Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:52:24
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 20

Autor Téma: (Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon  (Přečteno 183042 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #150 kdy: Červen 11, 2015, 21:16:57 »

Elemir: to já vše, co píšeš, už dělal právě behem hry. Jediné místo ve Velenu, kam se mi nepovedlo dostat, je na jihu, kde je vidět na mapě takový velký strom. Zkoušel jsem tam vyskákat, ale hra obsahuje nějaké umělé neviditelné bariery a na některá místa hráče prostě nenechá vyskočit, i kdyby to znamenalo vyskočit 1 cm. A když už se mi to povedlo stejně překonat, tak jsem na místě zdechl (bezdůvodně). NA tom místě je také otazník.

Na Skellige jsem našel další úkol s duchy, respektive jeden nikdo chtěl najít svojí snoubenku a rodinu, ale ta mu jaksi uměřela a její duchy mohl hráč sledovat pomocí lampy. Tady to tedy bylo přímo součástí úkolu, bez toho se nedalo hnout. Pokud by tedy hráč neplnil ten vedlejší úkol pro Keiru, todle by neudělal.

Já se snažím zrbaně zásadně prodávat kovířům a zbrojířům, krámy obchodníkům. Už teď pracuji na tom, abych inventář co nejvíce uvolnil a zbavil se veškerého přebytečného harampádí v podobvě jídla, věcí na kování, protože je jasné, že jsou k ničemu. Naopak co kupuji jsou ty různé šutry do zbraní a zbrojí, díky návodům se z nich dá udělat u kovářů silnější verze a strojí hodně peněz, takže tak probíhá neustálý koloběh peněz :). I tak mám ale přes 35 tisíc a u obchodníka jsem za celopu hru krom návodů, karet a run nic nekoupil.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #151 kdy: Červen 12, 2015, 06:28:33 »

4Milhaus: K tomu stromu jsem taky nedoskákal, ale ono je to shodou okolností příběhové místo, cesta tam vede jinudy. Do rozvalin se ještě jednou podívám, je možné, že jsem tam přehlídl nějaký aktivační prvek.

Přetížení sebou nese ještě jeden neblahý efekt, který je teď vidět mnohem více - skákání na delší vzdálenosti je prakticky nemožné. Mě vůbec přijde, že ač je krajina krásně vymodelovaná, tak jsou tu blbě "udělané" cesty. Kolikrát sklouznu z malého kopečku, který bych normálně měl vystoupat, někdy nevyskočím na římsu, protože ono to jde jen v jednom bodě, přitom na jiných římsách to roli nehraje, někdy mám problém díky tomu vylézt z vody. Často některé úseky překonávám opakovaně, dokud se nezadaří, protože ono nestačí spadnout jen kousek, následuje skluz, další skluz a můžu se přetížený šplhat celou cestu znovu.

Kůň toho někdy zvládne dokonce více, ale zas má nevýhodu v tom, že ke skákání ho použít moc nemůžu, hodně často mi určenou cestu odmítne. Nejúsměvnější situace přišla, když jsem s ním chtěl přeplavat úzkou říčku a on prostě nechtěl. Musel jsem slézt, přeplavat a na druhé straně ho zavolat. A co myslíte, že kůň udělal? Vynořil se z vody :D Včera se mi ovšem koně podařilo utopit, hra už neměla na výběr a do vody skočit musel, jenomže neumí plavat, tak mě vyhodil ze sedla a šel ke dnu :D Přežil ;)

Jinak na koni je dobré překonávat úzké a strmé cestičky, nehrozí, že spadnete. Kůň totiž na pokraji skály zastaví, neskočí do vody apod. Kdežto s postavou lze kolikrát snadno ukluznout. Včera už jsem narazil na situaci, kdy mě na hodně blbém místě napadly sirény a teď babo raď. Takovou práci mi dalo tam vyšplhat a teď hlavně nespadnout. V tuhle chvíli se ukáže vše špatné - nedotaženost animací v boji (dlouhé skoky), nulový vliv přetížení postavy, tedy vysoká reychlost a nemožnost v boji přeskakovat překážky.

