Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:42:41
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 15 16 [17] 18 19 20

Autor Téma: (Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon  (Přečteno 183222 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #240 kdy: Říjen 27, 2015, 06:59:04 »

Po pohřbu mě včera došla jedna věc, kterou jsem už teda moc pořešit nemohl a to, že od chvíle, kdy začne boj na Kaer Morhen, jsem odkázaný jen na to, co jsem si sebou přinesl. Ano, jde mi o vylepšení setu, na které jsem zapomněl, protože při vstupu na Kaer Morhen jsem neměl ještě patřičný level. Ona se totiž celá ta pasáž roztáhne až po boj s Imlerithem, takže jsem tam opět napochodoval se slabší výbavou :) Z blat by se asi šlo na skok přesunout k Hattorimu a Joaně, ale zas mi to bylo blbé vůči příběhu ...

Ale o kousek zpět. Po pohřbu následovala obligátní krátká porada, kde toho moc zkazit nejde (např. znemožnit znovuzkříšení Lóže), ale poté už je tu jeden významný bod v rozhodování - rozveselení Ciri. Omylem jsem dal možnost opít se, takže jsem si následně užil odklikávání videí, abych mohl nahrát save znovu. Ta pasáž po poradě je prostě zase jen film, který je jen proložen jednou aktivní pasáží. Na podruhé jsem zvolil koulovačku. Když to vemu, mám sice za sebou něco přes 100 hodin ve hře, ale z toho dobrá 1/3 je koukání na "filmečky", za bernou minci ten čas opravdu brát nelze.

Po koulovačce jsem tentorkát vzal Ciri k císaři, abych si připravil půdu pro pozdější volbu a hned poté jsme se ocitli na blatech při začátku sabbatu. Půvdně jsem si myslel, že si lze role určit, ale opravdu je to dané - Ciri bude bojovat s ježibabama, já s Imlerithem. Když si vzpomenu, jak Ciri bojovala na Kaer Morhen, tak se až divím, protože za ní jezdci padali jak přezrálé slívy, kdežto já do nich musel sekat víc :D

Boj s Imlerithem mi přišel nějaký snažší, ale to přičítám hlavně tomu, že už jsem ho absolvoval. Bylo pro mě daleko jednodušší se soustředit na další slabiny a taky jsem jednu našel. Když odhodí ten štít a začne se zuřivě teleportovat, stačí ho nechat doteleportnout Geraltovi za záda a v pravý čas dát koutoul vzad. Co se stane? Jsme mu v zádech a při troše štěstí zrovna promáchne, takže máme čas navíc. V principu to podobně funguje u Eredina, kde jsem to prvně zjistil. Ono je lepší bojovat s nima dost kontaktně a mizet jen při zrušení štítu (Queen) nebo větším zranění. Dost napomohlo i to, že jsem se naučil zefektivnit regeneraci pomocí lektvaru - vypít lektvar a zároveň zakousnout něco k jídlu.

Před bojem jsem si udělal přípravku dovedností, abych si ověřil, jak moc to bude mít vliv a zjistil jsem, že je to opravdu jedno :) Vycvičil jsem Queen skoro na maximum, ale v boji to moc nepomůže. Jediné, co tu má vliv, ale jen v prvních 2/3 boje je Igni. Všichni tři bossové honu mají totiž zbroj "vyztuženou" mrazem, takže po rozmražení jsou zranitelnější. Jenomže jak se začne Imlerith teleportovat, tak se mu zledovatění obnoví ihned. Každopádně je v tuhle chvíli hodně zranitelný, takže to alespoň urychlí tuhle část boje. Při troše cviku by to asi šlo zkombinovat i v té poslední fázi boje, ale to není nic pro mě :) Vesměs jsou tyhle boje tedy opravdu spíš o šikovnosti, než-li o dovednostech. No, možná lepší efekt by měla alchymie s prodlužováním efektů, ale to se mi zkoušet moc nechce. Jak mám kladný vztak k alchymii jinde, u Zaklínače mi od dvojky moc nesedí.

Návrat do Novigradu byl opět stejný a stejné kolečko přípravných úkolů. Jen s jednou obměnou - konečně došlo na rozuzlení s Keirou Metz. U Trissina úkolu se záchranou Filippi se objeví možnost rozhovoru na toto téma, takže jsem se o půlnoci s Triss setkal na náměstí a Keiru z kůlu sundal ... Jo, teď mám alespoň důvod Radovida zabít. Vzhled Keiry mě nijak nepřekvapil, věděl jsem, že je bruneta, ale jinak bych jí asi ani nepoznal. Docela jsem této volby v příběhu zalitoval, ale co už se dá dělat. Příslušná volba je stará dobrých 80 hodin zpět.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #241 kdy: Říjen 29, 2015, 11:22:45 »

Párkrát už jsem zmiňoval cosi o tom, že vždy je tu možnost nahrát starší save ... Mno, když jsem se včera pustil do zpracování videí, zjistil jsem, že mi jaksi chybí vyzvednutí Umy a začátek Kaer Morhen. Ráno jsem si tedy sedl k PC, že si nahraju starší pozici a holt odehraju kousek znovu.

Eh, jaké bylo překvapení, že žádné takové pozice nejsou. Trojka pracuje se save trochu jinak, než-li dvojka, tady se prostě musí (vlastní) záchytný bod uložit ručně, protože všechno ostatní se postupně přemazává dle aktuálního postupu hrou. Pokud by se tedy něco stalo a potřeboval bych se vrátit, tak jsem v pytli i s tím slavným quicksavem :D Naštěstí tu mám savy z předchozí rozehrávky, kde jsem potřebnou pozici vyštrachal. Jen jsem musel Geralta trochu vyšňořit, aby to nebylo tolik poznat ;)

Včera jsem jinak pořešil zbytek nabraných zakázek a pokladů. Z přípravných úkolů mi tu visí jen Triss a Yen, což docela zvažuju dodělat. Levelem jsem sice už 32 a mohl bych tedy přejít do Srdce z Kamene, ale tak nějak si říkám, jestli ono nebude nakonec lepší odehrát nejprve celou hlavní linii. Přeci jen je to řada hodin navíc. Na druhou stranu mě samozřejmě zajímá, jak to bude vypadat, když na Eredina napochoduju na vyšším levelu. No, ještě uvidím.

Když už jsem u těch videí, něco sem připíchnu. První dvě videa zobrazují celkem kuriózní bugy, které se mi ve hře objevily, třetí zobrazuje můj boj se sirénou Meluzínou, kterak se mi podařilo uštědřit jí KO:

IP zaznamenána
This is the end ...

