No, nevim, jestli byli goblini klíčová rasa. Lidi? Proboha, oni odněkud zkopírovali lidi? Zajímavý. Hele, nevim, co konkrétně bylo zkopírovaný a v jaký míře, ale zato vim, že pokud jsi to nehrál, tak je jasný, že nechápeš tu genialitu :-). A ty sladký blood elfí ouška... Já nemám v reálu tendence okusovat uši, naopak, ale... :-D
"Originální" nebylo možná šťastně zvolený slovo, ale stále na něm trvám. Tady nejde jen o vzhled, ale tak nějak o hru jako celek. WoW bylo známý naprosto právem, ta hra byla geniálně udělaná. Ne dokonalá, ale fakt pěkná.
Samozřejmě automaticky všechno, co vypadá jako wow, považuju za klon wow, protože to považuju za pravděpodobnější, než že kopírujou stejnej vzor. Člověk většinou vidí ze hry hlavně obrázky, když vidí reklamu, takže těžko posoudim něco jinýho než vzhled, to je fakt.
...
Problém s rpg knížkama je, že na ně potřebuješ partu podobně zaměřenejch lidí, což takovej samotář, jako jsem já, docela těžko shání :-).
Kurník, ještě edit: Ubisoftu se daří tvořit originální díla? No... no dobře, hrála jsem od nich jen heroes 5, takže nemůžu kompletně posoudit, ale z toho, co jsem viděla, tenhle názor teda nemůžu podpořit.