Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 14:26:32
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 72 73 [74] 75 76 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242280 krát)

Ringo

• Starší člen
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #1095 kdy: Říjen 14, 2024, 08:49:08 »

Jinak autor Islands of the Caliph chystá další zajímavou hodně retro záležitost, Cyclopean:

https://store.steampowered.com/app/2958790/Cyclopean/
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1096 kdy: Říjen 16, 2024, 20:52:59 »

Využil jsem slevy a nakonec si Ludus Mortis pořídil ... nasadil jsem normal obtížnost, vytvořil jednu postavu a vyrazil do dungeonu ...  no, a za prvním rohem jsem natáhl bačkory :D. Tohle bude opravdu fajn :D.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1097 kdy: Říjen 16, 2024, 22:24:02 »

Nezkoušeli jste někdo ten slovenský dungeon Felvidek?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1098 kdy: Říjen 17, 2024, 10:50:31 »

Felvidek není dungeon ;). Nezkoušel jsem to a nemám to ani v plánu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1099 kdy: Říjen 17, 2024, 10:51:42 »

Dobře, RPG s dungeonovými souboji. Lepší?  :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1100 kdy: Říjen 17, 2024, 11:01:50 »

Takže vlastně takové jRPG, jak si to sami autoři označili ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1101 kdy: Říjen 17, 2024, 14:34:38 »

No, mně to spíš připomíná Lords of Xulima (izometrický průzkum, dungeonové souboje). To by se označilo taky jako JRPG?
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1102 kdy: Říjen 18, 2024, 13:11:18 »

Já myslím, že souboje v Lords of Xulima nejsou příliš "dungeonové", nebo alespoň ne takové, jaké si představuji. Alenevím, jestli dungeony mají jeden typ soubojů. Mě osobně tento typ soubojů, kde se nedá nijak pohybovat a nepřátelé stojí proti sobě a buší do sebe pomocí různých akcí, příliš nevyhovuje :). Řekl bych, že to asi patří právě k těm JRPG, ale nejsem si jist.

Osobně v dungeonech preferuji buď souboje v reálném čase, nebo v tazích na čtvercové/osmiúhelníkové síti (jak to bylo třeba v papírovém dračím doupěti).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1103 kdy: Říjen 18, 2024, 16:18:06 »

Souboje na 2D obrazovce se statickou družinou jsou hlavně jednodušší na implementaci, touhle cestou se vydali třeba Wizardry, kdežto první díly M&M mají třeba souboje v prostoru (byť je to realizováno jen textově). Z JRPG toho moc neznám, takže za sebe vycházím ze série FF, kde je gameplay rozdělený na 3D průzkum a 2D souboje, což splňuje i ta Xulima. V případě Felvideku si tu hru jako JRPG označují sami autoři, takže předpokládám, že vycházejí z podobného základu.

Jinak já jsem v dungeonech taky spíš pro realtime anebo ty tahovky v síti.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1104 kdy: Říjen 18, 2024, 21:31:25 »

Felvideka lidé v recenzích vcelku chválí, hlavně za příběh a dialogy a humor a podobné věci. Podle času hraní u recenzentů to asi nebude příliš dlouhá hra. Asi tedy by to možná za vyzkoušení stálo.
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #1105 kdy: Říjen 18, 2024, 23:54:37 »

Já jsem právě dohrál Legends of Amberland a fakt pecka. V podstatě takový hodně user friendly Might and Magic 3 s novými lokacemi a questy:-)
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1106 kdy: Říjen 20, 2024, 16:48:53 »

No, kdyby tady někdo Felvidek rozjel a něco o tom napsal, třeba by mě to taky přesvědčilo. Zatím se o tom teda dost básní, ale když se podívám na screeny, tak mě to bohužel moc nezaujme, spíš naopak. Podobně jsem to měl s Pentimentem. Všichni to chválí, ale ta vizuální stránka mě spíš odradila a nikdo v mém okolí ani tady to nehrál, aby mi to "prodal".
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1107 kdy: Leden 05, 2025, 19:17:18 »

Včera jsem se tedy pustil do Dragon Age Origins a mno, jak bych to ... začátek jsem konečně překonal, dokonce jsem se dosoukal do elfího lesa, ale je to jak na houpačce. Na deníček to rozhodně nevidím.

Vzal jsem to opět za lidského šlechtice a tentokrát jsem vydržel dál než do bitky s přerostlými krysami v kuchyni. Děj nabral obrátky a začalo to být najednou zajímavé. Pak přišla trošku nudnější pasáž v Ostagaru, kde se projevilo hned několik nešvarů hry. Jednak nic moc vymodelovaná krajina, ve které sem tam drhne pohyb postav, pak celkově slabá interaktivita prostředí a nakonec zmatečné souboje.

Jako upřímně, soubojový systém ve hře funguje spíš jako ruská ruleta. DA:O vyšlo 3 roky po NWN2 a neumí ani to málo co Neverwintery? Tak chaotický průběh už jsem dlouho neviděl. Všichni dostanou povel zaútočit na jednoho konkrétního nepřítele z hloučku, ale jelikož v tom množství postaviček/potvor vznikne mumraj, tak si nakonec každý najde svou vlastní oběť a tu mlátí ... loadnu, a najednou to jde! Navíc v přečíslení probíhala zatím většina soubojů a hodně taky záleží, jak souboj začne, protože může taky velmi rychle skončit mou smrtí. V tomhle mumraji fakt nemám chuť souboje pauzovat a pokoušet se o nějakou taktiku. Přijde mi, že to ani nemá smysl, protože než se postavičky seřadí jak mají, tak je většinou už pozdě. Možná jsem u vlkodlaků moc brzo, jenomže ta hra se tváří jako openworld, tak proč by ne?

Po příběhové stránce je to jinak fajn a má to propracované charaktery, ale těžko říci, jestli to bude stačit k tomu, abych pokračoval.

Edit: zkusil jsem finále u vlkodlaků trochu jinak. Melee jsem nastavil aktivní boj a po určení nepřítele jsem si převzal kontrolu nad Morrigan. Tím jsem měl její kouzla alespoň pod kontrolou a výsledek byl mnohem lepší. V NWN2 mi AI přišla promyšlenější, respektive ty postavičky byly soběstačnější, ale třeba si to nakonec sedne.
« Poslední změna: Leden 05, 2025, 19:33:08 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1108 kdy: Leden 05, 2025, 19:58:26 »

Elemire neee, co to děláš, co to děláš :-D. Já uznávám, že ta hra má... řekněme křivku, a začátek je drsnej, ale... Ok, asi udělám příspěvek já.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1109 kdy: Duben 03, 2025, 21:22:58 »

Včera jsem se znovu pokusil o Pillars of Eternity a za dnešek mohu konstatovat, že jsem se zatím dostal nejdál ze všech předchozích rozehrávek. Je to zvláštní, ale najednou mi ta hra už přijde mnohem chytlavější, asi to fakt chtělo oddych po všech těch Baldurech, IWD, NWN apod. I když pořád ještě nejásám, ale trochu jsem se pojistil tím, že jsem zvolil obtížnost orientovanou na příběh. Co jsem pochopil, tak je to něco jako upravená střední obtížnost, která je o něco víc benevolentní, což by podle dění ve hře docela odpovídalo - potvor je pořád dost, úplně bez rozmyslu to taky nejde, ale zatím jsem v pohodě sóloval (vzal jsem to i s chrámem pod vesnicí).
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 72 73 [74] 75 76 ... 78