Chidlink

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #242 kdy: Říjen 29, 2015, 11:48:55 »

Ta hudba u toho Zaklínače 3 se jim povedla, to se musí nechat. Jinak super videa :)
IP zaznamenána

Chidlink

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #243 kdy: Říjen 29, 2015, 15:40:04 »

Jinak tady jsem napsal recenzi na Zaklínače 3 :D Jestli chcete můžete si ji přečíst.
http://legenda.bloger.cz/Recenze-her/Zaklinac-3-Divoky-hon
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #244 kdy: Říjen 30, 2015, 08:00:46 »

Při porovnávání hry a zpracovávání videí jsem narazil na zajímavou věc, resp. si spíše potvrdil to, co už dlouhou dobu tuším. Ona ta textura žen je opravdu "stejná". Základem je ta piha na levé lopatce, které si lze obzvláště povšimnout na čarodějkách (kvůli střihu šatů). Když jsem zachraňoval Ciri z Ostrova mlh, tak se ve videu objevila drobná chybka, která tak nějak vysvětlila, jak ono je to vlastně dělané. Ciri se totiž na krku objevila jakoby světelná jizva, která ukázala, že ten přechod textury hlavy a těla není plynulý. Takže ano, v podstatě se to tváří jako jedno univerzální tělo, kterému se mění hlava.

Samozřejmě to nebude platit všude, těch textur bude asi více typů, což je vidět třeba v novigradských lázních, ale tahle jedna konkrétní je z nějakého důvodu nejoblíbenější :D Paradoxem je pak víceméně shodný tvar těla romancovatelných čarodějek. I když to bylo už v jedničce, kde Shani, Triss a Ada měly stejné tělo. Je to zajímavé spíše z pohledu dvojky, kde si CD Projekt dal záležet a třeba takovou Ves si lze jen těžko s někým zaměnit ;)

Podle mě je to daň za tu megalomanskou rozsáhlost hry, kdy se zrovna tyhle detaily odflákly. Ono se skoro nabízí říct, že sleduju už blbosti, ale ono po těch 200+ hodinách ve hře už mnoho jiného sledovat nejde :) Každopádně jsem zpracoval většinu materiálu, co se mi tu haldu dní hromadil, ale něco jsem nakonec na YT nedal. Typicky jde o zakázky, protože se toho dost opakuje.

Za včerejšek jsem se tedy opět o moc nepohnul. Pomohl jsem akorát s úkolem pro Triss a při té příležitosti jsem se nachomýtl k atentátu na Radovida, který skončil nejenom smrtí krále, ale i smrtí Dijkstry. Triss tu mám navíc ve dvou provedeních, protože jsem včera u ní zároveň vypnul alternativní vzhled. Hned vypadá mnohem lépe. Akorát u Yen jsem to opomněl, takže v tom bordelu, kde jsme se měli setkat, vypadala spíše jako zaměstnankyně, než jako host :D Vypnu ho taktéž. Na alternativní vzhled Ciri jsem si naopak celkem zvykl.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #245 kdy: Říjen 30, 2015, 19:34:07 »

Nakonec jsem moc neváhal a rozhodl se hru urychlit ... Ve chvíli, kdy jsem měl splněné ty pomocné úkoly pro finále, jsem si pro sebe znovu zopakoval, že ta první expanze stejnak do hry nezasahuje, takže možná bude lepší hlavní příběh ukončit a vzít to jen jako samostatnou epizodu.

Po bitvě na Kaer Morhen tahle část přijde poněkud rozvláčná, takové ticho před bouří. Dá se na to úplně vykašlat a jít si po svých, protože tu všechno beztak čeká na moje rozhodnutí, ale vzhledem k příběhu je to divné. Když už jsem se tedy do znovuvzkříšení Lóže pustil, je na čase to dotáhnout do konce a s tím se pojí i zbytek úkolů.

Při osvobozování Margarity mi hra připomněla mé rozhodnutí z dvojky a v cele s Margaritou byla i Sheala. Bohužel v dost zuboženém stavu, skoro bych jí ani nepoznal. Paradoxně měl Letho ve dvojce pravdu, že jsem jí měl raději nechat zemřít v rozbitém megaskopu, protože tenhle osud je pro ní mnohem krutější. Krutejší o to více, že jsem vyslyšel její prosbu a pomohl jí zemřít. Spolu s Keirou je to druhá čarodějka, co v trojce zemřela.

Nakonec to byla ale jediná výrazná změna oproti předchozí rozehrávce, co jsem zachytil. Pak už jde spíše jen o dialogy. Když už byly čarodějky na svobodě a předvolali si Ciri, nechal jsem jí jít samotnou. V tu chvíli dorazila nervózní Yen a rozhodla se špehovat. Celkem je jedno, co za volbu se dá, ale každá je trochu jinak vtipně okomentována.

Při příležitosti záchrany čarodějek jsem měl ještě možnost promluvit s Triss, ale ta romanci s Yen plně akceptuje. Nicméně jsem za ní šel z jiného důvodu a tou byla soška nilfgaardského vojáka, tedy už druhá soška artefaktové komrese. Na dekomresi posloužila ta samá místnost, jako u první sošky a opět byla viníkem komprese čarodějka Coral. Došlo mi u toho, že ty sošky vlastně vypráví určitý příběh a docela by mě zajímalo, jestli je jich ve hře nakonec více?

Nesmím ani zapomenout na výzbroj. Nějak jsem absencí podrobného průzkumu Skellige minul mistrovské nákresy pro školu kočky, takže jsem narychlo přezbrojil na školu vlka. Bohužel, škola vlka nemá vlastní kuši, takže jsem nadále měl tu ze školy kočky. Ale vzhledově je vlčí zbroj opravdu hezká, byť se jedná o střední zbroj, takže je to o chlup náročnější na výdrž. Chyběly mi akorát vylepšené kalhoty, které jsem minul u Kaer Morhen, tak jsem se pro ně vrátil. U jezerní chajdy jsem totiž minul mrtvé topivce, kteří jsou součástí jednoho zajímavého úkolu (viz dále) a během pátrání po stopách lze snadno ve vodě "spatřit" truhlu s nákresem. Opět se tak potvrdilo, že dost nákresů je prostě v cestě nějakého z úkolů/zakázky.

Ještě tedy k tomu úkolu ohledně topivců u jezera. Pátrání mě nakonec dovedlo k jeskynnímu trolovi, který nemá topivce očividně rád, ale naštve ho i moje přítomnost. V jeskyni jsem pak u kostlivce našel dopis s popisem útoku na Kaer Morhen z dob Salamandry, podepsaný samotným Azarem Javedem :) Trol se nakonec ukázal jako nečekaná výpomoc, škoda, že to tedy takto dopadlo.

