Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:37:33
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 89

Autor Téma: Koutek úvah a rozjímání o hrách  (Přečteno 279675 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Koutek úvah a rozjímání o hrách
« Odpověď #375 kdy: Květen 02, 2017, 06:35:59 »

Zrovna koukám, jak se to s překlady her sype. Není to tak dlouho, co jsem viděl nástřely na Mass Effect: Andromedu a jen jsem kroutil hlavou (a to šlo jen o menu hry a věci kolem ;)), s překladem datadisků Pillars of Eternity to taky vypadá všelijak a o Dragon Age: Inquisition budeme vědět nejdříve v červenci. Přitom alespoň ten DA:I vypadá reálně. Je pravdou, že jakmile chybí větší motivace a ke všemu se to táhne dlouhé měsíce nebo už roky, tak je úspěch vždy nejistý. Dobře si ještě vzpomínám na překlad Morrowindu, který se taky "lehce" protáhl, ale díky tomu, že ta čeština byla sponzorovaná, tak to nemohli jen tak vzdát :)

Těžko však říci, jestli by podobná motivační "injekce" dneska něčemu pomohla. Přijde mi, že u takto se vlekoucích překladů začíná demotivace tím, že padne otázka smysluplnosti toho konkrétního překladu. DA:I je už tak na hraně, kdo ho chtěl hrát, ten ho dohrál, pro jiné už můžou být 3-4 roky dost, aby tu hru už pustili z hlavy. Horší to bude spíše s PoE, jestli to s překladem datadisků vypadá nahnutě už teď, jak to bude s PoE II?
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #376 kdy: Květen 06, 2017, 09:59:51 »

No PoE zrovna mám (v pěkné krabici) a chci to hrát až bude překlad i datadisků. Takže teĎ to vypadá, že překlad nebude, což mě docela mrzí. Ale asi to je logický vývoj.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #377 kdy: Květen 11, 2017, 06:47:45 »

Divinity: Original Sin II vám umožní psát vlastní příběhy ve stylu Dračího doupěte ... chvilku jsem přemýšlel, co by ten nadpis mohl znamenat, ale pak jsem se dočetl, že je to klasický DM mód ;) Autor článku o tom sice přímo básní, ale tohle už jsme tu měli u Neverwinter Nights, kde to navíc opravdu jelo na základě D&D. I když docela mě zaujalo, že Lariani nějakým způsobem s Wizards of the Coast spolupracují. Pochybuji však, že by pro D:OS licencovali přímo některou z verzí D&D, to by jinak byla docela zajímavá informace, která mi unikla. Hru nijak nesleduju, obzvláště od té doby, co ohlásili snahu o větší socializaci hry, čímž mě dost odradili. Ale ještě k tomu DM, bylo by docela zajímavé, kdyby se tohle ještě v dnešní době chytlo a nakonec z toho někdo vytvořil perzistentní světy právě jako tomu bylo u NWN. Tam už samozřejmě ta socializace smysl dává, narozdíl od single kampaně.
IP zaznamenána
This is the end ...

Lord Owl

• Host
« Odpověď #378 kdy: Květen 16, 2017, 08:03:44 »

Nižší verze Ryzenů jsou venku a zatím to vypadá jak cenově, tak i výkonostně velmi dobře. 1600X je sice o krapet dražší, než bych čekal, ale vzhledem k tomu výkonu v porovnání s i5 a počtu jader navíc je to opravdu výborné. Problém je spíše stále cena a výběr desek, kde se to trochu smazává. Skoro začínám věřit tomu, že by se konečně vývoj nových enginů mohl posunout směrem k využití více jak 4jader.

