Po odehrávce dvojky jsem si udělal preventivně export do trojky, ale nijak jsem to moc nerozehrával. Včera mě to ale tak nějak přepadlo a odpoledne si ke hře zasedl.
Myslel jsem si, že jenom nakouknu na pár věcí a půjdu zase pryč. V configu jsem totiž narazil na dobře zašitá DLC (celou dobu jsem netušil, kam se to cpe

), takže jsem nainstaloval skoro vše - vyjma alternativních vzhledů pro postavy, to mě moc neuchvátilo. Navíc to vypadá, že Galaxy už funguje mnohem lépe, takže jsem to celé svěřil jí.
První věc, která mě na hře zarazila, byl opět boj. Nechal jsem obtížnost na hard, to prostě nemá smysl snižovat, byť je to pak opruz se zdravím, ale ovládání mi přijde pozměněné. Většinu času jsem prostě sekal někal do prázdna. Vypadalo to až děsivě, protože tu pořád je to přepínání explorativní vs bojový režim. Díky tomu jsem často ztrácel výhodu dobrého postavení. Nevím, pochybuju, že za těch několik týdnů od dvojky se něco extra změnilo, že by mi to najednou tak nešlo.
Teda ne že bych nějak extra umíral, ale zbytečně to ty souboje natahuje. I když, při boji s bandity to třeba vypadá normálně. Problém je, pokud narazím na něco, co se rychle pohybuje, např. ghúlové. Skočím za záda, seknu a koukám, jsem xy metrů mimo a sekám do keře úplně v jiném směru. Četl jsem, že do hry mělo přibýt alternativní ovládání, ale to by se snad mělo volit někde v nabídce? No nevadí, ono se to podá

U úkolů mě překvapilo, kolik jsem toho předtím v Bělosadu neřešil. Celé to odpoledne jsem vlastně strávil jen v něm a prošel ho komplet. U vedlejších úkolů jsem akorát zvolil jiné volby - trpaslíkovi jsem žháře neudal, za gryfa jsem nevzal peníze atd. Vyzvedl jsem i komplet nákresy pro výbavu školy zmije. Gryf byl ovšem slabota i bez toho. Jak už člověk ví, jak na tyhle potvory, tak to už není ono ... to samé medvěd v lese

Ten mě pro změnu ani neškrábl. Čekal jsem, jestli narazím na něco, co v Bělosadu a okolí předtím nebylo, ale vše je tu při starém. Navíc teď už není důvod se sem ani vracet.
Vlastně jedna věc tu je, ale nevím, jestli je to novinka, nebo jsem si toho předtím nevšiml. Když jsem vybíral truhlu v hlavním nilfgaardském táboře, tak jsem tím naštval stráže. Dopadlo to pak jako v Gothicu - zmlátili mě a sebrali mi peníze.
Audienci u císaře jsem udělal podle etikety, takže Yen ani neměla uštěpačnou poznámku při následujícím rozhovoru. Měla tam ale jinou věc, kterou jsem předtím možná jen přehlídl. Na otázku, proč mě předtím nehledala, odpověděla ve smyslu, že nechtěla překážet našemu štěstí s Triss. Vím, že se ty dialogy teprve budou měnit nějakým DLC, takže předpokládám, že tohle jsem jen přehlídl, nebo jsem to tam předtím měl jinak právě kvůli tomu, že jsem jí rovnou naštval

Jinak plynulost hry se mi zdá o kousek lepší, jen ty animace dialogů pořád haprují - u některých je stále rozhozené video o zvuk. Je zajímavé, že to nedělají všechny. Celou dobu jsem měl zapnuté i nahrávání, takže o to více mě ta plynulost překvapila.
Teď je otázkou, zda-li pokračovat, nebo počkat na první datadisk ... svým způsobem, než se někam pořádně posunu, už bude možná na světě a teoreticky by to nemělo mít na proběhlý děj vliv. Nerad bych začínal úplně znovu, ale stejně tak bych se nerad o cokoliv připravil. Velen je naštěstí velký, takže mě to na pár týdnů zbrzdí