Docela mě pobavila i jedna část záchranářské akce Yen kvůli Margaritě, kde se "informátor" jmenuje Abbé Faria. Je divné, že jsem si toho prvně nevšiml, ale teď mě Dumasův hrabě Monte Christo napadl hned.

Nakonec tedy zbylo už jen to finále, což jsem chtěl mít už za sebou, abych se tedy od příště mohl v klidu věnovat Srdci z Kamene. Mno, jak jsem říkal, změna žádná. První na řadu přišel Caranthir, což je takový lehčí opruz, ne kvůli síle, ale kvůli té magii, takže nějaký lektvárek jsem polknout přeci jen musel. Jeho elementálové ani tak nevadili, obzvláště kvůli friendly-fire (vysvětlím dále). Po boji mě akorát trošku překvapilo, že se mi lektvary obnovily, to tu předtím nebylo, protože si jasně pamatuju, že u Eredina jsem byl odkázaný jen na jídlo.

Proběhl jsem bojiště a napochodoval na Eredinův drakkar, abych shlédl konec Cracha. Souboj s Eredinem je zdlouhavý, ale docela mě překvapilo, jak byl najednou jednoduchý. Opět, něco dělá i to, že jsem s ním už jednou bojoval, takže přeci jen si člověk jaksi podvědomě vybaví jeho speciální útoky. Největším protivníkem je zde opravdu čas, protože tyhle dlouhé souboje už nejsou nic pro mě a chyby pramení právě z unavených prstů. Párkrát mě tedy úspěšně zasáhl, ale celkem jsem spolykal asi jen 4 dávky jídla, lektvar žádný, protože to bylo vždy jen škrábnutí. Nejtužší z té trojice tak zůstává Imlerith. Jako na potvoru nešlo Eredinovi brnění oslabit s pomocí Igny, takže jsem standardně sekal v průměru za 105 bodů.

Pokud vše doposud probíhalo shodně s první rozehrávkou, tak úplný konec byl zcela odlišný. Jak jsem podle animace zjistil, povedlo se mi splnit všech 5 pozitivních bodů pro Ciri, tudíž dobrý konec už byl jasný :) A protože jsem odstranil i krále Radovida, čekal jsem nějakou tu korunovaci. Jenomže hra mě najednou přenesla do zasněženého Bělosadu (mimochodem opravdu úžasný pohled), kde jsem seděl v hospodě ve společnosti Yen, Marigolda a Zoltana a Ciri se tu učila lovit. Heh, že bych měl něco špatně? Napadl mě alternativní konec, byť nevím, co to je :D Každopádně za Ciri zaklínačku to takhle nevypadá. Bylo to ovšem jen zdání, po dlouhé procházce s několika překvapeními, do vesnice dorazil nilfgaardský doprovod a Ciri kápla božskou a odjela do Wyzimy. Opravdu jsem nečekal, že to bude takhle natažené, protože za Ciri zaklínačku byl ten konec výrazně kratší.

A tím hlavní příběh skončil. Ocitl jsem se v sále na Kaer Morhen a zcela sám ...

Ještě než budu pokračovat, vrátím se k tomu friendly-fire. Je zajímavé, že v první rozehrávce jsem si toho nevšiml, ale jednotky soupeře se dokáží zranit sami mezi sebou. Není nic hezčího, než štítonoše vmanipulovat do směru kušníka a sledovat, jak koupí plný zásah do zad :) Je to o to potěšující, že jsou to obvykle pěkné šlupy. Když vemu, na kolik ran protivníka sundavám já, tak je krásně vidět, jaké rány protivník ve skutečnosti rozdává, protože ten kušník tomu štítonoši veme většinu zdraví. Podobně tomu bylo u Caranthira, který si sice vyvolal na pomoc elementály, ale protože jsem se jimi kryl před kouzly, tak si je zase sám hezky pozabíjel :D

Ale teď zase zpět. Paradoxně jsem si v tom sále na Kaer Morhen uvědomil, jak je tu prázdno a že je mi vlastně líto, že to už skončilo. Je pravdou, že to finále je hodně úmorné, protože je to jedno video za druhým, ale pořád v tom ještě byly občas nové věci, takže to smysl mělo. Přijde mi to totiž pořád nějaké polovičaté. O nic lépe nepůsobí ani to, že přídavky jsou koncipovány mimo hlavní linku. Nehledě na to, že teprve teď mám level, se kterým tam má smysl chodit (mimochodem, tuším, že jsem skončil na levelu 35-36 ... opět??). Anebo si můžu ještě vybrat New Content+

Zvědavost mi nedala, vzal jsem zakázku z přídavku a šel se podívat do nových oblastí ...
« Poslední změna: Říjen 30, 2015, 19:41:52 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #246 kdy: Říjen 31, 2015, 18:33:27 »

Včera mě při tom předchozím příspěvku napadla ještě jedna věc, nad kterou jsem dlouho uvažoval, protože jsem si nebyl jistý, co přesně mi k tomu konci nehrálo. Byla to Yennefer ...

Moje averze vůči ní se příliš nezmírnila, ale začal jsem jí nakonec celkem tolerovat. Jenom mě nebylo jasné proč. Důvod je přitom docela na ráně. Yen je kousavá jen do určité fáze hry anebo při romanci s Triss, ale po zrušení džinova přání a při romanci s ní se ty hrany najednou výrazně otupily. Přišlo mi, že najednou zmizelo několik dialogových možností z rozhovorů a celé se to jakoby uklidnilo. Je to docela překvapivé, protože v tu chvíli se z toho stal úplně obyčejný poklidný vztah.

Celé to pak směřuje k tomu konci života na venkově. Hodně mě totiž zajímalo, co se bude dít vzhledem k rozhovoru s Filippou o "odstranění" Yen z vlivu na politiku, když se Ciri chopí trůnu, ale ono se to vyřešilo samo. Yen ve skutečnosti sama přijde s tím, že by se stáhla do ústraní a začala žít poklidný vesnický život. Je to docela zajímavý kontrast vůči konci romance s Triss, která končí na kovirském královském dvoře. Paradoxně je ten Yennefeřin konec mnohem blíže tomu, jak bych si to z pohledu Geralta představoval sám :)

Docela by mě zajímalo, jestli to opravdu takhle bylo plánováno od počátku, nebo ten původní záměr CD Projektu byl příliš megalomanský a bylo to opravdu ušito horkou jehlou. Protože to stále nemění nic na tom, že ta romance za Triss je nedotažená. Jakoby se spoléhalo na to, že po Shani v jedničce a Triss ve dvojce, se teď všichni vrhnou do romance s Yennefer a vše ostatní bude okrajové. Těžko říci, jestli se s nástupem Srdce z Kamene v dialozích opravdu něco změnilo, jak vývojáři slibovali.

