Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 16:30:44
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: (Elemir) - Zaklínač 2: Vrahové králů  (Přečteno 42762 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:(Elemir) - Zaklínač 2: Vrahové králů
« Odpověď #30 kdy: Únor 13, 2022, 22:37:49 »

No to vím, že tam nemůžu (to mi došlo, když tam hrdina nedokáže vlézt), ale hrdina přece nemůže narážet do neviditelné stěny, má tam spadnout a zabít se, nebo můct seskočit (klidně s tím, že se pak nedostane ven).

No, pokud s Aryanem bojuješ a zabiješ jej, máš jen 250 limit :).
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #31 kdy: Únor 15, 2022, 16:23:25 »

Tak po "boji" s chobotnicí mé chutě hrát zaklínače2 se zase ještě snížily, téměř na nulu. Já si vzdáleně pamatoval, že už u té první hry jsem měl potíže ve hře po tom boji pokračovat, jelikož to bylo v něčím tak blbý, že jsem neměl vůbec chuť to hrát dál, ale nepamatoval jsem si čím přesně.

Nyní už to tedy vím. Já se doteď na ten boj poctivě připravoval. Vyrobil jsem si loveckou zbroj, na kterou mi dal troll návod za hlavu jeho ženy, vylepšil jí 3mi diamantovými vylepšeními, takže jsem zvedl zbroj na 16 a ještě získal bonus do životů, vyrobil si i zubaté ostří, na které jsem si koupil návod a prvotřídní stříbrný meč, na který jsem dostal návod za splnění zakázky s pavouky, pro oba meče vyrobil runy Ysgith a vylepšil je jak to šlo, splnil i všechny úkoly atd., dostal se na 11 level, vyrobil si lektvar proti jedu, dle Trissina návodu, vyrobil past na chobotnice a jakmile začal boj, bylo jasné, že je to vše k ničemu, jelikož je celý boj dopředu naskriptovaný a hráč vlastně musí nějak splnit ty podmínky toho skriptu.

Na dvou místech je žlutá značka, která ukazuje, kam má položit past, ta se tam pokládá levým myšítkem (pokud tedy hrdina místo toho neseká do vzduchu), nepoužívá se zde klávesa R, jako u jiných předmětů. Jenže než jí Geralt položí, tak jej chobotnice trefí chňapadlem - půlka života fuč. Ta animace trvá dlouho a nelze uskočit. Fajn, jedno chňapadlo padne.

Na ty další se musí použít yerden, aby se jakože chytily a pak je v zpoloviny naskriptované animaci Geralt usekne. Není ale příliš jasné kam, hlavně u zadních chňapadel, takže je to spíše o náhodě a štěstí. Mezi tím se Geralt seká a spouští se nesmyslné animace, že se musí podívat na most, během kterých jej nelze ovládat, občas musí z nejasných důvodů mačkat pravé tlačítko, asi jak se sekne, nebo nevím, pochopitelně Geralt zhebne na dvě rány a jelikož jej nelze ovládat v těch povinných animacích a i chvíli po nich, vždy ten zásah dostane, tomu se prostě nelze vyhnout.

Po likvidaci tří chňapadel, tedy dvou pomocí  yerden a jednoho pastí (dobré je zničit to zadní vlevo blízko mostu a to druhé zadní nechat být), se ještě spustí "bonus" navíc v podobě divokého letu na chňapadle, kde hráč musí klikat na levé tlačítko, ne aby sekal, ale aby se udržel. Nakonec na chomotnici spadne most celý, takže pak už jen stačí vylézt po něm a šupnout jí do hlavy bombu (zde se právě hodí, pokud to zadní chňapadlo u mostu už není aktivní, jinak by pomocí něj ještě asi na Geralta útočil, i když jde po mostu).
No a save se udělá před animací, jak leze Geralt dolů, takže jako bonus jí je nutné neustále přeskakovat při každé smrti (naštěstí to jde).

