Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:30:08
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 7

Autor Téma: (Elemir) - Wizards & Warriors  (Přečteno 51588 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:(Elemir) - Wizards & Warriors
« Odpověď #30 kdy: Květen 14, 2015, 16:25:36 »

Doly Tlusťochů a Dračí zbroj

Hm, tak cesta zpět do Boogřího doupěte není na pořadu dne, Vepřový pás jsem měl u sebe :) Lili sice umí identifikovat, ale ono je to taky na levely, takže teprve trénuje level 2. Opět tedy prodávám jen dle citu. Pipin tedy úkol splnil a nový už nedostal (level 5 v cechu). Rovnám, rovnám, prodávám, kurňa, zapomněl jsem notebook píchnout do zásuvky, takže znovu :D

Napodruhé už se zadařilo. V hospodě jsem popřeházel družinu a v šenku mi Alonso za 2 x 100 zl vyklopil historku o sabotérovi v dolech Tlusťochů a o tom, jak přelstít bronzovou bestii v Dračí jeskyni (speciální ruda). Nějak jsem tu hospodu podcenil, ono je opravdu dobré to číst.

Všiml jsem si taky jednoho prima bugu. Nejprve to začalo s donáškou Vepřového pásu, zkušenosti jsem za něj dostal 2x, ale Lili v chrámu dostane 750 zk pokaždé, protože se jí dokola uznává quest se vzkazem pro Jathila.

Kro-Kro vs paladin ... tak to jsem se jenom přehlídl, myslel jsem, že mě povýší ve zbrojírně, ale měj jsem jít do chrámu. Při té příležitosti jsem uvedl Lili do cechu kouzelníků a u obou postav si všiml, že už nedostaly úplně všechny úkoly, jako povolání před tím. Lili tak mohla zatím jen na level 1, Kro-Kro na level 3. Protože následující kroky už směřují do dolu Tlusťochů, vzal jsem i úkol pro bojovníky - doručit zprávu hlídce Tlusťochů. Cestou jsem narazil na vlkodlaka (3216 zk) a o něco později na gryfa (nepříjemný tím, že létá, tudíž na zemi moc nedostižitelný).

Na JZ jsem našel vstup do dolů, strčil přípis do šuplíku a sjel dolu a pak ještě jednou dolu. Strážím jsem předal pozvánky klanumnoho nezmůžu, tak jsem šel rovnou za králem Freyediesem. No ne, opět se někomu jevím jako výjev z prorockého snu :D Údajně jsem v něm hořel a žádal vodu a písek. Ohněm by podle něj mohl být drak Erathsmedor. Král mi chce pomoci, vykove mi Dračí zbroj z dračí rudy pomocí Kraokendonu (starobylé kladivo Tlusťochů), ale nejprve musím z hořící jeskyně dračí rudu přinést. Dělníci zprovoznili důlní vozíky, takže se mohu vydat na cestu. Nejprve západním vozíkem a dole bych měl najít součástky k opravě východního vozíku. Nicméně v hořících jeskyních je nějaký živý kámen, hrozivá bestie, co dokáže spolknout 6 trpaslíků najednou ... konec strašení, jdu se přesvědčit na vlastní oči :)

Trvalo dlouho, než jsem našel nějaký směr. V jedné místnosti se mi podařilo přehodit vyhýbku koleje, v jiné našel železný prut z rozbitého vozíku. Podařilo se mi od jednoho šíleného horníka po zabití získat krumpáč, se kterým lze kopat do zdejších hromádek rudy, vypadávají z nich drahokamy. Napočítal jsem v této části celkem 3 patra. Je to dobré bludiště, dost výtahů jen propojuje výškové body na tom samém patře, což orientaci trochu zhoršuje (něco nepřehlédnout). Nakonec opravdu stačil jen ten železný prut.

Vozík na východě vede na rozcestí, které se ovládá výhybkou zmíněnou o odstavec výše. V nově zpřístupněné jeskyni mě jedna odbočka opět dovedla k páce ovládající výhybku. O něco níže jsem narazil na velkou jeskyni a jeskynního kraba (tužší, docela dost zkušeností). Hned za ní bylo podzemní jezírko s léčivou vodou. Vrátil jsem první výhybku a další cesta mě dovedla k trpaslíkovi Raskalionovi. Snažíl se mě zlákat na svou stranu, je to v podstatě ...

Spoiler: ukázat
Venku v oblasti je v jednom rozbořeném domě vůdce lupičů (krysák), který se s tímhle týpkem zná. Raskalion prokopal tunel do královy jeskyně s pokladem. Ovšem nemůže nic odnést, protože zlato se nedá přenést přes zdejší podzemní jezero (Jezero propadení). Samozřejmě se nám dostane upozornění o nutnosti vyhýbat se členům Černé ruky. Raskalion se sám obává, že ho brzy najdou.

