Snad se mi zadaří vše rychle rozprodat. Skončil jsem nakonec na Skellige a pomáhal jsem jedné vísce s lešijem (Duch lesa). Takový prima questík, s typicky podivným koncem. Kdybych věděl, jak to dopadne, tak ten úkol snad ani neberu.
Já ten úkol splnil po dobrém pro toho dědulu. Udělal jsem obřad, vše ok (mimochodem díky tomu jsem nezískal mutagen do jednoho lektvaru, který asi jinde získat nejde, ale to vem čert).
Příjdu do vesnice, mladíkům se to moc nelíbilo, začala bitka. Tak jsme je všechny s tím dědou přeprali, ale ten jejich šéf nějak odmítá umřít. Už jsem jej během hry zabil asi 3x a on vždycky po čase zase vstane a když procházím tou vesnicí, tak mě zase napadne. Posledně kvůli tomu po mě šly i všechny stráže tam.

Cesta za Gryfí zbrojí mě dovedla na maličký ostrov, kde měli problém s počasím. To zapříčinila podivná magická věž, co se tu jednoho rána zjevila. Byl z toho docela zajímavý úkol, který skončil mou teleportací a opět jsem se u toho vykoupal
Hned poté mě jedna vesničanka poslala za jistým Gunarem, abych vyzkoušel Cestu "dospělosti". A tady sem hodně skřípal zuby kvůli tomu přetížení, jinak další z dobrých úkolů. Oba mi totiž daly zapomenout na to, že už je vlastně po všem. Nakonec si říkám, že na Skellige je to zajímavější, než-li ve Velenu. Snad budou stejně zajímavé i další ostrovy.
Ten úkol s tou věží jsem právě plnil včera jako poslední z těch vedlejších zakázek. Mám ještě dvě v Novigradu určené pro 33-36 level, ale ty zatím asi nesplním. Jinak mám splněno vše, co jsem našel. Nicméně ten úkol dospělosti jsem asi minul. Našel jsem na jedné věži, kam bylo nutno skákat s rozběhem nějaký předmět s obratností, ale nikdo mi nezadal úkol. Ještě se tam možná podívám.
Také jsem si všiml jedné divné věci, že po splnění úkolu s královským gambitem, kde hodně lidí umře (zájemců o královský trůn), se mi zařadil mezi nesplněné úkoly úkol s Jeskyní snů (který se plnil společně s tím synem Lukoše šíleného). Přitom jsem jej splnil a dokončil. Nicméně on na té volbě krále ten syn umře a tak nevím. Občas se mi stává, že splním úkol, on se dokončí, zmizí ze seznamu, pak se něco stane a on zase oživne a zase je aktivní. Tady se mi to ale nestalo, takže je možné, že ten úkol měl nějaké pokračování, na které jsem nenarazil. A po smrti syna už pokračovat nešlo, takže se to zařadilo mezi nesplněné. Co by mě ale zajímalo, co bude hra dělat, když hráč splní zakázku s duchem majáku až po tom úkolu s královským gambitem a kdy hra Geralta pošle do vězení. Ten jarl vyplatil Geralta jen proto, aby pomohl synovi, ale ten by v takovém případě byl již mrtvý a tedy by k tomu neměl důvod. (je možné, že ten úkol také pak již nejde dostat)
S lezením, šplháním a padáním mám podobné zkušenosti.
----------------------------
Ale teď už ke včerejšku:
Nejprve jsem šel do Oxfordu, kde mi zbývala jedna zakázka s vrahem opilců. Po chvíli vyšetřování jsem zjistil, že vrahem bude upír, co má rád krev alkoholiků plnou chlastu. Abych jej vylákal, musel jsem se ožrat a pak se motat kolem hospody. Nakonec vcelku originální pojetí se zase zvrhlo v hledání stop pomocí smyslů, nakonec upír padl.
To mě dostalo na 25 level, takže jsem konečně mohl jít do té věže, která se objevila na jednom malém ostrůvku zničeho nic a udělala bouřku. To nebylo zas tak těžké, myslím, že tenhle úkol je nejspíše asi nějaký vtípek autorů na jiné autory her, kteří do nich dávají DRM ochranu.
Ještě mi zbýval úkol s kartami, kde jsem se měl účastnit nějakého velkého karetního turnaje. Hned na začátku mě oslovila sličná Saša, já zaplatil 1000 korun jako vstupné a začala hra. Prvního soupeře jsem porazil snadno, načež si se mnou Saša dala rande na balkóně a domluvila si se mnou, že ukradneme bank. Šli jsem zase na turnaj a překvapivě právě ona byla mojí další soupeřkou. (tahle hra s ní pro mě byla asi nejtěžší soupeř v celé hře a dělal jsem to asi na 3x, než jsem jí porazil). Další soupeř už byl snadný a finální soupeř také. Náhle se ale zjistilo, že mojí výhru nám někdo ukradl a hlídače podřízl a Saša se dušovala, že ona to nebyla. Skončilo to hledáním stop pomocí zaklínačských smyslů a následným sledováním pachu pomocí zaklínačského smyslu. Zjistili jsme, že pachatelé jsou v nějakém skladu, tak jsme si tam se Sašou dali rande. Ukázalo se, že zloděj je jeden hobit, co si hrál na sedláka a byl taky na turnaji. A že je Saša špionka a navíc že to není zas tak úplně Saša. Každopádně byla ráda, že jsme peníze získali a tak mě pozvala na večeři a následně jsem byl zase jednou věrnej Triss... Tím asi úkoly s kartami skončily. Ačkoliv sbírku všech karet ještě složenou nemám. Je to jeden ze 4 úkolů, které mi chybí.