Celý ten boj je prakticky čistě o náhodě. Tedy za předpokladu, že hráč nepoužívá znamení queen. Dokud jsem jej nepoužil, byl můj rekord 3 chňapadla, ale pak mě záhadně zabil dřív, než se stihla spustit jízda na chňapadle. Když jsem jej použil, v podstatě mě neměl jak zranit a za celý ten souboj mi tak neubyla ani troška života. (on mě v těch bodech, kde vždy předtím též trefil, ale zničil jen ten štít).

Nicméně tento "boj" je fakt hrozně vtipný a velice zábavný. Přesně takto si představuji souboj s bossem ve hře.
« Poslední změna: Únor 15, 2022, 16:29:48 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #32 kdy: Únor 15, 2022, 16:38:03 »

Pomalu jsem se přes Vergen dosoukal do Loc Muine a hru zakončil. Finální volba nebyla nijak překvapivá, vysvobodil jsem Saskii, budoucí vládkyni Horního Aedirnu a Letha jsem nechal žít. Dříve jsem dával přednost osvobození Triss, ale teď už jsem věděl, že jí zachrání Letho, takže mě víc zajímalo, jak to dopadne s Aedirnem a jestli se to nějak projeví v trojce (spíše ne). Jinak toho v Loc Muine moc změnit nejde.

Zajímavá byla i cesta do Loc Muine, protože jsem si uvědomil, že jsem použil save z jedničky, kde jsem se přidal na stranu Řádu Planoucí růže. Díky tomu jsem do Loc Muin vstoupil hlavní bránou, protože nový velmistr řádu, můj kamarád Siegfried z Denesle, mi zajistil vstup.

Vrátím se však ještě do Vergenu, kde se mi podařilo dovyřešit dva úkoly, které předtím končili tak nějak podivně. První je sukuba a zamilovaný elf, který zabíjí její "nápadníky" a snaží se to uhrát tak, aby stopy ukazovaly na sukubu. Klíčovou stopu je totiž možné získat jedině tehdy, pokud si zakoupíte chirurgické náčiní od Felicie Cori.

Druhým úkolem je obvinění prince Stennise z otravy Saskie. Je to časově omezený úkol, který obsahuje dva možné podúkoly. Je proto důležité, v jakém pořadí hovoříte s účastníky protestu, a který z úkolů si zvolíte. Oba se mi totiž splnit nepodařilo, a i když jsem si myslel, že jsem přeci jen našel skulinku, tak se mi nakonec nezapočetl ani jeden z nich :) Prostě to obejít nešlo.

První úkol se dá splnit už v souvislosti s hledáním tajemství kováře Baltimora, k druhému je pak potřeba vyslechnout sluhu Saskie. V obou případech se vyšetřování týká kopie poháru, který Saskia dostala od trpaslíků a nosila ho všude sebou. Kopii vyrobil Baltimorův učeň na pokyn kněze Olkana a důvodem byl fakt, že tenhle pohár poté posloužil jako nosič pro jed - Olkan poháry vyměnil a sluha si dodatečně vzpomněl, že pohár, který podal Saskii, byl trochu jiný. No a proč otrávili pohár a ne víno v něm? Protože sluha měl za úkol víno ochutnat, takže by jed odhalil. Navíc Saskia si přinesla svůj pohár, takže bylo potřeba jednat rychle a vyměnit poháry až ve sklepě před započetím porady.

Na sluhu vás navede rozhovor s lidskými buřiči, na kováře pak rozhovor s trpaslíky. Splnit však jde vždy jen jeden. Avšak ani jeden není vysloveně klíčový pro další události, je to čistě jen jakási pomůcka, která vám má usnadnit rozhodování - zabránit lynči, nebo Stennise předhodit rozzuřenému davu. Vlastně to může trochu změnit jiný úkol a tím je hledání královské krve pro protijed. Pokud necháte Stennise zemřít, tak se dá použít jeho krev (není nutné o to žádat krále Henselta). Já nechal Stennise zabít, takže jsem Henselta viděl až během bitvy o Vergen, kdy už je Saskie v plné síle.