Snad se mi zadaří vše rychle rozprodat. Skončil jsem nakonec na Skellige a pomáhal jsem jedné vísce s lešijem (Duch lesa). Takový prima questík, s typicky podivným koncem. Kdybych věděl, jak to dopadne, tak ten úkol snad ani neberu. Cesta za Gryfí zbrojí mě dovedla na maličký ostrov, kde měli problém s počasím. To zapříčinila podivná magická věž, co se tu jednoho rána zjevila. Byl z toho docela zajímavý úkol, který skončil mou teleportací a opět jsem se u toho vykoupal :) Hned poté mě jedna vesničanka poslala za jistým Gunarem, abych vyzkoušel Cestu "dospělosti". A tady sem hodně skřípal zuby kvůli tomu přetížení, jinak další z dobrých úkolů. Oba mi totiž daly zapomenout na to, že už je vlastně po všem. Nakonec si říkám, že na Skellige je to zajímavější, než-li ve Velenu. Snad budou stejně zajímavé i další ostrovy.

Poklady ve vodě taky nevyzvedávám, beru jen otazníky na souši. Ve Velenu a Novigradu to ještě šlo, ale tady je to kvůli horám docela opruz. Abych to objížděl na loďce a do toho zabíjel vlezlé sirény a spol., to už se mi opravdu nechce.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #152 kdy: Červen 12, 2015, 07:56:00 »

Snad se mi zadaří vše rychle rozprodat. Skončil jsem nakonec na Skellige a pomáhal jsem jedné vísce s lešijem (Duch lesa). Takový prima questík, s typicky podivným koncem. Kdybych věděl, jak to dopadne, tak ten úkol snad ani neberu.
Já ten úkol splnil po dobrém pro toho dědulu. Udělal jsem obřad, vše ok (mimochodem díky tomu jsem nezískal mutagen do jednoho lektvaru, který asi jinde získat nejde, ale to vem čert).

Příjdu do vesnice, mladíkům se to moc nelíbilo, začala bitka. Tak jsme je všechny s tím dědou přeprali, ale ten jejich šéf nějak odmítá umřít. Už jsem jej během hry zabil asi 3x a on vždycky po čase zase vstane a když procházím tou vesnicí, tak mě zase napadne. Posledně kvůli tomu po mě šly i všechny stráže tam. :)

Cesta za Gryfí zbrojí mě dovedla na maličký ostrov, kde měli problém s počasím. To zapříčinila podivná magická věž, co se tu jednoho rána zjevila. Byl z toho docela zajímavý úkol, který skončil mou teleportací a opět jsem se u toho vykoupal :) Hned poté mě jedna vesničanka poslala za jistým Gunarem, abych vyzkoušel Cestu "dospělosti". A tady sem hodně skřípal zuby kvůli tomu přetížení, jinak další z dobrých úkolů. Oba mi totiž daly zapomenout na to, že už je vlastně po všem. Nakonec si říkám, že na Skellige je to zajímavější, než-li ve Velenu. Snad budou stejně zajímavé i další ostrovy.

Ten úkol s tou věží jsem právě plnil včera jako poslední z těch vedlejších zakázek. Mám ještě dvě v Novigradu určené pro 33-36 level, ale ty zatím asi nesplním. Jinak mám splněno vše, co jsem našel. Nicméně ten úkol dospělosti jsem asi minul. Našel jsem na jedné věži, kam bylo nutno skákat s rozběhem nějaký předmět s obratností, ale nikdo mi nezadal úkol. Ještě se tam možná podívám.

Také jsem si všiml jedné divné věci, že po splnění úkolu s královským gambitem, kde hodně lidí umře (zájemců o královský trůn), se mi zařadil mezi nesplněné úkoly úkol s Jeskyní snů (který se plnil společně s tím synem Lukoše šíleného). Přitom jsem jej splnil a dokončil. Nicméně on na té volbě krále ten syn umře a tak nevím. Občas se mi stává, že splním úkol, on se dokončí, zmizí ze seznamu, pak se něco stane a on zase oživne a zase je aktivní. Tady se mi to ale nestalo, takže je možné, že ten úkol měl nějaké pokračování, na které jsem nenarazil. A po smrti syna už pokračovat nešlo, takže se to zařadilo mezi nesplněné. Co by mě ale zajímalo, co bude hra dělat, když hráč splní zakázku s duchem majáku až po tom úkolu s královským gambitem a kdy hra Geralta pošle do vězení. Ten jarl vyplatil Geralta jen proto, aby pomohl synovi, ale ten by v takovém případě byl již mrtvý a tedy by k tomu neměl důvod. (je možné, že ten úkol také pak již nejde dostat)

S lezením, šplháním a padáním mám podobné zkušenosti.
----------------------------

Ale teď už ke včerejšku:
Nejprve jsem šel do Oxfordu, kde mi zbývala jedna zakázka s vrahem opilců. Po chvíli vyšetřování jsem zjistil, že vrahem bude upír, co má rád krev alkoholiků plnou chlastu. Abych jej vylákal, musel jsem se ožrat a pak se motat kolem hospody. Nakonec vcelku originální pojetí se zase zvrhlo v hledání stop pomocí smyslů, nakonec upír padl.

