Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 13:52:00
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 278845 krát)

galda

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #45 kdy: Duben 04, 2013, 23:08:02 »

X musim mít už z principu :-) , snad bude dobrá....
IP zaznamenána

bubak

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #46 kdy: Duben 05, 2013, 09:57:58 »

bude to paráda, teším se hodně na hudbu, která se mi u všech M&M moc líbila, bohužel se moc bojím že hra bude šíleně nalinkovaná a nebude mít tu znovuhratelnost jako měli všechny díly. Nemůžu si pomoct proč ale tak nějak mi to připomíná, jestli si pamatujete hru vikings, už jen kvůli tomu že z herních videí m&m:X vypadalo, že ve skupině bude tankovací postava co bude celou skupinu krýt, měl jsem z toho takový dojem, tak snad se pletu :P
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #47 kdy: Duben 05, 2013, 10:31:01 »

Tak... třeba ve Wizards and Wariors taky fungovalo něco jako tankování (skill, kterej způsobuje, že postava je přednostní cíl, ale má lepší defense - nacpala jsem ho všem postavám :-D). Bohužel to může znamenat, že člověk tu tankovací postavu bude muset mít, což omezí výběr. Neni to tak, že bych měla něco proti tankům. Já mám svoje odtankováno. Ale do některejch her to prostě nepatří :-p.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #48 kdy: Duben 05, 2013, 11:05:28 »

Tohoto jsem si nevšiml, pro mě je to neznámá funkce, proto jsem asi nic takového nezaregistroval.
IP zaznamenána
This is the end ...

Tindo

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #49 kdy: Duben 06, 2013, 18:05:59 »

On by byl zajímavý seznam, co ve hře bude stejné nebo velmi podobné, jako v předchozích dílech, když tato hra má v názvu Legacy.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #50 kdy: Duben 06, 2013, 22:43:05 »

Já jen k tomu, co tu bylo zmiňováno o levelu 11 a dvou mistrech magie... tak teď hraju znova mm6 a měla jsem na 16lv tři mistry :-D, takže už mi to nepřijde zas tak hrozný. No, jsem zvědavá, ale nejsem zrovna nadšená z představy, že bych měla dávat Ubisoftu nějaký peníze (pokud to bude fakt dobrý a pokud si konečně koupim novej počítač, tak o tom budu uvažovat).

Rozhodně to nebudu kupovat z nějaký nostalgie, nebo ze sběratelskejch důvodů. Když jsem dokázala přestat kupovat knížky od Pratchetta po tom, co se mi po koupení 35 svazků přestalo jeho psaní líbit, tak dokážu i tohle a hravě.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #51 kdy: Duben 07, 2013, 06:38:29 »

Mě by to až tak strašný taky nepřišlo, jenomže mě na tom zarazila ta snadnost, něčeho takového dosáhnout. Od nové hry čekám, že napoprvé ji dojedu hezky pomalu a postupně se seznámím, kde co je a co příště použít pro urychlení. U mm6 se hráč taky nedostane k hromadě podkoviček hned :)

Celou dobu jsem přemítal ještě o jedné věci (ovšem pokaždý jsem ji zapomněl napsat :)) a to je "rychlost" pohybu. Nemyslím teď to, jak svižně se družina na videu pohybuje, ale mám na mysli uplynulý čas vs tah. V jedné z otázek v hádankách padlo, že třebas ve WoX je jedno políčko rovno 10 minut. 6 kroků a máme hned hodinu herního času za sebou. Pokud bude v desítce střídání dne a noci, pak by to mohl být velmi zajímavý efekt :D Na tohle se celkem těším, protože ono to tak určitě nebude a uplynulý čas bude podle mě podstatně zkrácen, což potvrdí celou domněnku o rádoby oldskúl hře.
IP zaznamenána
This is the end ...

Tindo

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #52 kdy: Duben 07, 2013, 14:52:18 »

Jistě se snaží o svižnou hru. Kvůli tomu, že by vracení se do města zdržovalo, tak nebude postup na vyšší úrovně pomocí tréningu postav ve cvičírnách za peníze.
Píše se o tom v tomto rozhovoru: http://www.rpgcodex.net/content.php?id=8895

Je to škoda, protože se družina z dungeonu vždy vracela k zadavateli úkolu a tam si vyzvedla odměnu a pak se šla vytrénovat na vyšší úrovně.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #53 kdy: Duben 07, 2013, 17:55:47 »