Z dovedností jsem se dodatečně přeorientoval i na znamení, ale na to už zas tolik bodů nezbylo, takže jsem pořešil jen základ a pocvičil Aaard, Queen a Igni. Ono toho popravdě moc dělat ani nejde, systém perků je mnohem chudší než to, co je možné provádět v jedničce, takže každé znamení má zhruba jen 3 úrovně. V tomhle je i systém trojky bohatší. Nicméně to určitou výhodu poskytuje, hlavně Queen a Aard, které hezky doplňují šerm.

Největším bonusem celé rozehrávky bylo nakonec to, že jsem si mnohem více uvědomil různé detaily, které mi dříve unikaly a to i v souvislosti s trojkou. Byť jsem dvojku rozehrál znovu hned po první dohrávce trojky, tak mi pár věcí přeci jen uniklo. Důvodem je nejspíše fakt, že dvojka narozdíl od jedničky hodně využívá událostí z knižní předlohy, takže jsem se v tom nedokázal dost dobře orientovat. Teprve opakované hraní trojky, čtení knih a seriál mě více pocvičily, takže hodně věcí najednou zapadlo dohromady.

Mě kupodivu celou dobu unikal fakt, že Letho kope za císaře, který se snažil destabilizovat severní říše tím, že odstraní jednotlivé krále a podezření hodí na znovuvznikající konkláve (ostatně konkláve se samo rozhodlo odstranit Demawenda, ale další královraždy už nebyly v plánu). Rozhádané země se pak jen těžko ubrání vpádu císařských vojsk. O konláve se císař dozvěděl od Yennefer, která se do Nilfgardu dostala v doprovodu Letha. Takhle část je dobře zpracovaná v neoficiláním přídavku Bílý vlk odchází (Farewell of the white wolf), kde se dá část toho i prožít. Ve dvojce je to jen formou rozhovoru mezi Geraltem a Lethem. Mnohem lépe mi tak do sebe zapadly i události okolo Divokého honu. Předtím jsem byl upřímně překvapený tím, že se Yennefer v trojce objevila zničeho nic v Bělosadu a ještě navíc v doprovodu Nilfgarďanů.

Nakonec to tedy smysl mělo a to nejenom jako výplň volného času ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #33 kdy: Únor 15, 2022, 17:55:07 »

Zajímavě ve hře funguje systém získávání zkušeností z oblud, zdá se, že je podobný, jako v trojce, jen hráč nevidí jejich level a tedy ani neví, jak moc jsou pro něj těžké či netěžké.

Ale na 12 úrovni po zabití chobotnice, už třeba Geralt získává za běžného nekkera, nebo běžného pavouka přesně 0 zkušeností. Za nekkera válečníka asi 1 bod zkušeností. Řekl bych že dřív na nižších úrovních nějaké ale získával (i když ani to nebylo nijak moc). Pokud by tedy hráč chtěl z nějakého důvodu hře utéct z hlediska levelů, měl by na začátku jen bojovat s potvory, vždy počkat, až se obnoví a dělat to tak dlouho, dokud z nich získává zkušenosti. Až pak plnit úkoly a získat z nich expy. (ale je možné, že totéž funguje i u úkolů a že jich hráč získá méně nebo žádné, pokud je na vysoké úrovni při jejich splnění, podobně jako ve trojce, podle toho, že mi přišlo, že jsem těch expů za některé ty vedlejší úkoly moc nezískal. Ale spíše asi ne a prostě jsou jen málo dotované expy).

Nemělo by to tedy asi příliš smysl to dělat, jelikož později by hráč stejně nezískával zkušenosti z těch oblud v dalších kapitolách, tedy hra by to asi stejně vyrovnala, ale byl by řekněme úrovněmi výš dřív a mohl by to použít na některé boje.

Likvidace oblud se ale hodí spíše kvůli těm věcem, co z ní padají a nevím, jestli třeba nekkeři jsou ve hře i později a jestli bude možnost získat některé ty materiály, potřebné na výrobu věcí. Asi je lepší mít nějakou zásobu a i se dají prodávat (a některé věci z nekkerů jsou i docela drahé, pokud má hráč třeba málo peněz a potřebuje něco koupit).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #34 kdy: Únor 15, 2022, 20:24:24 »

S těmi zkušenostmi je to zajímavé, taky jsem si toho všiml až teď. Už dříve mě napadlo zkoušet leveloval na potvorách v jeskyni hned na začátku, ale moc zábava to nebyla, tak jsem to pak zase vzdal. Nicméně až při téhle rozehrávce jsem si všiml, že nejvíce zkušeností je za úkoly, takže by to nejspíš bývalo ani nikam nevedlo. Za všechny 3 dohrávky jsem skončil nakonec stejně a to i bez ohledu na zvolenou obtížnost - cca level 35.

