Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 08:58:01
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279943 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #360 kdy: Říjen 24, 2013, 22:29:07 »

Postavy na začátku jsou ozbrojeny, pokud si vybereš nějakou zbraň. Například, já i u druida a šamana vybral kopí. Hned na začátku jsem jej tedy měl v ruce, ale nemohl jsem jej sundat (respektive mohl jsem jej sundat, ale už bych ho nemohl nasadit, protože jsem neuměl dovednost Obouruční zbraně :) ). Zde je trošku ve hře bug.

Jinak já se hrou technické problémy neměl žádné a grafiku jsem ani nijak zvlášť nehodnotil (nemám proti nic a ani jsem nenarazil na nic, co by se mi nelíbilo), naopak se mi vcelku líbí, jen je škoda, že jí nevyužívají více.

Tak já považuji za nejlepší díl série MM6. Předchozí díly mě nijak zvlášť nebavily a prostě je považuji za krok zpět (proto jsem je taky hrál jen jednou a nehodlám se k nim vracet). A to druhé "-", ono jak víš, že to není pravda? Když si vezmu dobu, kdy vznikaly první díly, tak ono jiné možnosti ani nebyly, jak to udělat. Kdyby ty možnosti byly a autoři s nimi mohli pracovat, pak bych se dost divil, kdyby je nevyužili.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #361 kdy: Říjen 24, 2013, 22:34:31 »

Elemir: Tak mě zahájit boj na dálku jako první někdy šel, někdy ne. Bylo to jak kdy a jak s kým. Ale třeba na pavouky jsem zaútočil jako první. (viz moje video Okolo majáku).

Na dálku zaměřit bojovníka (tedy vybrat si konkrétní cíl) ale nejde, nebo jsem alespoň nepřišel na to jak. Na blízko to jde.
IP zaznamenána

Winterson

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #362 kdy: Říjen 24, 2013, 23:01:10 »

Právě, že jsem měl možnost hrát ty starší Might and Magic. Proto jsem mluvil o tom, že open world vypadal jako zmodrnizovaný vzhled z WoX.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #363 kdy: Říjen 25, 2013, 05:47:51 »

K tomu druhému "-", citace:

- might and magic vznikol a pokračoval ako ťahovka, real time bol úspešný odklon od tradície, heretizmus, ktorý sa nemusel voľať zrovna Might and Magic

To spojení odklon od tradice. Byl to prostě jen vývoj. Zkrátil jsem to do pár slov záměrně, protože na počátku diskuse jsme to tu kompletně probírali a řekl bych, že autor toho příspěvku je tentýž, co tu nedávno do řady věcí rýpal. Ta citace by se dala klidně obrátit a dokázat tím, že desítka vlastně M&M taky není ;) (vzhledem k tomu, na jaké díly se odkazuje)

Je to tak, technické možnosti prostě tenkrát nahrávaly kolovému režimu, ale ještě v šestce jde vidět, že by si hra s kolovým režimem dokázala plnohodnotně poradit. Ono by se totiž dalo celkem dalo říci, že hra ve skutečnosti neběží naplno realtime, je brzděná faktorem zotavení, který boj frázuje. Pokud kněz např. zakouzlí Vzkříšení, je poměrně dlouhou dobu nepoužitelný. V kolovém režimu by to znamenalo, že bude pár kol pauzírovat.

Ad vyzbrojení) Při náhodném namíchání družiny se mi objevil potom ještě přehled, ale celé jsem to rovnou přeskočil. Výzbroj někde splaším dodatečně :)

Ad boj na dálku) bude to tedy na blízko. Potíž je trochu v tom ranged vs melee jako styl boje a melee jako zapojit se do boje. Nebyl jsem si jist, co z toho mají v tom článku na mysli.

S grafikou to bude ještě zajímavé, pořád ještě třeba není implementován anti-aliasing. Mě to spíš vadí vzhledem k vyjádření Garyho Pauliani, který se chlubil tím, co hra může nabídnout.
IP zaznamenána
This is the end ...

..

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #364 kdy: Říjen 25, 2013, 08:16:16 »

- predpokladajme že aj Might and Magic Heroes VI je ťahovka hlavne kôli tomu že to ešte inak technické možnosti nedovoľujú spraviť

- hru vymyslel a stvoril Jon Van Caneghen, priaznivec doskových hier v štýle Dungeons & Dragon (hod kockami, taktické boje...), ak ale niekto "verí" že v skutočnosti túžil stvoriť hopsačku vyžadujúcu rýchle reflexy a šikovné prsty...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #365 kdy: Říjen 25, 2013, 08:41:16 »

Jestli je HoMM VI hopsačka netuším, ale JVC stál u všech Might and Magic od I do IX a byl to on sám, kdo nastavil "nový" trend. Nějak mi uniká, co si tím chtěl říct, resp. na co to vlastně byla reakce.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #366 kdy: Říjen 25, 2013, 09:36:10 »

Elemir: Aha, ty si reagoval na jiný příspěvek.

