Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:36:24
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 20

Autor Téma: (Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon  (Přečteno 183196 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #180 kdy: Červen 14, 2015, 09:05:04 »

Jenomže on je Zaklínač 3 opravdu postavený v hlavním příběhu tak, jakoby si měla pospíchat o 106 :D Nebylo by tedy na škodu, kdyby tam občas opravdu nějaká časovka byla (ne jen časově omezená volba rozhovoru). Nemuselo by to nutně zasahovat do úspěchu dohrání hry, ale mohlo by to třeba ovlivňovat ty volby z důsledkem. Něco slíbíš, vybodneš se na to a hra ti to později vrátí defaultní volbou ;)  Takhle ten svět jen čeká, než se rozhodneš pokračovat a to včetně hlavního záporáka, který klasicky někde bokem posedává a čeká, až zesílíš natolik, že ho s prstem v nose porazíš :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #181 kdy: Červen 14, 2015, 09:19:40 »

Možná lokální questy, který prostě musíš splnit do hodiny co je vezmeš? Protože to jo, to mi nevadí. Ale časově omezená zápletka jo. Mě to zbytečně stresuje a nemůžu si pak užít hru. Navíc já tradičně hraju dlouho, protože.. proč ne :-). Proč spěchat, když si člověk koupí hru a pak se jen žene a nic z toho nemá.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #182 kdy: Červen 14, 2015, 13:24:28 »

U boxu jsem se docela zapotil a čím víc jsem se blížil do finále, tím větší obavy jsem měl. Teprve u boxu jsem objevil alternativu úkroků, což jsou v podstatě úskoky do strany. To je ta věc, co mi v tutoriálu zdánlivě nefungovala. Ono to totiž reaguje trošku jinak, vlastně stejně jako salta se Shiftem, akorát jak je to na Altu, tak jsem měl potřebu Alt držet pořád, což pak nefunguje. V boxu se pak díky tomu krásně ukázalo, jak to nemám natrénované :D
1/3 zápasů jsem díky tomu minimálně na poprvé projel, ale jinak musím pochválit, box díky tomu vypadá velmi pěkně. Nejvíc mi dali zabrat takoví ti podsadití udělaní týpci a elf v Novigradu. Na Sklellige mám obecně dojem, že někteří soutěžící (ať v boxu nebo dostizích) tak trochu podvádějí ;) Byl jsem už dva metry mimo a pral to do mě jak kdybychom byli v přímém kontaktu. Asi trošku haprujou animace. Závěr byl ovšem dost divný. Zápas s medvědem byl moc jednoduchý a trol jako šampión taky zklamal.

já u boxu požíval jen krytí. Tedy šlo o to ve správnou chvíli zmačknout pravé tlačítko. Když se to povedlo, tak jsem tím protivníka rozhodil a v tu chvíli jsem mu mohl dát pár ran. Pak jsem od něj zase odstoupil, čekal až zaútočí, zase zmačkl pravé a tak furt dokola. Byli to jedny z nějjednoduších bojů ve hře :).

V normálním, boji jsem používal jen úskoky pomocí mezerníku. žádné jiné věci jsem nedělal.

Ze seznamu zbyl už jen Gwint. Kartu po baronovi plus seznam dalších velenských hráčů jsem našel u něj v pracovně. Kartou je Dijsktra, protihráči jsou pak dva - věstec z Adamova (ten, kterému jsem sháněl spešl kytičku v jeskyni) a nějaký týpek z Rudné. Mno, věstec mi dal takový výprask, že mě až přešla chuť zkoušet další :D Budu to muset nejprve někde natrénovat a sehnat lepší karty, jen jsem nevěřícně koukal, jak mu skóre v kolech roste.

ono ta hra se nezdá, ale je hodně dobrá a dá se tam opravdu vymýšlet různé strategie hry. Přitom není vyloženě nutné mít lepší karty, než soupeř, i když je to výhoda.

Já hrál většinou za Temerii, což je sada karet, která se specializuje na válečné stroje (na poslední řadu). Jako vůdce jsem si vybral možnost, že si zdvojnásobím útok právě této linie. Jedno kolo jsem pak musel vyhrát jinými karty, než obléhacími stroji (dobré karty jsou do přední řady velitel stráže, který násobý svůj útok, pokud současně použiješ stejné karty. Tedy pokud použijš 3 - víc jsem jich neshnal, tak se z útoku 4, každému zvedne na 12 a tedy ti tři dohromady dělají 36. Podobně jsou tam 3 lučišníci s útokem 5. Na tyto karty jsem spoléhal, plus pak ještě na ty unikátní. Pokud jsem vyhrál jedno kolo, druhé jsem již soupeřže rozdrtil těmi obeléhacími stroji. Hodně se hodí karty, jako špehové a návnady. Pokud je máš, je dobré je použít hned v prvním kole a znásobit si tak počet karet. Pokud je použije soupeř proti tobě, je dobré je poimocí návnad si je vzít a použít je. On tu hru většinou vyhraje ten, kdo má v posledním kole více karet. Také není dobré začínat hry těmi nejsilnějšími obyčejnými kartami, protože soupeř skoro vždy mají kartu Zpálení, kterým zničí nejsilnější karty na hracím poli. To je asi největší zrada, když to použije.