Což je druhá věc, nad kterou jsem v noci uvažoval - nad datadiskem a jeho začleněním do příběhu. Je zvláštní, že je do ní integrován jen jako epizoda, která si jede nezávisle na hlavním příběhu, ale na druhou stranu by to asi bylo mnohem složitější na propojení. Takhle už navíc nelze tvrdit, že se jedná o původně vytažený obsah ze hry, který pak byl do hry vrácen jako placený přídavek. Půda pro něj byla možná připravena už při tvorbě základní hry, ale to je asi to nejmenší, co lze udělat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #247 kdy: Listopad 03, 2015, 08:17:47 »

Včera jsem zkusil postoupit dál do srdce z kamene a docela mě to uzemnilo. Ve stokách mě čekalo docela hezké a dvojité překvapení ...

Spoiler: ukázat
za velice zajímavých podmínek jsem tu narazil na Shani :)

Druhé byl můj první potvorácký protivník ...

přerostlá ropucha, ze které se nakonec vyklubal zakletý princ

Takhle jsem se nezapotil ani u Eredina. Podobná výdrž, ale halda speciálních útoků, takže jsem po chvilce zalitoval, že jsem si meditací nepřipravil lektvary :D Ale dal jsem ho napoprvé, ono po nějaké chvíli už bylo jasné, co kdy použije, akorát jsem ho náháněl podobně jako Caranthira, takže dost času jsem jen kroužil a čekal na vhodnou příležitost.

říkal jsem si, že je to na úvod jen náhoda, ale abych na 35 levelu takhle zápasil, to už jsem nečekal. Nj, ale chybka se vloudila, potvoráka jsem asi zabíjet neměl, protože mě v zápětí uvěznila partička žvatlalů - asi zerikánci. A od této chvíle se teprve děj datadisku rozjíždí.

Z otrokářské lodi, kam jsem byl transportován, mě osvobodil obchodník se zrcadly - ten, co se nacházel hned v úvodu v hospodě v Bělosadu. Bez boje se to neobešlo a tady už jsem to napoprvé neustál - zase se mi zasekly akce, takže už jsem nestihl nahodit lektvar ani Queen. Ale hlavně jsem to podcenil, protože proti mě stál docela schopný kouzelník.

Čímž bych chtěl říci, že ta obtížnost asi nebude náhoda. Opravdu výrazně přituhlo. Nejspíš dojde na další rozdělení bodů do schopností :) Zaklínač se tím vrací ke konceptu uzavřených oblastí, protože tak je potřeba to chápat. Vypadá to tedy dost divně, když na jedné straně jezera zabíjíte topivce max. level 9 a na druhé jsou level 34. Svým způsobem se to tedy opravdu chová jako přídavek nad rámec děje a mohlo by to opravdu existovat zcela samostatně. Nebýt tedy toho, že do děje je zasazen i Oxenfurt, takže minimálně tuto oblast to sdílet musí.

Zatím jsem spokojen, byť to bude mít nakonec úplně stejný problém se znovuhratelností. Překvapení ve stokách bylo opravdu hodně výrazným momentem, který už se napodruhé nezopakuje. Hodně jsem v tomhle přemýšlel nad tím, proč je design her dělán teď tímhle způsobem a čím dál více si říkám, že on tu se znovuhratelností asi nikdo moc nepočítá. Her je kolem halda, trojku hrají i lidé, co by o normální RPG těžko kdy zavadili, takže se nejspíše počítá s tím, že se jim naservíruje hutný obsah na jedno použití a pak stejnak půjdou k další hře. Proto je tu asi i to vysoké zaměření na videosekvence. Datadisk to má přeci jen šanci změnit, protože tady už to díky obtížnosti začne lidi odrazovat :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #248 kdy: Listopad 03, 2015, 21:45:34 »

Level 38, něco málo přes 9 hodin ... Srdce z kamene je za mnou ...

Upřímně, mám docela smíšené pocity. Z těch 9 hodin jsem sám za sebe hrál stěží 3! Ano, je to samé video a to jedno za druhým, takže z toho nějak rozumně nelze "odbíhat". Šel jsem jen po hlavní lince, protože ono to vlastně moc prostoru pro cokoliv dalšího nedalo.

Příběh má spád, je opravdu zajímavý, to mu nemohu upřít, ale je to šíleně natahované. Budu si muset trochu oddychnout, takže se k tomu vrátím spíše až zítra. Každopádně ta mnou skloňovaná znovuhratelnost ... vůbec nemám chuť zkoušet, zda-li by některé volby vedly k jiným výsledkům. Jsou to opravdu šíleně dlouhé pasáže, které bych musel absolvovat znovu a to opravdu ne. Navíc by to přeci jen byla škoda, protože ten příběh je dobrý právě proto, že se v tom nepitvá, ale volby se prostě berou tak, jak si je člověk volí. Pořád je totiž potřeba mít na paměti, že tohle je Zaklínač, tedy není tu žádná dobrá nebo špatná volba, je tu jen méně horší volba ;)

Souboje z počátku ukazovaly, že to bude stát za to a opravdu stálo. Ono těch extra potvor nakonec tolik nebylo, ale za to jsem si s nimi užil. I po hezké řádce ran se zdají být nesmrtelné, takže mezi bojem, krytím, utíkáním a regenerací zdraví je potřeba najít jejich slabinu. A šetřit lektvary. Je to opravdu zdlouhavé, paradoxně jsem však umíral v běžnějších soubojích (asi 2-3x a jednou jsem si sám skočil do propasti).

Nejdelší souboj trval přes 20 minut, přitom na taktiku jsem přišel (resp. zjistil, jak jí využít) až po 15 minutách. Problém je tu totiž pořád stejný a to ty animace pohybu a samotné zaměřování, takže nejprve jsem hledal vhodnou taktiku a pak jak vůbec zasáhnout to, co potřebuju. A ano, u tohohle souboje jsem už docela prskal, skoro jsem to vzdal, ale nakonec jsem byl spokojený - vůbec jsem nedoufal, že to dokážu tak dlouho "uklikat", protože ten prostor byl navíc docela stísněný. Taky jsem si po něm musel zápěstí a prsty protáhnout :D

Abych řekl pravdu, Dark Souls sérii jsem nehrál, viděl jsem jen pár videí a vím, že Zaklínač 3 se do jisté míry chlubil podobně obtížnými souboji. V základní hře nikoliv, ale v Srdci z Kamene se to asi hodně podobá. Pokud měl někdo problém s boji v základní hře, tak Srdce z kamene pro něj bude asi těžký opruz. Určitě se dost lidí koukne na videa, nebo přečte rady, ale je to škoda, opravdu to stojí za to, přijít si na taktiku sám.

