Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 18:12:09
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: (Elemir) - Zaklínač 2: Vrahové králů  (Přečteno 42779 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:(Elemir) - Zaklínač 2: Vrahové králů
« Odpověď #15 kdy: Únor 12, 2022, 20:21:21 »

U jedničky mě ten respawn kupodivu tolik nevadil, byť se na to dost nadává, hlavně v souvislosti s bažinama. Nepříjemné je to v podstatě jen při první návštěvě bažin, než postava zesílí. Inventář je jinak nic moc napříč trilogií. V jedničce mám akorát pár míst (pasáží), na která se obvykle netěším a první z nich je boj s tím přerostlým psem, kdy Geralt nemá ani patřičnou výbavu a dovednosti. Podobně mě štve první boj s Lethem ve dvojce.

Azara Javeda jsem nikdy nesejmul rychle a snad ani jednou mi Berengar nepřežil :) Jednou se mi teda podařilo Azada sfouknout hned na začátku dolů přes okraj, ale hra mi to pak neuznala jako vítězství. Pokud jde o dovednosti, tak já si nedokážu představit, že bych to uhrál na znamení. Podobně ve dvojce, kde ty dva další stromy používám jen tehdy, až mám vycvičený boj s mečem. Znamení třeba ani moc nevyužívám, ale alchymie by mohla být zajímavá díky síle petard, ty sem tam používám.

Dvojka se skutečně snaží odvyprávět hlavně příběh, ale ten koridor není zas tak striktní. Flotsam je sice sevřenější, ale druhá kapitola je pak mnohem volnější. Já mám u dvojky hlavně problém s atmosférou, v tom je jednička úplně jinde. CD Projekt se podle mě chtěl dvojkou zalíbit na západě, takže je to takové barevné a v tom se ta ponurost pak blbě hledá. Ani v trojce to nefunguje úplně dobře, výjimkou je jen DLC Srdce z kamene. U některých událostí mě pak vždycky přišlo, a to právě díky trojce, že mohly být lépe propracované. Občas mi totiž přijdou jakoby useklé. A samozřejmě jsem zprvu těžce vydýchával, že mi hra přihrála Triss :D

Nevyvážená je pak i celá volba druhé kapitoly, kdy je lepší hrát za Vergen, protože to nabízí lepší zážitek a možnosti. Na druhou stranu těch možností volby je ve hře až příliš, protože ty volby pak jdou docela i proti sobě. Např. to, že do Vergenu jdu kvůli tomu, abych zachránil Triss, nikoliv kvůli tomu, abych stíhal Letha. Respektive můžu si to myslet opačně, pokud dám Triss ve Flotsamu košem, ale hra mě pořád bude tlačit směrem pátrání po Triss. Ve finále to pak zabije tím, že se můžu na Triss opravdu vykašlat. Je to takový čtení mezi řádky, kdy si člověk musí ty souvislosti domýšlet a zpětně si odůvodňovat, proč udělal to či ono. V tomhle měl být ten příběh více svázaný, nebo tam právě neměli dávat Triss jako stěžejní prvek celého dobrodružství. Trojka zase dělá opačnou chybu, přesně jak říkáš. Ideální by bylo něco mezi.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #16 kdy: Únor 12, 2022, 21:31:45 »

No mě překvapilo, jak jsou v jedničce znamení silná. Tedy ono stačí jen to igni, ty ostatní jsou prakticky na nic, ale musí mít hrdina i rozvinutou inteligenci a odolnost.

Ve dvojce zatím netuším, tam ta znamení mi přijde nějak oslabili. Alespoň teda zatím.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #17 kdy: Únor 12, 2022, 21:43:22 »

Inventář mě tam štval ze začátku hlavně kvůli sbírání a prodeji věcí, když je potřeba dost peněz na ty různé knížky a podobně. Pak jsem měl už peněz hodně, tak jsem ty věci už ani nesbíral, ale zase mě začal štvát ten na suroviny. Já snažil míchat lektvary i tak, aby třeba puštík byl složený jen s ingrediencí, které mají sekundární substanci tu červenou (aby mi regeneroval ne jen manu, ale i životy), nebo třeba mariborský les s černou druhotnou substancí, aby krom množství many zvedl i způsobené škody (a jiné lektvary, jako kočka a podobně), jsem zase se snažil míchat s bílou sekundární substancí, aby nebyly tak toxické a u petard a mastí (moc jsem je nepoužíval), kde to bylo jedno, používat ty bez sekundární substance. Jenže to znamenalo furt se přehrabovat v truhle a hledat je v ní. Já jich měl jako hodně, ale ty potřebné jsem spotřebovával, takže jich bylo míň.