Většina potvor se ve hře vyskytuje napříč hrou, navíc u obchodníků je možné koupit i vzácnější ingredience. Jedinou výjimkou, co jsem zaregistroval, je trolí kůže. Trola jsem nezabil ani jednoho, takže u jednoho receptu jsem pak skončil skoro patovou situací. Naštěstí hra pro tenhle případ nabízí alternativu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #35 kdy: Únor 16, 2022, 07:36:09 »

Tak jsem provedl ještě export finálního savu do trojky a o Saskii nepadlo prakticky ani slovo. Z rozhovoru mezi Geraltem a Vesemirem jsem se akorát dozvěděl to, že Aedirn už neexistuje, což je tam tuším vždy. Podle toho to vypadá, že trojka navazuje bez ohledu na předchozí volby na Rochovu linku, kdy nejde Saskii zachránit, takže Aedirn zůstane bez vůdce a rozdělí si ho mezi sebou Radovid a Henselth, tedy pokud necháte Henseltha žít, jinak ho celý schramstne Radovid. Zůstalo mi tak akorát tetování Modrých pruhů a časem se setkám s Lethem.

Popravdě jsem žádnou velkou změnu nečekal, ale doufal jsem alespoň v drobnou změnu v dialozích. No, jedna naděje tu ještě je - Dijkstra by měl být v téhle lince zcela zdráv, protože jsem mu ve dvojce nezlomil nohu ;) Nicméně si nemyslím, že to bude jinak. To by museli mít v CD Projektu připravené odlišné animace apod., což by kvůli takové "prkotině" byla zbytečná práce.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #36 kdy: Únor 16, 2022, 09:37:47 »

Mě včera to znechucení "bojem" s chobotnicí ještě trošku přešlo, tak jsem pokračoval. Měl jsem už splnění všechny vedlejší úkoly, takže to nabralo větší spád a mohl jsem jít hledat Iorwetha. To nebyl zas takový problém, ani boj s krabopavoukem, což je totéž, co královna pavouků v lese v rámci zakázky.

Brzy jsem tak stál tváři tvář Lethovi a konečně si mohl zabojovat s něčím silnějším, co nepadne na pár ran a kde se současně dají využít schopnosti a věci. Boj to není úplně snadný, ale zároveň to není ani nijak extra těžký, ale hlavně je to prostě boj. Měl bych k tomu asi jen pár výhrad, jako to, že mě trefil aardem, i když ke mně stál zády a kouzlo letělo opačným směrem, stejně se Geralt proletěl, nebo to, že dokázal krýt mé útoky, i když ke mně stál zády, ale v podstatě by se dalo říct, že celý boj byl o kouzlení znamení queen a jednoho silného seku (nešlo použít více seků v sérii, jelikož ty vždy vykryl nezávisle na tom, kterým směrem byl otočený, nebo mě odstřelil tím aardem). Zde jsem i zjistil, že veškeré oleje ve hře jsou zřejmě na nic, jelikož dodávají zranění 20% na 5 minut, zatímco brousek na meč dává zranění 20% na 20minut a nelze ty věci kombinovat. Logicky je tak efektivnější brousek (nevím, jestli jej lze použít i na stříbrný meč).

Celý boj jsem musel dělat 2x, jelikož při prvním jsem zvolil, že dám meč Iorwethovi, což je pravda naprosto nelogická volba, ale já stále zvažuji, že bych to měl tentokráte jakože hrát za elfy, když jsem to předtím hrál Rocheho. To, že jsem mu dal meč navíc vedlo k drancování a zničení města, což taky není nic moc.