Nicméně co se týče tahového režimu, kdyby byl v desítce tahový režim, který je v 6tce (a i za předpokladu, že se nedá vypnout a je neustálý), bylo by to ještě dobrý. Protože ten tahový režim dává možnosti, jak taktizovat. Hlavně je to dáno tím, že hráč i nepřátelé dělají nejprve určitou akci, dle iniciativy, rychlosti atd. A až udělají všichni svojí akci, pak teprve na konci kola, je možné se pohybovat. To dává možnosti například zvětšit/zmenšit vzdálenost mezi nepřáteli, takže to umožňuje například nepřítele ustřílet (pokud hráč hraje za rychlého lučišníka, který bojuje z nějakým hovadem), nebo naopak nedovolit nepřátelskému lučišníkovi utéct, pokud hráč hraje za bojové hovado. A celkově ten tahový režim prostě dává nějkteré další možnosti, co dělat a jak to dělat. Tedy mě osobně se ten tahový režim v VI, VII a VIII dílu vcelku líbí, ačkoliv je jasný, že se bez něj v těch dílech dá obejít.

Střelecké útoky:
já myslím, že se možná někdo ptal na situaci, že jsi například někde v dungeonu. Stojíš před zavřenými dveřmi a vidíš, že za dveřmi je nepřítel. Tak otevřeš dveře, nepřítel je od tebe asi 2 čtverce a nic se neděje. Tedy nepřítel tě neregistruje a neútočí. V tuto chvíli by si ty mohl útočit první luky a prostě mu dát dobré 4 zásahy každou postavou, ale nemůžeš dělat nic. Nejprve musíš udělat krok (dopředu/dozadu), tím se zahájí boj, nepřítel udělá svůj tah a teprve pak si na řadě ty. Todle je nejspíše chyba ve hře a předpokládám, že na toto konkrétně se někdo ptal.

Celkově 3D grafika je využita v podstatě jen tím, že se mužeš myší rozhlížet (nahoru, dolů, do boků, atd) a zde se to rozhlížení neřídí čtvercovou sítí. To je v podstatě jediné místo, kdy se využívá 3D grafika. Mě v této hře jinak nejde o technické grafické zpracování, ale spíše o vizuální stránku (prostě o to, jak to ve hře vypadá). Nemyslím, že by tu mělo nějaký větší význam napumpovat tu hru nějakými pokročilejšími grafickými funkcemi, protože stejně vzhledem k pohybu po čtvercích, který ti neumožní se k ničemu například přiblížit, by to nemělo moc efekt. Anti-aliasing by se sice asi uplatnil, ale on nebývá ani v top AAA hrách, určených na konzole. Takže to je takový těžký, no.

Ale já se tedy spíše zajímal o ten obsah, než o to technické zpracování (nějak mě ani moc nenapadlo si prohlížet grafiku a hodnotit jí :) ).

Zajímavé jsou třeba postavy, které se mohou přidat ke družině. Z déma známe 5 povolání. Tedy Zvěd, kuchař, osel, znalec a osobní strážce. Zvěd dává skupině okouzlení čarodějova oka (ve hře je to kouzlo pojmenované jinak a je v magii ohně), Osel zřejmě rozšiřuje inventář - nechápu účel, Kuchař nevím, Znalec odhaluje pasti a tajná místa a Osobní strážce přidává nějaké bonusy při boji na blízko. Zajímavá situace/bug nastane, pokud má hráč najmout úkolovou postavu a již dvě má. Například pokud by si na začátku hry najal zvěda a kuchaře, pak šel třeba za tím orkem-velitelem, tak by si navedl dialog o úkolu s pavouky. On se k tobě chce přidat, jenže nemáš místo. Tak pak by si měl možnost volby příjmutí úkolu (Ano, ne atd), ale nemohl by si nic dělat. Při kliknutí na Ano by se nestalo nic :). Zde mohla hra alespoň upozornit, třeba ve stylu "Nejprve uvolni místo v partě a až pak se budem bavit o úkolu". Stejně tak ten druhý hlavní úkol s tou ženou v chrámu a bandity a knížkou. Ta se taky nepřidá, pokud má hráč ve skupině již dvě postavy a hráč chťa nechťa musí jednu vyhodit (jelikož ten úkol prostě splnit musí). Ale ono se vyplatí zrovna tuto babu najmout co nejdřív a nechat si jí ve skupině co nejdéle, vzhledem k tomu, že je to právě Znalkyně. Už ve stokách s pavouky je jedno tajné místo. (sice se to dá řešit i kouzlem Šeptající stíny, ale to nejspíše v době, kdy jde hráč do stok nemá).

Pasti ve hře jsem pak nějak nepochopil. Oni jsou jen v posledním dungeonu, tedyv tom jednom hradě. Lze je odhalit pomocí kouzla Jasnozřivost (pak se ukáže jejich spouštěč a ten jde vypnout), jenže ty pasti nic nedělají a nijak skupinu nezraňují. Takže je otázka, jestli je má vůbec cenu odstraňovat, nebo se tím nějak zabývat. (ta tajná místa hledat se vyplatí určitě).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #367 kdy: Říjen 25, 2013, 12:00:29 »

Otázka 16? Mě se to nechtělo celé překládat, ale s těmi dveřmi tuším. StriderCZ jednou dával německé video právě z jakéhosi hradu a celkem jsem dlouho dumal, proč se tam ten hráč tak divně pohybuje kolem otevíraných dveří. Takže ono je to kvůli tomuhle.