Ten pekelnej pes v první kapitole padl třeba na ránu, omráčil jsem jej aardem a pak zapíchl :). Ono celá ta nynější hra (já to hodně dlouho nehrál, ale jedničku jsem hrál celkově nejvíckrát), byla mnohem snadnější, než všechny ty předchozí.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: Únor 12, 2022, 23:11:58 »

Ve dvojce jsou znamení omezena už jen tím, že pití lektvarů je vázáno na meditaci. Geralt se tak musí připravit dopředu, anebo se holt spolehnout na průběžné pomalé dobíjení. Jednou jsem to zkoušel a potrénoval jsem o něco více Aard, ale efekt nebyl takový, jak bych čekal. Shodou okolností šlo o první boj s Lethem, kdy jsem testoval jak na něj. Aardem jsem vždy přerušil jeho kombo sekvenci, pak jsem ho chvíli sekal a mezitím se mi doplnila - akorát před dalším přerušením komba. Dost pomohly právě i petardy.

Ono to jako herní prvek nezní vysloveně špatné, je to vlastně hodně zaklínačské, ale blbé je, že to hráče nutí jít cestou nejprve vyzkoušet co bude a pak loadnout a připravit se na ostrý pokus. Většinou se to totiž týká bossfightů a u nich není často zřejmé, že se k jednomu z nich zrovna schyluje. V trojce to raději zase odstranili.

Možná mi tentokrát zbyde dost bodů, protože jsem (asi) levelem napřed, takže budu mít příležitost magii nebo alchymii pocvičit více.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #19 kdy: Únor 13, 2022, 08:48:38 »

Díky za tohle obnovený téma, sám teď dost uvažuju, jestli se po jedničce taky pustit do dvojky, zkoušel jsem to dvakrát a ani jednou jsem se nedostal daleko.

Co mi na dvojce vadilo, nebyl koridor, ten mám naopak rád a lineární hry beru jako benefit. Spíš ta barevná přepálenost, souboják a celkově atmosféra. Po jedničce, která mi fakt sedla, mám problém se do dvojky ponořit.

Jinak k jedničce, respawn mi nevadil až na vážně otravné bažiny. Kor pro mě jako pro člověka, který musí všechno vysbírat a nenechá ležet předmět nebo neobratnou mrtvolu na zemi jen tak. Inventář semi naopak líbil. U alchymie jsem jel jen tu bílou substanci a k obchodníkům jsem chodil často, to mi nevadilo. Spíš byl problém se zbraněma, když člověk našel něco lepšího, už vlastně ani nebylo jak se vrátit k obchodníkům a prodat to nepoužívaný. Nejvíc mi to vadilo v poslední kapitole, kdy jsem získal Havranovi zbroj, která odemkla místo na druhou sekundární zbraň, ale nějakou dobrou nebylo za neutrál jak získat.. A v inventáři druhá klasicky nechat nešla..

Se zprasením miniher se dá taky souhlasit, i když jsem nad tím nikdy takhle nepřemýšlel. Je pravda, že v jedničce byly bitky v pohodě a kostky ultrazábavný, bohužel ve dvojce stojí oboje za vyliž p*del. Navíc tam mám problém se v těch kostkách na první dobrou i orientovat. Myslím takový to kouknu a vidím, ne, že to x vteřin zkoumám, co to na těch kostkách vlastně je..
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #20 kdy: Únor 13, 2022, 11:08:53 »

Ve dvojce jsou znamení omezena už jen tím, že pití lektvarů je vázáno na meditaci. Geralt se tak musí připravit dopředu, anebo se holt spolehnout na průběžné pomalé dobíjení. Jednou jsem to zkoušel a potrénoval jsem o něco více Aard, ale efekt nebyl takový, jak bych čekal. Shodou okolností šlo o první boj s Lethem, kdy jsem testoval jak na něj. Aardem jsem vždy přerušil jeho kombo sekvenci, pak jsem ho chvíli sekal a mezitím se mi doplnila - akorát před dalším přerušením komba. Dost pomohly právě i petardy.