K výtahu za Raskalionem je ovšem potřeba mít kliku. Moc nadšený jsem nebyl. Nejde ani tak o poklad, ale že zas musím pozpřeházet výhybky, protože hned ty první polohy vedly původně do Hořící jeskyně :) Zbytek jsem si mohl nechat až na cestu zpět :D Nu což ... o chvilku později už jsem byl v Hořící jeskyni. Ona se ta orientace postupně zlepšuje :D Jedna odbočka mě dovedla až k lávovému chrtovy (to bude ta potvora, o které mluvil král) a v jedné hromádce rudy jsem našel i hledanou Dračí rudu. Ale boj se zdejšími potvorami je taky prima, obzvláště když tu musím skákat přes ostrůvky v lávě :D

Ono se dá ale chodit i po stěnách jeskyně, což je podstatně pohodlnější :)

V jiném záhybu patra jsem našel druhý kousek rudy, ale po nějaké klice k výtahu ani stopy ... nejspíše bude jinde. Ostatně, na tomhle asi ani moc nezáleží, dělám přeci pro krále, nikoliv pro bandity :) ... ten myší vůdce v oblasti mi byl nesympatický, po rozhovoru s ním jsem to raději loadnul a vyhnul se mu. Chtěl po mě docela dost špinavou práci a tohle bude nejspíše to samé. Rudu mám, takže hurá zpět za králem.

Rudu je potřeba předat jednotlivě a ihned poté, co král začne kovat, odejít pryč z místnosti. Po chvíli se stačí vrátit, vzít brnění a předat druhý kousek rudy a udělat to samé. Výsledkem jsou dva kusy Dračí zbroje. Doly jsou za mnou ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #31 kdy: Květen 14, 2015, 16:32:32 »

Nj, neni to jedinej quest, kterej jde takhle odevzdávat.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #32 kdy: Květen 14, 2015, 22:48:49 »

Akorát to zase před akcí v kostele zdržuje o kus déle :D

Prošel jsem nakonec i přes draka a stojím před dalším městem. Poznámky musím teprve sesumírovat, ale už jsem rád, že mám tenhle kus za sebou.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #33 kdy: Květen 15, 2015, 15:32:48 »

Dračí jeskyně a cesta do Brimloch Roon

Z dolů Tlusťochů jsem na chvilku zamíříl do Ishad N'ha, rozprodat část kořisti a poreferovat o splněných úkolech - vlkodlak, pozvánka pro strážce do klanu. Starosta mi zadal nový úkol, který se týká bandity Brahmara. Má se nacházet někde v okolí Dračí jeskyně. Jinak tak nějak úkoly došly, pokud vynechám Lili a nutnost vrátit se k modle Aku. Chtěl jsem se původně ve městě zdržet déle, ale chtěl jsem si vyzkoušet Dračí zbroj, tak jsem moc nečekal a zamířil do jeskyně.

Tentokráte mi drak nad hlavou kroužil poměrně často, jakoby tušil, že už k němu jdu :D Bronzovou hlavu jsem deaktivoval pákou hned za dalším rohem (se zbrojí už jde kolem hlavy proklouznout). Čímž jsem splnil další úkol pro starostu. Jeskyně jsou menší bludiště, ale oproti dolům jsou mnohem snadnější na zapamatování. Na východní straně se lze přes podzemní říčku dostat k ozubenému kolu, které ovládá most na druhou stranu skrze jakousi modrou bariéru (jde jí normálně procházet). Ke kolu je ovšem potřeba klička, kterou lze nalézt v jedné z truhel v dalších chodbách. Můstek vede k obydlí slepého gnóma Hephaestuse, přítele draka Erathsmedora, ale je možné sem klidně seskočit skrze bariéru z můstku o patro výše.

Hephaestus poděkoval za dopis a na téma Kol mi pověděl o ukradených krystalech, kterými lze otevřít bránu k drakovi. Na Kola a jeden úlomek krystalu už jsem narazil právě při prozkoumávání dalších cest. S Kolem jsem zkusil promluvit a najít téma o klíči, co souvisel s chrámem, ale opravdu nic takového jsem u něj nenašel. Místo toho mu přibyl rozhovor na téma Mavinův meč a tady se ukáže, že Kol zešílel a sám sebe považuje za vyvoleného. Proto taky ukradl ty krystaly ke dveřím, neboť chce získat meč od draka pro sebe ... jenomže neví, co vím já a nemá to, co mám já :) Od Hephaestuse si lze vyslechnout ještě legendu o Collasiu, potopeném městě pyšních lidí.

Cesta od obydlí gnóma vede skrze výtah k podzemní tůni plné Dartha Eel a na dně tůně čeká samotný Krystal Colanth, velký bazilišek s krystalovým okem (úkol pro mágy). Všichni jsou odolní na oheň, ale udolat se dají snadno. Jenom trochu odbočím, všude, kde jsem narazil na nějakou "lépe" pojmenovanou potvoru, bylo vždycky něco zajímavého, např. Scorthidon, potvora podobná jeskyní vši, hlídala truhlu s prvním krystalovým úlomkem. Colanth hlídal na dně tůně průlez do skryté části, kde se nachází Urthdal (chrámový strážce) - reliéf obklopený plameny. Od něj družina získá prsten Božský Sigil, který umí pohnout kameny. Na ty už jsem cestou v tunelech narazil, dvojice balvanů mi v jedné chodbě brání přístupu k truhle (obsahuje další krystalový úlomek).

