Potíž je hlavně v tom, že se tu pořád vkrádá porovnání. Postava je na 11 levelu, další úroveň ji čeká na hranici 3300 bodů. Za zabití orka dostane každá postava 20exp. A teď M&M 3, první potvora po opuštění Fountain Head je ork a padá stejně snadno, byť je družina teprve na počátku svého vývoje. Proto to video vlastně přineslo víc pochybností.
Vysvětlit se to určitě dá, přeci jen jsme v jiném světě, ale protože ti orci padaj tak snadno, tak jsou ideálním objektem pro levelování. Družina má už na takto "nízké" úrovni schopnosti, které z ní činí zabijáky orků (a asi nejen těch). Bohužel v porovnání se stupňováním levelů je za ně "moc" expů. Doufám tedy, že orci nebudou na každém kroku a nebudou podléhat nesmyslnému respawnu.
Inventář je na dnešní dobu zajímavý, ale vzhledem k textovému ve WoX, nebo k tomu co jsem zažil u Zaklínače 2 nebo Oblivionu potažmo až Skyrimu ... je to ještě dobré

Ono vlastně za poslední dobu jsem viděl tolik inventářů a jiného, že bych se nad tím ani nepozastavoval. Možná to opravdu neni finální verze. Horší by byly osekané popisky předmětů, to by mě taky vadilo, protože dneska ty možnosti jsou a neni důvod je vynechávat ... teda pokud tam nebude stejná legrácka jako kdysi v M&M, že popisky vám přečte až obchodník za poplatek

Border okolo potvoráka - nevím jestli to vidím jen já, ale mě při tomhle efektu přijde, že ta zvýrazněná postava se jakoby sploští

Zatím jsme viděli jen 2 potvoráky vedle sebe, z toho družina jaksi automaticky útočí na toho, který je blíž. Pokud je tam autofocus, pak je to úplně jedno a kdo je kosen je vidět podle "lítajících" hlášek + animace. Zvyknout se na to asi dá, respektive bude muset, ale podle mě je to zbytečnost. Když oldskúl, tak oldskúl

Bez ohledu na to vše, pořád to vypadá hratelně a holt budeme muset zkousnout ještě haldu PR keců od Ubisoftu, které nebudou mít s realitou mnoho společného. Určitě bych si velká očekávání nedělal. Mimoděk jsem při sháňce informací narazil na ohlášení Grimrock 2 (konečně i na povrchu), takže začínám tušit, proč Ubisoft tak pospíchá