Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:22:40
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 89

Autor Téma: Koutek úvah a rozjímání o hrách  (Přečteno 279468 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Koutek úvah a rozjímání o hrách
« Odpověď #360 kdy: Březen 25, 2017, 13:31:09 »

Zajímavé odpočítávání se záhadným kódem ve zdrojáku ... http://planescape.com/

Spoiler: ukázat
0x50 0x53 0x54 0x45 0x45 přeloženo do ASCII - PSTEE
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #361 kdy: Březen 29, 2017, 07:01:06 »

A je to tak - Beamdog is pleased to announce our latest Enhanced Edition title, Planescape: Torment: Enhanced Edition!.

Podle popisu remasteru to vypadá, že do původního gameplaye tolik nezasahovali, ale jak je znám, animované obrázky určitě nahradí ty statické mazaniny a hudba bude taky rádoby vylepšená. Význam to má snad jen kvůli tomu rozlišení. Čestinu to oficiálně podporovat nebude, ale možná někdo předělá tu původní, pokud to tedy bude tak nějak kompatibilní.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #362 kdy: Březen 29, 2017, 07:48:57 »

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #363 kdy: Březen 29, 2017, 18:46:46 »

Eh, tam je ten šílenej border kolem postav brrr ... Ale cena je docela ucházející.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #364 kdy: Duben 03, 2017, 15:43:55 »

Pochybuju, že by to někdo nezaregistroval, ale Grimoire se stal realitou, viz Grimoire: Heralds of the Winged Exemplar. Teda zatím úplně ne, ale autor předpokládá, že by hra mohla vyjít hned, co bude v rámci Steam Greenlight schválena. Prozatím se dostal akorát pod palbu kritiky. Seč se snaží a diskuzi promazává, pořád je to málo ;)

Nevím, Cleveho světonázory jsem zas tak bedlivě nesledoval, byť na RPGCodexu to občas stálo za to, ale v diskuzi na Steamu jsem narazil docela na úlety. Přemýšlím, jestli je to jen tím rozčílením, nebo je to opravdu takový pako. Aby nakonec ještě nebyl za ten náš "východní" blok zaostalců rád ;)

Za sebe mách chuť do toho jít, ale něco mě varuje, že skutečná hra bude jen zlomkem slíbeného. Asi se rozhodnu až podle případného úspěchu a ceny.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #365 kdy: Duben 03, 2017, 20:21:34 »

jestli má Planescape variantu pro novější stroje, tak si to znova zahraju... ta hra je tak geniální až to pěkný není... když jsem to tenkrát dohrál, tak jsem si šel lehnout a brečel nad svým životem...
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #366 kdy: Duben 03, 2017, 21:01:41 »

ad Grimoire - jo Cleve Blakemore je skutečně pošuk, nic jinýho k tomu říct nemůžu. U jsem to psal na DH, hrál jsem vlastně za těch skoro 20 let, co sleduju vývoj té hry, 2 dema, úplně rozdílné. Kdyby jen z půlky splnil to, co slibuje, tak to bude pecka. Jenže fakt jsem pořád spíš pesimista. Ale moc bych si přál, aby to vyšlo. Protože tohle by mohl být po tolika letech skutečně Wizardry klon.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #367 kdy: Duben 03, 2017, 21:13:24 »

Já se demům vyhnul, ale hodně jsem zvažoval podporu na IndieGoGo (tuším, že to bylo tam). Jenomže z toho prý vzešel jen náčrt. Sice hratelný, ale nebylo to komplet. Pár let od té doby uběhlo, takže snad se posunul dále. Greenlight asi vyhraje, pak už je to holt na něm.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #368 kdy: Duben 04, 2017, 08:05:11 »

Dneska mě docela zaujal článek Microsoft testuje revoluci, Linux kernel subsystem for Windows 10 ke stažení!. Rostoucí vstřícnost směrem k linuxu je u Microsoftu dlouhodobější záležitost, to opravdu není nic nového. Už v dobách Windows XP se dal do systému dotahat balíček s UNIX rozšířením, což už tenkrát dovolovalo pár zajímavých věcí, byť to bylo poněkud obskurní řešení. Vždy totiž bylo jednodušší nabootovat rovnou mašinu s UNIX/UNIX-Like systémem. Bylo jen otázkou času, než se Microsoft pokusí zajít ještě dále.

Je to určitě významný posun vpřed, ale je na tom zároveň dobře vidět, jak se Microsoft připravuje na minimalizaci možných rizik a odstavil při tomhle řešení DirectX. Z mého pohledu je to částečně nesmysl, protože Windows 10 budou bez ohledu na zvolené jádro stále komerčním produktem a za licenci budeme platit i tak. Částečně jen proto, že DirectX by musel být pro toto řešení pravděpodobně upraven a v takovém případě by hrozilo, že by ho bylo možno vytáhnout, ale nemyslím si, že by to extra něco změnilo. Masivní nástup linuxu na desktopech v nejbližším horizontu nehrozí a kdo ví, kam se herní svět za těch několik dalších let zase posune. Svým způsobem je to pořád jen hříčka pro hrstku nadšenců.