No ono jako v jedničce to není závislé na lektvarech, to igni je silné i bez nich a vše padá na ránu, s lektvary jen prostě vůbec neřešíš manu. rozdíl ale bude spíše v tom, jak dlouho ty lektvary vydrží, jelikož v jedničce většinou vydrželi několik hodin, ve dvojce to tak asi nebude, podle toho, jak jsem jeden zkoušel. Ale pořád to nemůžu moc srovnávat, jelikož jsem na začátku hry ve dvojce.

Co mi na dvojce vadilo, nebyl koridor, ten mám naopak rád a lineární hry beru jako benefit. Spíš ta barevná přepálenost, souboják a celkově atmosféra.

Na mě to působí děsně uhozeně. Přesně to, jak je zaklínač2 delán z hlediska světa, ve hrách nesnáším, protože je to strašně umělé. Vylezu z města a můžu jít jen konkrétními uličky, vylézt na skály nejde, vyskočit/seskočit můžu jen na přesně určených místech a jen mimo boj. Z mapy - toho světa vlastně nic nevidím, jelikož je celá složená z chodbiček mezi téměř 90° skalami a já jsem v té chodbičce. Teď včera večer jsem poprvé za tu nynější hru vylezl z Flotsamu ven už před tím jsem měl pocit, že v rámci hry můžu jít jen rovnou za nosem, ale tady jsem si ještě víc vzpomněl, co mi přesně na té hře vadilo.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: Únor 13, 2022, 14:45:36 »

On ten koridor formou uliček a výběžků v mapě má vlastně poskytnout iluzi velkého prostoru. Já bych řekl, že ten engine ve dvojce ani není na velké prostory připraven. Okolí Flotsamu hodně připomíná svou strukturou Nordmar z Gothic III, kdy je potřeba vědět, kterou uličkou a kolem jakého stromu projít, aby se došlo na to či ono místo. Ale ono je to stejné i ve Vergenu, kde to ovšem jakýsi smysl má, protože jde o horskou lokaci. Podobně Henseltův tábor. Nejuzavřenější lokací je finální Loc Muine.

Dneska se mi to hůře posuzuje, protože znám trojku, která ukázala, jak velké lokace ve hře udělat. V porovnání s ní je dvojka v podstatě komprimát. Asi bych taky dal přednost větší rozloze, než to cpát na celkem malý prostor. Na druhou stranu s tím zas takový problém nemám, ale jinak mi taky vadí, že nelze vylézt na haldu míst a Geralt o kde co zakopává :)

Lektvary ve dvojce vydrží mnohem kratší dobu. V souvislosti se znameními jsem je používal jen kvůli rychlejší regeneraci many, protože v tomhle funguje dvojka stejně jako trojka. Jenomže pak jsem zjistil, že s mečem je postup jistější :D

Každopádně podle Flotsamu se dá docela dobře určit, jestli hra bude bavit nebo ne, protože další obsah je v základu stejný. Mění se jen kulisy a příběh. Flotsam mi třeba z pohledu příběhu přijde kompaktnější než Vergen/válečný tábor, protože u nich už je citít náznak rozmělnění děje, což byla třeba velká slabina trojky. Prostě hra se roztáhne po větší ploše a počet úkolů naroste, no a s tím hrozí i drobné kolize mezi úkoly.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #22 kdy: Únor 13, 2022, 19:26:53 »

No ono to jako nesouvisí přímo s velikostí světa a mě by nevadilo, kdyby ta lokace byla menší, i když tady to zatím ještě nemůžu moc hodnotit. Ale řeknu to jinak, co mi vadí. Prakticky není rozdíl mezi jeskyní (stěny ze skály, různé chodbičky atd) a venkovní lokací, třeba lesem. Ten způsob, jak jsou ta místa udělaná, je stejný. Liší se to jen v texturách s tím, že venkovní lokace jsou více nepřehledné a člověk nikdy pořádně neví, kde je zeď a kde je cesta. Ono to jako nevede k tomu, že by to bylo přehlednější, nebo jednoduší se orientovat v tom světě, spíše naopak, ale působí to hrozně hloupě.  A on to jednu dobu byl takový trend, že ty hry takto dělali. Člověk z lokací pod otevřeným nebem má až klaustrofobický pocit. K tomu můžu přičíst další věc, co se objevuje v těchto hrách a to je akční rádius nepřátel, kdy obluda pronásleduje hrdinu jen pokud je v určité oblasti. Jakmile udělá krok mimo ní, přestane jí zajímat a vezme to smykem zase zpět do středu té oblasti. Udělá krok dopředu, opět útočí. :D

