Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 13:51:32
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 278835 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #30 kdy: Březen 29, 2013, 09:08:00 »

Epický ponožky... jo, to je fakt :-D. Dnešní hry to děsně přeháněj :-D. Mám ráda realistickej vzhled výstroje. Ano, WoWko bylo super, ale dneska už se to přehání všude.

Každopádně... Ať to bude jakkoliv dobrý/špatný (čekám spíš špatný), už to pro mě neni mm. A jestli je postava na 11lv nadupanej bouchač, jak tu bylo naznačováno, tak jsou dvě možnosti: levely budou trvat nemístně dlouho, nebo bude ta hra fakt krátká.

JCMurphy: (Zkus lineage 2.)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #31 kdy: Březen 29, 2013, 10:10:11 »

Potíž je hlavně v tom, že se tu pořád vkrádá porovnání. Postava je na 11 levelu, další úroveň ji čeká na hranici 3300 bodů. Za zabití orka dostane každá postava 20exp. A teď M&M 3, první potvora po opuštění Fountain Head je ork a padá stejně snadno, byť je družina teprve na počátku svého vývoje. Proto to video vlastně přineslo víc pochybností.

Vysvětlit se to určitě dá, přeci jen jsme v jiném světě, ale protože ti orci padaj tak snadno, tak jsou ideálním objektem pro levelování. Družina má už na takto "nízké" úrovni schopnosti, které z ní činí zabijáky orků (a asi nejen těch). Bohužel v porovnání se stupňováním levelů je za ně "moc" expů. Doufám tedy, že orci nebudou na každém kroku a nebudou podléhat nesmyslnému respawnu.

Inventář je na dnešní dobu zajímavý, ale vzhledem k textovému ve WoX, nebo k tomu co jsem zažil u Zaklínače 2 nebo Oblivionu potažmo až Skyrimu ... je to ještě dobré :) Ono vlastně za poslední dobu jsem viděl tolik inventářů a jiného, že bych se nad tím ani nepozastavoval. Možná to opravdu neni finální verze. Horší by byly osekané popisky předmětů, to by mě taky vadilo, protože dneska ty možnosti jsou a neni důvod je vynechávat ... teda pokud tam nebude stejná legrácka jako kdysi v M&M, že popisky vám přečte až obchodník za poplatek :D

Border okolo potvoráka - nevím jestli to vidím jen já, ale mě při tomhle efektu přijde, že ta zvýrazněná postava se jakoby sploští :) Zatím jsme viděli jen 2 potvoráky vedle sebe, z toho družina jaksi automaticky útočí na toho, který je blíž. Pokud je tam autofocus, pak je to úplně jedno a kdo je kosen je vidět podle "lítajících" hlášek + animace. Zvyknout se na to asi dá, respektive bude muset, ale podle mě je to zbytečnost. Když oldskúl, tak oldskúl :D

Bez ohledu na to vše, pořád to vypadá hratelně a holt budeme muset zkousnout ještě haldu PR keců od Ubisoftu, které nebudou mít s realitou mnoho společného. Určitě bych si velká očekávání nedělal. Mimoděk jsem při sháňce informací narazil na ohlášení Grimrock 2 (konečně i na povrchu), takže začínám tušit, proč Ubisoft tak pospíchá ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #32 kdy: Březen 29, 2013, 10:20:06 »

heh.. tak jsem si to vygooglil
nejsem zrovna zastáncem záležitostí kde jse mužský charakter tím silnější čím větší má meč a síla žen se měří v procentech odhalené kůže
ta kočka tam zjevně neladí :D a vypadá spíš jako démonickej králík... a já nenávidím démonický králíky :D přijdou mi mnohem děsivější než všichni démoni ze všech 666 vrstev Abyssu
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Winterson

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #33 kdy: Březen 29, 2013, 18:23:36 »