Od tůně vedou další dvě cesty, jedna k polorozbořenému mostu, za nímž je pavoučí brloh s královnou tarantulí a dalším krystalovým úlomkem a druhá vede k dračím dveřím (dole je halda slimáků v čele s Molipoddy). Ke dveřím se jde přes most, odkud jde mimo jiné seskočit dolů a dostat se právě k té truhle, co je "hlídaná" balvany, takže taková zkratka. Před samotnými dveřmi je štít, na něm ovšem očividně něco chybí ... gnóm o tom mluvil ;)

Po umístění všech tří krystalových úlomků se dveře otevřou.

V sále za nimi už se mi naskytl pohled na samotného Erathsmedora, který tu sedí na hromadě zlata ... ovšem co to? Před ním je Kol ... Nebudu teď spekulovat, jak se sem vůbec dostal, když já jsem musel ty úlomky nejdříve pečlivě hledat :D Drak poblázněného heretika zabil (klíč z něj nevypadl) a pak upřel zrak na mě. Jaksi jsem zapomněl na správné pořadí rituálu, takže jsem drakovi vrazil rubáš, ten mě požádal o Svaté slovo, na čež jsem mu dle rady D'Sota odvětil Elseramavin a bylo hotovo. Z oltáře jsem si konečně mohl vzít Mavina. Drak mě samozřejmě upozornil na přísahu, kterou jsem složil.

Vedle oltáře se nachází cesta dále, po níž se lze dostat z hory ven. Poněkud mě překvapilo, že jsem na druhé straně hory a ještě můj údiv ani neustal a už se na mě vyhrnula banda hrdlořezů vedená Brahmarem. V téhle fázi opravdu nic, co by mi dokázalo ublížit. Nicméně přetékající inventář už je potíž sám o sobě (z dračí hory jsem si taky musel jednou odběhnout do Ishad N'ha). Naštěstí jsem na východě této málo rozlehlé oblasti narazil na Brimloch Roon ...

Brimloch Roon - seznámení s městem

Jak jsem již uvedl, cesta do Brimloch Ronn je z Dračí hory celkem přímočará a vede přes nerozlehlou a celkem pustou oblast. Město samo o sobě je přístavem a velikostí zhruba odpovídá Ishad N'ha a to včetně rozsahu obsažených budov ... samozřejmě, loděnice je zde navíc :)

První kroky směřovaly do chrámu, který vede bratr Malakai. Lili si společně s Kro-Kro od něj vzali úkol s nalezením fontány mládí bohyně Isis (tohle už jsem někde slyšel ... ?). Kro-Kro zkusil vytrénovat Duševno level II za 1500 zlatých. Má hodnotu 10, tak jsem zvědav, o kolik se to zvedne po tréninku ... hm, o jeden bod :)

Radnici vede Duke Brinsly. Poradil mi, abych navštívil starého Bucklyho v loděnici, možná by pro mě měl jednu starou lod, tedy pokud mám v plánu přístav opustit. Vzal jsem od něj rovnou úkol s nalezením a zlikvidováním tlupy kentaurů vedené Ginelegem. Mají být kdesi na ostrovech.

Hostinský Holthorne, nemohl jsem ho vynechat, mi za úplatu pověděl o pirátu Rudovousovi, který kdesi na moři musel utopit svůj poklad, ale mapu má prý stále u sebe. Bydlí údajně ve vraku své lodi.

Záložnu vede krysák Miruth. Zadal Pipinovi úkol donést opravený hák pirátu Talrikovi ... opět nějaký vrak kdesi na ostrovech.

Dojo vede kočičák Sinsei Asami. Neiru si vyzvedl úkol s očištěním ostrovní kaple, kterou obsadila kreatura temnoty.

Magický obchdod vede Sabastio. Elemir a Lili obdrželi úkol navštívit hrad na ostrově lebek a vyhledat upírku Madu Mabbig. Ta kdysi sužovala zdejší pobřeží, ale město s ní učinilo jistou dohodu. Mada měla obzvláště zálusk na jednoho válečníka jménem Rejyr, který jí byl proto v podstatě obětován. Jenomže Rejyr nedávno zemřel, jak upírka sama oznamuje v dopise psaném krví a začala proto zase řádit. Mám jí zabít.

Zbrojnici vede Strumbold. Kentaur Argothius před pár dny ukradl Strumboldovi přilbu, moje trojice bojovníků jí má získat zpět.

Při prodeji věcí jsem zjistil, že hra má takové nevtíravé upozornění, že mám na sobě něco, co už neodpovídá mému levelu ... příslušný slot má červený rámeček. Pokud mám tedy na svou postavu slabý meč, bude svítit rámeček okolo slotu pro pravou ruku.