Pak už ale nebylo dělat co, a tak jsem se vydal pro tu obludku za seržantem Barona do Velenu. Ten mi jej vydal, odjeli jsme nejprve za Císařem a pak do Kaer Morhen.
Cesta proběhla v klidu, jak jsem zjistil od Vesemíra, Yen už dorazila a má jako vždy dobrou náladu, takže všichni zaklínači mají hodně práce. Rozhodl jsem se tedy jít rovnou za Yen, prej potřebuje opravit megaskop. Proběhl jsem celou pevnost, ale k mému zklamání nikdo z těch, které jsem sem poslal, tu jinak nebyl.
Šel jsem tedy za Yen, měla viditelně dobrou náladu a byla jako vždy laskavá, takže asi po 3 větách jsem skončil v jezeře uprostřed mapy. (měl bych si pořídit ta pouta, co používají lovci čarodějnic). Vrátil jsem se tedy znovu za ní a pomohl jí ten megaskop opravit. Následně po mě chtěla, abych se choval při rozhovoru přes něj s jinou čarodějnicí slušně, nicméně to jsem rozhodně neměl v plánu, musel jsem jí tu koupel nějak vrátit. Jí to krapek naštvalo, ale dobře jí tak.
Měl jsem ještě pomoci Eskelovi s lovem křiklouna, což nebyl problém. Na zpáteční cestě jsme si i zazávodili na koni, takže pohoda. (byl viditelně rád, že se dostal z pevnosti). Pak ještě Lambertovi, což taky nebyl problém. Ten sice byl v jakési depce furt, ale to s Yen nesouvisí.
Když jsem měl konečně vše, zašel jsem za nimi, abychom se domluvili, co dál. Vesemír si postavil hlavu a řekl, že kletbu zkusí zlomit nejprve po svém a zmizl i s obludkou pryč. Zůstali jsme tedy jen 4. Chvíli jsme si povídali, pak ale Yen naznala, že už je čas jít spát a tak šla. Konečně. Mohli jsme s klukama začít konečně doopravdy chlastat.
Následovala asi nejlepší pasáž celé hry, u které jsem se nemohl přestat smát. Nejprve jsme chlastali a něco si vykládali (kluci zjistili, že na Yen prdím, což jim zlepšilo náladu). Pak jsme hráli jakousi hru, následně se Eskel ztratil, když šel hledat chlast a tak jsme jej s Lambertem šli hledat. Nakonec jsme jej tedy našli, na chvíli si šel ven odpočinout. Když se konečně probral a vyblil, přemýšleli jsme, co budem dělat dál. Noc byla mladá a tak Lamberta napadlo, že bychom mohli na pařbu zavolat nějaké další čarodějky, aby se přidaly a aby nebyla nuda, že by se jako za nama teleportovaly. Eskel z toho byl nadšen a já byl taky pro. Šli jsme tedy zkoumat Yenin megaskop, ale protože by nás ty čarodějky hned prokoukly, ještě jsme se museli převléknout za čarodějky. Naštěstí Yen měla jako vždy sebou plné kufry hader, takže když jsme se všichni tři konečně oblékli, začalo se volat. Kupodivu jsme se nedovolali žádné čarodějce, kterou bychom mohli pozvat na pařbu, ale nějakému chlapovi, co zrovna seděl na záchodě. Když začal křičet stráž, jeho sluha si myslel, že mu došel papír, nicméně on panikařil v domnění, že po něm jde lóže čarodějek.

. Následně zasáhla Yen a celou akci nám utla, mrcha jedna.
Ráno bylo těžké. Yen byla plná energie a hned chtěla začít lámat kletbu, Vesemír bohužel neuspěl. Jakmile se vůči Eskelovi jen zmínila o alkoholu, ten okamžitě začal panikařit, že už nechce, po včerejšku. Naštěstí jen chtěla, aby pomocí chlastu dezinfikoval nějaké nástroje. Po mě chtěla, abych uvařil lektvary. Následovala hrozitánsky dramatická scéna s rušením kletby, kde na konci nebyla Ciri, ale jakejsi otravnej elf. Všechno k ničemu. Skoro. Věděl ale, kde Ciri je. Také říkal, že jakmile od tama Ciri odejde, hned po ní půjde Hon, takže jsme se domluvili, že jej nalákáme do Kaer Morhen, kde s nimi svedeme rozhodující bitvu. Na mě bylo, abych sehnal spojence a pak přivedl Ciri.
Ve Velenu jsem měl již hotovo. Získal jsem Keiru a také Letha, který sice nebyl součástí úkolu, ale potkal jsem jej při plnění jiného a poslal jej do Kaer Morhen. Tak se tam snad taky objeví.
Císař by byl ochoten mi pomoci jen v případě, že tomu bude velet jeho generál, což Geralt odmítl (neměl jsem na výběr) a tedy nám císař nepomohl.
V Novigradu mě Dijsktra odmítl, jelikož jsem mu nesehnal poklad (škoda). Roche se přidal a byl ochoten. Triss jsem poslal do Kaer Morhen už dřív, tak se tam snad konečně objeví. Zoltan byl pro.
Ve Skellige Myšilov byl pro hned, od Jarla jsem získal meč a od královny bratra. Tím jsme zřejmě kompletní.
Jsem na levelu 25 a měl bych se tedy nyní konečně vydat pro Ciri.