JC, tak už vím co ti nadělím pod virtuální stromeček :D

Když už jsme u toho, nikdy jsem nechápal proč bojovnice jsou tak spoře odděné. Vždyť by ani nebylo možný aby je to (ne)brnění pořádně chránilo.
To samý s postavou - kdyby se měla žena vyrovnat chalpovi v plný plátový, musela by vypadat jako tuším orcská bojovnice (tuším, že byla v Icewind Dale 2), ne ta párátka jak jsou k vidění. Vypadá to prostě divně.
IP zaznamenána

Ivos

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #34 kdy: Březen 29, 2013, 19:14:49 »

Ahoj lidičky,
nechci bejt zlej prorok, ale vetšina mých oblíbených her, jakmile změnila engine, tak šla do kopru (Wizardry8, Fallout3, M&M9...). Netvrdím, že to jsou špatný hry, ale už to není to, co to má bejt. Dlouho se po netu potulovaly informace o tom, jak nějaká skupinka nadšenců zkouší dát dohromady tým a polepit další díl MM v původním provedení jen s ulazenější grafikou, ale vypadá to, že chlapy někde zamrzli, takže nezbejvá než doufat, že se oficiální desítka nezvrhne v propadák.
IP zaznamenána

Kaucuk

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #35 kdy: Březen 29, 2013, 20:21:08 »

Ivos, to se docela mýlíš s tima nadšencema, pracujou a velmi vehementně...jenom když to děláš s financema, který vyděláš normálně v práci a dáváš je do hry...jestli máš facebook, tak tam maj největší stránku a informace o projektu najdi si Children of the Void.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #36 kdy: Březen 30, 2013, 08:23:48 »

No jo, fakt je, že prsatý párátka v plátovejch bikinách jsou obecně velmi moderní. Orkská bojovnice by to zrovna bejt nemusela, tak jako ona nevypadá ani většina chlapů :-D, ta by se do běžnejch plátovek nevešla :-p.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #37 kdy: Březen 30, 2013, 09:13:07 »

4Kaučuk: Myslím, že teď už jim to moc platné nebude, jakmile Ubisoft vydá svůj M&M, tak si nenechá do série vrtat odjinud. Jako M&M už to teda nevydají.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #38 kdy: Březen 30, 2013, 09:39:22 »

Hehe, no jo, Ubisoft má pud sebezáchovy, přeci nenechá fanoušky vydat něco, co by mohlo bejt třeba lepší, že :-p.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #39 kdy: Březen 30, 2013, 10:26:02 »

Svým způsobem bude na vinně Legend of Grimrock, který ukázal, že vydat ještě dnes krokovací dungeon neni vůbec od věci. Tím všem neoficiálním projektům pokračování M&M utnul tipec. Přitom na to všichni měli dobrých 10 let k dobru.

Moc jsem teda nesledoval, kdy přesně došlo k oznámení vývoje Legend of Grimrock 2 (tuším únor tohoto roku), ale teď Ubisoft tuplem necouvne. Vzhledem k tomu, že LoG 2 byl původně vyvíjen jako DLC, nebude asi tolik složité ho vydat jako plnohodnotnou hru ještě letos. Tím pádem se nabízí, že jak M&M X tak i LoG 2 budou cílem různých srovnávání. Ubisoft určitě netouží po druhém místě ... :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Kaucuk

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #40 kdy: Březen 30, 2013, 14:05:44 »

4Elemir: Co jsem četl, tak to vydají pod názvem Children of the Void (bez M&M) a prej cena bude 15 dolarů, ale stahovací formou (nebudeš si moc koupit CD), ale jsem zvědavej... Po tom co jsem zatim viděl, bych radši verzi těchto fanoušků, než M&M legacy...PS: odskočim od tématu: Nevíte někdo jak se dá zvýšit obtížnost v M&M 6,7? (nejoblíbenější díly), třeba pomocí data editoru, či jinak. Mě jedině napadá hrát za 1,2 nebo 3 postavy apod. (dohrál jsem i za 1 postavu), tak bych chtěl zkusit něco jinýho..
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #41 kdy: Březen 30, 2013, 14:56:56 »

Nj, za 15 dolarů už to je komerční projekt, v tom případě ještě míň chápu, proč to nevzali třebas přes Kickstarter. Jestli kvůli autorským právům vůbec, tak tady stejně narazí, pokud kvůli pohyblivému termínu vydání, pak na to můžou zájemci čekat klidně dalších xy let, protože je vlastně nic netlačí. Ubisoft má v tuhle chvíli alespoň něco konkrétního v ruce. U Children of the Void mě pak nejvíc děsí ta široká základna pro vývoj. Navíc jsem od nich neviděl nic, co by ukazovalo, že ta hra je v nějaké pokročilé fázi. Pro mě je to v tuhle chvíli to samé, jako M&M Tribute.

