Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:35:09
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 71 72 [73] 74 75 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242806 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #1080 kdy: Červenec 27, 2024, 16:56:05 »

Je to o tom, že prozkoumáváš zajímavej prostor, ujišťuju tě, že jsem byla z kachniček naprosto nadšená. Ne tak nadšená jako z plameňáků. Přiznám se, že mi klidný hry, kde se vlastně nic moc neděje, ani trochu nevaděj. Dle hodnocení hry nejsem jediná.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1082 kdy: Srpen 03, 2024, 22:13:21 »

Přemýšlel jsem, co po W&W dát a vypadá to nakonec na pauzu :D. Zatím si tu po kouscích procházím AC: Origins, které jsem před nějakou dobou znovu rozehrál (vždycky projedu pár otazníčků/úkolů a jdu pryč), jenomže jsem to dohrál už tolikrát, že to pro mě příliš zevšednělo. Přemýšlel jsem dokonce nad AC: Mirage, ale pak jsem si to zase rozmyslel. Basim byl dost nesympatický už ve Valhalle, takže to nepřebije ani ten návrat do Orientu. Cyberpunk jsem taky zamítl a nic dalšího novějšího už asi nehrozí. No, když už jsem zmínil Cyberpunk ... přemýšlel jsem chvilku o prvním Zaklínači, ale to už bych se zase motal v kruzích.

Nějak jsem to s těmi dlouhými hrami přehnal :D. Nejprve to vypadalo, že toho letos moc neodehraju a nakonec mám za sebou několik dlouhých her. Pravda, z prvotin v tom vyčnívá jen Arx Fatalis, jinak jde vesměs o hry, co jsem už dřív odehrál. Teoreticky bych měl ještě dorazit letošní rozehrávku ELEX I, ale začínám pochybovat, že se k ní ještě vrátím - to nejzábavnější mám už za sebou (průzkum světa a vypiplání postavičky) a teď bych šel už jen po hlavním příběhu.

Koukal jsem, že BG 3 už je přeložená, akorát se ještě pracuje na korekcích. Jsem zvědav, jestli to stihnou do zimy, že bych dojel rozehrávku ze Shivou - od minulých problémů s optimalizací jsem na hru znovu ještě nesáhl.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1083 kdy: Srpen 03, 2024, 22:23:26 »

Teď bude na BG3 nějakej patch, uvažovala jsem, že bych se zašla podívat, co bude novýho.
IP zaznamenána

xmajl

• Nováček
  • *
« Odpověď #1084 kdy: Srpen 25, 2024, 20:37:46 »

oho ho copak by se nam to mohlo narodit
https://youtu.be/WxoBLeC6mdU?si=kOxdALrnXvnz1Nxc
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1085 kdy: Srpen 29, 2024, 06:59:48 »

@xmajl: nijak velká očekávání od toho nemám, ale třeba překvapí :).

@Yuyana: zkoušela jsi? Někde jsem zahlídl, že Lariani opět upravili konce pro některé postavy. Skoro si říkám, že bych další rozehrávku měl asi věnovat jedné z předdefinovaných postav, abych viděl ten rozdíl.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1086 kdy: Srpen 29, 2024, 16:56:14 »

Plánuju po patchi (je ještě v betě), viděla jsem, že Dark Urge hrálo jen asi 15% lidí, a to je děsně depresivní, protože to je postava, která reálně je součástí děje (Durge je zodpovědnej za plán ovládnutí světa pomocí supermozku), sepíšu to, doufám, minule mi to nějak ujelo a ani jsem nedohrála.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1087 kdy: Srpen 29, 2024, 17:35:05 »

Teď hraju Shapez 2.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1088 kdy: Říjen 07, 2024, 17:27:25 »

Rozehrála jsem po nějaký době Gothic, jedničku, dvojku a Archolos naráz, a je to super, moc mi to chybělo. V Gothicovi jedničce někdo dělal něco ošklivýho s fyzikou hry, tak jsem nebyla nadšená, dvojka měla tendenci padat, a Archolos... fungoval dobře, přesně do momentu, kdy začalo pršet. Na jednu stranu tak ty textury definitivně nemaj vypadat, na druhou stranu to bylo velmi... no, řekněme, že jsem se v životě necejtila tak promočená.