Nakonec jsem se tedy dostal do bodu, kdy se musím rozhodnout, za kým půjdu, jestli za Rochehem nebo Iorwethem a zřejmě bude to rozhodnutí definitivní. Ale opět mám problém jako při prvním hraní (respektive při prvním hraní to nebyl až tak problém, jen nedávalo smysl, proč hráči dávají na výběr z nesmyslné volby).

Ono neexistuje žádný příběhový nebo logický důvod, proč se přidat k Iorwethovi. Nedává to smysl za ním jít. Celou dobu se mě bezdůvodně snaží zabít, je velice nesympatický, stejně jako všichni elfové. Elfové jsou nesympatičtí obecně, ale v jedničce byl jednak stejně nesympatický i řád a jednak tam pak byla jediná logická volba být neutrální a vyprdnout se na obě skupiny, takže na volbě v bance v podstatě nezáleželo.

Ve dvojce to tak úplně není, Roche je vcelku sympatický, je to sice drsoň, ale to má v popisu práce. Navíc Geraltovi jako jediný věřil a pomohl mu a zachránil jej tak před jistou smrtí. Tak být nyní proti němu, ať už ve chvíli, kdy má/nemá dát Geralt Iorwethovi meč, nebo kdy má jít za elfy/modrými pruhy, prostě nedává smysl.

Například hráč neví, co se stane, když dá Iorwethovi meč, může dojít k tomu, že Rocheho zabije. Hráč by tak zradil jediného člověka, který mu věřil. (i když se to nakonec nestane a Roche uteče). A elfům se obecně nedá věřit a mohou Geralta kdykoliv se jim to bude hodit zradit. Geralt je navíc nutně nepotřebuje, když může jít kdykoliv za tím Rochem (ať už dá či nedá meč Iorwethovi). Tedy jít za nimi v té konečné volbě nedává smysl vůbec žádný.

Při první hře ta volba byla jasná. Ale nyní bych to za elfy měl hrát, čistě jen proto, abych jakože zkusil i tuto linku, tak nevím. Pokud bych se pro ně rozhodl, musel bych asi Iorwetha osvobodit z vězení, neboť je zavřený. (kdybych mu meč dal, asi by nebyl). Další potížek je, že si už ani nepamatuji tu hru jako takovou, tedy nemám tušení, co se dělo v té první hře, tedy pořád by mi dávalo smysl se přidat i k tomu Rochemu, ale je dost pravděpodobné, že jakmile bych se tam dostal, že bych si vzpomněl.

Včera jsem to tedy ukončil s tím, že nevím, kam jít :).
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #37 kdy: Únor 16, 2022, 11:46:51 »

Přemýšlel jsem též o tom rozvoji hrdiny, ale myslím, že je chyba ze začátku dávat body do boje, jak jsem to udělal, minimálně v první kapitole tím hrdina příliš nezíská a nezesílí a mnohem větší efekt mají nalezené zbraně a zbroje.

Přišlo by mi tedy logické dát první body do perků, které zvedají životy, výdrž a zrychlují její obnovu v boji i mimo něj (jsou dva) na druhou úroveň + se naučit jednu úroveň toho krytí (to je nutné k otevření jednoho toho perku). To by mělo vyžadovat 7VB. Jakmile se hráč může učit dovednosti z jiných větví, dát body do alchymie a zvýšit poškození petardami/pastí, asi též na max. Pak dát na max první prostřední perk ve znameních, které zvýší poškození znameními a přidá 1 bod k výdrži (hráč tak má 4 body výdrže). Následně se naučit znamení queen asi na max a popřípadě ještě perk, co opět zvedne výdrž o bod (pokud by další bod do něj opět zvedl výdrž, stálo by za to do něj dát i ten další vědomostní bod a zvýšit výdrž na 6). Ale i těch 5 by se hodilo.

V boji se skupinami by ze začátku používal ty petardy (já je třeba používal na přízraky ve špitále a v rámci toho úkolu s obřadem), výdrž by během boje používal na čarování toho znamení queen, které mimo jiné brání i proti negativním efektům, jako hoření, otrava a podobně). S většinou nepřátel by bojoval hráč na blízko, ale loveckou zbroj, vylepšení pro ní a slušné meče a jejich vylepšení získá poměrně rychle a stejně v těch bojích, co pro ně musí udělat, je užitečnější ty petardy/queen (i když jej ještě nemá rozvinuté), než to, co získá v rámci rozvoje boje.