Nakonec zbyla už jen loděnice. Buckly mě zaměstnal, chce po mě 3 mušle, za které mi pak zaplatí 200 zlatých (lastury padají z mořských krabů). Poté jsem si od něj vyzvedl loď, bez optání jsem byl o 10 000 zlatých chudší :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #34 kdy: Květen 15, 2015, 15:36:32 »

Cestování po okolí, hledání Madu Mabbig

Cestování lodí mě moc nenadchlo, je to v podstatě zvětšenina voru, tak jsem to po prvním pokusu vzdal a vydal se pěšmo na západ. Na pobřeží jsem po chvilce narazil na Talrika a předal mu hák. Shodou okolností taky hledá poklad. Posádka ho dávno po zradě opustila a přidala se k Rudovousovi. Je ochoten mi prozradit polohu pokladu, pokud mu z ostrova lebek donesu kůži dlouhozubého (takové šavlozubé zvířátko). Cestou na sever jsem našel nějaké mystiky Wyr a najednou jsem byl něco jakoby teleportován kousek zpět. Dohledal jsem tedy oblast a narazil na Leprechauna, zelený skřítek. Mám ho prý chytit a pak zmizel :)

Na severu jsem narazil na partičku kentaurů, fuj, takové hnusy. Čekal jsem roztomilé bytosti a ono tohle :) O kousek dále pak stojí fontána Isis. Protože jsem poněkud přetížen, vrátil jsem se do zátoky s Leprechaunem. Vynechal jsem tu severní cíp. Ten vede k chrámu se záhadnou sfingou. Dostal jsem od ní zajímavou sadu otázek ...

Je to horké, ale ne žhavé, padá z nebes a zmizí beze stopy ... led.
Kdo je Svatý ochránce? ... Kerah.
Kdo je Svatý obránce? ... Anephas.

V případě neúspěchu je sfinga nepřátelská a je fest tuhá, je lepší odpovědět. Bylo na tom hezky vidět, jak mě ten příběh zůstal v paměti, protože otázky jsou hodně směřované na události ohledně Gael Serran. Po úspěchu sfinga zmizí, akorát je to zatím k ničemu, protože chrám má ještě speciální klíč, který je třeba otevřít. Raději jsem to loadnul, nerad bych si teď něco nechtěně buglu :D Odpovědi znám, vrátím se sem, až mě sem něco zažene.

Protože mám zas plný inventář, vzal jsem to přes Talrika (už mám kůže) do města. Dostal jsem od něj mapu s pokladem. Jinak taky dobrá hádanka :) Úkol s fontánou Isis jsem ihned oznámil v chrámu. Fontána mládí už ovšem nemá díky narůstajícímu zlu v okolí vodu. Jako další úkol mám donést artefakt z chrámu Anephase, který stvořila ruka bohyně Isis. Lili zároveň začala trénovat artefakty level 4. Pipin pak zase pro změnu sdělil úspěch s Talrikem, nově mám najít Leprechauna ... holt budu muset zpět.

Vzal jsem si teď pro změnu lod. Plavání je sice prima, ale loď alespoň chrání před žraloky ;) Obeplul jsem známá místa, abych zmapoval jih a narazil na hrad Madu Mabbig. Uvítala mě halda nakažených nemrtváků. Z jedné vypadla shnilá figurina. V rakvích v místnosti nalevo byl pán mumií s další figurkou. Směrem nahoru se přijde na balkón, odkud je možné seskočit dolů mezi temné rytíře - zatím nejsou nepřátelští. U stolu jsou dvě urny jeptišek, obdoba toho, co bylo v Kryptě, ale voodoo figuríny mi do nich vhodit nejdou. Pravděpodobně se tím poté otevře mříž na jihu.

Vzal jsem to tedy nahoru a doprava, což mě přivedlo do sálu s mostem. Ten se po chvilce chůze zhroutil a nezbylo, než-li odplavat jinam. Na konci nějakého podzemního vodního kanálu jsem narazil na pětici upírek, jdena se jmenuje Adriana. Neměly v úmyslu mě ihned napadnout, naopak, Adriana mě nejrpve požádala o pomoc. V hlouby hradu je mrtvola G'Ezerred Ra a ta má u sebe svitek vyhnání. Adriana a její děti jsou zde totiž uvězněné a tohle jim má pomoci ven. Nj, nabízí mi prima schopnost a mocný artefakt ... heh, známe, ta schopnost bude zase upírství ... tůdle, jdi se bodnout :D Poslal jsem je na věčnost jednou provždy :D Vypravěč jí ještě politoval??