Jak je to s těmi deskami k ryzenům? Na jednom chatu jsem se dozvěděl, že prý u většiny běžných výrobců už nebude podpora Win7 u nových desek. Díky, jsem v předinvestiční fázi a do Win10 nemám důvod chodit.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #379 kdy: Květen 30, 2017, 06:56:47 »

Lord Owl: nějak jsem to přehlídl :) Moc jsem tohle nesledoval, ale bude záležet na konkrétních výrobcích, protože tohle je víceméně v jejich režii. AMD sice oznámilo jen podporu Windows 10, ale Ryzeny běží i na starších verzích Windows. Intel od Kaby Lake taky už kouká dopředu, takže ten trend tu skutečně je, ale jde spíše o ty integrované součásti kolem a to si hlídá právě výrobce desky. Nemyslím si, že by se některý z nich takhle dobrovolně zařízl a odsekl si kus trhu. Bude to chtít sledovat konkrétní modely desek, pokud k nim vyjdou ovladače pro Widows 7, pak budou vycházet i dále. Do budoucna to ovšem problém bude, ono je to totiž pro výrobce pohodlnější, když se nebudou muset starat o xy verzí ovladačů.

Jinak ještě poznámečka ke Grimoire, od včerejška sleduju, co se bude dít a zatím se neděje nic :D Zamrzlo to na mrtvém bodě, za který údajně nikdo nemůže a bla bla bla ... Jsem zvědav, jestli z toho nakonec opravdu něco bude, čekal jsem, že když padl termín, tak to je už s požehnáním Valve. Každopádně release na Steamu není ještě výhra, později má vyjít ještě DRM free verze pro GOG, ale to přijde teprve tehdy, až bude verze pro Steam odladěná. Jinými slovy, plánuje se tu nepokrytě Early Access, takže je namístě vztyčený varovný prst ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #380 kdy: Květen 31, 2017, 08:57:30 »

Každopádně se zdá, že konkurence od AMD opravdu zapůsobila a Intel asi konečně vypustí procesory, o kterých se dá mluvit jako o vývoji a ne jen údržbě. Zřejmě tedy bude snandard v běžném segmentu 6 jáder a ve vyšších segmentech i mnohem více jáder. Konkurence je prostě potřeba :).

https://www.cnews.cz/intel-pry-kvuli-ryzenu-posune-vydani-sestijader-coffee-lake-mohly-vyjit-uz-v-srpnu/
https://www.cnews.cz/skylake-x-ma-mnohem-vic-jader-nez-se-cekalo-intel-uvede-core-i9-s-14-16-18-jadry/
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #381 kdy: Červen 04, 2017, 11:51:18 »

Tak to Grimoire prestanu na chvili sledovat a uz se dejou takovy veci. Stejne to nevyda, ja tomu proste neverim. A kdyz jo, tak to hned kupuju:)
PS: zda se mi to nebo to tam uz mel, ty animovany nepratele? Vubec mi prijdou nejak hezci nez driv.

A preklady? Poslednich par let to s nima jde z kopce, a dle mojeho to je tim ze se prekladatele zacli ametersky profesionalizovat. Prutahy jsou stale casteji z ruznych duvodu. Na vine je taky to ze se zavedli ptrakticky u kazdeho prekladu financni prispevky,a mam proste dojem ze jakmile neni prace prekladatele radne financne ocenena tak to zacne vaznout. Dalsi problem vidim v tom ze se stava ze prekladatele strasne stoji o to preklad takzvane legalizovat (original sin, wasteland 2) a to je dalsi duvod k prutahum. Sice je pekne ze je pak cestina treba na steamu, ale zas takovy benefit to neni, kazdy vi ze to funguje i bez toho a dobre. Jedine na co to ma opravdu velky efekt je zviditelneni prekladatele, coz je nam hracum tak trochu na nic. Clovek akorat nekde porad cte jak je to slozite, jak na to nemaji cas, jak to delaji ve volnem case, jak zanedbavaji rodiny, Marek Tvrdy porad nekde vydava clanky o tezkem zivote prekladatelu...no, jsem rad ze umim anglicky natolik ze na tom nejsem zavisly, jinak bych asi brzy zacal zvracet.
Par prekladatelu je porad celkem normalnich, Folkemon, Farflame nebo treba legendarni Mrazik, odvadeji porad tu starou dobrou standartni praci ktere se osvedcila a dobre funguje.
« Poslední změna: Červen 04, 2017, 12:20:32 od flash »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #382 kdy: Červen 04, 2017, 19:09:02 »