Nemyslím si třeba, že ty bojové perky, co jsem se naučil, mi nějak výrazně pomohli v boji s Lethem a podobně a ty slabší obludy s lepšími meči padají stejně na dvě-tři rány.

Pak dál by se už asi hráč měl rozhodnout, jestli chce být bojovník, kouzelník nebo alchymista a dle toho hrdinu rozvíjet. Ale v té první kapitole by byl silnější v té kombinaci, co jsem napsal. Minimálně na tu těžkou a vyšší obtížnost, by se to určitě projevilo víc.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #38 kdy: Únor 19, 2022, 21:41:05 »

Teď jsem plnil ty úkoly s vyšetřováním, jestli je či není Stennis zapletený do otrávení Saskie, tedy ty dva mini podúkoly se sluhou, knězem, jeho domem a nákresem poháru a podezřelým kovářem Thorakem, ale ono je lze splnit oba.

Jde hodně o pořadí a hlavně, časové omezení se neváže na čas, ale provedené dialogy. Tedy u toho rozzuřeného davu je potřeba si promluvit jen se sedláky (dozvědět se o sluhovi) a s trpaslíky a dozvědět se o Thorakovi. Pak zajít za sluhou, zjistit info o knězi, za starostou a zjistit, kde kněz bydlel, pak zajít do jeho domu a najít nákres poháru.

Pak jít za Thorakem a případně s ním splnit ten jiný vedlejší úkol s Baltimorem (je na to dost času to udělat až nyní, ale já jej měl už tedy splněný) a během něj Thoraka zabít a vzít mu klíč. A až nyní (ne dřív) jít do jeho domu a prohledat truhličku s potvrzením, že dodal pohár. V tu chvíli se splní oba miniúkoly, tedy to Zdi mají uši a Podezřelý Thorak. Pokud bych ale dům Thoraka navštívil dřív a vybral truhlu, úkol Zdi mají uši by se asi nesplnil. Stejně tak pokud bych nešel do domu Thoraka a šel rovnou  za davem, tak by se nesplnil ten úkol s ním. Pokud bych mluvil se všemi lidmi u rozbouřeného davu hned (aniž bych ty úkoly plnil), už bych neměl čas je dělat. Naopak tím, že jsem je plnil, si již nemohou promluvit se všemi, třeba se Stenisem, šlechtou a dalšími. Po návratu k davu už se začnou vztekat a je nutné se rozhodnout.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #39 kdy: Únor 20, 2022, 11:21:27 »

Jelikož jsem Thoraka zabil už mnohem dříve, tak si šlo promluvit se sedláky a trpaslíky jen 1x. Druhý rozhovor s trpaslíky už vyvolal nepokoje a patřičný podúkol se mi nezapsal. Paradoxně se dodatečně proškrtl i druhý podúkol jako nesplněný. Pořadí rozhovorů jsem jinak znal, ono je to popsané třeba na Witcher wiki, ale zrovna u mě to nešlo použít. Ten Thorak v tom bude asi opravdu hrát významnější roli.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #40 kdy: Únor 20, 2022, 20:30:57 »

No já jej zabil taky právě dřív, mohl jsem jít i do jeho domu vzít si to lejstro ještě před tím, než vůbec se ten rozbouřený dav u prince udělal. Ale ono s trpaslíky stačí mluvit jen jednou. Nejprve se projede po příchodu ten dialog se Zoltanem Marigoldem atd, ten nejde přeskočit a je nutné jej projít celý a pak má hráč kontrolu nad hrdinou a může si promluvit se sedláky, trpaslíky (vždy jen jednou), sluhou, starostou, prohledat dům, prohledat dům Thoraka, nalézt i poslední papír v jeho truhle a tím se oba ty miniúkoly splní.

