Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:51:59
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 89

Autor Téma: Koutek úvah a rozjímání o hrách  (Přečteno 279763 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Koutek úvah a rozjímání o hrách
« Odpověď #735 kdy: Duben 01, 2019, 11:22:11 »

Ani nevím proč, tedy vlastně spíše jen tuším proč, jsem dnes zamířil na oficiální stránky Might & Magic: Heroes Online, abych se podíval, co je nového :) Já vím, člověk by neměl mít přehnaná očekávání, ale to co jsem zahlédl, mě vskutku překvapilo. Hra vstoupila do plné verze a na víkend je plánováno její rozšíření o frakci trpaslíků a elfů. Spolu s tím se samozřejmě rošíří základní mapa o nové lokace. To jsem vskutku nečekal! Skoro si říkám, že bych měl oprášit svého letitého nekromancera a jít si to prohlédnout pěkně zblízka.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #736 kdy: Duben 07, 2019, 22:58:03 »

Dungeon Master, referencni titul, kratka predvadecka ... ani jsem neměl tušení, že Dave internetově ještě žije. Nebýt odkazu u Sledge, tak bych si toho ani nevšimnul.

Edit: ovšem teď už vím, proč při svých videích nepoužívám záběr z kamery na sebe :D
« Poslední změna: Duben 07, 2019, 23:04:41 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #737 kdy: Duben 08, 2019, 16:56:42 »

;D ;D ;D ;D

No, já jsem se tam taky na to mrknul a neviděl jsem od začátku, tak jsem se Richmonda ptal, proč se proboha aspoň neoblékne :-D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #738 kdy: Duben 08, 2019, 17:42:21 »

Já to viděl ze záznamu, ovšem zhlédl jsem komplet akorát první hodinu, pak už jsem to jen prosvištěl. On k tomu měl hned v úvodu nějakou hlášku, nicméně mě ten samotný akt tak překvapil, že mi ten důvod zase vypadl :D Já si v první chvíli myslel, že si dělá legraci :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #739 kdy: Duben 08, 2019, 18:00:55 »

Chtěl prý, abychom byli všichni nazí, aby na nás šla přímo :)
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #740 kdy: Duben 08, 2019, 18:28:32 »

On už Dave neví, jakou záminku si najít :-D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #741 kdy: Duben 09, 2019, 18:21:27 »

Povídejte, vy ho znáte líp :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #742 kdy: Duben 09, 2019, 21:10:41 »

Až tak detailně ho zase neznáme :-D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #743 kdy: Duben 11, 2019, 06:38:05 »

Vrátím se k článku 13, spíše než směrnice jako taková, mě děsí toto - Rakousko chce registrace na sociálních sítích, diskutéry musí být možné vypátrat. Až tohle by mohlo diskusní fóra definitivně zabít, protože to je pro malé provozovatele něco absurdního. A teď nejde o to, jak definovat sociální síť, protože to ve finále postihne všechny bez rozdílu. Od Rakouska je pak už jen krůček k obecnému nařízení EU.

Edit: dodatečně mě napadlo, že by to bylo teoreticky řešitelné přes nějakého registrátora typu NIC a jejich mojeID, kde by se pak na fóru povolila registrace jen těm, kdo mají plnou autorizaci. V případě problému by se příslušné orgány obrátili přímo na registrátora. Dopad na fóra by byl katastrofální, protože to je prostě omezení a další povinnost pro diskutující, ale pořád je to ještě schůdné. Registrátorem by paradoxně mohla být i nějaká z velkých sociálních sítí, ale nad tím už raději nebudu ani přemýšlet :)
« Poslední změna: Duben 11, 2019, 07:08:58 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #744 kdy: Duben 11, 2019, 07:17:30 »

A ještě jedna novinka :) ... Dragon Age 4 bude z velké části online a live service. Pokud si pamatuji, u Anthem měla taky existovat singleplayer složka, ale to se jaksi hůře dělá, pokud je titul primárně vyvíjen jako multiplayer :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #745 kdy: Duben 29, 2019, 12:54:15 »

Druidstone: The Secret of the Menhir Forest ... při přečtení jednotlivých bodů mě skoro zamrazilo, protože jsem si najednou vybavil strukturu MMORPG :) Hlavně ta pasáž s délkou misí. Popravdě Druidstone docela sleduji od počátku oznámení jeho vývoje, ale moc přesvědčený nejsem. Legend of Grimrock jsou dobré hry, ale jaksi bezduché, takže se podivuji nad tím, že by jeho vývojáři dokázali takto ambiciózní projekt dotáhnout do zdárného konce. Nakonec se asi rozhodnu podle nacenění.

Edit: tak předobjednávka je 23 USD, plná cena bude 25 USD.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #746 kdy: Květen 03, 2019, 21:38:22 »

Co říkáte na Nox Archaist, hru pro Apple ][ na Kickstarteru. Hodně o tom přemýšlím, protože mně to opravdu oslovilo. Chtěl bych boxed set, ale s poštovným to je v podstatě 100 doláčů...děs :) Ale jinak jsem rád, že s něčím podobným někdo dokáže přijít. Navíc to vypadá, že mají vše skoro hotové. Čekal jsem, kdy někdo přijde s novou hrou, která bude z velké většiny vycházet ze starých Ultim a nakonec to vyšlo :) Ještě aby někdo zkusil oživit goldboxy!
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #747 kdy: Květen 03, 2019, 23:50:54 »

Už jsem na to koukal. Vypadá to velmi zajímavě a překvapilo i primární určení pro Apple II, ale 100 dolarů už je docela dost. Do konce je ještě času dost, tak třeba si to rozmyslím :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #748 kdy: Květen 04, 2019, 07:27:23 »

To vydání Nox Archaist na Apple II není v podstatě překvapení, protože Apple II byl vydavatel původní Ultimy 1, ta vyšla jako první RPG na Apple II v roce 1981, až v roce 1983 ji díky úspěchu vydali na Atari, v roce 1986 na Commodore a na PC MS-DOS se dostala až v roce 1987, což je o 6 let později oproti vydání. Z hlediska dnešní doby je to neskutečně dlouhý čas.

Takže pokud má jít o opravdovou old schoolovou hru se vším všudy s odkazem na svou dobu, tak asi chtěli použít i původní kód jako na Apple II.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #749 kdy: Květen 04, 2019, 09:03:46 »

Bohužel to poštovný 35 dolarů je prostě příšerný. Žít v Americe, tak člověk za tyhle věci děsně ušetří (deskovky, hry z ebay apod.). 100 je fakt už hodně za hranou, takže budu notně zvažovat.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 89