Každá ta rase je specializovaná na něco jiného a na každou se hodí trochu jiné karty. Například Nestvůry jsou hodně silné v boji na blízko. Hodně jejich karet má schopnost, že pokud je použiješ, přivolají automatick z balíčku všechny karty, které se jmenují stejně. Tedy máš-li třeba 4 karty upírů (v celkovém balíčku), hra ti na začátku vygeneruje 1ho upíra do ruky a ty ho použiješ, naskáčou na hrací plochu všichni upíři z balíku. (je dobré mít v ruce vždy jen jednu tuto kartu tohoto typu a pokud ti hra vygenruje do ruky více těchto karet, na začátku je vyměnit). Jako protizbraň proti hráči, který hraje za nestvůry, je pak velmi užitečné zmražení přední řady. Nechat jej, ať použije všechny tyto přivolávací karty, a pak mu to celé zmrazit. Atd atd.
Mě se ta hra vcelku líbi a překvapilo mě, kolik je tam různých variant :).

Jedna z důležitých věcí je v tom, nesnažit se mít co největší balíček a mít prostě co nejvíc karet třeba v sadě Temerie, ale mít tam co nejsilnější karty. Já to třeba udržoval na 25 útočných kartách a 10 speciálních kartách. Kde ke konci jsem z balíčku už odstranil i karty s útokem 5, protože prostě byly příliš slabé.

(Já tu jen tiše napíšu, že jsem proti časovejm limitům a moje potřeba se flákat a trhat bylinky zatím co se svět řítí do záhuby je obrovská.)

já obecně taky, jenže tady je to jiné. Právě to flákání po světě a sbírání krámů a bylinek, nemá absolutně žádný smysl a pokud by zde byl časový limit, víc by ta hra udržovala určité napětí. Nemluvě o tom, že by to pak i sedělo s hlavním dějem.

Tady jde o to, že já si hru právě neužil kvůli tomu, že jsem nikam nespěchal, v jednu dobu jsem už byl dost znechucený a chtěl toho nechat. Prostě ta hra v rámci vedlešjích věcí není udělaná ideálně, což je ale hlavně tím, že kompenzuje level hrdiny a dává mu podle jeho levelu a levelu úkolu různé zkušenosti, za zabité obludy různé zkušenosti atd. Tedy cokoliv, co ve hře děláš, krom hlavního děje, nemá smysl. Což si ale uvědomíš až po poměrně hodně dlouhé době.
« Poslední změna: Červen 14, 2015, 13:26:52 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #183 kdy: Červen 14, 2015, 14:36:57 »

já u boxu požíval jen krytí. Tedy šlo o to ve správnou chvíli zmačknout pravé tlačítko. Když se to povedlo, tak jsem tím protivníka rozhodil a v tu chvíli jsem mu mohl dát pár ran. Pak jsem od něj zase odstoupil, čekal až zaútočí, zase zmačkl pravé a tak furt dokola. Byli to jedny z nějjednoduších bojů ve hře :).

Já nakonec zvolil jinou taktiku a těmi úkroky je vždy utancoval :) Jakmile zaútočil, tak úkrok, 1-2 rány, úkrok, otočit a pořád dokola. Problém byl, když jsem se trefil do bloku (mě blokovat moc nešlo, byl jsem rád, že vůbec udržím rytmus :D ). Možná to bude tím, že mám na klávesnici malá tlačítka, takže jsem se pořád pekelně soustředil i na to.

Ad Gwint ...

... (dobré karty jsou do přední řady velitel stráže, který násobý svůj útok, pokud současně použiješ stejné karty. Tedy pokud použijš 3 - víc jsem jich neshnal, tak se z útoku 4, každému zvedne na 12 a tedy ti tři dohromady dělají 36.

tak takhle nějak mě vyklepl :D Vůbec jsem neměl šanci (zmrazení mi okamžitě zrušil), vyhrál jsem jen jedno kolo. Alespoň mám ve hře ještě co dělat :) Zkusím složit nějaký hezký balíček.