To mě dostalo na 25 level, takže jsem konečně mohl jít do té věže, která se objevila na jednom malém ostrůvku zničeho nic a udělala bouřku. To nebylo zas tak těžké, myslím, že tenhle úkol je nejspíše asi nějaký vtípek autorů na jiné autory her, kteří do nich dávají DRM ochranu.

Ještě mi zbýval úkol s kartami, kde jsem se měl účastnit nějakého velkého karetního turnaje. Hned na začátku mě oslovila sličná Saša, já zaplatil 1000 korun jako vstupné a začala hra. Prvního soupeře jsem porazil snadno, načež si se mnou Saša dala rande na balkóně a domluvila si se mnou, že ukradneme bank. Šli jsem zase na turnaj a překvapivě právě ona byla mojí další soupeřkou. (tahle hra s ní pro mě byla asi nejtěžší soupeř v celé hře a dělal jsem to asi na 3x, než jsem jí porazil). Další soupeř už byl snadný a finální soupeř také. Náhle se ale zjistilo, že mojí výhru nám někdo ukradl a hlídače podřízl a Saša se dušovala, že ona to nebyla. Skončilo to hledáním stop pomocí zaklínačských smyslů a následným sledováním pachu pomocí zaklínačského smyslu. Zjistili jsme, že pachatelé jsou v nějakém skladu, tak jsme si tam se Sašou dali rande.  Ukázalo se, že zloděj je jeden hobit, co si hrál na sedláka a byl taky na turnaji. A že je Saša špionka a navíc že to není zas tak úplně Saša. Každopádně byla ráda, že jsme peníze získali a tak mě pozvala na večeři a následně jsem byl zase jednou věrnej Triss... Tím asi úkoly s kartami skončily. Ačkoliv sbírku všech karet ještě složenou nemám. Je to jeden ze 4 úkolů, které mi chybí.

Pak už ale nebylo dělat co, a tak jsem se vydal pro tu obludku za seržantem Barona do Velenu. Ten mi jej vydal, odjeli jsme nejprve za Císařem a pak do Kaer Morhen.

Cesta proběhla v klidu, jak jsem zjistil od Vesemíra, Yen už dorazila a má jako vždy dobrou náladu, takže všichni zaklínači mají hodně práce. Rozhodl jsem se tedy jít rovnou za Yen, prej potřebuje opravit megaskop. Proběhl jsem celou pevnost, ale k mému zklamání nikdo z těch, které jsem sem poslal, tu jinak nebyl.

Šel jsem tedy za Yen, měla viditelně dobrou náladu a byla jako vždy laskavá, takže asi po 3 větách jsem skončil v jezeře uprostřed mapy. (měl bych si pořídit ta pouta, co používají lovci čarodějnic). Vrátil jsem se tedy znovu za ní a pomohl jí ten megaskop opravit. Následně po mě chtěla, abych se choval při rozhovoru přes něj s jinou čarodějnicí slušně, nicméně to jsem rozhodně neměl v plánu, musel jsem jí tu koupel nějak vrátit. Jí to krapek naštvalo, ale dobře jí tak.

Měl jsem ještě pomoci Eskelovi s lovem křiklouna, což nebyl problém. Na zpáteční cestě jsme si i zazávodili na koni, takže pohoda. (byl viditelně rád, že se dostal z pevnosti). Pak ještě Lambertovi, což taky nebyl problém. Ten sice byl v jakési depce furt, ale to s Yen nesouvisí.

Když jsem měl konečně vše, zašel jsem za nimi, abychom se domluvili, co dál. Vesemír si postavil hlavu a řekl, že kletbu zkusí zlomit nejprve po svém a zmizl i s obludkou pryč. Zůstali jsme tedy jen 4. Chvíli jsme si povídali, pak ale Yen naznala, že už je čas jít spát a tak šla. Konečně. Mohli jsme s klukama začít konečně doopravdy chlastat.

