Mě včera to znechucení "bojem" s chobotnicí ještě trošku přešlo, tak jsem pokračoval. Měl jsem už splnění všechny vedlejší úkoly, takže to nabralo větší spád a mohl jsem jít hledat Iorwetha. To nebyl zas takový problém, ani boj s krabopavoukem, což je totéž, co královna pavouků v lese v rámci zakázky.
Brzy jsem tak stál tváři tvář Lethovi a konečně si mohl zabojovat s něčím silnějším, co nepadne na pár ran a kde se současně dají využít schopnosti a věci. Boj to není úplně snadný, ale zároveň to není ani nijak extra těžký, ale hlavně je to prostě boj. Měl bych k tomu asi jen pár výhrad, jako to, že mě trefil aardem, i když ke mně stál zády a kouzlo letělo opačným směrem, stejně se Geralt proletěl, nebo to, že dokázal krýt mé útoky, i když ke mně stál zády, ale v podstatě by se dalo říct, že celý boj byl o kouzlení znamení queen a jednoho silného seku (nešlo použít více seků v sérii, jelikož ty vždy vykryl nezávisle na tom, kterým směrem byl otočený, nebo mě odstřelil tím aardem). Zde jsem i zjistil, že veškeré oleje ve hře jsou zřejmě na nic, jelikož dodávají zranění 20% na 5 minut, zatímco brousek na meč dává zranění 20% na 20minut a nelze ty věci kombinovat. Logicky je tak efektivnější brousek (nevím, jestli jej lze použít i na stříbrný meč).
Celý boj jsem musel dělat 2x, jelikož při prvním jsem zvolil, že dám meč Iorwethovi, což je pravda naprosto nelogická volba, ale já stále zvažuji, že bych to měl tentokráte jakože hrát za elfy, když jsem to předtím hrál Rocheho. To, že jsem mu dal meč navíc vedlo k drancování a zničení města, což taky není nic moc.
Nakonec jsem se tedy dostal do bodu, kdy se musím rozhodnout, za kým půjdu, jestli za Rochehem nebo Iorwethem a zřejmě bude to rozhodnutí definitivní. Ale opět mám problém jako při prvním hraní (respektive při prvním hraní to nebyl až tak problém, jen nedávalo smysl, proč hráči dávají na výběr z nesmyslné volby).
Ono neexistuje žádný příběhový nebo logický důvod, proč se přidat k Iorwethovi. Nedává to smysl za ním jít. Celou dobu se mě bezdůvodně snaží zabít, je velice nesympatický, stejně jako všichni elfové. Elfové jsou nesympatičtí obecně, ale v jedničce byl jednak stejně nesympatický i řád a jednak tam pak byla jediná logická volba být neutrální a vyprdnout se na obě skupiny, takže na volbě v bance v podstatě nezáleželo.
Ve dvojce to tak úplně není, Roche je vcelku sympatický, je to sice drsoň, ale to má v popisu práce. Navíc Geraltovi jako jediný věřil a pomohl mu a zachránil jej tak před jistou smrtí. Tak být nyní proti němu, ať už ve chvíli, kdy má/nemá dát Geralt Iorwethovi meč, nebo kdy má jít za elfy/modrými pruhy, prostě nedává smysl.
Například hráč neví, co se stane, když dá Iorwethovi meč, může dojít k tomu, že Rocheho zabije. Hráč by tak zradil jediného člověka, který mu věřil. (i když se to nakonec nestane a Roche uteče). A elfům se obecně nedá věřit a mohou Geralta kdykoliv se jim to bude hodit zradit. Geralt je navíc nutně nepotřebuje, když může jít kdykoliv za tím Rochem (ať už dá či nedá meč Iorwethovi). Tedy jít za nimi v té konečné volbě nedává smysl vůbec žádný.
Při první hře ta volba byla jasná. Ale nyní bych to za elfy měl hrát, čistě jen proto, abych jakože zkusil i tuto linku, tak nevím. Pokud bych se pro ně rozhodl, musel bych asi Iorwetha osvobodit z vězení, neboť je zavřený. (kdybych mu meč dal, asi by nebyl). Další potížek je, že si už ani nepamatuji tu hru jako takovou, tedy nemám tušení, co se dělo v té první hře, tedy pořád by mi dávalo smysl se přidat i k tomu Rochemu, ale je dost pravděpodobné, že jakmile bych se tam dostal, že bych si vzpomněl.
Včera jsem to tedy ukončil s tím, že nevím, kam jít

.