Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:23:19
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 77 78 [79] 80 81 ... 89

Autor Téma: Koutek úvah a rozjímání o hrách  (Přečteno 279540 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Koutek úvah a rozjímání o hrách
« Odpověď #1170 kdy: Srpen 18, 2022, 09:50:07 »

No, práskl jsi to tam na sebe již sám :).

Jen nevím, jestli dungeony nejsou tematicky současně hodně omezené a zároveň obšírné :).

Chtělo by to založit si i discord, neboť to je zdá se platforma, která co se hraní her a mluvení o nich, docela frčí a z velké míry to nahrazuje různá fóra, návštěvní stránky a podobné věci.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1171 kdy: Srpen 18, 2022, 11:43:27 »

Jo discord je fajn platforma pro kecání. Milhaus ale správně píše tu obojakost žánru dungeonů. Ale mě zase pořád chybí ty dva weby (dungeony.cz i rpghry.cz), takže já bych to přivátal všemi 11! :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1172 kdy: Srpen 18, 2022, 14:49:53 »

Ono už nebylo co tajit :) Richmonda zrovna napadne jeden jediný web a zrovna se trefí :D Čekal jsem, že to bude trvat přinejmenším několik měsíců, proto jsem ani nepospíchal s počitadlem, které by první objevitele odhalilo.

Pokud jde o socializační prvek, tak já ten projekt měl z počátku v hlavě jen jako databázi bez možnosti interakce ve formě diskuse apod. Popřípadě bych tomu udělal jen jedno centrální diskusní místo ve formě klasického fóra. Další alternativou byla inspirace v RPGHry.cz a nasazení redakčního systému. To jsou věci, které si musím ještě důkladně promyslet.

Obsahově bych chtěl jít cestou crpg obecně, ani Runetekovi dungeony.cz nebyly jen o dungeonech. Akorát bych tomu chtěl přidat další vrstvu v podobě dobových informací ze zaniklých webů atd. Zkrátka aby to nebyla jen suchá data, ale aby to ani nepřerůstalo v podobu fanwebu pro daný titul. Původní dungeony.cz a rpghry.cz jsou sice mrtvé, ale pořád jsou tu oldgames.sk. Proto bych z počátku spíš vyšel ze svého seznamu novodobých krokovacích dungeonů a probral nejprve je.

V neposlední řadě je klíčové, jestli se do toho vrhnu sám nebo se mi podaří zapojit komunitu ;) Pak by samozřejmě použití redakčního systému bylo na místě. Na druhou stranu nechci nikoho odnikud "stahovat", tohle bude protě další web, který bude mít tendenci tříštit už tak prořídlou komunitu. To byl další důvod, proč jsem nad jeho založením váhal a proč jsem to chtěl vést jako pouhou databázi.

Pořád je velká šance, že to po pár testech zase odpískám.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1173 kdy: Srpen 18, 2022, 14:56:11 »

Ono bude stačit, když tam přetáhneš Yuyanu a bude o zábavu postaráno. ;D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1174 kdy: Srpen 18, 2022, 16:34:58 »

Byla jsem přivolána. Co ode mě žádáte.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1175 kdy: Srpen 18, 2022, 20:38:40 »

Takže web https://dungeony.cz/ zase žije  :-* Tak to máš čo robiť minimálne do dôchodku  :D

Riadna nostalgia: http://web.archive.org/web/20050601025318/http://www.dungeony.cz/
« Poslední změna: Srpen 18, 2022, 20:43:57 od tono »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1176 kdy: Srpen 19, 2022, 10:50:07 »

Na původních dungeony.cz byla fajn i ta část, kde se pak probíraly jednotlivé hry nebo série do podrobností (Fan stránka). Jmenovitě třeba Fate. A to bylo právě to, co se mi vždy líbilo a důvod toho, proč jsem začal psát deníky. Idea byla taková, že hru rozehraju, na základě toho si ověřím a doplním informace, tipy apod. a dám k dispozici třeba savy. Prostě nejít úplně do podrobností jako u Elemir's Page, ale přesto toho nabídnout více na jednom místě. Tedy vyjma downloadů, jako abandonware jsem to totiž nikdy směřovat nechtěl.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1177 kdy: Srpen 19, 2022, 22:58:54 »

Teoreticky by to mohlo být formou těch deníků, kde by ty a i jiní lidé, prostě mohli psát deníky z vlastního hraní (klidně k jedné a té stejné hře by mohlo být i více deníků). Nevím sice, nakolik by to frčelo, nebo to lidi bavilo a asi bys musel nějak hlídat obsah, aby tam nenahrával někdo něco, co nemá.

Ale k diskuzi by byl vhodnější ten discord, pokud chceš, aby ta komunita byla větší a zapojili se i mladší. Fóra jsou už trošku přežitek.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1178 kdy: Srpen 20, 2022, 20:29:22 »

Discord z mého pohledu uzavírá kruh, kterým se vše vrací na začátek do dob diskusních skupin, což není špatné, ale pro můj účel je to zcela zbytečné. Ono stačí kouknout na jiné weby s herní tématikou, kde už komunikace také skomírá. To co plánuju, by si vystačilo klidně jen s návštěvní knihou. Hezky to bylo vidět třeba ještě v době, kdy jsem byl patronem Retro Nation. Na streamech pro patrony bylo online pár lidí a jen část nějak komunikovala. Tady to bude tématicky ještě užší. Předpokládám tedy, že si to najde opět jen úzká skupina lidí. Stejně jako jsou zastaralá fóra, tak jsou out i fanweby ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1179 kdy: Srpen 20, 2022, 22:52:54 »

Ale lidé na discordu se mají tendence přidávat k různým serverům a moc o tom nepřemýšlet, odejít mohou vždy. Nicméně pokud je to zaujme, mohou zůstat. Nevýhoda je spíše nepřehlednost a to, že je trošku problematické tam dohledávat něco zpětně.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1180 kdy: Srpen 20, 2022, 23:20:34 »

Discord jsem viděla, trvalo mi asi 10 vteřin pochopit, proč se to jmenuje discord.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1181 kdy: Srpen 20, 2022, 23:28:26 »

Já si na něj stále ještě zvykám, když fórum o gothicu chcíplo. :)
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1182 kdy: Srpen 21, 2022, 10:55:33 »

Discord jsem viděla, trvalo mi asi 10 vteřin pochopit, proč se to jmenuje discord.

Na discorde som už niekoľko rokov a za mňa spokojnosť. Som v niekoľkých diskusných skupinách kde sa riešia problémy nielen hier, ale aj PC alebo elektroniky.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1183 kdy: Září 18, 2022, 15:19:23 »

Pár dní už si tu hraju s podobou tutorialu pro Amiga emulátory a v rámci instalace a testování WHDLoad jsem narazil na jednu zajímavou hru ... poznáte, co je to zač?

IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1184 kdy: Září 20, 2022, 19:01:22 »

Defender of the Crown?
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 77 78 [79] 80 81 ... 89