Následovala asi nejlepší pasáž celé hry, u které jsem se nemohl přestat smát. Nejprve jsme chlastali a něco si vykládali (kluci zjistili, že na Yen prdím, což jim zlepšilo náladu). Pak jsme hráli jakousi hru, následně se Eskel ztratil, když šel hledat chlast a tak jsme jej s Lambertem šli hledat. Nakonec jsme jej tedy našli, na chvíli si šel ven odpočinout. Když se konečně probral a vyblil, přemýšleli jsme, co budem dělat dál. Noc byla mladá a tak Lamberta napadlo, že bychom mohli na pařbu zavolat nějaké další čarodějky, aby se přidaly a aby nebyla nuda, že by se jako za nama teleportovaly. Eskel z toho byl nadšen a já byl taky pro. Šli jsme tedy zkoumat Yenin megaskop, ale protože by nás ty čarodějky hned prokoukly, ještě jsme se museli převléknout za čarodějky. Naštěstí Yen měla jako vždy sebou plné kufry hader, takže když jsme se všichni tři konečně oblékli, začalo se volat. Kupodivu jsme se nedovolali žádné čarodějce, kterou bychom mohli pozvat na pařbu, ale nějakému chlapovi, co zrovna seděl na záchodě. Když začal křičet stráž, jeho sluha si myslel, že mu došel papír, nicméně on panikařil v domnění, že po něm jde lóže čarodějek. :). Následně zasáhla Yen a celou akci nám utla, mrcha jedna.

Ráno bylo těžké. Yen byla plná energie a hned chtěla začít lámat kletbu, Vesemír bohužel neuspěl. Jakmile se vůči Eskelovi jen zmínila o alkoholu, ten okamžitě začal panikařit, že už nechce, po včerejšku. Naštěstí jen chtěla, aby pomocí chlastu dezinfikoval nějaké nástroje. Po mě chtěla, abych uvařil lektvary. Následovala hrozitánsky dramatická scéna s rušením kletby, kde na konci nebyla Ciri, ale jakejsi otravnej elf. Všechno k ničemu. Skoro. Věděl ale, kde Ciri je. Také říkal, že jakmile od tama Ciri odejde, hned po ní půjde Hon, takže jsme se domluvili, že jej nalákáme do Kaer Morhen, kde s nimi svedeme rozhodující bitvu. Na mě bylo, abych sehnal spojence a pak přivedl Ciri.

Ve Velenu jsem měl již hotovo. Získal jsem Keiru a také Letha, který sice nebyl součástí úkolu, ale potkal jsem jej při plnění jiného a poslal jej do Kaer Morhen. Tak se tam snad taky objeví.

Císař by byl ochoten mi pomoci jen v případě, že tomu bude velet jeho generál, což Geralt odmítl (neměl jsem na výběr) a tedy nám císař nepomohl.

V Novigradu mě Dijsktra odmítl, jelikož jsem mu nesehnal poklad (škoda). Roche se přidal a byl ochoten. Triss jsem poslal do Kaer Morhen už dřív, tak se tam snad konečně objeví. Zoltan byl pro.

Ve Skellige Myšilov byl pro hned, od Jarla jsem získal meč a od královny bratra. Tím jsme zřejmě kompletní.

Jsem na levelu 25 a měl bych se tedy nyní konečně vydat pro Ciri.

« Poslední změna: Červen 12, 2015, 08:13:37 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #153 kdy: Červen 12, 2015, 08:34:06 »

Mimochodem při plnění těch úkolů jsem sledoval, kolik exp jsem dostal za splněné úkoly. Za zakázku na upíra (který byl určen pro 26 level a já byl tou dobou na 24 levelu) jsem získal 300 exp. Za úkol s tou věží, který byl určen pro 30 level a já byl na 25 levelu, jsem získal asi 60 exp. (ale to nevím jistě, jestli jsem nějaké nezískal i od tamního mága), ale po úplném ukončení prostě 60. Zatímco za všechny hlavní úkoly na Kaer Morhen, které byly již pod mým levelem (byly určeny pro 19 level, já byl na 25), jsem získal 5 exp za každý.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #154 kdy: Červen 12, 2015, 18:49:32 »

Koukám, že bitvu o Kaer Morhen si střihneš úplně stejně :) Došel jsem k těm samým volbám.

Mě ten mladej pro změnu zabil všechny ty "pamětníky" a tím to skončilo. Chvilku to podle rozhovoru vypadalo, že na něj budu moci zaútočit, ale nedošlo k tomu.

