Poslední dobou mám v plánu pár věcí u deníčků upravit, ale teď jsem se dobře zasekl už jen na souhrnech. Vůbec jsem nečekal, že se letos tak herně rozjedu a nestíhám ty dojmy zpracovávat

. Přitom mi zbyl stále jeden velký rest v podobě souhrnů k Ultima Underworld -> Arx Fatalis. Popravdě se toho trochu bojím, protože to je téma k velkému rozboru a na to se jaksi necítím. Pořád jsem to odkládal, dokud tu linku nedojedu celou a teď zpětně vidím, že mě to asi značně přerostlo.
Je docela zajímavé, jak s postupem let přicházím na to, že i v hrách platí Sókratovo Scio me nihil scire. Čím víc dungeonů mám za sebou, tím víc mi přijde, že jsem stále na počátku. A samozřejmě si tím méně připadám kompetentní něco takového sepisovat

.
Navíc jsem se přistihl, že už nějakou dobu nejsem vůbec objektivní, což se letos krásně potvrdilo. Užívám si hry, které bych ještě před pár lety bez mrknutí oka smetl ze stolu. A došlo mi to teď u Rytířů Grálu, kde jsem byl zprvu dost skeptický, ale pak jsem prostě zase našel něco, co mě o kvalitách RG přesvědčilo.
O to víc si říkám, jestli ty souhrny mají vůbec smysl? Občas si totiž připadám, že píšu spíš agitku, abych na hru nalákal další hráče. Ostatně to samé už dělám i u videí

. Přitom je mi jasné, že by mě dobrá polovina nachytaných proklela až do pátého kolene

.