Ale hráč nesmí si myslím ten papír z jeho domu vzít dřív (třeba po té, co jej zabije, nesmí hned prohledat jeho dům)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #41 kdy: Únor 20, 2022, 21:02:06 »

Todle je zajímavý jev, že by Divoký hon? :)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #42 kdy: Únor 21, 2022, 13:55:00 »

Tak, druhou kapitolu mám za sebou, některé zdejší pasáže mě opět dost nepotěšily, jako to vtělování duchů do hrdiny, kdy pak následně nemohl hráč uskakovat, používat znamení, ale mohl jen sekat. Zde mě též zaujalo, jak hloupým způsobem fungují savy.

Hráč si nemůže uložit hru, kdy chce, ale jen mimo boj a ještě jen, pokud se neodehrává něco nestandardního, například jej někdo někam nevede, nebo není právě převtělený a podobně. Současně s tím se všechny savy, co si hráč udělá, neustále přepisují (je jedno, jestli použije F5 pro rychlé uložení, nebo menu pro běžné uložení, stejně časem zmizí a zůstanou jen autosavy v určitých momentech). Právě ty autosavy se pak občas vytváří docela nepochopitelným způsobem. Třeba při boji s hlavním bossem přízraků (při rušení kletby), se save udělá v okamžiku, kdy ten přízrak je metr od hrdiny, napřahuje zbraň a útočí, takže po načtení Geralt rovnou dostane pecku a má půlku životů, aniž by stihl něco udělat, nestihne ani vytáhnout zbraň a dostat se do bojového módu. Další save je až na začátku dost otřesné cesty v převtělení do generála, který má sám pozabíjet několik vojáků (a nemůže uskakovat a posílat znamení) :D.

Co se týče dejě, zas to nabralo pak vcelku rychlý spád, myslím si, že v rámci tech minipodúkolů, o kterých zde byla řeč, při vyšetřování, kdo otrávil Saskii mohli alespoň naznačit, že to byla Filippa Eilhart. Nemuselo to z toho být jasné úplně, ale alespoň náznak tam prostě měl být.

Celá tá série víceméně naskriptovaných bojů s obléháním pak byla vcelku o ničem, střídavě jsem nechápal, co ode mne chcou a střídavě prostě používal aard a shazoval vše dolů. Hezké bylo, že došli na pomoc trollové (jediné sympatické bytosti v této hře), ačkoliv bojovali jinde, než já.

Pak se teda Filippa dočkala a ovládla draka a já za nimi vyrazil do třetí kapitoly.

Musím ale říct, že ten pohled při hře za elfy je jiný, než při hře za Rochceho a asi mi při hraní trojky i dost věcí unikalo. Škoda že do teď nechápu, proč bych to dle autorů za elfy měl hrát a že příběh není postavený tak, aby hráč opravdu měl důvod za nimi jít a zradit Rocheho. (navíc kde ve druhé kapitole Geraltovi znovu pomůže a opět mu zachrání život, i když jej před tím podrazil, tak to dává zase ještě menší smysl). Pokud bych tu hru někdy hrál po třetí, za elfy bych už určitě nehrál, přitom tato pasáž ve druhé kapitole je vcelku dobře udělaná a trpaslíci jsou sympaťáci.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #43 kdy: Únor 21, 2022, 15:57:51 »

Proč myslíš, že to byla právě Filippa? Jediný, kdo věděl, kým Saskie je, byl kněz Olkan. Zájem na Saskiině smrti měl i Stennis, který Saskií silně opovrhoval. Navíc Philippa nebyla schopná ani odhalit zvěda ve svých vlastních řadách, nehledě na to, že třeba takovou Triss měla celou dobu přímo před nosem ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #44 kdy: Únor 21, 2022, 20:44:18 »

No, pochopil jsem to tak, že minimálně to, že Triss někde poblíž je a má růži věděla, stejně tak věděla o tom, že Saskia je drak. V podstatě to byl jeden z důvodů, proč tam byla. A jejím cílem od počátku bylo jí ovládnout, jen nevěděla jak. Když došel Geralt, vycítila příležitost, úmyslně jí otrávila a pak jí začala zachraňovat s tím, že Geralt jí přinese vše co potřebuje. Ona bude hrdinka a současně ovládne dračici.
IP zaznamenána