Spoiler: ukázat
Pozor na datum vydání článku ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #369 kdy: Duben 04, 2017, 14:22:35 »

No myslím, že linux je ze své podstaty nejrozšířenější systém světa, pokud počítáš všechna výpočetní zařízení, kde PC tvoří minoritu. Tedy ano, Windows je jasným králem na PC a linux se nejspíše na PC v brzké době nechytí, ale je to minimum ze všech zařízení, které využívají nějaký operační systém.

A někdo musí dělat programy pro tato zařízení, logicky tedy musí mít platformu, kde bude ty programy programovat, testovat a až pak následně je šířit do těch zařízení. MS ví, že pokud bude takový programátor používat windows, bude to platící zákazník a že mu musí poskytnout nějaké výhody o proti linuxu a současně podporu pro jeho práci. To bude nejspíše důvod, proč tak MS laškuje s linuxem. Ono ostatně linux je otevřená platforma zdarma, takže proč ne. Nicméně je zde velmi snadné překročit určitou hranici, protože pokud chce firma linux využívat, měla by dát k dispozici i otevřené kódy svých aplikací a to je docela problém.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #370 kdy: Duben 04, 2017, 15:16:13 »

Balmer tenkrát integraci UNIX subsystému zdůvodňoval jako pomoc adminům, co budou přecházet z UNIX systémů na Windows. Ono ostatně za Balmera bylo koketování s linuxem dost upozaděné a je pravdou, že o téhle možnosti už v rámci Windows XP zas tak velké povědomí nebylo. I funkčnost toho celého byla osekaná, ale mimo sféru "vývoje" aplikací by to určitě použitelné bylo. Něco jsem na tom zkoušel, ale už si to moc nevybavuju. Já v tom třeba moc potenciál mimo adminování nevidím, v dnešní době mi přijde pro vývoj aplikací jednodušší virtualizace.

Jak daleko Microsoft pokročil, jsem popravdě nekoukal. FreeBSD třeba umí linux API, takže linuxovou binárku pod ním lze spustit nativně, ale jestli by tohle šlo třeba bezproblémově i v případě Windows a v jakém rozsahu, to netuším. Podobnost BSD a linux systémů je přeci jen větší. Na druhou stranu asi není problém případné rozpory v linux API přepracovat. Ono ostatně pokud by šlo o vývoj programů pro nějaká speciální zařízení, tak toho tolik potřeba není. Bylo by zajímavé, dočkat se chvíle, kdy by Microsoft opravdu vytvořil třebas mobilní verzi Windows na linuxovém jádře, která by byla vytvořena pro specifické účely určitých zařízení.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #371 kdy: Duben 04, 2017, 15:35:14 »

Myslím, že MS nemůže udělat nádstavbu linuxového jádra. Tedy že by windows vydal na jádře linuxu, jelikož právě v tu chvíli by musel zveřejnit otevřeně kódy veškerého systému windows. A to se nikdy nestane.

Může ale linux integrovat do windows. A zde již nejde jen o to prostředí, ale i třeba o programy, které by pak pod windows ms nabízel. Samozřejmě je to utopie, jelikož člověk, který chce programovat, používá linux, ale proč to nezkusit, když to MS nic nestojí. Virtualizace v tomto ohledu není příliš dobré řešení.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #372 kdy: Duben 13, 2017, 20:43:22 »

Nižší verze Ryzenů jsou venku a zatím to vypadá jak cenově, tak i výkonostně velmi dobře. 1600X je sice o krapet dražší, než bych čekal, ale vzhledem k tomu výkonu v porovnání s i5 a počtu jader navíc je to opravdu výborné. Problém je spíše stále cena a výběr desek, kde se to trochu smazává. Skoro začínám věřit tomu, že by se konečně vývoj nových enginů mohl posunout směrem k využití více jak 4jader.

Možná bude mnohem zajímavější sledovat, co to udělá s emulátory, protože po letech přešlapování na místě se emulátor PS 3 posunul kupředu a tohle by mu mohlo výrazně pomoci. Resp. by to dalo šanci většímu počtu hráčů, kteří si zrovna nemohou dovolit platit extra sumy za hardware. Já vím, koupit si bazarovou PS 3 je asi lepší volba, ale já pořád prostě beru v potaz to, že hardware stárne a PS 3 není vyjímkou, jednou se to rozbije a bude po všem. Ne každý má dostatečné znalosti, aby si něco opravil. V tomhle fandím všem těm nadšencům, co si dokáží tu svojí mašinku "rozebrat" klidně do posledního kondíku a pak zase poskládat dohromady. Jenomže PS 3 není 8 nebo 16-bit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #373 kdy: Duben 15, 2017, 19:59:38 »

Coming Soon: Hellblade: Senua's Sacrifice - vypadá to, že se blýská na lepší časy :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #374 kdy: Duben 17, 2017, 22:03:59 »

Grimoire dostal zelenou, vyjít má 29. května. Tím pádem máme 2 měsíce čas, než první dobrovolníci hru testnou ;)
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 89