Odešel jsem vítězně dveřmi a vylezl z bazénku kousek od vstupu do hradu. Obešel východní křídlo a vrátil se zpět na padající most, abych si prozkoumal další možnou cestu. Našel jsem cely s vlkodlaky a po jejich likvidaci mě přišel "navštívit" etin Gos'hin. Doporučuju jít mu hned na tělo, jakmile domluví, má tendenci na dálku házet nepříjemnou jedovou bombu. Po smrti z něj vypadne zajímavý zlatý kroužek. A opět na padající most a další kousek cesty kanály :)

Tentokráte jsem skončil v bludišti (omylem jsem díky proudu dvě předchozí "zastávky" minul (vlastně jen jednu, jak se později ukázalo, to druhé je kanálová spojka). V jedné části bludiště jsem našel kostěný klíč. Na konci je výtah k nějaké místnosti, mříž se otevírá kostěným klíčem v zámku na stěně dole u výtahu. Na poličce u stropu je v místnosti démonická figurka, nic s ní nejde dělat. Jedny dveře jsou zamčené, otevírají se kostěným klíčem (ty, na ktréré se ta figurka dívá) a jedny vedou na druhou stranu padacího mostu. Dostal jsem tedy možnost si celou cestu zopakovat a projít i minuté místnosti. Hned v té první byl ve "stole" zaražený kostěný klíč. Dveřmi mě to dovedlo až do východního křídla hradu k jezdícím lávkám nad špinavou vodou (obrátit se nelze, dveře se zas zavřely), takže přeskát a zase zpět. Zavřené dveře vedou do studovny, o ktré mluvila Adriana. Vypadá to moc jednoduše ... u sklěnených mozaiek je další klíčová dírka, asi k zavřeným dveřím naproti, leč klíč na to žádný nepasuje.

Jedním kostěným klíčem jsem si otevřel místnost s lichem G'Ezerred Ra. Cet ho kdysi proklel. Vlastně si za to mohl sám. Toužil po nesmrtelnosti a neštítil se kvůli tomu obětovat rodinu. Cet mu tedy nesmrtelnost poskytl, leč trochu jinak, než si G'Ezerred Ra přál. Je taky zodpovědný za zničení spícího Anephase, což se mu zadařilo při plnění své pomsty proti Cetovi, kdy hledal ztracené tabulky, kterými se odpečetí jeho pyramida (ztracené tabulky jsou 3). Svatyni Anephase zapečetil sám, použil k tomu svou hůl. Jenomže ta je již vybitá a je proto potřeba zkusit ji dobít pomocí Nesvatého plamene ... ve sklepení se pro to nachází vhodná relikvie, kterou by lich chtěl přinést. Dostal jsem klíč, který otevírá mříže na jihu hradu, nicméně teď je zas čas navštívit město :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #35 kdy: Květen 15, 2015, 18:52:06 »

Nah, sfingou si nic nebugneš, neboj. Řekla bych, že neni nijak vázaná na ten dungeon. Já.. se přiznám, že mě zaskočila, říkám si.. co? CO? Co mi to pokládá za otázky? Co je to za drzost? Jaká je sakra odpověď? :-D Tak od tý doby jí zabíjim, jen co začne mluvit. Je celkem bezbranná, chudinka malá. Merlinův štít a s chutí do ní. Je za ní X set tisíc expů.

Možná už jsi si všiml, že pod vodou jaksi nefungujou ohnivý kouzla :-). A elektřina člověku dává hezký rány, když to s ní zkouší. Několikrát jsem vymlátila pěstí truhlu s ohnivym enchem jednoduše tak, že jsem si jí odnesla do vody, kde mi nemohla ublížit. :-).

Je dobrý sbírat mušle z krabů, budeš je potřebovat.

Adrianu zmasakrovat (jak můžeš vůbec uvažovat o pomáhání upírům?). A leprikóna co běhá venku na ostrůvku taky. Expýýýý. Stovky tisíc EXPŮŮŮŮ. Ale bacha, ať si tě neteleportuje do doupátka. Odtamtud se totiž nedá utéct :-D. Jedině "městskou branou".
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #36 kdy: Květen 15, 2015, 19:02:36 »

A teď na ten svůj post koukám a říkám si, že vypadám jako neskutečně agresivní maniak, co pro expy zmasakruje cokoliv :-D. Nebojte se, děti, není tomu tak. Obecně nenapadám nic, co neútočí na mě. Sama nevim, proč jsem v týhle hře schopná dělat výjimky. Každopádně sfinga mě zaskočila a její vlezlý otázky pro mě byly dostatečně útočný :-D. Fakt je, že je mi jí líto, chuděry malý. Ale já fakt neznala odpovědi a musela jsem se dostat přes ní :-).

A leprikón zaslouží smrt. Je to parchant. Jeho pobíhání a chichotání způsobuje hráčům trvalý následky.

Všimněte si, že třeba ten hodnej stromeček nezabíjim, ač jsou za něj taky expy. Mrtě expů. Ale je to hodnej stromeček, kdo by mu chtěl ublížit.