Ještě k těm časovým úkolům, u zakázek třeba bije do očí situace, kdy vezmeš zakázku, zadavatel ti oznámí, že mu umírá dítě a večera nedožije a ty se klidně zbalíš a jdeš to řešit až za měsíc. Nic se neděje, vše stále čeká. Hezké by bylo, kdyby z toho už nešlo vycouvat a čas běžel. V souvislosti s tím bych byl ve hře ještě pro jednu věc, aby bylo už z vývěsky jasné, pro jaký doporučovaný level zakázka je. Tím by se omezil nutný neúspěch, pokud by se ti to stalo u zakázky, kde nemáš ještě šanci.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #184 kdy: Červen 14, 2015, 15:22:28 »

no, někdy je lepší první kolo prohrát a pomocí návnad si stahnout vojáky a špehů zvednout počet karet, v druhém a třetím pak soupeře rozsekat. Zreovna u nestvůr, pokud nezabere ta finta se zmražením, je to vícémě nutnost, protože v tom kole, kde se soueř rozhodne tyto své karty využívat, prakticky nemáš šanci.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #185 kdy: Červen 14, 2015, 18:09:21 »

Asi si dám trochu pauzu, zkusil jsem hostinského na Skellige, hned v tom větším městě a bylo to podobné :) Takže mě určitě čeká postupný růst někde od Velenu, ale jak jsem říkal, času teď bude dost. Mimochodem, v té hospodě na Skellige má pravděpodobně zařízený pokoj Yennefer (je to zařízené zhruba v jejím stylu a je zde i megaskop :)).

Levelem jsem se přiblížil velmi těsně k 36, ale zabíjením potvor to jde hodně pomalu. Sice se průběžně respawnují, ale zisk zkušeností je opravdu tristní :) Odpovědělo to ovšem na otázku, zda-li lze potvory ve hře kompletně vymlátit (diskutovali o tom dva skelližané) ... nejde :D Pro zaklínače bude vždy práce dost. Další levely už dělat nebudu, na to bych trpělivost neměl.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #186 kdy: Červen 14, 2015, 20:36:05 »

Však tě tam hra přímo posílá, když poprvé přijedeš do Skellige. Yen po tobě chce, aby sis oblékl lepší šaty na pohřeb, které má právě tady v tom pokoji. Já si je oblékl, získal exp za splnění podúkolu a pak je zase rychle vyslékl, a pro jistotu prodal, abych mohl Yen naštvat :). Jednu dobu jsem zvažoval, že na pohřeb dojdu v trenkách, ale to by asi bylo moc a Yen by to stejně nerefelktovala.

Yennefer je ale jedna z nejlépe napsaných postav ve hře. Je tedy i hodně výrazná, zatímco Triss byla autory dost upozaděna.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #187 kdy: Červen 14, 2015, 21:42:03 »

Pro šaty mě sice poslala, to si vybavuju, ale nikam jsem jít nehodlal, tudíž jsem to hned pustil z hlavy a vyrazil na hostinu :) Na pokoj v hospodě jsem narazil spíš omylem, když jsem si spletl dveře, do souvislosti už jsem si to nedal :D

Yennefer je ústřední čarodějkou příběhu, je to vidět jak na možnostech romance, tak i na DLC (alternativní vzhled). Ale je fakt, že je natolik výrazná, že by byla nepřehlédnutelná i tehdy, kdyby dostala mnohem méně prostoru :D

Skoro bych řekl, že čím větší prostor měly dotyčné postavy ve dvojce, tím méně ho dostaly tady, viz Roche a Ves, kteří stáli za celou jednou příběhovou větví. I s Lethem jsem toho prožil v trojce více.
IP zaznamenána
This is the end ...

Uran

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #188 kdy: Červenec 27, 2015, 16:50:35 »

To: Elemir and all. Tak jsem si pred ctenim tohoto vlakna dal nekolik  "Redanských ležáků", pustil si hudbu ze zaklinace a zacal jsem cist. Dohral jsem posledni dejstvi (s patchem 1.06) a muzu se s Elemirem temer ztotoznit. Tesim se vsak za rok dva ne EE edici ....
IP zaznamenána

Uran

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #189 kdy: Červenec 27, 2015, 16:55:36 »

Spoiler: ukázat
Vysla nekomu trojka Yen, Triss and ...? :-)

Me ne. ;-)
IP zaznamenána

Uran

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #190 kdy: Červenec 27, 2015, 17:30:06 »

Mel bych par dotazu na zaver:

1. Je mozne mit nejaky jiny vztah s Ciri nez jako dcera x "otec"
2. Nektere recepisy (mec, ...) vyzaduji lvl 42 - skoncil jsem na lvl 36 a to jsem prolezl celkem vse.
3. nektere oleje a elixiry nemam v master podobe??
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #191 kdy: Červenec 27, 2015, 20:15:41 »

K těm čarodějkám ...

