Mě krapet stresovalo, kolik mám her, který jsem nikdy nehrála. Dřív jsem prostě nekupovala nic, co jsem neplánovala okamžitě hrát, a teď toho mám hromady. Rozhodla jsem se to pojímat jako vinnej sklípek. Prostě to tam leží v chladu a čeká na správnou příležitost, a pokud nepřijde, tak smůla, protože Steam neni dědičnej :-D. Ale život neni o tom, že přesně 100% využiju zdroje a umřu :-D.
Jinak teda ten Talos Principle 2. Vau. Vau vau vau, to DLCčko... mi zapláclo mojí dovolenou, řešila jsem puzzly a neudělala věci, který jsem plánovala :-D. Každopádně hra je krásně barevná, stabilní, bez chyb, dialodový možnosti jsou takový, že si i já v pohodě vyberu odpověď, a ta propracovanost je prostě špičková.
Člověk musí ocenit zákeřnou krutou lásku, s jakou autoři umístili všechny ploty přesně 1mm tak, aby se přes ně nedostal paprsek, ale aby si hráč užil tu naději, že možná když posune krystal o kousek vedle... Ten pocit, když vyřešíte nějakou složitou část, radostně otevřete po dvaceti minutách dveře a zjistíte... že jste to udělali blbě, protože ten krystal na kterym vám to všechno visí potřebujete až tady... :-D. Zákeřnost, s jakou vás nechaj použít nějakej prvek k nějaký banalitě, aby vás ani nenapadlo, že je to tam ve skutečnosti k finálnímu řešení a musíte to použít znovu jinak.
Je pravda, že autoři maj optimistickej náhled na lidstvo, kterej podle mě neni oprávněnej, ale tak jsou to programátoři, tam se dá očekávat, že moc lidí neznaj... :-D Každopádně můžu doporučit. Pokusila jsem se vybrat nějaký fotky, ale hra překvapivě vůbec neni fotogenická. Navíc nemám moc z čeho vybírat, protože jsem nic moc nenafotila. Budete mi muset věřit, že je to velmi atmosferický :-D.