Viz třeba jak jsem to hrál nyní. Nejprve jsem prošel jeskyni nekkerů kvůli nějaké elfce a ztraceným vojákům. Fajn, jeskyně je v pořádku, je logické, že nemůžu projít skálou.

Elfku jsem nepráskl, takže si se mnou dala rande v lese u jezírka. Tak jsem tam vyrazil. Nad jeskyní vedla cesta (byli tam původně elfové, co na nás stříleli a slézali dolu v rámci toho hlavního úkolu), ale Geralt tam nemůže vylézt, musí jít městem a bránou ve čtvrti nelidí, aby se do toho lesa dostal. Prošel jsem tedy tudy a v rámci průzkumu jeskyňolesa se dostal po cestičce až nad tu jeskyni, dolů samozřejmě nešlo slézt, ale měl jsem to projito. Vrátil jsem se tedy zpět po té jediné možné cestičce k branám města a šel po další cestičce asi na sever, v rámci průzkumu světa jsem došel až k nějaké nemocnici, kde mi dali nakládačku duchové, tak jsem se na to zatím vyprd a šel tedy směrem k té elfce. Pořád tak nějak rovnou za nosem tou jeskyní chodbou toho lesa. Tam mi chtěla nechat ufiknout koule a jelikož těch elfů bylo příliš a zabili by mě na tři rány, tak jsme se honili kolem stromu a já je redukoval pomocí igni.

V rámci toho jsem se dostal do nějaké jiné uličky v lese,, kde bylo hnízdo pavouků, které jsem měl sejmout v rámci zakázky. Tak jsem tedy zničil kokony, vyběhla královna a současně s ní se mi přímo za zády zničeho nic objevili dva nekkeří válečníci. Dvě rany do zad od nich mě málem přizabili, tak jsem je teda jakože rozsekal, ale pavoučí královnu bych nedal, dal jsem se tedy na ústup. Asi ale jinou chodbičkou, než jsem přišel a objevil se u hnízda nekkerů (které jsem měl ničit v rámci zakázky), zde končil akční rádius pavoučí královny, takže jsem jí metodou krok v před, igni, krok vzad a furt dokola hrdinsky ustřílel (ona přestala útočit, i když byla 10 centimetrů od Geralta). :D Pak jsem zjistil, že nemám úl ani návod na zničení hnízda nekkerů a podpálit jej jinak (třeba igni) nešlo.

Super. Posbíral jsem trofeje, byl jsem přetížen a nemohl běhat a hlavně uskakovat během boje. Navíc mezi tím začala noc, obnovily se potvory. Za zády se mi objevil elf s lukem, přede mnou utopenci v jezírku, netušil jsem, kde jsem a kudy se vrátit do města. Elfa jsem teda ustřílel ignim a pak se tam chvíli motal těmi chodbami jeskyňolesa, nakonec jsem teda vylezl na cestě do města u úplně jiné brány, než kudy jsem šel poprvé.

Rozprodal věci, koupil návod na úl, počkal do rána, vyrazil zpět stejnou bránou z města, jakou jsem přišel a stejnou cestou k hnízdu. Ale asi jsem nějak odbočil do jiné uličky v lese, jelikož jsem narazil na dvě úplně jiná hnízda nekkerů, které jsem před tím při tom procházení minul (přitom to ale dle mapy bylo v podstatě na stejném místě a ten les jsem prošel už po cestě za elfkou). Nakonec jsem se domotal i k tomu hnízdu, co jsem již našel nechtěně dřív, chybělo mi poslední hnízdo. Tak jsem se zase motal tím stejným lesem, ale asi zase jinými chodbičkami toho jeskyňolesa (na mapě se umístění značkou nezobrazuje), nakonec jsem na něj narazil a zrovna i jsem i narazil na další hnízdo pavouků, takže jsem ty zakázky dokončil obě. Tentokrát jsem akční rádius královny tolik nevyužíval a hrdinsky s ní bojoval, i když on je tak malý, že párkrát jsem jej aktivoval nechtěně. Ale opět to bylo dle mapy na stejných místech, kde jsem šel už za elfkou, jen to asi byla jemně vedlejší chodbička (na druhou stranu jsem při tomto procházení už nenarazil na tu nemocnici) :D.