Pokud to člověk veme stylem ala předchozí díly, tak to tak vyjde v pohodě, ale kdo nezkousne Yennefer, ten zákonitě míří buďto k Triss nebo do celibátu :D

4Uran:

1. Nejde. Jako je tam pár okamžiků, kdy jsem taky něco takového čekal (po vzoru Hrbáče), ale holt je to v podstatě vztah otec-dcera.
2. To je klasika, přepokládá se, že se to začne být aktuální až s těmi podzimními DLC. Proto si myslím, že ta hra je vlastně okleštěná a teprve EE edice bude taková, jaká měla hra při release být.
3. Tohle jsem moc nesledoval, pro mě přestala mít alchymie docela rychle význam, ale je možné, že se někde po světě (v hodně zapadlých koutech) svitky válí. Měl jsem analogický problém u zbrojí, povedlo si mi zkompletovat akorát kočičí zbroj.

Ale s tím Redanským ležákem si mě dostal, oni taky nechali uvařit nějaké lahváče? U Vávry vím, že něco měl, ale CD Projekt jsem v tomhle moc nesledoval.
IP zaznamenána
This is the end ...

Uran

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #192 kdy: Červenec 28, 2015, 08:39:44 »

Redansky lezak byl pouze virtualne. Dal jsem si Plzeň(ě). Ale mrknu se jestli se nekde třeba Vizimský šampión a dalsi nenachazi i v realite. ;-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #193 kdy: Září 09, 2015, 07:51:48 »

Po odehrávce dvojky jsem si udělal preventivně export do trojky, ale nijak jsem to moc nerozehrával. Včera mě to ale tak nějak přepadlo a odpoledne si ke hře zasedl.

Myslel jsem si, že jenom nakouknu na pár věcí a půjdu zase pryč. V configu jsem totiž narazil na dobře zašitá DLC (celou dobu jsem netušil, kam se to cpe :) ), takže jsem nainstaloval skoro vše - vyjma alternativních vzhledů pro postavy, to mě moc neuchvátilo. Navíc to vypadá, že Galaxy už funguje mnohem lépe, takže jsem to celé svěřil jí.

První věc, která mě na hře zarazila, byl opět boj. Nechal jsem obtížnost na hard, to prostě nemá smysl snižovat, byť je to pak opruz se zdravím, ale ovládání mi přijde pozměněné. Většinu času jsem prostě sekal někal do prázdna. Vypadalo to až děsivě, protože tu pořád je to přepínání explorativní vs bojový režim. Díky tomu jsem často ztrácel výhodu dobrého postavení. Nevím, pochybuju, že za těch několik týdnů od dvojky se něco extra změnilo, že by mi to najednou tak nešlo.

Teda ne že bych nějak extra umíral, ale zbytečně to ty souboje natahuje. I když, při boji s bandity to třeba vypadá normálně. Problém je, pokud narazím na něco, co se rychle pohybuje, např. ghúlové. Skočím za záda, seknu a koukám, jsem xy metrů mimo a sekám do keře úplně v jiném směru. Četl jsem, že do hry mělo přibýt alternativní ovládání, ale to by se snad mělo volit někde v nabídce? No nevadí, ono se to podá :D

U úkolů mě překvapilo, kolik jsem toho předtím v Bělosadu neřešil. Celé to odpoledne jsem vlastně strávil jen v něm a prošel ho komplet. U vedlejších úkolů jsem akorát zvolil jiné volby - trpaslíkovi jsem žháře neudal, za gryfa jsem nevzal peníze atd. Vyzvedl jsem i komplet nákresy pro výbavu školy zmije. Gryf byl ovšem slabota i bez toho. Jak už člověk ví, jak na tyhle potvory, tak to už není ono ... to samé medvěd v lese :D Ten mě pro změnu ani neškrábl. Čekal jsem, jestli narazím na něco, co v Bělosadu a okolí předtím nebylo, ale vše je tu při starém. Navíc teď už není důvod se sem ani vracet.

Vlastně jedna věc tu je, ale nevím, jestli je to novinka, nebo jsem si toho předtím nevšiml. Když jsem vybíral truhlu v hlavním nilfgaardském táboře, tak jsem tím naštval stráže. Dopadlo to pak jako v Gothicu - zmlátili mě a sebrali mi peníze.

