Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 13:52:59
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 278847 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #60 kdy: Duben 07, 2013, 22:12:10 »

Ano, je to diskriminace a ve třetí edici to bylo eliminovaný. Člověk má tvořit postavu podle svý fantazie, ne podle nalajnovanejch pravidel. Můj mnich v BG 2 musel bejt člověk, protože žádná jiná rasa nesmí mnichy. Samozřejmě, editor řeší všechno, takže kdyby mi to hodně vadilo, tak se to dá napravit, ale to jaksi neni ono.

3 unikátní povolání jsou hezký, otázka je, jakej mezi nima bude rozdíl. Třeba já jsem druhysta a nesnášim trpaslíky, takže pro mě jsou restrikce na rasu/povolání skutečně omezující :-D.

Samozřejmě všechno záleží na tom, jak budou vypadat portréty. Pokud budou dva použitelný obličeje v celý hře, jak už to tak bývá, tak bude výběr povolání jasnej, protože já na obludy koukat nebudu :-D.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #61 kdy: Duben 07, 2013, 22:53:53 »

nenávist vůči trpaslíkům mi přijde globální problém a co jsem viděl statistiky serveru kdy jsem hrál wow, tak trpaslík byla bezkonkurenčně nejmíň používaná rasa a když byl event, kde jsi musel ošahat ženy ze všech ras s lvl 50+ za achievment, tak nedostatek trpaslic byl tak obrovskej, že někteří lidi si je vytvořili, stoupli na náměstí a vybírali 50g za šáhnutí :D já za ně taky nikdy nehraju
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #62 kdy: Duben 07, 2013, 23:24:51 »

:-D Je fakt, že podle serverů dělajících statistiky ofi serverů jsou trpaslíci nejmíň hraný, ale gnómové a trollové taky nevedou :-p. Samozřejmě všichni chtěj lidi a elfy, a nejen kvůli vzhledu. Racialky jsou taky fajn. Pravda, na TBCčku byl trpasličí pala v některejch dungách (zulaman) super tank a třeba na Moroesovi byli trpoši zlatý. No, já jsem horďák, my tam trpoše neměli, a neměli jsme ani paladiny, takže nám bleed zabil všechny healery :-D. Naštěstí šamani se resnou sami a já vstala na soulstone :-D.

Sakra, to trochu odbočuju, že jo?
IP zaznamenána

Ivos

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #63 kdy: Duben 07, 2013, 23:45:07 »

Jo, trpaslíci. Kdybych byl nucen vytvořit postavu bojovníka a z ras měl k dispozici pouze trpaslíka a lesní vílu, tak přes veškerý postihy beru vílu :) Každopádně já hraju výhradně za lidi, z čehož mám trochu vítr. Pokud budou pro každou rasu daný pevně 3 povolání, tak jako magickýho zástupce lidí odhaduju freemage, což zní jako hybrid mezi klasickým mágem a knězem. No a víme, jak v sérii MM dopadají hybridi.. většinou nedosáhnou na Grandmastery v nejzajímavějších oborech. Ale to zatím jen tak vařím z vody.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #64 kdy: Duben 07, 2013, 23:53:57 »

Uvidíme. Pravda, hybridi bejvaj okrouhaný, ale... upřímně, třeba v mm7/8 člověk fakt granty elementárních magií nepotřebuje. Hybrid to v klidu zatáhne a navíc má další schopnosti. U klerika je super imunita na smrtící kouzla, navíc to chce alespoň jednu postavu na bílou magii (v sedmičce), ale jinak ten grant taky neni nepostradatelnej. V podstatě si na hybridy nestěžuju, mám je celkem ráda.

(Hybrid mága a kněze, tomu jsme doposud říkali druid.)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #65 kdy: Duben 08, 2013, 09:21:11 »

Omezení na rasu se dá pochopit jen v extrémních případech, dneska už to považuju za překonané. Ale na druhou stranu tomuhle kroku rozumim, ovšem povede to k ještě větším extrémům :) Pokud budu chtít např. vytvořit partu čtyř trpaslíků (já je mám náhodou rád :)), tak budu mít na výběr "jen" 3 povolání, dva anebo více trpaslíků budou mít shodná povolání. Hra mě tak bude nutit tvořit mixované družiny ať chci nebo nechci. Leda by dva trpaslíci byli mágové - jeden pro útok, druhý jako healer. V tomhle mi přišel zajímavý systém použitý v devítce, naopak osmička byla právě kvůli omezení svazující - už jen vzhledem k příběhu, člověk měl obvykle v družině jak nekromanta, tak klerika, přitom s jednou z těch frakcí ve skutečnosti válčil ...

Obtížnost z mého pohledu jsem popsal o nějakých pár příspěvků zpět, nechci mít snadný začátek jenom proto, že budu levelovat pekelně rychle. Chci si hru projít v klidu a s obavami z každého kroku, ne s vědomím, že za rohem můžu v klidu skolit draka :) Tohle si družina musí nejprve zasloužit. Drak na Smaragdovém ostrově je spíše hříčka vývojářů, osobně jsem se ho porazit nikdy nepokoušel.

