Jelikož mě k PoE opět váže čím dal slabší pouto, tak přemýšlím, že bych jeho rozehrávku proložil něčím jiným. Ne, že bych neměl PoE v plánu dohrát, určitě ho dojedu, ale budu to muset kouskovat. V současné chvíli jsem na zhruba 30 hodinách a někde jsem zahlídl, že by to měla být hra až 100+ hodin ... to mě upřímně děsí, protože si nedokážu představit, co za obsah by ještě mělo přede mnou být. Spíš si říkám, že to je dost nadhodnocené. Dle mého skromného odhadu jsem asi někde v polovině.
Ale co mám v plánu? Když jsem před léty rozehrával Magic Island, tak jsem po očku pokukoval po Ve stínu magie (VSM), což je další ryze český dungeon na Amigu. Nepatří sice mezi nijak extra dobře hodnocené, ale to mi vcelku nevadí. Navíc vycházím z údajů na OldGames, kde ho hodnotilo jen pár lidí, z toho navíc jeden exot, co mu dal pouhých 30% ... navíc mu vyčetl všechny ty věci, co dělají dungeon dungeonem

.
Já měl s VSM akorát jeden problém (rozehrál jsem před tím cvičmo první patro) a tím je intro. Ve všech verzích jsem totiž narazil na chybu, kdy se intro rozsypalo a nebylo vidět, co vlastně zobrazuje. Na amigaportal.cz jsem pak našel příšspěvek od Hoborga, kde se dotazoval na majitele originálky, aby to mohl případně opravit. Bohužel jsem se nedočkal přímo obrazů disket, jako v případě Magic Islandu, ale stačilo si nakonec stáhnout Hoborgův HWA balíček, kde je tato oprava již zahrnuta. Problém je akorát v tom, že mi ten HWA balíček nejde spustit přímo (vyžaduje WHDLoad), takže jsem příslušný adresář mountnul jako harddisk ve FS-UAE spolu se systémem, kde mám WHDLoad funkční a funguje to ... tedy minimálně spustit to jde

.
Intro je nakonec jen krátká obrázková animace bez textu, takže jeho předchozí absence ničemu nevadila, ale uznejte sami, i takový detail může zkazit celkový dojem

.
Jenom ještě zpět k tomu hodnocení. Mě docela překvapilo, že VSM není na databazeher.cz, podobně jako Knightmare. Že by to bylo fakt takhle na okraji zájmu?
Edit: tak zas tak triviální to zprovoznění nebylo. Nakonec jsem šel trochu jinou cestou přes plnou HD instalaci, ale už se to tváří OK. Založím deníček a celý postup samozřejmě popíšu.
Edit 2: HWA balíček samozřejmě není WHDLoad verze, jenom mě zmátla nabízená možnost HWA instalátoru. V podstatě jde o harddiskovou verzi.