Je ovšem zajímavé, že na schopnosti jsem nakonec nesáhl a zůstaly úplně stejné, jak jsem si je nastavil u Imleritha. Možná to byla chyba, ale ono je jedno, jestli bouchnu potvoru o dalších 50 HP navíc, když maj těch HP tisíce. To už prostě nějak uběhám. Level 38 je navíc o 1 méně, než potřebuju na lepší výbavu, takže jsem tam beztak běhal s vlčím setem.

Musím přiznat, že jsem kolikrát procházel určitými místy hodně ve střehu, protože tady nikdy nevíte, odkud co vybafne a jak to bude náročné. Mnohem více se to tak přiblížilo skutečnému životu zaklínače. Je to zvláštní, ten přídavek splňuje dost toho, co bych od takové hry asi čekal, ale prostě ten příběh a videosekvence, na tenhle herní koncept už jsem asi příliš starý. Co šlo v jedničce vyjádřit jednodušeji a se stejnou hloubkou, tady zabere 2 hodiny cut scén a to je pro mě špatně. Nehledě na to, že včlenění Shani je ve stylu aby se vlk nažral a koza zůstala celá, ale o tom opravdu až zítra.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #249 kdy: Listopad 04, 2015, 08:08:32 »

Dnes k tolik slíbenému příběhu a věcem kolem. Předně upozorňuji, že z pohledu příběhu budu notně SPOILOVAT, pokud jde o boje, u nich se vynasnažím spoiler tagy využít. On by ten text jinak nedával smysl.

Jak už jsem zmínil před pár dny, příběh začíná přečtením zakázky na oxenfurtskou potvoru ve stokách, kterou nechal vyvěsit jistý Olgier von Everec. Úkol Jemné doteky zla je sice dostupný ihned po nainstalování datadisku, ale posune se právěaž tím oznámením.

Olgier von Everec je celkem podivím, který je obklopen svými ještě podivnějšími kumpány. Podle všeho se jedná o bývalé vojáky, ale žijou si tak nějak svým vlastním životem. Od Olgiera jsem tedy dostal úkol dojít do oxenfurtských stok a zabít tamější potvoru. Někde v rozhovoru padne cosi o princi a polibku, ale nebral jsem to příliš v potaz ... byť mi samozřejmě rychle došlo, o co asi půjde, když se před vydáním datadisku objevilo tolik propagačních screenů :)

Ve stokách mě ovšem čekalo překvapení. Za jedním z rohů jsem za zvláštních okolností narazil na Shani, která se tu hledá jed té potvory. Setkání to bylo opravdu radostné, prototože Shani je postava, na kterou jsem se v tomto přídavku těšil. Byl jsem zvědav, jak bude do toho prostředí zasazena a jaké příběhové možnosti nabídne. Nyní však zpět k potvoře.

Z té se nakonec vyklubal přerostlý ropušák a první výzva byla na světě. Takto obtížný souboj hned na úvod jsem vskutku nečekal:

Nevýhodou je ta celkem malá místnost, po které žabák různě poskakuje a sem tam se objeví jedovaté výpary. Vhodná taktika je zřejmá brzy, ale problém je právě to náhodné žabákovo skákání, takže jsem se kolikrát s Geraltem dostal do vhodné pozice až ve chvíli, kdy už začal žabák používat speciální útoky. Skoky na místě provádí obvykle 2x po sobě, takže je potřeba se držet v té chvíli mimo a sekat až po jejich dokončení - pokud neuhneme skoku, znamená to automaticky chvilkové omráčení, podobně jako u běsů. Pauza mezi skoky je malá, ale na pár seků to stačí. Blbé je, že umí sundat Queen jednou ranou, takže je potřeba se hlavně nenechat někde přitisknout ke zdi. Dalším nebezpečím je jed a podražení jazykem. Umí i kopat :) Zkoušel jsem aplikovat i Igny, ale moc velký efekt to nemělo, meč je prostě jistota. Je to holt potřeba uskákat.

Po zabití žabáka se z něj vskutku vyklubal princ, ale než jsem cokoli stihl, upadl jsem do mrákot a byl zajat ofierskými (ano, ten nebožák byl ofierský princ). Nečekal by mě asi hezký osud, kdyby do situace nezasáhl Zrcadelník, týpek co ho Geralt potkal už na začátku hry v bělosadské hospodě. Rozhovor skončil bouří, kdy loď ztroskotala a já se mohl osvobodit, tedy až poté, co jsem nejprve pozabíjel stráže a mága:

Zdánlivě triviální souboj, nebýt toho mága. Osvědčilo se mi tu nejprve pozabíjet vojáky a vyhýbat se přitom kouzlům. Některá jsou opravdu nepříjemná, jako třeba vír a hlavně to shazuje Queen. Teprve poté je vhodné jít na samotného mága, ale ne přímo. Dobře blokuje a umí citelně zranit - jakmile shodí Geraltovi Queen a zakouzlí, je to opravdu šlupa. Takže klasicky, pár seků a uhnout. A uhýbat i kouzlům. Mág se teleportuje, takže toho lze využít a pohybem na malém place ho přilákat - a skočit mu do zad. Sám o sobě nemá výdrž, takže mu Geralt ubírá celkem dost zdraví.

Následné rozprava se Zrcadelníkem na smluveném místě vede k jisté dohodě a lehce se poodkryjí jisté nesrovnalosti okolo Olgiera von Everec. Ostatně za chvilku jsem byl už u něj a jen tak mimo cut scénami zjistil, že je nemsrtelný. Celé je to takové zvláštní. Nemám ve skutečnosti důvod ani jednomu, protože v obou případech je zřejmé, že oba něco tají. Olgier dluží Zrcadelníkovi jistou laskavost za splněné přání, ale ještě nevyčerpal všechna, tři poslední mám Olgierovi splnit já. Olgier toho využil a zadal mi 2 celkem podivná - donést jistý dům a rozveselit jeho bratra.

Hned na to mě opět zastavil Zrcadelník, yb mi trochu srazil sebevědomí s tím, že donést (ano čtete správně), dům Bosordiho bude jednodušší, než-li rozveselit Olgierova bratra, prototože jeho bratr jeho už několik let mrtvý ... Jako náhodou se mi do toho opět připlete Shani, která mě pozve na svatbu její kamarádky z akademie. Vladimira jsem našel v rodinné hrobce Everecků a moc možností mi nedal. Rozhodl se, že pro své potěšení využije Geraltovo tělo a kde jinde se pobavit, než-li na oné svatbě? :)

Přepínání mezi Geraltem a Vladimirem je dobře a vtipně provedené, charakterově je Vladimir opravdu zajímavá postava. Už po pár rozhovorech je navíc zřejmé, že tu nejde jen o něj, ale pomalu se tu připravuje půda pro romanci se Shani. Problém je ovšem jiný, celá ta pasáž se svatbou je dlouhá zhruba 3 hodiny a většinu času je to o videích. Vlastní invence přichází jen v místech, kde dochází k nějakému rozhodování. Nepočítám teď jedno hledání kejklíře a souboj s plaňkami od plotu. O půlnoci pak vše končí. Opět příchodem Zrcadelníka a odchodem Vladimira.