Audienci u císaře jsem udělal podle etikety, takže Yen ani neměla uštěpačnou poznámku při následujícím rozhovoru. Měla tam ale jinou věc, kterou jsem předtím možná jen přehlídl. Na otázku, proč mě předtím nehledala, odpověděla ve smyslu, že nechtěla překážet našemu štěstí s Triss. Vím, že se ty dialogy teprve budou měnit nějakým DLC, takže předpokládám, že tohle jsem jen přehlídl, nebo jsem to tam předtím měl jinak právě kvůli tomu, že jsem jí rovnou naštval :)

Jinak plynulost hry se mi zdá o kousek lepší, jen ty animace dialogů pořád haprují - u některých je stále rozhozené video o zvuk. Je zajímavé, že to nedělají všechny. Celou dobu jsem měl zapnuté i nahrávání, takže o to více mě ta plynulost překvapila.

Teď je otázkou, zda-li pokračovat, nebo počkat na první datadisk ... svým způsobem, než se někam pořádně posunu, už bude možná na světě a teoreticky by to nemělo mít na proběhlý děj vliv. Nerad bych začínal úplně znovu, ale stejně tak bych se nerad o cokoliv připravil. Velen je naštěstí velký, takže mě to na pár týdnů zbrzdí :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #194 kdy: Září 11, 2015, 14:07:52 »

Nějak se mi to hraní kouskuje a neřekl bych, že je to mou nerozhodností, zda-li hrát nebo ne. Začínám se obávat, že jsem se s tou znovuhratelností nesekl. Schválně volím v příběhu jiné volby, ale efekt je zatím v podstatě jen kosmetický.

Banditu na břehu říčky jsem nechal svázaného v domnění, že ho třeba skutečně něco sežere. Místo toho tam dál dřepí a má nad sebou dál vykřičník. V hospodě jsem místo pomlácení baronovo můžů zvolil smírné řešení, ale jediný efekt je, že jsem mohl do Vranova hlavní branou. Při požáru jsem šel zachránit podkoního, ale úkol se mi jen natáhl o průchod stájemi, konec jinak stejný, nikdo se ke mě neměl ... možná dostanu od toho jeho bratra odměnu, ale to bych si musel pamatovat, kdo to byl :D

Nevadí, to jsou jen detaily. Horší jsou teď spíše ty rozsáhlé dialogy. Ono už to nemá čím překvapit. Myšlenka příběhových pasáží je stejná a volba různých dialogů s tím zatím výrazně nehýbe. Mám kolikrát chuť to spíš odklikávat, protože to mám pořád ještě v paměti, takže už to tolik netáhne. Krvavý baron je pořád dobrý, ale jak už znám to rozuzlení, tak to prostě není ono. Potřebuje to nový obsah jako sůl, naštěstí datadisk už je za dveřmi :)

Ale tak zase na obranu hry musím říci, že mě nikdy nebavilo hru rozehrávat vícekrát krátce po sobě a ždímat z ní maximum. Chybka je možná v tom, že ta pasáž za Krvavého barona je opravdu hodně silná a proto se to tak dobře pamatuje. Keiru mám ještě před sebou, ale tam se zase netěším na tu část s podzemím. U Krvavého barona je to ta zatracená potracenka ... mno, teda byla, protože už to mám za sebou :D Na levelu 5 jsem jí na druhý pokus osvobodil, takže nyní pro změnu naberu levely u barona a Keira vyjde na později. Jsem zvědav, o kolik se tahle změna projeví, protože předtím mi přišlo, že je to takhle i myšleno.

U potracenky mě obecně přišlo, že zvolená obtížnost na to asi moc vliv nemá. Na hard mi to přijde stejné, jako předtím na nižší, holt ty souboje s přízraky jsou asi vždycky blbé. Na druhou stranu, teď už jsem věděl, jak na to jít, takže jsem se mohl vyvarovat předchozím chybám. Ještě trochu zápasím s bojem, ale už je to lepší.

Pokud jde o Geralta, rozhodl jsem se výcvik poupravit. Zaměřil jsem se na silný styl a Queen. Ono to sice moc ideálně nejde, protože vyšší úrovně vyžadují určitý počet investovaných bodů ve větvi, což obnáší cvičit i méně chtěné věci, ale zase je to celkem jedno. Předtím jsem body syslil, takže se vlastně zas tak moc nezmění.

S jedním se musím pochlubit ... pustil jsem se do hraní Gwintu a zatím mi to jde :D
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 20