Na majáku jsem byl dneska, jestli je to ten s tím duchem Kajícníka. Strážce majáku jsem usvědčil z rabování lodí, které nechával ztroskotat a ducha zabil. Tím to pro mě skončilo. Pokud jde o vězení, tak už asi tuším, co jsi měl na mysli, akorát že v hlavním příběhu dojde k zajímavému zvratu, takže pro mě už tohle nebude mít dohru. Musel bych to nejspíše splnit ještě předtím.

Cestu dospělosti ti zadá jedna skelližanka na návsi a pak si dole pod začátkem cesty budeš moci promluvit se strážcem, který ti řekne, co máš dělat.

Obecně mi přijde, že ukončení hlavní linie něco osekalo, nebo jsou úkoly náhodně generované a opravdu nelze dostat v jedné hře všechny. Hledal jsem třeba tu sexuchtivou bojovnici a nenašel. Tedy našel jsem nějakou skelližanku, jak v jedné vesnici seká do panáka, ale možnosti rozhovoru žádné. Přitom už jsem prošel snad úplně všechno. Z úkolů už mi zbyly opravdu jen ty zápasy, gwent a dostihy na Skellige. Jeden z úkolů honby za pokladem se bugnul, takže mi zůstal mezi rozdělanými. Levelem jsem stále 35 a s velkým sebezapřením se horko těžko vyškrabu na 36 (spíše ne). Ovšem volných bodů mám haldu.

Vlastně jsem našel ještě jedno místo, kam jsem se nemohl dostat a tou je elfí komplex na hlavním ostrově (souvisí s hlavní linkou). V jedné odbočce je jeskyně se dvěma "přátelskými" duchy a zamčenou truhlou. Netuším, kde bych měl hledat klíč. Pak jsem našel ještě jednu zajímavou jeskyni (pod jednou opuštěnou vesnicí vysoko v horách) v rudé barvě, kde je na konci velká dřevěná socha. Vůbec netuším, k čemu to slouží.

Podařilo se mi většinu věcí obstojně rozprodat, už balancuju jen okolo 200 kg (?). V Novigradu bych si zítra chtěl zkusit vyrobit nějakou tu vylepšenou setovku, snad už mám vše alespoň na kočičí zbroj.

Ještě bych mohl nainstalovat úkoly z DLC, ale nejspíš to už nechám být. Dodělám ještě co půjde a hru nejspíš skončím. Nic navíc mi to už nedává a pomalu se dostavuje únava. Když to tak vemu, tak zajímavých (zapamatovatelných) věcí jsem dneska dělal minimum, což nejspíše souvisí s tou únavou. Principielně se opravdu hodně úkolů opakuje a celkově jejich náplň začala být jednodušší. Např. duch bojovníka v aréně, který nikdy nevyhrál - jak jinak, osvobodím ho tím, že se prostě nechám zmlátit :)

Párkrát jsem se akorát zasmál u Geraltovo komentáře nebo volby odpovědi. Je škoda, že hra tu s hlavním příběhem tak pospíchala, protože Skellige je určitě povedené místo, akorát se holt musí plnit ještě před koncem děje.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #155 kdy: Červen 12, 2015, 19:04:37 »

Jen okolo 200 kg? :-D. Proboha, To nosíš v batohu hroší mládě, ne? Děsivý, co vás to ta hra nutí tahat?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #156 kdy: Červen 12, 2015, 19:14:38 »

Nějak si nemůžu vybavit, v čem ta zátěž je, ale podle váhy mečů by to možná i odpovídalo :) Každopádně tohle je ještě dobré, chvilku jsem měl zátěž okolo 600. Ono to asi nemá strop, ale maximum je s patřičným vybavením 160 (postava 60, kůň rozšíří nosnost na 100). Pak se postava zpomalí, což hodně vadí právě při průzkumu.

Jinak jsem už zjistil, kde hledat tu bojovnici, zrovna na to se hodí to pověstné "pod svícnem je největší tma ... " :D Doufám, že jí tam zítra opravdu najdu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #157 kdy: Červen 12, 2015, 19:22:17 »

:-D Ok, těch 600 odpovídá přenášení hroších mláďat, škoda že neumim kreslit. Já jen nechápu, co je tak nutný v tý hře nosit, přeci vybavení co potřebuju mám na sobě a zbytek prodám? Buď taháš strašný zbytečnosti, nebo to autoři hry tak uplně nedomysleli, protože tohle mi přijde... přehnaný :-).