V tu chvíli je možnost romanci se Shani dotáhnout do konce přinesením vhodného dárku (tedy pokud jí v rozhovoru před tím neodmítneme). Za mě to vyhrála větvička jeřabin (hm, zajímavé, že jsou zralé už na jaře :D ). Skončí to pak hezkou vyjížďkou po jezeře a samozřejmě společně strávenou nocí :) Co vývojáři předtím odflákli, to si teď opravili, z těch romancí je ta se Shani jednoznačně nejlepší a hodně to brnká na strunu nostalgie. O tom jsem se totiž zapomněl zmínit. Romance se Shani jakoby navazuje na jedničku, kdy jsem si vybral právě jí, ale společný život nám holt moc nevyšel (viz dvojka a Triss). Celý příběh datadisku je opravdu postaven mimo hlavní linku, takže se tu z ní vůbec nic nepromítá. Jedinou vyjímkou je jeden rozhovor, ale o tom se zmíním až za chvilku. Ranní probuzení je však poněkud chladnější, Shani si nějak není jistá budoucností, takže si veme čas na rozmyšlenou.

Možná jsem něco udělal špatně, ale nejspíše to tak je normálně. Při pozdější návštěvě Shani totiž dojde opět na přetřes společné soužití, které by asi opět nevyšlo, takže romance záhy končí. Nakonec je Shani ke všemu převelena na frontu. Podle mě tohle souvisí s hlavním příběhem. Přestože jsem psal, že datadisk běží nezávisle, zasazením děje by měl jakoby předbíhat finální boj s Eredinem, takže pro Shani tu místo z tohoto důvodu není. Je to ale obrovská škoda. Na druhou stranu, co se prostoru týče, ten asi dostala Shani stejný jako Triss nebo Yen. Rozdíl je jen v tom, že tady je ten děj mnohem kompaktnější, narozdíl od těch roztahaných romancí s čarodějkami. Za sebe jsem bohužel mírně zklamán, přeci jen jsem doufal, že se toho kolem Shani bude točit více :)

Druhý úkol vede do dražební sítě v OXenfurtu pro dům Bosordiniů. Dovnitř mi pomohl trpaslík Vivaldi a seznámil mě s pár lidma. Nejzajímavější byla jistá hraběnka, co sbírá zaklínačské předměty. Lze s ní obchodovat, což vřele doporučuju, protože má nákresy na zmijí set pro level 39. Při soukromém rozhovoru z ní vypadne, že byla kdysi milenkou Vesemira a její první kousek ve sbírce byl právě jeho gambleson :) Bohužel jsem jí musel sdělit onu smutnou zprávu o jeho smrti. Dražby se lze i účastnit, vyhrál jsem tak trojici zajímavých předmětů, např. Magisterovo brýle ... měl o ně zájem jistý Zajcev (kdo viděl film Nepřítel před branami, tak mu zajisté jméno ostřelovače Zajceva nebude neznámé :) ). Ono pokud jde o různé narážky, těch je tu opět více, ale jsou velmi vtipně zakomponované do příběhu. Z aukce jsem nakonec při pokusu o rozhovor s majitelem dražebního domu vyhozen. Na ulici mě ovšem zastaví jistý zájemce o trezor uvnitř dražebního domu a tak se rozjíždí honba za složením příslušné zlodějské partičky ve stylu Dannyho parťáků.

Přepadení se poněkud zvrtne, takže dorazí stráže a začíná vyjednávání. Mimochodem pasáž, která mě dost pobavila, tedy pokud necháte Geralta, aby si zahrál na tvrďáka. Elfka není moc nadšená z nastálé situace a zdrhne komínem. O kasaře jsem přišel chvilku poté, protože přejde na stranu Horsta (?) - majitele dražebního domu ... nechá se prostě přeplatit. Ono totiž z mého "chlebodárce" se vyklube Horstův bratru, kterého Horst odrbal. Nechtěl jsem se do toho původně plést, ale nejde se z toho vymanit. Nakonec došlo na boj:

Stačí se zaměřit na Horsta, čímž se to dá skončit mnohem rychleji.

Nj, jenomže za ten můj pokus vymanit se z rozhodování mi přeživší bratr nechtěl vydal onen dům, takže jsem nakonec musel zabít i jeho. Celkem zajímavý paradox, ale vzhledem k tomu, že celá loupež dopadla jinak, než bylo původně dohodnuto, přišlo mi to jako nejspravedlivěhší řešení situace. Ostatně parchanti to byli beztak oba, což mi o chvilku později potvrdil i Olgierd von Everec.

Olgierdův příběh už začíná nabírat zajímavých obrysů, ale pořád si nejsem jistý, co si o něm myslet. Poslední úkol směřuje do jejich bývalého sídla pro zásnubní růži jeho manželky. Je to jedna z nejrozsáhlejších pasáží hlavního úkolu datadisku a velmi zajímavá. Dostat se do domu není problém, byť je vidět, že tu něco nesedí. Pátrání mi odhalí pár zajímavých stop a v zadu jsem v zahradě narazil na špatně naladěného Správce:

Tohle divné stvoření je zdánlivě nezranitelné, ale problém tkví v tom, že při úspěšném útoku svou lopatou nebo kouzlem umí Geraltovi sebrat energii a tou se doléčit. Je proto potřeba mít v tuhle chvíli aktivní Queen, nebo se prostě nenechat zasáhnout ... ano, ten Queen je jistější :) Taktika je ve skutečnosti velmi jednoduchá, jen trvá na ní přijít. Před správcem stačí couvat a jakmile přestane lopatou máchat, tak se kus od něj zastavit. On se pak rozeběhne a v tu chvíli je potřeba uhnout. Díky tomu prosviští kolem a lopata se mu zasekne do země. V tu chvíli je čas na pár seků do zad a jakmile se začne tvořit ledový kruh na zemi, tak zas zmizet (pokud by Geralt neměl nahozený Queen a kouzlo proběhlo, hodně to doplní správci zdraví). Správce si navíc 2x půjde oživit mrtvoly, ze kterých se taktéž oživuje, takže je to poněkud zdlouhavé, nicméně tím veškerá překvapení končí.