Každopádně mám v týhle hře ráda draka. Je to sympaťák. Navíc je tohle jediná hra, co jsem kdy viděla, kde máte draka, kterej aktivně napadá a žere lidi... a vy mu nemáte možnost cokoliv udělat :-D.
« Poslední změna: Květen 15, 2015, 19:06:57 od Yuyana »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #37 kdy: Květen 16, 2015, 05:09:12 »

Dokončení hledání Madu Mabbig

Ve městě jsem vyložil vše, co se mi nehodilo. Finance výrazně narostly, už jsem překročil 100 000 zlatých. Do hradu jsem nešel přímo, nýbrž jsem to vzal na mýtinu hned vedle přístavu. Našel jsem tu kentaura Argothia se jeho družinou a ten mě hned napadl. Slušná porce zkušeností za něj a zas plný inventář :) Strumboldovi jsem šel helmu hned vrátit. Dalším úkolem bylo donést štít obra Gos'hina ... heh, toho už jsem zabil, ale štít? Uf, naštěstí jsem ho měl u sebe :D Dalším úkolem je nakopat zadek mocnému čaroději jménem Ramakamil.

Návrat do hradu jsem si okořenil lovem žraloků, ale nakonec nezbylo, než se do hradu opět vydat. Jižní křídlo obsahuje trojici skládaných závěsných mostů, které spojují 3 samostatné oddíly přes středový sloup. Každý oddíl obsahuje ovládací páky. Nesnažil jsem se o nějaké sofistikované řešení, stačilo si zvednout jen určitý díl a zbytek dořešit skokem. Ve východní části se nachází uzavřená místnost s hledanou upírkou. Bohužel, klíč nemám (je tam kamenná hlava). Postupně jsem se tak propletl až do jižní části, kde je v místnosti s lávou truhla. Pomohl svitek chůze po lávě (lávka se pode mnou propadla, ještě že jsem alespoň jeden u sebe měl, protože normálně je prodávám) a truhlu jsem si odnesl do bezpečí. Je v ní soška Svatý ostatek. Výhodou je, že z této části lze snadno otevřít průchody do západní a východní části. U pokladnice jsem musel ještě přemoci Ohnivý živel (dostal jsem od něj stejnou ohnivou medicínu, jakou sám ordinuji svým nepřátelům :D).

Myslel jsem si, že ostatek pasuje k hlavě do komnaty upírky, ale on je pro liche. Jakmile jsem mu ho dal, měl z něj ohromnou radost, několikrát vyslovil jméno Ceta, kterého proklel až do buhví kolikátého kolene až ...

... no až se ho opravdu dovolal :) Cet se zjevil se dvěma služebníky Zumajinn a liche po krátkém rozhovoru spolkl, čímž ho zapudil do horoucích pekel a sám poté zmizel (zajímavé je, jak mi to připomnělo hlavu Lorda Xeena :)). Hůl sice zůstala ležet na zemi, ale teď ti strážci ... sice všichni vypadají jako démoni, ale ohnivý živel byl větší výzva ;)

G'Ezerr Ra je v trapu, hůl jsem sebral, nj, jenomže to neřeší, jak se dostat k upírce. K tomu jsem ještě přišel na to, že ten zámek v knihovně nepatří dveřím naproti, nýbrž mozaika sama jsou dveře. Ale stejný problém - nemám klíč, vypáčit ani rozlomit ho taky nedokážu. Někde jsem holt něco minul ...

Klíč k otevření cely Madu Mabbig:

Je jím nakonec sama hadí hůl od liche, použije se na kamennou tvář.

U těch dveří v knihovně se můžu jen domnívat, že klíč měla u sebe Adriana, od níž bych ho asi dostal, pokud bych jí pomohl. Anebo jsem ho opravdu někde přehlédl.

Ale konec pátrání, inventář přetéká, je čas vrátit se do města :)

Dovolím si ještě pár drobných postřehů. Přijde mi, že od Chrámu hada frekvence hledání klíčových předmětů poklesla. Ani puzzle nijak nevybočují ze standardu. Poklidné rozjímání a hledání ovládacích prvků tak ruší jenom respawn nepřátel. Občas se přistihnu, že už začínám být na tu doprovodnou hudbu alergický :) Nic proti zkušenostem, ale chvílema je to už otravné.

Sabastiovi jsem oznámil skon Madu Mabbig a dostal jsem dle něj poslední úkol - najít semínko stromu. Vzpomněl jsem si na Torina a jeho luk. Na severu oblasti jsem v jedné ze zátok našel Oakenmira, enta. Pověděl mi kus příběhu, kterak si Kerah zvolila svého šampióna (Anephase), aby porazil boha všeho zlého (Ceta). Anephas se obětoval, aby zlo zastavil (jeho krev uhasila Velký oheň). Od té doby Kerah hledá nového šampióna. Cet býval kdysi smrtelným faraónem, ale spojil se s bohem všeho zlého a dosáhl tak nesmrtelné podoby. Oakenmir býval pro změnu třetím hlídačem Mavina, ale Cet poslal Sathiuse, aby meč získal a zničil. Sathius strom málem spálil, ale zasáhla Kerah a Sathia zničila. Eh, k věci ... strom mi očividně semínka nedá, budu muset hledat jinde. A zase zastávka ve městě k vyložení zásob :)