V rozhovoru mě potěšila ta část, která popisuje volný svět. Konečně něco pozitivního. Jen aby to ale nakonec nebylo právě tak, že se do těch hor vydám, tam sice bude banda naštvanech kyklopů, ale budou přitom padat jak přezrálý slívy :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #66 kdy: Duben 08, 2013, 09:35:44 »

Ano, to je docela dobrá poznámka. Přitom skupina složená výhradně z trpaslíků je mnohem realističtější, než skupina trpaslík/elf/člověk/X. Navíc se bojim, co bude s tradičnim mágovánim a klerikovánim. Já nechci univerzální všehoschopný kouzelníky, natož nedej bože healery jen u konkrétní rasy.

Tady bych se ráda zastala osmičky (teda, svázání rasy s classou se mi nelíbilo, ale), to, že válčíme s jistym řádem kleriků přeci neznamená, že válčíme s každym klerikem ve světě. Ve hře bylo několik postav, který se odmítly přidat, pokud jsi s jejich frakcí ve válce, ale samozřejmě tam byly postavy, kterejm to bylo jedno. Mě se v osmičce líbilo, že to nebylo stereotipní Nekromanti=zlo, klerici=dobro.

Samozřejmě nejlepší byla šestka, kde měl člověk černou i bílou, trpaslíci neexistovali a byl klid :-D.
IP zaznamenána

Dave_Jame

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #67 kdy: Duben 08, 2013, 19:37:53 »

Kdyby měl někdo zájem. dva rozhovory o Xku...

URL

URL
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #68 kdy: Duben 09, 2013, 07:33:05 »

Už to začíná vypadat lépe. Takže na Heroes VI to nebude přímo navazovat, to je jeden z podstatných bodů.

Na editor jsem zvědavý, zatím to vypadá, že s ním půjde přidávat jen obsah do stávajícího světa, možná se to nakonec změní a půjde tvořit i celou mapu, to by bylo mnohem zajímavější. Proti modingu jako takovému nic nemám, ale trochu se obávám právě toho, že nakonec bude mapa až moc přeplácaná.

Inventář je jasný, osobně mě ten v M&M IX vysloveně nevadil, nakonec v dnešní době to mělo více her (Skyrim, Zaklínač apod.). Zajímavé je ovšem vysvětlení old school game :)

Oba rozhovory se hezky doplňují (ten první už tu máme, takže jsme o něm již diskutovali), teď ještě počkat na slibované video (?) s dovednostmi. Je vidět, že i na Celestial Heavens se diskutovala herní doba, to mě začíná děsit, protože s obavami o akčnost mě to vrací zpět. Ubisoft určitě vývojáře z Limbicu tlačí, měli by si uvědomit, že tenhle titul sleduje dost lidí a závisí na něm případný další úspěch. Pokud by editor neumožnil rozšíření světa, pak je více než-li jasné, že se s pokračováním počítá.

Jenom mi vrtá hlavou ještě jedna věc - Unityje mi to nějaké povědomé, ale asi si to spíš pletu s grafickým rozhraním Ubuntu.

Edit: vidím, že v diskuzi pod rozhovorem je taky narážka na Unity :)
IP zaznamenána
This is the end ...

vnitro

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #69 kdy: Duben 10, 2013, 23:16:13 »

v šestce že nejsou trpaslíci? a co pan snergl a jeho dva dungeony? jinak navázání na rasu bch bral spíš jako mínus. z toho pravděpodobně vyplyne ntnost mít zástupce všech ras narozdíl od předchozích dílů (osmička 4 trollové :) )
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #70 kdy: Duben 10, 2013, 23:19:55 »

Tady se mluvilo o postavách do hráčovo party. V šestce jsou jen lidi. (A nějaký opičky :-p.)

(Osmička a jden troll :-p. Ať žije sólo. A proč ne pět trollů? :-).)
IP zaznamenána

vnitro

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #71 kdy: Duben 11, 2013, 02:40:51 »

anžto nerad šlapu pěšky a zmínit toho draka je trapný :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #72 kdy: Duben 11, 2013, 03:41:38 »

Co je na něm trapnýho? Já standartně beru všechny čtyři, nejsou sice zrovna supersilný, ale nemusej se vybavovat, takže na mě zbyde víc artefaktů, a já jsem hamoun :-p.
IP zaznamenána

vnitro

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #73 kdy: Duben 11, 2013, 12:26:10 »

přece zní m,nohem líp prošel sem to jen se čtyřma trollama! a davy aplaudují šepot se šíří "bez magie bez magie". s drakem? to máš lítání a automaticky si zabil cokoliv se pohybuje venku bez ztrát životů
IP zaznamenána

Dave_Jame

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #74 kdy: Duben 12, 2013, 06:46:08 »

Ta hra šla projít s 1 rytířem. Na co 4 trolly:-D.

Jinak zpět k tématu. V jednom německém rozhovoru jsem našel zajímavou poznámku. Na boj jak byl na Pax zapomeňte, bude značně předělán, Hráč bude ovládat každou postavu jednotlivě aby se dosáhlo větší taktické hloubky.

Dále, kdo ještě neviděl tak Cover art
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 111