Takže jsem se vydala zjišťovat, co se zas děje a jak to řešit, a https://github.com/SaiyansKing/GD3D11 podařilo se mi vyřešit problém s padánim a s divnou grafikou naráz. Respektive tvůrci toho patche se podařilo to vyřešit, já to jen nasála z internetu :-D. Co se týče fyziky v jedničce... nevim. Nevim, asi je to nějakym patchem, nemám už nervy to řešit, je to detail.

Přišla jsem na to, že je na Gothic tuna módů, a na dvojku mi velmi přišel vhod módík, co odděluje reálnej skill od naučenýho, takže člověk může hned použít všechny lahvičky a další bonusy, a nezdražuje si tim učení. Ta hra je s tim uplně o něčem jinym. Autor módu by měl dostat nějaký ocenění.
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #1089 kdy: Říjen 11, 2024, 11:17:51 »

Po fantastickém Skaldu a Islands of the Caliph mě teď docela konečně chytl zápal do nových RPG v retro stylu, které jsem pořád odkládal na někdy s tím, že až dohraji všechny staré klasiky, takže uvažuji, že sáhnu po něčem dalším novém, než ten zápal vyhasne. Trochu to brzdí to, že ty hry musím vlastně nejprve nakoupit (ne, že by to byla otázka peněz, ale nechci zase najednou koupit 5 her s tím, že 4 budou dvacetielté ležáky, jako 400 dalších her ponakupovaných na GoGua STEAMu:-) a tak se rozmýšlím, po čem sáhnout. Mám čtyři hlavní adepty - Legend of Amberland, The Quest, Operencia a 7th Circle: Endless Nightmare.

Trochu mě drásá nedohraný Grimoire, v kterém mám už několik let pauzu, ale ten ještě bude muset počkat, protože mě láká spíše něco, co jsem ještě nehrál (a tak je to se vším, co jsem někdy odložil a dodnes se k tomu nevrátil :-)

A taky jsem zvědav, jestli se někdy dostanu ke všem těm Avernumům a spol. co jsem si kdysi dávno ponakupoval, navíc to má do té doby snad už čtvrtý remake:-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1090 kdy: Říjen 11, 2024, 17:44:28 »

The Quest je fajn, hezká grafika, nic náročného, určitě doporučuji. Chybí mi u něj akorát dohrát DLC, do čehož už se mi nechtělo, protože je to celkově delší hra a časem to začne být na jedno brdo - podobně jako TESy. 7th Circle: Endless Nightmare je naopak hutný a krutý. Dostal jsem se daleko, ale nedohrál jsem ho. Spíš mě od stejných autorů chytilo Inferno - Beyond the 7th Circle, které jsem profrčel s maximálním zaujetím. Operencii jsem rozehrál, ale odložil, byť jsem se na ní dost těšil. Nějak pro ní nemám to správné rozpoložení, stejně tak pro Legend of Amberland, který je jinak fajn (zkoušel jsem úvod, abych viděl, nakolik je to podobné starším M&M a atmosféru to fakt má).
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #1091 kdy: Říjen 11, 2024, 18:02:55 »

Nakonec teda zvítězil ten Amberland, láká mě z toho asi nejvíce, i když oproti Islands of the Caliph a Skald to je pořádný sešup u grafiky:-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1092 kdy: Říjen 11, 2024, 21:03:39 »

To sice jo, ale zase mi ta grafika přijde docela roztomilá.

Mě si teď se 7th Circle: Endless Nightmare navnadil na novější počin 68k Studios, kterým je Ludus Mortis. Ten mi nějak unikl.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #1093 kdy: Říjen 13, 2024, 10:20:14 »

Jo, roztomilá je, to je pravda, pořád se mi na to kouká příjemněji než na přeleštěný Grimrock a podobné.

Jinak co The Darkness Below?

https://store.steampowered.com/app/2814790/The_Darkness_Below/
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1094 kdy: Říjen 14, 2024, 06:33:55 »

Toho jsem si ani nevšiml :). U EA už jsem opatrnější a popravdě jsem už delší dobu ani nekoukal, co se kde připravuje, takže The Darkness Below vypadá jako příjemné překvapení. Akorát škoda, že to není v EA už na GOGu.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 71 72 [73] 74 75 ... 78