Ad Grimoire, Cleave slibuje, že do pátku by se měl vyřešit problém s berňákem a konečně by mohl oznámit skutečný release date. Zatím věřím, že se jedná jen o technické problémy tohoto druhu, ale na druhou stranu tu hru koupím bez ohledu na případné ohlasy. Jsem na to opravdu zvědavý :)

Příspěvky Marka Tvrdého čtu celkem pravidelně, z těch nespokojených překladatelů je nejvíce slyšet a tím pádem na sebe nejvíce strhává pozornost. Já vím, že se někteří z nich cítí nedoceněni a po takovém kvantu odvedené práce by si představovali poněkud jiný aplaus, ale taková je prostě už doba. Nikdo nikoho do ničeho nenutil, pokud je to amatérská čeština, je to čistě jejich svobodná vůle. U amatérského překladu navíc nejsou žádné záruky, takže se nemohou divit, že je to činnost, do které se finanční příspěvky moc neposílají. Nedávno mi úplně stačilo vyjádření admina na prekladyher.cz ve fóru, kdy se navezl směrem ke všem, kdo nejsou ochotni přispět, ale pak si klidně a bez uzardění češtinu stáhnout. Co je to za pitomost?! A úplně teď vynechám, že zpoplatněný amatérský překlad je čisté parazitování na cizím díle.

Rozumím tomu, že je velmi nemilé, když s velkou pompou oznámím překlad dlouho očekávané hry a po roce se začne tým rozpadat. Možná finanční odměna je pak jednou z variant motivace ostatních, ale efekt je stále nejistý. Holt jsou v životě věci, které ne vždy vyjdou na 100% a pokud má někdo potřebu živit naději tam, kde už dávno není, pak je to ale jeho boj. Jasně, souvisí to s uznáním porážky, ale každý by měl být schopen rozeznat, kdy má určitá činnost ještě smysl. Dá se tak vyhnout oněm argumentům o zanedbávané rodině pod. ;)

IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #383 kdy: Červen 04, 2017, 23:16:35 »

Ja si rikam ze Grimoire proste nemuze byt spatna. Delal na tom skoro 20 let a to je strasna spousta casu, mel cas si vsechno promyslet a doladit. Si rikam ze za 20 let bych dokazal udelat dobrou hru i ja, natoz nekdo kdo k tomu ma mnohem lepsi predpoklady. Jsem na to taky moc zvedav, papirove to proste vypada super. Samo otazka jestli zase vsechny netaha za nos je na miste ale soucasny stav zatim pusobi nejvic seriozne ze vsech co oznamil kdysi:)

PS: samo skoda ty obstarozni grafiky ve vyhledu, to je opravdu 20 let stare. Tim nechci rict ze to je hnus, jen to je proste zastarale, ale myslim ze s tim asi problem mit nebudu.

EDIT: tohle ma byt udajne obrazek Grimoire z konce 90 let. Dost se to zmenilo,ale poznat to jde ten styl tam je podobnej, jen tohle vypada vic amatersky. Ja to sleduju cca 5 let, takze nejsem pametnik:)
http://www.hardcoregaming101.net/wizardry/img/grimoire-old.png
« Poslední změna: Červen 05, 2017, 23:35:56 od flash »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #384 kdy: Červen 06, 2017, 21:42:26 »