Postavu jsem najal zatím jen jednu a to hned toho průvodce na začátku. Ten se asi nakonec odpojí sám. Preventivně si to raději poznamenám bokem.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #368 kdy: Říjen 25, 2013, 12:31:32 »

No hlavně nenajímej žádnou z těch vedlejších postav /například kuchaře v hospodě, nebo zvěda před hospodou). S tím průvodcem projdi celé město, on ti něco povykládá a v chrámu hned najmi tu ženskou. Pak za orkem - velitelem, tím se odpojí ten průvodce a přidá se ork. Ork pak po vykuchání královny pavouků se odpojí od party, takže je dobré najmout zvěda u hospody (za 200 zlatých). Úkol s babou a bandity pak plnit co nejpozději. Respektive nejprve splnit maják a až pak bandity. (v majáku jsou také nějaká skrytá místa). Ale není to nezbytné, jen je to prostě asi nejvýhodnější (zvlášť když člověk neví, kde ta skrytá místa jsou a kouzlo působí jen omezenou dobu, takže jej hráč musí buď čarovat furt, nebo prostě na místech, kde ví že to tajné místo je. Ono bez odhalení tajného průchodu (tj na zdi jsou takové zlaté proužky) to místo nejde otevřít :). Tedy nestačí náhodně klikat myší na zdi.
IP zaznamenána

Winterson

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #369 kdy: Říjen 25, 2013, 14:47:23 »

Ano,Aaonbar rozšiřuje inventář o dalších 100%.
IP zaznamenána

...

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #370 kdy: Říjen 25, 2013, 19:14:38 »

- 1993 Might & Magic 5: Darkside of Xeen
- 1996 Van Caneghem sold New World Computing to developer and publisher 3DO for USD$13 million
-  1998 Might & Magic 6: The Mandate of Heaven
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #371 kdy: Říjen 25, 2013, 19:40:23 »

Historii známe, JVC se dál na vývoji Might and Magic plnně podílel. Kdyby s jejím směrováním nesouhlasil, mohl kdykoliv odejít. Přesto to neudělal. Znovu opakuju, že na nastaveném trendu měl JVC velký podíl. Vaříš tu podle mě zbytečně z vody, ale na druhou stranu oceňuju, že ti to nedá spát a poctivě vyhledáváš vše kolem. A to teď nemyslím vůbec ironicky.

Píšeš o prodeji NWC, jenomže to je jen jedna část věci, druhou jsou práva ke značce M&M apod. Nikdy jsem přesně tenhle model nepochopil, ale bylo to obvyklé v rámci všech softwarových společností v té době a vlastně i v první dekádě po 2000. Koupit, vydělat na tom, to dobré mezitím vytahat a zbytek nechat padnout. Nejjistější konkurence je holt koupená konkurence anebo když něco nedokážu sám vymyslet, tak to prostě koupím. Ubisoft ostatně jede podobným způsobem. Na druhou stranu nebýt právě Ubisoftu, M&M by bylo zaručeně minulostí.
IP zaznamenána
This is the end ...

....

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #372 kdy: Říjen 26, 2013, 09:26:14 »

- ak históriu poznáte, prečo nedáte pohlavok broukovi pytlíkovi ktorý fundovane systém nadväzujúci na WoX:

"Hra generuje náhodně předměty podobně, jako v Diablu. Na tyto základní předměty se pak náhodně generuje okouzlení. To se projeví i v jeho názvu (máme předponu - zelené předměty, nebo předponu a příponu - modré předměty)."

, označuje za diablovku a poťažmo rozvinuje diskusiu aké sú všetky nové hry diablo klnmi? Ak ste tu naozaj aj vy strávili noci pri WoX a lampičke listovaním cluebookom aby ste zistili čo to je Pearl Long Sword of Gamblers, tak nemôžete mať nič proti "Pred temnotou chrániacemu pukléru agónie" a mali by ste Pytlíka poučiť.
IP zaznamenána

Majk

• Pokročilý
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #373 kdy: Říjen 26, 2013, 11:24:33 »

Tak když už, ve WoX může mít předmět jen jeden modifikátor. Můžeš mít Pearl Long Sword nebo Long Sword of Gamblers, to cos napsal je ve WoX nemožný. Víc modifikátorů umožňovala trojka. Když už se tady teda poučujeme a vytahujeme, kdo strávil u Might and Magic dlouhý noci.

A omlouvám se všem, kdo se chtěli držet tématu vlákna. Tohle člověku nedá. :-D
IP zaznamenána

.....

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #374 kdy: Říjen 26, 2013, 12:05:44 »

OK, poplietlo sa mi to, vo WoX bolo treba pozerať dve veci, ale len jeden modifikátor + samotné rozdiely medzi short sword, long sword, broad sword, sabre, scimitar a ďalšie ktoré tam boli. Fajn že si ma opravil.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 111