Po smrti správce se rozpovídají dvě zdejší zvířata, kočka a pes a Geralt dostane klíč od zadních dveří domu. Uvnitř je dobré sbírat všechny úkolové předměty. V jednu chvíli se z obrazu ukáže přízrak a hned zase zmizí. Opět na něj narazíme až v patře a tentokrát napřímo:

Správce byl sice zdlouhavý, ale přízrak je ještě zdlouhavější :) Potíž je v koordinaci pohybů, protože taktika je znát mnohem dříve. Přízrak se vstupem do obrazu léčí a stejně tak z něj čerpá zdraví. Pokud ho tedy dostatečně zraníme, pokusí se v některém zmizet a v tu chvíli je potřeba dobře sledovat do kterého (zezelená). Okamžitě je potřeba na dotyčný obraz zaútočit, jinak se Geralt zaměří opět na přízrak a je to v pytli. Po úspěšném útoku na obraz se regenerace zdraví přízraku přeruší. Opravdu je potřeba to udělat co nejrychleji, protože krom správného nasměrování útoku tu jde i o rychlost regenerace zdraví přízraku (pár sekund a má plné zdraví). Přízrak jinak není zas tak tuhý, takže pokud bych na tu taktiku přišel dříve, určitě by to byl jinak velmi rychlý souboj :)

Tím to nejhorší končí. Bohužel, manželka Olgierda je již dávno mrtvá a růže se také rozpadla, takže začíná další pátrání, které mě dovedlo do obrazu, který kdysi namalovala a který se stal pro jejího zmučeného ducha útočištěm. Postupně se tu skládá celý příběh jejich manželství, který se promíchává s různými manželčinými obavami (doplněno o bojové části). Je to opravdu nápadité, ale v tuhle chvíli už jsem měl těch videí spíš plné zuby, což jinak vynikající příběh docela srazilo. Je to opravdu zdlouhavé a na to nejsem zrovna stavěn. Naštěstí jsem i tak dával pozor, protože v tuhle chvíli je poněkud snadné se nechat přesvědčit o zdánlivě prohnilé duši Olgierda. V jisté chvíli mi to připomnělo pasáž s Keirou a morovou pannou.

Poslední obavou Irininou obavou je Olgierd proměněný v zombie (Irina o temném rituálu svého manžela věděla):

Netuším, jak moc je to závislé na různých volbách, ale na konci jsem stál proti několika Olgierdovým zombiím. Bojovat je potřeba vždy s jednou z nich (s tou, která je zrovna aktivní). Je to hodně poddobné boji s Eredinem, akorát se lépe zraňují. Jakmile seknete do jiné neaktivní, hrozí, že jí probudíte a pak je to o poznání tužší.

Na konci pátrání se mi konečně podařilo manželku Olgierda dostihnout a promluvit s ní. Růži jsem jí nicméně nesebral, něco mi tu nehrálo. Obě zvířata jsou totiž démoni, kteří by rádi unikli. Nicméně s prázdnou jsem neodešel, Irina mi růži namalovala a já si tak odnesl kus plátna s ní i růží. A opět mě dostihl Zrcadelník a požadoval, abych Olgierda dovedl do starobylého chrámu ve Velenu (tam, kde byli uvězněni horníci před wyvernou).

Příběh Olgierda je už víceméně jasný. Irina pocházela z bohatého rodu, kdežto Olgierdův rod přišel postupně na mizinu (Bosordiové v tom hráli svou roli). Ostatně i ofierský princ nebyl bez viny, když se zajímal o jeho vyvolenou. Olgierd proto přijal pomoc jistého Zrcadelníka, který mu splnil jeho přání. Nicméně se něco nepovedlo a efekt vedl k postupnému odcizení obou manželů. Irina nakonec žalem umřela. Olgierd se pomocí temného rituálu snažil z moci Zrcadelníka vymanit, ale neúspěšně. Jistý profesor v Oxenfurtu mi pak dal jasné indicie, kým ve skutečnosti Zrcadelník je (byl to nepovinný úkol). Olgierdovi jsem předal i kus vyřízlého plátna s Irinou a růží, plus pověděl, co pro něj udělala. Nicméně v chrámu dojde ke zvratu, protože Zrcadelník opět Olgierda podvedl. V tu chvíli jsem se do toho mohl vložit a přemluvit Zrcadelníka ke hře, ve které jsem dal v šanc život mě i Olgierda (tady rozhodla pasáž z Irinina domu, protože je potřeba odlišovat realitu a Irininy obavy - nic z toho se ve skutečnosti nestalo).

Zrcadelník mě přesunul do jiné sféry a zadal mi hádanku, na kterou jsem měl v té sféře najít odpověď, navíc v omezeném čase:

Není moc času na zbyt, takže je dobré se nezdržovat a běžet rovnou k domu. Dole v chodbě je zrcadlo. Při přiblížení se však propadne podlaha a Geralt se objeví opět v chrámu. Další zrcadlo je hned dole, ale Zrcadelník ho rozbije a tak postupně u dalších zrcadel. Zdánlivě bezvýchodná situace končí u fontány, kterou lze naplnit vodou a vytvořit tak vlastní zrcadlo, což je klíč k úspěchu.

Po nalezení Zrcadelníka zjistíme jeho pravou totožnost, tedy alespoň si to můžeme myslet, protože tomu jazyku není rozumět, nicméně z podoby Zrcadelníka lze tušit, že jde o samotného Lucifera :) A tím to vlastně končí. Olgierd znovu nabyde smrtelné podoby a vrátí se mu i jeho duše. Odměnou je mi jeho šavle a slova díků. A finální titulky ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #250 kdy: Listopad 08, 2015, 12:40:03 »

Po ukončení DLC opět všechna klíčová NPC zmizela a zůstaly jen vedlejší úkoly a zakázky. Vlastně jen jedna zaklínačská zakázka a ten zbytek taky moc nestojí za řeč :)

Zakázka byla ovšem překvapením, je to asi jedna z nejkratších zakázek - dojdi na místo, stopuj, zeptej se, vrať se oznámit ... Vlastně jsem nic nevyřešil, ale asi jsem asi ani nic víc dělat nemusel.

Vedlejší úkol souvisel s výrobci a distributory fisstechu. Zadala mi ho Adéla už při první návštěvě Olgierda von Everec. Je to dost běhání po mapě, ale za zmínku stojí jen ten závěrečný souboj, ke kterému došlo. Ne proto, že by byl zajímavý, ale proto, že se tu ukázaly všechny chyby, které jsem kritizoval už v základní hře.

Jde o různé zasekávání o překážky, které jsou v členitém terénu opravdu na pěst. Tady probíhá boj v jeskyni s mnoha fyzickými překážkami, takže krom sledování protivníků (halda rytířů), se musí sledovat i pohyb Geralda, což je díky těm jeho nepředvídatelným animacím docela věštění. Navíc se u toho začaly objevovat různé grafické bugy, jako je rozmáznutí obrazu, potemnění apod.

