Elemir: Aha, ty si reagoval na jiný příspěvek.
Nicméně co se týče tahového režimu, kdyby byl v desítce tahový režim, který je v 6tce (a i za předpokladu, že se nedá vypnout a je neustálý), bylo by to ještě dobrý. Protože ten tahový režim dává možnosti, jak taktizovat. Hlavně je to dáno tím, že hráč i nepřátelé dělají nejprve určitou akci, dle iniciativy, rychlosti atd. A až udělají všichni svojí akci, pak teprve na konci kola, je možné se pohybovat. To dává možnosti například zvětšit/zmenšit vzdálenost mezi nepřáteli, takže to umožňuje například nepřítele ustřílet (pokud hráč hraje za rychlého lučišníka, který bojuje z nějakým hovadem), nebo naopak nedovolit nepřátelskému lučišníkovi utéct, pokud hráč hraje za bojové hovado. A celkově ten tahový režim prostě dává nějkteré další možnosti, co dělat a jak to dělat. Tedy mě osobně se ten tahový režim v VI, VII a VIII dílu vcelku líbí, ačkoliv je jasný, že se bez něj v těch dílech dá obejít.
Střelecké útoky:
já myslím, že se možná někdo ptal na situaci, že jsi například někde v dungeonu. Stojíš před zavřenými dveřmi a vidíš, že za dveřmi je nepřítel. Tak otevřeš dveře, nepřítel je od tebe asi 2 čtverce a nic se neděje. Tedy nepřítel tě neregistruje a neútočí. V tuto chvíli by si ty mohl útočit první luky a prostě mu dát dobré 4 zásahy každou postavou, ale nemůžeš dělat nic. Nejprve musíš udělat krok (dopředu/dozadu), tím se zahájí boj, nepřítel udělá svůj tah a teprve pak si na řadě ty. Todle je nejspíše chyba ve hře a předpokládám, že na toto konkrétně se někdo ptal.
Celkově 3D grafika je využita v podstatě jen tím, že se mužeš myší rozhlížet (nahoru, dolů, do boků, atd) a zde se to rozhlížení neřídí čtvercovou sítí. To je v podstatě jediné místo, kdy se využívá 3D grafika. Mě v této hře jinak nejde o technické grafické zpracování, ale spíše o vizuální stránku (prostě o to, jak to ve hře vypadá). Nemyslím, že by tu mělo nějaký větší význam napumpovat tu hru nějakými pokročilejšími grafickými funkcemi, protože stejně vzhledem k pohybu po čtvercích, který ti neumožní se k ničemu například přiblížit, by to nemělo moc efekt. Anti-aliasing by se sice asi uplatnil, ale on nebývá ani v top AAA hrách, určených na konzole. Takže to je takový těžký, no.
Ale já se tedy spíše zajímal o ten obsah, než o to technické zpracování (nějak mě ani moc nenapadlo si prohlížet grafiku a hodnotit jí

).
Zajímavé jsou třeba postavy, které se mohou přidat ke družině. Z déma známe 5 povolání. Tedy Zvěd, kuchař, osel, znalec a osobní strážce. Zvěd dává skupině okouzlení čarodějova oka (ve hře je to kouzlo pojmenované jinak a je v magii ohně), Osel zřejmě rozšiřuje inventář - nechápu účel, Kuchař nevím, Znalec odhaluje pasti a tajná místa a Osobní strážce přidává nějaké bonusy při boji na blízko. Zajímavá situace/bug nastane, pokud má hráč najmout úkolovou postavu a již dvě má. Například pokud by si na začátku hry najal zvěda a kuchaře, pak šel třeba za tím orkem-velitelem, tak by si navedl dialog o úkolu s pavouky. On se k tobě chce přidat, jenže nemáš místo. Tak pak by si měl možnost volby příjmutí úkolu (Ano, ne atd), ale nemohl by si nic dělat. Při kliknutí na Ano by se nestalo nic

. Zde mohla hra alespoň upozornit, třeba ve stylu "Nejprve uvolni místo v partě a až pak se budem bavit o úkolu". Stejně tak ten druhý hlavní úkol s tou ženou v chrámu a bandity a knížkou. Ta se taky nepřidá, pokud má hráč ve skupině již dvě postavy a hráč chťa nechťa musí jednu vyhodit (jelikož ten úkol prostě splnit musí). Ale ono se vyplatí zrovna tuto babu najmout co nejdřív a nechat si jí ve skupině co nejdéle, vzhledem k tomu, že je to právě Znalkyně. Už ve stokách s pavouky je jedno tajné místo. (sice se to dá řešit i kouzlem Šeptající stíny, ale to nejspíše v době, kdy jde hráč do stok nemá).
Pasti ve hře jsem pak nějak nepochopil. Oni jsou jen v posledním dungeonu, tedyv tom jednom hradě. Lze je odhalit pomocí kouzla Jasnozřivost (pak se ukáže jejich spouštěč a ten jde vypnout), jenže ty pasti nic nedělají a nijak skupinu nezraňují. Takže je otázka, jestli je má vůbec cenu odstraňovat, nebo se tím nějak zabývat. (ta tajná místa hledat se vyplatí určitě).