Ale prostě ta klaustrofobie z procházení oblastí pod otevřeným nebem (a nově i ten akční rádius oblud v něm) je prostě věc, která mi ve hrách dost vadí. Naposledy jsem takovou hru hrál u Greedfallu, to je též takto dělaný, ale tam je alespoň víceméně otevřený ten svět, tedy ty lokace, které lze procházet (on je složený z mnoha menších lokací).

Zaklínače2 prostě musí tahnout ten příběh a to, že hráče zajímá, co bude dál, jelikož průzkum světa, nebo dělání vedlejších úkolů v něm, to moc nepodrží. Zaklínač3 se v tom ale paradoxně zas tolik neliší, i když tam je velký a otevřený svět, jelikož tam pro změnu v tom světě v podstatě není nic zajímavého a navíc tam funguje trošku idiocky systém získávání zkušeností a generování předmětů atd. Lepší je nejprve plnit čistě úkoly (dle jejich úrovně) a až pak případně zkoumat svět (jakože pokud na to má hráč ještě sílu). V tomto je první díl zaklínače z mého pohledu udělán jasně nejlíp.
« Poslední změna: Únor 13, 2022, 19:42:18 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #23 kdy: Únor 13, 2022, 20:35:43 »

Asi tuším, co máš na mysli :) Mě už to zvláštní nepřijde, protože mám to úvodní bloudění dávno za sebou, takže pro mě je orientace v lese celkem přirozená a už jsem si zvykl i na ten koridor.

On ten engine neumí využívat vertikálu jinak, než skrze žebříky a ty různé skalní výstupky, takže jo, dostat se na místo prvního setkání s Iorwethem je docela krkolomné a hlavně to nemá žádný význam. Les je v podstatě skryté bludiště, v tom středu je několik cestiček (koridorů), které vedou na různé strany. Výjimkou je akorát bažina, která je ovšem taktéž obehnána horami/kopci.

Radius nemají úplně všechny potvory, zrovna ti elfové nebo nekkeři umí operovat na větší ploše, ale dá se jim utéct.

Při boji je potřeba si záda dost hlídat, ale je na to i perk. Přečíslení je až do druhé kapitoly docela ošemetné, ale můžeš si postupně nechat vyrobit lepší zbroj a hlavně meče. V lese je pak dobré se pohybovat ve dne, tím se eliminují ti utopenci, nekkery pak pořešíš v rámci toho úkolu, co si načal. Je pravdou, že si taky vzpomínám, jak jsem v lese bloudil a pořád se na mě něco sápalo :D

Samotný souboják mi ale nesedl hned v Prologu, když dobýváš tu bránu, protože tam mě sekali do zad jak diví a ty musíš pro změnu sekat do zad vojáky se štítem, protože zepředu je jen lechtáš. Už v tu chvíli jsem tušil průšvih, což se pak znásobilo právě ve Flotsamu při různých přečísleních. V trojce je to udělané lépe, ale u ní mám zas problém s animacema během hromadných soubojů, kdy se nedá regulovat, na koho bude Geralt útočit, protože dopředu není jasné, jestli zůstane na místě nebo někam odskočí. To dvojka nedělá.

Jinak si začal docela hezky, opravdu mě to pobavilo :D Úplně jsem si to dokázal živě představit :D A to ještě nevíš, že Malenu, tu zrádnou elfku, budeš po lese nahánět.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #24 kdy: Únor 13, 2022, 21:03:02 »

No jako já nekkery (v rámci zakázky) i ty pavouky (v rámci zakázky) dokončil, Malena někam zdrhla, ale nevím kam a nemám sílu jí hledat. Ale nekkeři se v tom lese objevují tedy pořád, stejně jako třeba tamní pasti, což je taky dost ujetý :).