Ovšem nejhorší "bug", který tu stále je, je ten, že vás hra během boje úplně s přehledem vykopne z bojového režimu, takže se najednou uprostřed vřavy změní ovládání. Zatímco Geralt bezradně poskakuje na místě, protivníci do něj zvesela buší. Opravdu to naštve, když už máte všechno skoro vymlácené a najednou kvůli podobné blbosti natáhnete bačkory. Těch loadů bylo opravdu hodně a každý byl něčím specifický.

A jak jsem to vyřešil? Vyrobil jsem si vylepšený puštík a použil Igny. V tu chvíli se z Geralta stal plamenomet. Většina rytířů tak během chvilky uhořela. Bezva, že? To je další extrém, který mi tu prostě nevyhovuje. Chtěl jsem si to v té jeskyni vyřešit po svém, ale holt to nejde.

Ale zpět k úkolům a nové části mapy. Čekal jsem, že tu toho bude více, ale dost míst je plonkových. Jedinou kratochvílí je tak honba za ofierským setem, což je klasická rutina, tedy chtěl jsem říct, stejně nezáživná rutina. Hra už nemá čím překvapit. Vše se to zkrátka točilo jen kolem hlavní linky a zbytek je pusté bloudění bez cíle. Abych tomu nekřivdil, tak ještě všechny ty otazníky proběhnu, ale krom slovotepce už tu asi nic zajímavějšího nebude.

IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #251 kdy: Listopad 08, 2015, 20:23:22 »

Vypadá to, že mám DLC komplet :) Pošoupl jsem se asi o dalších 5 hodin, takže celkově jsem někde mezi 13-14 hodinami času ve hře. Snažil jsem se to vzít systematicky, takže jsem po spirále dokroužil až k runotepci, ale popořadě.

Opravdu už nezbylo nic, co by mě překvapilo. Během obhlížení značek jsem narazil jen na jednoho minibose a to nějakou Prokletou matku v jedné kapli. Typově se s ní bojuje stejně, jako s polednicemi a půlnočnicemi, takže nic nového. V jednom lese jsem si po předchozí bitvě v jeskyni s rytíři spravil chuť na pavoukovcích. Bylo jich hodně a nedal jsem jim šanci :) Vlastně je to celkem jednoduché, oni jsou sice dost rychlí, ale místo útoku hlavně utíkají (útočí spíš ve skupině), takže stačí klubko pavoukovců rozehnat a pak narychlo doskákat k osamocenějšímu kusu. Usekat ho je pak celkem v pohodě. Trochu problém působí akorát nějaká jejich matka (takový větší jedinec).

Nejvíc dali zabrat standardně přízraky, Geralt si u toho dělá co chce, takže jakmile jich je více, je to spíše zmatek, než-li souboj. Naopak drakovití už nebyly výzvou vůbec. Na všechno totiž jinak platí stejná taktika, jako v základní hře, takže už jen rutina. Narazil jsem i na přerostlého méďu, nenechal jsem ho ani vydechnout. Jakmile člověk jednou přijde na to, že u medvědů a drakovitých je dobré se držet zboku a nejlépe je k tomu zaseknout o stěnu (skála, dům, husté stromořadí ...), tak už to ničím nepřekvapí. Rytíře řádu jsem pro změnu drtil převážně z koně - je to rychlejší.

Pokud jde o ofierský set, tak ten jsem nakonec nemusel hledat svépomocí. Zjistil jsem, že u mlýna v osadě na východě je ofierský kupec, co mi to zadá jako úkol. Když už jsem tedy byl u toho, vyplatil jsem 30k zlatých runotepci, ale to jen proto, aby se mi tenhle úkol splnil. Užitečnost runotepce je očividně jen v tom, že mě měl vyždímat z peněz. S ofierským kupcem jsem si mohl dát i závod, ale zrovna se mi bugl kůň, takže mi přestal fungovat sprint ... už to raději ani nekomentuju.

Nicméně ofierský set jsem si vyrobit nenechal, namísto toho jsem si udělal zmijí set, protože jsem přesáhl level 39. Bohužel k tomu nejsou adekvátní verze mečů, ale to nevadí. Teoreticky jsem naplno připraven pro druhé DLC ... heh, to byl vtip ... ;)

Abych řekl pravdu, oproti základní hře se to vlastně nikam neposunulo. Má to stejné klady a zápory ... vlastně pro mě o jeden více a to ty již dříve zmíněné rozsáhlé cutscény, které jsou tu na mě už moc. Pokud bych to měl hodnotit, tak to vlastně u mě dopadne ještě o něco hůře, než-li základní hra. Přitom jí to vlastně mělo vytáhnout nahoru. Nj, co se dá dělat.

Ve hře jsem v této rozehrávce dohromady strávil skoro 134 hodin. Když k tomu přičtu přechozí rozehrávku, která taky nebyla krátká, jsem někde na 200+ hodinách. Znovu už bych se do toho ale takhle po sobě doopravdy nepustil. Zbylo pár úkolů bokem, jako třeba dostihy, pěstní zápasy a opět Gwint, ale to už se dá dodělat kdykoliv ze současné rozehrávky. Je čas zahrát si zas něco jiného :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Chidlink

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #252 kdy: Listopad 23, 2015, 13:35:43 »

Ahoj. Rád bych spáchal atentát na Radovida, ovšem nevím jak k tomuto úkolu dospět nebo od koho mám ten úkol dostat. Může mi někdo poradit. Děkuji. :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #253 kdy: Listopad 23, 2015, 14:49:27 »

Ahoj, ten úkol má dvě fáze. Poté, co poprvé pomůžeš Dijkstrovi v lázních, tak máš možnost se proklikat k jeho osobnímu úkolu, v jehož rámci se později sejdete společně s Rochem a dostaneš úkol najít Talara. Tím to zdánlivě končí.

Druhá fáze pokračuje až po záchraně Ciri, kdy máš během úkolu s osvobozením Filippy možnost vyslechnout si jistý nápad. Nemá to žádné volby, je to jen jakési popostrčení, takže po skončení rozhovoru, jakmile Filippa s Triss zmizí, musíš jít sám za Dijkstrou a zeptat se ho na podrobnosti. Dá se to proto celkem snadno minout.
IP zaznamenána
This is the end ...

Chidlink

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #254 kdy: Listopad 23, 2015, 15:20:16 »

Jo taaak, na to bych teda nepřišel, jelikož jsem mu na konci úkolu osvobození Fillipi zlomil nohu ;D Talarovi jsem každopádně pomohl.
Děkuji.
« Poslední změna: Listopad 23, 2015, 15:24:08 od Chidlink »
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 15 16 [17] 18 19 20