Jinak, zlatej Gothic a jeho bezedný inventáře :-D.

Hlavně pamatuj, kůň by neměl nosit víc než 15% svojí váhy :-D. Mohutnější koně s kratšim hřbetem mají větší nosnost. Paradoxně prej čim menší kůň, tim lepší (procentuální) nosnost. Neptej se mě proč, nejsem odborník :-D.

Ale netýrejte svoje koně a prodávejte bordel z inventáře.
« Poslední změna: Červen 12, 2015, 19:52:19 od Yuyana »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #158 kdy: Červen 12, 2015, 20:32:11 »

Tak jsem z nudy googlila, je to zajímavý. Viditelně chcete koně s velkejma kopytama. Vééélkejma. Čim větší kopyta a mohutnější kůň, tím víc hroších mláďat můžete odnést. Velký koně jsou prej špatně šlechtěný a maj malý kopejtka, takže je váha hrozně zatěžuje a ničí jim nožičky.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #159 kdy: Červen 12, 2015, 20:33:20 »

Achááá, teď mě došlo, že jsem tu za celou dobu nezmínil, jak ono se to s těmi obchodníky má :D No, je to takhle ... ve hře je několik typů obchodníků a každý si preferuje ten svůj okruh zboží. Navíc nedisponují zrovna velkou hotovostí, která se jen pozvolna doplňuje, takže jim stačí prodat pár věcí a jsou na nule ;) Díky tomu vlastně pendluješ mezi městy a snažíš se udat, co jde. Jistý efekt pak má, pokud nakupuješ např. runové kameny a vzápětí je dorovnáváš bordelem z inventáře. I tak toho ale za den prolezeš ve světě tolik, že ten inventář máš zabordelený v zápětí znovu.

K tomu máš i důvod si určité věci ponechávat - dlouhou dobu nebylo jasné, zda-li např. některé meče nebude možno dále vylepšovat. Nakonec to platí jen pro setovky, ale je pravdou, že některých kousků jsem se i tak nerad zbavoval, protože jsem si k nim vytvořil jistý citový vztah (byl to třeba dar apod.).

Teď už je to docela v pohodě, protože většinu světa jsem prolezl a bilance hromadění má klesající tendenci :D Bohužel, vlvi přetížení tu je, byť je to vzhledem k jiným herním mechanismům dost podivný relikt.

Mno a protože jsem před nějakou chvilkou ještě koukal na romance ve hře a doklikal se tak např. i k alternativnímu konci, můžu prozradit, že na konec hry má vliv v podstatě jen vše okolo Ciri ...

Spoiler: ukázat
Po záchraně Ciri následuje řada různých voleb, jak se k ní a k jejím požadavkům / přáním  zachovat. Možná do toho zasahuje i vliv romancí. Ovlivňuje to zejména její "náladu" při bitvě s Bílou zimou a tedy šanci na její přežití. (Případný) rozhovor s císařem pak ještě ovlivňuje to, zda-li se Ciri v případě přežití stane zaklínačkou nebo císařovnou. Video, které jsem viděl a kde Ciri zemře, pravděpodobně navazuje na tu část, kdy jí jedna z ježibab ukradne amulet, takže asi záleží i na tom, jak si hráč rozdělí boj Imlerith-ježibaby (i když, nejsem si tak úplně jistý, že je to volitelné). Každopádně závěr toho videa moc pro jakékoliv pokračování příběhu nevyzněl - skoro bych řekl, že Geralt tentokrát umře definitivně.

IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #160 kdy: Červen 12, 2015, 22:02:43 »

Aha. Díky za vysvětlení. Takže varianta Morrowind? Nikdo nemá peníze, každej koupí jen něco a hráč má omezenou nosnost. Preferuju variantu gothic (nosnost neomezená, každej bere vše, směnnej obchod + peníze) nebo variantu DA:I (mraky místa, nosnost omezená počtem itemů, materiály a poťáky nezabíraj místo, obchodníci maj neomezeně prachů a berou všechno-holt jsou chamtiví).