Anephasův chrám

Nyní jsem s lodí nabral směr Anephasův chrám. Jenom jsem vystoupil na pláži z lodi, napadl mě Ramakamil ... alespoň ho nemusím nikde nahánět ;) Cestu mi otevřela hůl od liche, tedy otevřel jsem jí až poté, co jsem zodpověděl otázky sfinze. Hrobka je plná podlahových pastí (propadla) a různých bodců. Došel jsem až k šachovnicové podlaze a chtěl projít k truhle. Jen tak tak jsem uhnul. Podlaha se přede mnou otevřela a dole byl vidět strážce Isis (vypadal jako drak a moc bych za to nedal ... jo, je to ledový drak - ohnivá bouře ho pořešila). Seskočil jsem dolu, sebrat pozůstatky, ale vyběhli na mě ještě dva chrámoví strážci (tužší sochy). Zespoda je navíc krásně vidět, která část podlahy je propadlo a co je pevné.

Vydal jsem se směrem dolu do hlouby chrámu. V jedné odbočce napravo svítí paprsek světla na Svatý podstavec. O něco níže je pak Svatý oltář. Sedící sochy po stranách této místnosti kryjí tajné vchody (sochy lze odsunout). V jedné z běžných chodeb je kamenný podstavec s vyobrazenými opicemi, lze na něj umístit Bridging Baboons (taková divná soška). Odblokuje se tak vstup do pokladnice hned vedle přes propadlo (lze ho nyní přeskočit). V prostřední truhle je Anephasův popel, který lze umístit na Svatý oltář. V jedné z tajných chodeb, směr jih, je místnost s dalším oltářem. Na něj lze pro změnu umístit sošku Kerah. Vůbec si nevybavuju, kde jsem k těm soškám přišel, ale vzhledem k tomu, jak je chrám poskládaný, to asi minout nelze. Z bazénku hned vedle začne vyjíždět kamenný sloup, kterým lze vyjet o patro výše, kde je páka. Celá tale část je pod vodou a jakmile se aktivuje páka, otevře se vodní tunel směrem nahoru do malé kaple, kde už mě čekala Kerah.

Inventář mi fest přetéká a bráním se cestě zpět, leč nic se nedá dělat, musím ... :)

A jsem zpět. Využil jsem vodní cesty a v kapli si promluvil. Dozvěděl jsem se, že to byla vlastně pomstychtivost G'Ezerred Ra, která zapříčinila potupnou záhubu Anephase a umožnila tak Cetovi se probudit. Oltář Isis po kliknutí přiteleportuje Obelisk světla. Obelisk světla a popel Anephase jsou potřeba k obnově jeho fyzického těla. Umístil jsem, co bylo třeba, ale nic. Paprsek světla jaksi míří divným směrem. Asi to bude chtít usměrnit ...

V místnostech jsou nízké ozdobné hranoly s krystalem nahoře. Dají se přesouvat. Stačí je rozmístit na značky na podlaze a dovést tak světlo až k oltáři s urnou s popelem Anephase.

Anephas mi prozradil podobnou věc, jako G'Ezerred Ra, ke vstupu do Cetovi hrobky je zapotřebí tří tabulek. Anephas totiž s útěkem Ceta počítal a tak nechal Kerah po jeho upadnutí do spánku pyramidu zapečetit. Tabulky jsou v Collasiu, potopeném městě, které nechal Anephas záměrně potopit, aby tabulky ukryl. Portál Isis spojuje tuto svatyni s pyramidou, na mě je otevřít portál právě ze strany pyramidy, aby Anephas mohl vstoupit do hrobky. Kaple s Kerah leží ve skutečnosti na dně moře v druhé oblasti, takže se tudy lze dostat na povrch a zrovna na tu správnou stranu.

Chrám mám víceméně celý, chybí jen jedna místnost? Z pohledu příběhu mě zde však už nic nedrží, ale teď je čas si jít odpočinout ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #38 kdy: Květen 16, 2015, 05:20:37 »

Ty jsi přišel na to, jak se dostat k upírce?? Vau. To já ani nevim. Vždycky jí zabíjim přes dveře :-D.

Nevim tam o žádnejch jinejch zamčenejch dveřích, ke kterejm by byl klíč. V knihovně se daj normálně vymlátit, ne? Tam by měl bejt klasickej zámek?

Semínka jsou až dál, až v další lokalitě, za chrámem.
« Poslední změna: Květen 16, 2015, 05:23:10 od Yuyana »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #39 kdy: Květen 16, 2015, 06:56:01 »

Kdepak, po tolika hodinách hraní bych už takovouhle nelogičnost nevyřešil :) Hledal jsem spíš předmět více odpovídající upírské tématice, proto mi ten svatý symbol k tomu tak seděl. Vůbec by mě nenapadlo, že upírka, která si po večerech poletuje a zakousává lidi, je ve skutečnosti celou dobu zamčená a to ještě ne vlastní vinnou :D

Už jsem se ji chystal taky zabít přes ty dveře, ale pořád mi to nesedělo vůči Adrianě a studovně, tak jsem musel nakouknout, jaký je oficiální způsob. Na můj vkus je po hradu moc interaktivních prvků bez využití (urny, soška před studovnou), takže to spíš mate. Byť lich na ten způsob řešení sám poukázal.

