislá na světě M&M by to bylo hodnoceno objektivně a určitě kladně. Jakmile si člověk prostě zvykne na určitý komfort, tak se tomu blbě odvyká.

Slyším kolem sebe třeba celkem dost negativ na Skyrim, jenomže je to pořád TES i se svou historií a propracovaným světem. Novodobý M&M je teprve na začátku a desítka má teď hodně velkou příležitost postavit nové a pevné základy. Příběh, popisky předmětů a historie obecně je to, s čím se hráč sžívá, byť sebou vláčí anonymní partu zelenáčů (bodejť ne, ta si teprve své jméno musí zasloužit :)). Dark Messiah byl dobrý, ale taky tomu pořád něco chybělo - hlavně mě to bez oddychu hnalo pořád kupředu, zpět ni krok! :D

Early Access pořád beru jen jako test, je klidně možné, že ve final release budeme hodně mile překvapeni. Tohle je prostě tutorial a tak čekám, že v něm Limbic nebude odhalovat vše. Tedy pořád v to doufám ;)

Každopádně zítra mi končí školení, takže za chvilku vyrážím na hromadnou oslavu. Jenom ještě připomínám, že zítra ukončím i anketu a nastíním další dění ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Winterson

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #337 kdy: Říjen 18, 2013, 01:07:36 »

K těm elitním duchům - nemá cenu se s nimi pouštět do křížku. Sice tam měl být dungeon, ale nemůžete do něj jít.
http://www.youtube.com/watch?v=86UD_VHDKc4  (na konci píše: Bohužel, nic tam není.Vůbec se nemůžete dostat dovnitř.Není tam ukazatel že se můžete dostat dovnitř a je to normální čtverec).
IP zaznamenána

Adam23

• Pokročilý
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #338 kdy: Říjen 18, 2013, 07:52:13 »

Ha, v anketě i jeden negativní hlas, na ten Elemir čekal, a tím to hasne :DDD
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #339 kdy: Říjen 18, 2013, 18:44:25 »

No, odůvodnění by to bylo opravdu neotřelé, leč poněkud  nedemokratické ... :D Výsledky jsou tedy následující:

Přeji si - 86
Nepřeji si - 1
Je mi to jedno - 2

Originální meta byla rovných 150 hlasů, realita je ovšem "jen" 86 hlasů. K tomu se páteční překvapení nejspíše nekoná, takže teď babo raď. Mno, pořád to neni nula, tedy začnu o sekci desátého dílu uvažovat ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Winterson

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #340 kdy: Říjen 18, 2013, 20:32:29 »

Elemire, to by bylo doopravdy zajímavé. Možná by potom sami namítli, že to prostě nemůže být Might and Magic, ale vcelku průměrné RPG, které je něco mezi Grimrockem a World of Xeen (nebo i Ishar atd.).

Skyrim má taky jinou mytologii, i když je to TES. Opravte mne, ale TES III se točilo spíše kolem dunmerů a jejich technologických kobek. Skyrim je spíš nordský a kdyby neměl v názvu TES tak bych si fakt myslel, že jde o hru z prostředí vikingů na enginu TES. Skyrim je ale taky velmi solidní záležitost.
Absenci popisků bych odpustil akorát WoX, ale od šestky je prostě nepřípustné, aby k tomu nebyly popisky. To potom dokáže hráče vtáhnout do děje a právě 6-8 měli i zajímavou historii artefaktů. Nad devítkou bych přimhouřil ještě oko, tam už to bylo odfláklý. Ale desítka - to má u mě vroubek. Na tomhle mohla nahrabat body a postavit tak základy pro nový svět. Škoda.
Jojo, Dark Messiah byla adrenalinová záležitost a protože jsem to bral jako variaci na Half-Life (kde jsi šel jen dopředu), tak mě tohle ani nenapadlo :) Tam ani nebylo proč se vracet. Nějak jsem za to byl i rád.

Early Access není víc než funkční alfa verze (to myslím vážně, spousta věcí tam ani není implementována) a je to jen gigantická demoverze. Teď se mi to válí na HDD a po vydání jsem docela zvědavej kolik se mi toho nastahuje a jak to potom bude vypadat.

Možná být tebou bych počkal až na vydání hry se sekcí MM Legacy. Doopravdy toho tady není nic moc k vidění a je možný, že když začneš teď, budeš po vydání hry jenom mazat a přepisovat.
IP zaznamenána

Adam23

• Pokročilý
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #341 kdy: Říjen 19, 2013, 09:27:05 »

To jako, že předměty mají jen staty jako v Diablu? Žádnej text?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #342 kdy: Říjen 19, 2013, 11:45:20 »

Ad TES) základ je vždy stejný, konkrétní díl se liší jen podle oblasti děje v Tamrielu. Morrowind se točil kolem dumnerů, Oblivion okolo císářských, Skyrim tedy kolem nordů. Mytologie je ve skutečnosti stále stejná, jen je v nějaké oblasti převaha určité části. Jde spíš o historii jako takovou - vysvětlení vývoje, hrdinové, artefakty apod. Je hezké ve Skyrimu číst o historicky zapsaných událostech, kterých jsem se ve skutečnosti v rámci Morrowindu sám účastnil :)

Každopádně ohledně Legacy to mám teď jasné. Včera skončilo školení, za 3 neděle mám zkoušku. Do té doby mám tedy o program postaráno. Pokud se final release ohlásí skutečně na leden, pak asi opravdu počkám, to už by mě nijak nevytrhlo. Spíš jsem to měl v úmyslu zatím jen zkusit, bez jakýchkoliv zápisků.
IP zaznamenána
This is the end ...

