Včera jsem se tedy pustil do Dragon Age Origins a mno, jak bych to ... začátek jsem konečně překonal, dokonce jsem se dosoukal do elfího lesa, ale je to jak na houpačce. Na deníček to rozhodně nevidím.
Vzal jsem to opět za lidského šlechtice a tentokrát jsem vydržel dál než do bitky s přerostlými krysami v kuchyni. Děj nabral obrátky a začalo to být najednou zajímavé. Pak přišla trošku nudnější pasáž v Ostagaru, kde se projevilo hned několik nešvarů hry. Jednak nic moc vymodelovaná krajina, ve které sem tam drhne pohyb postav, pak celkově slabá interaktivita prostředí a nakonec zmatečné souboje.
Jako upřímně, soubojový systém ve hře funguje spíš jako ruská ruleta. DA:O vyšlo 3 roky po NWN2 a neumí ani to málo co Neverwintery? Tak chaotický průběh už jsem dlouho neviděl. Všichni dostanou povel zaútočit na jednoho konkrétního nepřítele z hloučku, ale jelikož v tom množství postaviček/potvor vznikne mumraj, tak si nakonec každý najde svou vlastní oběť a tu mlátí ... loadnu, a najednou to jde! Navíc v přečíslení probíhala zatím většina soubojů a hodně taky záleží, jak souboj začne, protože může taky velmi rychle skončit mou smrtí. V tomhle mumraji fakt nemám chuť souboje pauzovat a pokoušet se o nějakou taktiku. Přijde mi, že to ani nemá smysl, protože než se postavičky seřadí jak mají, tak je většinou už pozdě. Možná jsem u vlkodlaků moc brzo, jenomže ta hra se tváří jako openworld, tak proč by ne?
Po příběhové stránce je to jinak fajn a má to propracované charaktery, ale těžko říci, jestli to bude stačit k tomu, abych pokračoval.
Edit: zkusil jsem finále u vlkodlaků trochu jinak. Melee jsem nastavil aktivní boj a po určení nepřítele jsem si převzal kontrolu nad Morrigan. Tím jsem měl její kouzla alespoň pod kontrolou a výsledek byl mnohem lepší. V NWN2 mi AI přišla promyšlenější, respektive ty postavičky byly soběstačnější, ale třeba si to nakonec sedne.