Každej ví, že hráči jsou syslové. Obchodníky co nekupujou bordel považuju za šikanu hráče :-D. Jsem zvyklá na to, že ve hrách nepadaj reálně itemy, který má nepřítel na sobě. Z toho často vzniká přetížení.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #161 kdy: Červen 12, 2015, 22:35:03 »

tak to já tedy nikdy tak moc přetížen nebyl. Vždy jsem se udržoval, abych nebyl přetížený vůbec a když jo, vyhledal jsem obchodníka a prodal mu zbraně a věci. Problém byl s píš v tom, že ta zátěž po odchodu od obchodníků (tedy taková ta trvalá, co dělaly věci, které jsem nechtěl prodávat), postupně rostla. Pravda, taky se mi postupně zvyšovala nosnost díky těm vakům na koni. Nejvýše jsem tak byl s trvalou zátěží okolo 120 kg s nostností 160kg. Pak už mě to začalo štvát a začal jsem to řešit, protože ta trvalá by rostla i dál. Povedlo se mi to snížit na 100kg. (hodně velkou váhu dělá třeba to nářadí na opravování věcí, které jinak víceméně nepoužívám).

Zkoušku válečníka jsem již tedy také splnil :)

Nyní už ale půjdu fakt pro tu Ciri.
« Poslední změna: Červen 12, 2015, 22:39:58 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #162 kdy: Červen 12, 2015, 22:39:22 »

Aha. Díky za vysvětlení. Takže varianta Morrowind? Nikdo nemá peníze, každej koupí jen něco a hráč má omezenou nosnost. Preferuju variantu gothic (nosnost neomezená, každej bere vše, směnnej obchod + peníze) nebo variantu DA:I (mraky místa, nosnost omezená počtem itemů, materiály a poťáky nezabíraj místo, obchodníci maj neomezeně prachů a berou všechno-holt jsou chamtiví).

Každej ví, že hráči jsou syslové. Obchodníky co nekupujou bordel považuju za šikanu hráče :-D. Jsem zvyklá na to, že ve hrách nepadaj reálně itemy, který má nepřítel na sobě. Z toho často vzniká přetížení.

já to mám jak kdy. Třeba zajímavý systém byl v zaklínači 1, kde měl hrdina 2 pozice na meče, jednu na podpůrnou zbraň a tím to haslo. Zbraně od nepřátel tedy ani nešlo sbírat.

Pokud je dobře udělaný systém s nosností, obchodníky, je to dobré, hráče to nutí o tom přemýšlet. Problém je ale v tom, jak řešit, když je hráč právě přetížený. Příjde mi směšné, že když nesu 600 kilo, že budu chodit pomalu mimo boj, zatímco během, boje se budu pohybovat normálně. Když už tam toto je, mělo by to alespoň trochu odpovídat realitě, jenže v tom je zase ten problém, pak to šikana hráče, když mu řekneš, že unese max 160 kilo (i s koněm) a víc ani deko. Todle vesměs ve hrán není příliš vyřešeno.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #163 kdy: Červen 12, 2015, 22:46:27 »

No, koně nemaj nijak světobornou nosnost :-D, takže se obávám, že by nic přidávat neměli. Už takhle nesou jezdce s celym jeho inventářem. To je ale jedno.

Máš pravdu, je to směšný a vypadá to hloupě, když neseš číslo, který je komplet mimo realitu. Když hra tu váhu nikde nevypisuje, tak to míň mlátí přes oči. Takhle je to jako když hra říká: Jo, jo, vim, že neseš 10x tolik co vážíš, to nevadí, prostě půjdeš pomalu :-D.

Mě jde hlavně o ten princip, co tu oba svorně zmiňujete: hra vás nutí nabalovat určitý itemy, který nechcete/nemůžete prodat, nebo by to bylo silně nevýhodný. To mě na hrách silně štve (naštěstí to moc titulů nedělá, a nebo to neni tak nesnesitelný).
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #164 kdy: Červen 12, 2015, 23:32:02 »

Achá, pojďme, jen tak ze srandy, koňská matematika. Geralt si pořídil arabskýho koně (jsou proslulí svou vytrvalostí a samejma dobrejma vlastnostma a Geralt fakt potřebuje kvalitního koně). Jeho novej hřebec je kus koně, váží 450kg a unese s klidem 25% svojí váhy. Geralt s výstrojí/výzbrojí má... nevim, fakt nevim, je to kus chlapa, malej asi nebude, řekněme metrák? Kolik kilogramů nákladu si může na koně ještě vzít, aniž by ho přetížil?

Tradá, 12,5kg nákladu. No neni to super?  ;D
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 20