Winterson

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #343 kdy: Říjen 19, 2013, 14:58:57 »

Adame, přesně tak.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #344 kdy: Říjen 23, 2013, 20:00:09 »

Jsem tu opět s avizovaným příspěvkem k dění okolo desítky. Celkem moc zajímavého se neděje. Na Open Dev vyšel článek k aktuálnímu dění ohledně patchů a padl termín pro final release na leden 2014 (distribuční zdroj).

Malé resumé:

- oznámeno bylo 1328 bugů a nesrovnalostí
- z toho 1104 bylo opraveno
- 131 zůstalo otevřeno

Číslo je to poměrně vysoké, ale je vidět, že se okolo oprav opravdu usilovně pracuje. Nový patch by měl krom oprav přinést i herní editor.

Samotný Limbic teď přiznává, že je na hře více práce, než původně očekávali, resp. čekal se hladší průběh s vývojem. Z druhé strany je ovšem tlačí termín, což taky není zrovna ideální. Snad to nepovede k podobné situaci jako před lety v 3DO - vydat hru za každou cenu.

Včera jsem mluvil se zástupcem Playmanu ohledně desítky a možné spolupráce (to mělo být to páteční překvapení :)). Odložili jsme to na leden, kdy už bude zřejmé, co dál. Rozhodně nechci, aby to tu spadlo v reklamní kampaň. Můj současný postoj k desítce je známý a stejně tak je známé, jakým stylem pracuju. Mám sice v plánu se do Early Access podívat, ale podstatné bude, jak se bude hra jevit mě. A na to si bude třeba ještě pár týdnů počkat :)

Edit: Před chvilkou jsem se dočetl, že končí podpora Might and Magic: Heroes VI, resp. hra je již považována za uzavřenou. Vím, že už mi to někdo psal, ale netušil jsem, jak moc vážné to opravdu je. Ono to do určité míry samozřejmě mění pohled na Might and Magic X, který tak přebírá jakousi vůdčí roli série. Určitě bych se v nejbližší době nebál prodeje značky, protože práva jsou na sérii jako takovou, takže prodej by se týkal kompletu. V tom případě by se Ubisoft určitě s M&M X neobtěžoval. Na druhou stranu bude o to více záležet na jejím úspěchu. I když v tomto kontextu vyznívá poznámka JVC o možném shledání u dalšího dílu série jinak, než jako vtip ;)

Když odbočím, není to prvně, co se série potýká s problémy. Stačí si vzpomenout na recenze 7 a 8 dílu, obzvlášt ten poslední byl kritizován za nadmíru použitých "stereotypů". Podobně si to odskákali Heroes Chronicles. Všem zmíněným bylo vyčítáno, že je to pořád táž recyklace. Pokles zájmu se tedy kompenzoval rozsáhlejšími úpravami a kupodivu opět následovala kritika :) Zkrátka, dlouhé herní série si z podstaty nemůžou zachovat konstantní zájem. Tohle poznaly už o pár let dříve filmové série. Problém pak nastává ve chvíli, kdy se to přepočítá na zisk, což je velký nešvar současného herního průmyslu.

Investice do desítky odpovídá předpokládanému výtěžku. Ubisoft je celkem opatrný a nechce riskovat. Paradoxně na tom může hodně získat, pokud sázka na nostalgii vyjde. Pokud bych vzal filmový příklad, nový restart Star Treku začal zajímavě, ale pokračování si pohrálo už se zaběhnutou linkou a převyprávělo nám zrcadlovou variantu filmového dílu původní série. O restartu seriálu zatím nepadla konkrétní zmínka, proč asi? Pokud by byl dostatečný zájem, pak by tomu nejspíše nic nebránilo.

Co vím, tak Limbic zkusil propašovat příběhovou linku starších dílů M&M ještě do Heroes VI. Plná tvůrčí činnost se mu ale naskytla až s M&M X. Má tedy určitý náskok. Bohužel na druhou stranu tlumený "Referenčním týmem". Z počátku se snaha o zařazení M&M X mezi AAA tituly brala více jako vtip, protože představy o podobě AAA titulu jsou dneska úplně jiné. Přesto začínám věřit, že to Ubisoft (Limbic) hodlá v tomto duchu vyvíjet. Určitě by se našlo pár otazníků a určitě by to vydalo i na nejednu konspirační teorii, ale tady už asi opravdu začíná přituhovat.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 111