Díky za odkaz. Jak už jsem několikrát psal, protože o Heroes 6 nevim nic, tak mám menší otázku, v nich se klerik nenachází?
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #54 kdy: Duben 07, 2013, 18:30:22 »

nevím jak to myslíš.. kněz, respektive klerik je název povolání magických hrdinů u lidí

každý národ má hrdiny síly/magie
pak tam ještě existuje u hrdinů systém krve a slz, jenž rozhodují o dalším rozvoji hrdiny
krev a slzy ale nejsou standartním pojetím dobra a zla jak jsme zvyklí (teda alespoň by to tak nemělo být, nevím jak je to s různýma koncema kampaní podle volby) každopádně krev reprezentuje útočný charaktery a slzy spíš ty obranný
kdyby něco takovýho taky zavedli do tohodle M&M tak by to určitě bylo zajímavý, že by se družina rozvíjela podle chování během hry, ale pochybuju že to tam bude

další věc je ta, že jsem myslím na facebooku viděl nějakej náznak, že povolání budou fixovaný na rasu jako v M&M 8, ale ještě se na to budu muset mrknout, každopádně jsem tam viděl nějakýho elfa rangera a freemage, což má být univerzální caster
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Tindo

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #55 kdy: Duben 07, 2013, 18:39:28 »

V MMX mají být povolání vázány na rasu. Každá rasa bude 3 vlastní unikátní povolání. Jak jsem to pochopil, tak když budu chtít, aby postava byla hraničář, tak to bude moci být jen elf. Jedno válečnické, jedno magické a jedno smíšené povolání. Nebude tu tedy možnost vybrat si k jakékoliv rase jakékoliv povolání, jako třeba v MM7.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #56 kdy: Duben 07, 2013, 19:06:19 »

Jj myslel jsem to jako povolání. Včetně všech restrikcí na školy magie.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivos

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #57 kdy: Duben 07, 2013, 20:01:50 »

Já se ještě vrátím k zmiňované obtížnosti (nebo spíše jednoduchosti) MMX v jejím prvním videu, kde to vypadá, že družina před sebou neohroženě hrne mrtvoly.. Vzpomeňme na předchozí díly, kde jediná postava jedním kouzlem vytloukla durch mapu plnou draků (parkrát armageddon) nebo bylo možné na !!prvním!! levelu zabít !!draka!! (MM7, základní ostrov). Těžko byste hledali co do obtížnosti méně vyváženou hru a přesto se jedná o špičku ve svém oboru.

A k tomu svázání rasy s povoláním.. jestli si dobře vzpomínám, tak rasa v sérii MM měla téměř nulový vliv na hru. Příběhu se rasa vůbec netýkala a to, že měl nějaký orka o 5 bodů síly víc ze začátku nebylo téměř znát a později, kdy se hlavní atributy pohybovaly od 250 výš, to bylo tuplem jedno. Takže bych jim to taky odpustil.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #58 kdy: Duben 07, 2013, 20:59:48 »

Zabít draka na 1lv? Ruku nahoru, koho z vás to napadlo, když jste to hráli prvně. Kdo z vás si hned udělal dokonalou vrahounskou partu, která byla na 16lv silně nebezpečná a na 30lv prakticky neporazitelná? Já to teda nebyla. Ano, hra je nevyrovnaná, ale když jsem to hrála prvně, a postupně jsem se seznamovala se schopnostma a magiema, tak to zdaleka nebylo tak nápadný. Osobně zastávám názor, že hra má bejt pro veterány jednoduchá, když dokonale věděj, co dělat. Jsem velkej příznivec nastavitelný obtížnosti.

Nelíbí se mi propojení ras a class. Co, člověk nemůže bejt ranger? Fakt? Aha. Proč ne? Chyběj mu na to nějaký orgány? Hra má bejt o postavách, který jsou svym způsobem zvláštní. Já měla ráda svoje gobliní paladiny a druidy. (Pravda, gobliní druid měl na začátku 0 many, ale to se vsáklo :-D.)  Takový opatření považuju za diskriminační.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #59 kdy: Duben 07, 2013, 21:59:59 »

tak zase jestli bude mít každá rasa 3 unikátní povolání tak jsem pro... přeci jenom si vezměme naše oblíbené BG2.. když jsem si chtěl z prdele vytvořit half orc divokýho mága, tak jsem zjistil, že to nejde.. půlčíci, půlorkové a trpaslíci jsou limitovaní jenom na barbary, válečníky, zloděje a kleriky, zatímco lidi můžou být úplně vším, to je diskriminace
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 111