Abych řekl pravdu, já to sice sleduji hodně dlouho, ale detaily taky neznám. Vybavuji si lépe akorát tu verzi, ze které vzniklo demo, ale to má poměrně klasickou grafiku z 90. let. Dneska se naopak kritizuje, že se Cleave přiklonil ke komiksové grafice ala Japan-style. On udělal v průběhu let dost různých bot a často třeba měnil vzhledy úvodního menu apod., takže vzhled samotné hry byl dlouho záhadou. On by svým způsobem musel být Cleave všeuměl, což zcela určitě není, takže podle mě grafiku různě kradl a pasoval na to, co má, jenomže s tím nemůže do světa v ostré verzi, takže se podle mě musí vrátit k originálu, který ostatně on sám kdysi ukradl svému zaměstnavateli - v tomhle má tenhle chlapík praxi ;)

Každopádně jak jsem psal minule, tenhle týden by se mělo rozhodnout, ale můj osobní tip je, že je to pořád jen crowdfundingová beta a ta je na míle vzdálená všem těm slibům. Podle mě se Cleave nyní zasekl, protože si uvědomil, že se vstupem na Steam už to není žádná legrace a hraje se tu opravdu o to, jestli je to geniální vývojář nebo podvodník a tohle už by mu nikdo neodpáral.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #385 kdy: Červen 06, 2017, 22:47:30 »

Co jsem ruzne sledoval videa tak me dost zarazi ze ani po takove dobe co to dela vlastne porad ukazuje jen jedny a ty same casti hry. Jako jestli ma opravdu hotovych 200+ map a ma to byt na 600 hodin clovek by cekal ze za ty leta ukaze ruznorodejsi ukazky. Trosku mam obavu ze to mega demo co pred lety pustil bylo vsechno co mel:) Ale pokud za to nebude chtit na steamu 40 nebo vic euro, urcite to hned zkusim:)
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #386 kdy: Červen 06, 2017, 22:54:00 »

Jen musím připomenout, že dema jsou/byly 2. On totiž měnil i grafika, přeci jen se pak změnila estetika trochu k lepšímu. 600 hodin uvádí od počátku, neslevil ani hodinu :) Já prostě tomu už fakt nevěřím, že to vyjde. Kdyby ta hra měla ve finále podobu jako má v tom druhém demu, tak by mi to stačilo a byl bych šťastnej. A nemuselo by to být 600 hodin, stačilo by 60 :)
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #387 kdy: Červen 07, 2017, 00:15:33 »

Ted koukam ze Steam Greenlight zrusily a bude z nej ten Steam Direct. idealni oznamit ze je Grimoire odlozeno o nekolik mesicu diky tehle udalosti...ne ta hra nevyjde:)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #388 kdy: Červen 07, 2017, 07:20:09 »

Proč vstoupil ještě do Greenlightu, vysvětloval hned v počátku, ale jak on tak zuřivě promazává diskuzi, tak se dost informací ztratilo. Steam to defakto nezatrhl, takže bylo spíš na nich, jestli mu to do programu zařadí nebo ne a očividně s ním i komunikovali, takže z tohoto pohledu by neměl být problém a výsledek Greenlightu by měl být akceptován. Nicméně Steam Direct se opravdu může stát dobrou výmluvou, ale to by bylo jen zbytečné natahování, co by mu ve výsledku beztak nepomohlo, nehledě na to, že do něj už musí vložit peníze. Pokud by ta hra byla řekněme fake, ta by to pro něj bylo zbytečné riziko.

Někde jsem četl, že po Indiegogo vyšlo něco jako demo a to prý mělo nějakých 60 hodin náplně, ale to jsem nikdy neviděl (prý to má i ucelený děj). Někdo pak právě v diskuzi posílal komentář, že to v horším případě bude právě tohle, co chce prodávat. Proto mě celá ta akce přijde spíše jako Early Access. Osobně čekám cenovku mezi 15-20 EUR, tedy pokud z toho opravdu něco bude.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #389 kdy: Červen 07, 2017, 07:26:00 »

Lidé jsou nepoučitelní - Pathfinder: Kingmaker. Ale když si dáte do týmu jako maskota Chrise Avellona, tak je úspěch zaručen ;)
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 89