Vtipný je, že ono se asi většina těch přečíslení dá opravdu řešit těmi znameními, jelikož nepřátelé za tebou sice běhají, ale nedoženou tě. Viz třeba to běhání kolem stromu s elfy při tom přepadení v rámci toho úkolu s Malenou. V boji bych to neměl pod kontrolu a zabili by mě na 3 rány a vzhledem k tomu, jak Geralt útočí, jej prostě vždy obklíčí, pokud jsou u sebe. Ale pokud běháš, případně uskakuješ, tak tě netrefí a ani nedoženou, pořád za tebou běhají, ty jen po té, co se ti nabije výdrž, na ně vystřelíš to igni a oni jsou jako vcelku idioti, takže se nechají v klidu ustřílet.

Ale ten akční rádius mají všechny potvory, jen se asi liší ve velikosti a hlavně, některé ty obludy, pokud opustíš tu jejich oblast, se zahrabou do země a zmizí (třeba zrovna ti nekkeři), takže je nemůžeš takto pozabíjet. Ale ti jsou naštěstí vcelku slabí, pokud hrdinu tedy netrefí (zabijí ho na tři rány, ale tomu se dá vyhnout).
« Poslední změna: Únor 13, 2022, 21:08:54 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #25 kdy: Únor 13, 2022, 21:15:02 »

Možná by se místo znamení daly používat i dýky nebo petardy a efekt by asi byl podobný, možná i lepší, když bys nemusel čekat na výdrž, ale zase bys je musel kupovat a dýky jsou asi méně efektivní.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: Únor 13, 2022, 21:30:38 »

S pomocí igni jsem se takhle honil s utopenci v jiné části lesa, kde to prostě na férovku dost dobře nejde. Ostatně hra tu počítá s pomocí jiné postavy, ale já tam šel tentokrát dřív. Malenu časem objevíš, ona zas nemá tolik možností, kam se skrýt ;)

Nekkeři se mi kupodivu tentokrát nezahrabávali, ale jak si to napsal, tak jsem si uvědomil, že oni to vlastně mají dělat. Místo toho mi pobíhali pořád po lese. Naopak harpyje tam, kde nyní jsem, se zase vždy stáhnout kamsi do skal.

Dýky jsem moc nezkoušel, byť mají docela slušné statistiky, ale petardy opravdu dokážou udělat paseku. Jejich výroba je přitom snadná (ingrediencí je neomezeně). Tančící hvězda se třeba krásně používá proti skupině, kterou podpálí. V tuhle chvíli to má mnohem silnější účinek než boj mečem nebo igni.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #27 kdy: Únor 13, 2022, 21:32:30 »

No a před cestou kamkoliv je hlavně nutné vyházet z inventáře vše, co jde, buď to prodat, nebo to dát do truhly. Jelikož ty trofeje z těch oblud jsou hodně těžké a poměrně rychle hrdinu přetíží a když je přetížený, nemůže uskakovat během bojů, pak jej sejmou v klidu i dva utopenci. Nevím, jestli se dá ve hře nějak ještě jinak zvednout nosnost (krom toho pasivního perku za odnesení Aryana při útěku v prologu, ale těch 300 nosnosti, to není žádná sláva, když pár drápů nekkerů klidně váží 100 kilo a podobně.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #28 kdy: Únor 13, 2022, 21:50:19 »

Hezká ukázka toho, co mi vadí. Našel jsem kamennou zeď, zničil jí aardem, díra jak bejk, ale Geralt tam neumí seskočit. Může běžet, ale zastaví se na neviditelné překážce :).

Malenu nebudu hledat, nemám k tomu důvod, třeba se časem najde sama.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #29 kdy: Únor 13, 2022, 22:07:50 »

Do lázní ještě nemůžeš, souvisí to s jedním úkolem, proto nejde seskočit. Tohle je zrovna blbě udělaný, protože správně bys tu zeď měl shodit z druhé strany, jenomže on je k ní normálně přístup i z venčí. U jiných úkolů se dveře a vchody budou objevovat až na základě triggerů.

Váhový limit mám stále 300 a kupodivu si nevybavuju, že by byl někdy vyšší. Hodně váží i různé craftící suroviny, to je pak docela nepříjemné u jednoho úkolu ve Vergenu, kde se nedá jen tak odběhnout a věci uložit/rozprodat.
IP zaznamenána
This is the end ...