Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 14:37:05
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: (Elemir) - Zaklínač 2: Vrahové králů  (Přečteno 42744 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:(Elemir) - Zaklínač 2: Vrahové králů
« Odpověď #45 kdy: Únor 21, 2022, 23:37:36 »

Mě právě prišlo, že Philippa na tu dračí podstatu Saskie přišla až díky tomu, že Saskii léčila (udržovala ve stabilizovaném stavu). Ona k tomu má poznámku ještě ve třetí kapitole. Je právě zvláštní, že by jen tak z ničehonic přišla na původ Saskie a přitom měla hybernovanou Triss na stolku a nevšimla si toho. Geralt si alespoň všiml něčeho podivného, ale hra neumožňuje s figurkou interagovat dříve, jak po příchodu do Henseltova tábora. Celkově je zvláštní, jak hra spoléhala na hráče, že všechny ty suroviny najde :)

Pro mě tedy byla smrt Stennise jakožto viníka jasnou volbou. Jako od hry by to opravdu chtělo lepší vysvětlení v rámci celého vyšetřování. U té růže mě ještě zaujalo, odkud se o ní Philippa dozvěděla, protože já mám pocit, že u sebe jsem růži zmínil až poté, co jí Philippa jmenovala v seznamu ingrediencí. Že by si jí všimla během "videohovoru" s Triss?
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #46 kdy: Únor 22, 2022, 06:33:52 »

No já si právě myslím, že o růži věděla a věděla, že jí má Triss, protože k léčbě otravy jí nepotřebovala a přidala si jí do seznamu až po té, co vycítila příležitost využít Geralta. Ale on by nejspíše ani nikdo jiný nebyl schopný tak složitý jed vyrobit. Nicméně takové to, že půjdeme prohledat pokoj a najdem něco důležitého, jelikož majitel spěchal a zapomněl to, to je v této fázi hry použito hned 2x (nejprve s tou růží a pak s tou knihou jedů) a to není zrovna dobrý způsob, jak rozvíjet příběh. Kdyby Filippa, nebo ta její učednice nespěchaly, Geralt by byl v řiti.

Jinak jsem zjistil, že max level je zřejmě 35 úroveň a výše to již nejde, což je dosti velké zklamání a zhruba od půlky Loc Muinne už hra ztratila na kouzle úplně. V podstatě jsem tam jen splnil zakázku na chrliče (otřesný) a již se Gerlat nerozvíjel, tedy chvíli mi trvalo, než mi to došlo, takže jsem ještě mezi tím stihl resetovat VB a znovu je rozdělit, ale od té chvíle Geralt sice získává expy, ale úrovně již získat nejde. (doufám, že tento efekt nezpůsobilo právě to resetování VB, ale spíše asi ne, protože i před splněním jsem byl již ve zkušenostech nad potřebnou hodnotou pro další úroveň).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #47 kdy: Únor 23, 2022, 05:24:02 »

Loc Muine působí celkově dost divně. Když jsem to hrál prvně, tak jsem čekal něco delšího a více propracovaného, ale ona je to ve skutečnosti už jen samotná špička příběhu, takže když vyrazíš hned po hlavním úkolu, tak se nic neděje. Jediný smysl té omáčky kolem je v tom, abys získal výbavu Starší krve, protože s ní získáš bonusovou ochranu při boji se Saskií. Ale jde to i bez toho. Nejsilnějším okamžikem Loc Muin je nakonec finální rozhovor s Lethem.

Až si tak říkám, jestli oni v CD Projektu tenkrát neplánovali datadisk ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #48 kdy: Únor 23, 2022, 22:00:27 »

No já bych teď měl doplnit nějaký ten úkol, co asi přidává rozšířená edice, neboť tu jsem nikdy nehrál a ten úkol si nějak nevybavuji. Tam jsem tak nějak prozatím skončil, nejprve jsem si to rozdal s oběma mágy a prohlédl si tím magickým udělátkem, co dělá Tris, Roche a Marigold, ale nějak jsem si to po boji asi neuložil a nemůžu se tak podívat, co dělají ti další tři. Přemýšlím navíc, že bych jim řekl, že si jej můžou vzít, i když toho mága bych rád sejmul.

Pak bych měl jít už na schůzi mágů, tam by už to asi zase mělo nabrat rychlejší spád a konečně to skončit.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #49 kdy: Únor 24, 2022, 23:45:12 »

Tak dvojka dohrána, z boje s drakem jsem měl chvíli dojem, že mě jebne. Tydle boje s bossy se mi teda moc nezdají povedené. Nejlepší boj byl asi s tím Lethem v první kapitole (v epilogu jsem s ním nebojoval).
IP zaznamenána