Ad obtížnost: Ale ano, nadefinuj si do všech oblastí draky a titány ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Tindo

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #42 kdy: Březen 30, 2013, 16:15:54 »

Já nechci nijak srážet velkou snahu, kterou do projektu Children of the Void vkládají autoři, ale zatím to vypadá jako marný boj. Poslední zpráva na facebooku je, že nemají žádné programátory a odešla jim i velká část 3D grafiků. Už je to tři roky a teď začínají od začátku a hledají znovu programátory a engine, což je základní kamen hry, bez kterého nelze hru udělat a je úplně jedno, kolik mají sepsaných a vymyšlených questů, předmětů, textů, ... Upřímně to vidím tak, že zatím mají hlavně věci, které by zde na fóru zvládl každý z nás nadšenců. Ale v tom, co je nejtěžší, tedy v naprogramování hry, se stále vracejí dokola na úplný počátek. U tvorby takovéto hry by měli být programátoři jádrem týmu, kteří tvorbu hry iniciují. A to u tohoto týmu bohužel není. Hledání programátora na inzerát u tak velkého neziskového projektu není zrovna to pravé ořechové. Je to škoda, protože screenshoty vypadaly v roce 2010 dobře, stejně jako v MM6-8. Mrzí mne, že to nevyšlo a takto se to zamotalo.
IP zaznamenána

Ivos

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #43 kdy: Březen 31, 2013, 10:52:35 »

Nejsem znalec práva, ale myslím, že by to stejně pod značkou MaM oficiálně vydat nemohli kvůli copyrightu, takže jejich případný postup nemůže Ubisoft nijak zásadně ovlivnit, ale jak píše Tindo, nevypadá to dobře. Když jsem poprvé našel na webu zápis o pokusu o MMX, tak to byl jeden človíček, co na něčích stránkách sháněl programátory, pak stránky zhasly a přesunul se na nějaké fórum, kde sháněl programátory, ulynuly roky, objevil se na facebooku a .. sháněl programátory. Pak jsem to přestal sledovat. Přestože se mi výsledky jejich pokusů líbili víc, než video od Ubisoftu, tak budu muset svoje naděje se slzou v oku vložit právě do rukou týhle společnosti :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #44 kdy: Březen 31, 2013, 11:35:37 »

Otázkou je, nakolik je copyrightem pokryt svět a herní pravidla (podobně jako je tomu třeba u AD&D). Jinými slovy, zda-li jen postačí odstranit slovní spojení Might and Magic. Bez ohledu na jakékoliv tiché svolení Ubisoftu vidím problém ve stanovení prodejní ceny. Ač se to může zdát jako zanedbatelná částka, jedná se o výdělek a pochybuju, že všichni představitelé Ubisoftu budou s radostí koukat, jak na nich někdo jiný vydělává. Pokud to Ubisoft pokryté nemá, pak to má naději. Nakonec ono za těch několik let zpátky vyšlo více her, které posbíraly "inspiraci" v jiných hrách.

Průšvihem je, že celou dobu projekty jako Children of the Void vkládaly všechny síly do programové části a tvorby 3D enginu. Ubisoft najednou přijde s nejjednodušší myšlenkou (vynechám teď již mnohokráte zmiňovanou inspiraci v LoG) a postaví to na krokovacím enginu. Možná si ještě někdo vzpomene, že jsme zrovna o téhle možnosti někdy před dvěma lety tady diskutovali :D A najednou je to realita.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 111