Jinak ty dveře ve studovně by šly otevřít, ale můj zloděj nemá ještě potřebný level.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #40 kdy: Květen 16, 2015, 07:30:19 »

Osobně dveře normálně natvrdo vymlacim. Bojovník s trochu silou by to měl dát. Jistě, je to náhodný a je šance na poškození zámku (u truhel ne, ale u dveří), ale prostě to jde. Já zloděje ve hře vůbec nikdy nepoužívám, prostě do všeho třískám :-D. Obávám se, že tady se opět ukazuje můj barbarskej způsob řešení problémů :-D. Ale funguje to.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #41 kdy: Květen 17, 2015, 05:44:38 »

Průzkum oblasti a příprava na výpravu do Collasia

Omyl, velký omyl ... ten výstup kaplí pod vodou vede do jezera, které patří do uzavřené oblasti. Ovšem je zde k nalezení jiná věc:

Poklad Leprechauna a nakonec i samotný Leprechaun, se kterým už bude možno promluvit.

Správná cesta vede chrámem v místech, kde byly předtím zavřené dveře (ta část, co jsem popisoval jako nepřístupnou). První, kdo mě na povrchu uvítal, byl kapitán Rudovous - minulý čas je na místě :D Rudovous mi tu dokonce nechal svou loď. Využil jsem příležitosti a začal průzkum po moři. Našel jsem mnoho zátok, dokonce jednu s vozíkem a truhlou, o které povídal pirát Talrik. Truhel je všude tolik a inventář tak malý, že jsem zkusil využít loď a svážet je poblíž vstupu do chrámu Anephase ... grrr, kolizní model hry je tak mizerný, že truhly namísto toho, aby stály na palubě, tak klidně zůstanou stát "na místě" a vůbec není problém je ztratit (projdou i zábradlím). Jednu jsem takhle lovil v moři. Budu to tedy muset vzít družinou na vícekrát do města.

Jedná zátoka na západě vede do horského průsmyku, který hlídá trojhlavá hydra. Zkusmo jsem se podíval, co je za ní a narazil jsem na pyramitu Lorda Ceta. Tedy zpět, nejrve pečetě. Prozkoumal jsem i zbytek moře a na jihu narazil na dvě oblasti, kam mi loď nechtěla najíždět. Hmmm, koukl jsem pod vodu a oni tam stavby :) To bude Collasium (vypravěč povídal Sunken City). A nyní ta méně příjemná povinnost - odtahat kořist do Brimloch Roon.

Obelisk světla jsem odevzdal do chrámu, neb je to relikvie Isis. Jenomže to nestačí, mám najít ještě Mnichovu sochu, která je součástí nějakého pirátského pokladu. Ve městě jsem se jinak zbavil všeho, co mi přišlo absolutně nepotřebné. Cestou zpět jsem si všiml, že před chrámem je hromádka písku, ale krumpáč na ní nereaguje. Cestou pro věci jsem se ještě stavil v druhé oblasti na ostrově, kde Vysoký Daimyo hlídal meč zapíchlý v kameni.

Vystoupil jsem na západním břehu a prošel horským průsmykem do pouště (nejprve jsem musel samozřejmě skolit hydru). Poušť je sice rozlehlá, ale krom pyramidy Ceta tu nic není. Generují se tu akorát silnější potvory, nebo by se spíše hodilo potvory za více zkušeností, např. Azmodian Roc. Když vidím to množství zkušeností, docela uvažuju nad tím, že bych ještě nějakou postavu přeškolil. Na poušti se spawnuly i stromečky, takže jsem konečně našel semínka :) Když už jsem u úkolů, Dojo už mám taky, temný zemřel. Novým úkolem je předat meč z kamene ... :) A tím úkoly v Dojo skončily.

Akorát se mi nedařilo stále najít další kraby. Ty dvě lastury dost zabírají místo a loďař chce 3. Nakonec jsem dva další kraby nahnal kdesi hluboko pod vodou poblíž ostrova lebek. Mimochodem, trochu jsem pocvičil a ty mozaikové dveře ve studovně otevřel ... paklíčem :) Ovšem v truhle nebylo nic zajímavého. A když už jsem i u toho levelování, nedalo mi to a musel jsem si něco ujasnit. Pořád jsem koukal na Lili, jak má Artefakty ve výcviku a už to trvalo moc dlouho. Jak jsem tak začal levelovat ostatní postavy, došlo mi, že tohle souvisí s levelupem. Tedy zaplatím trénink v cechu a ten se ukončí při dalším levelupu postavy (tedy doufám, že jsem to správně pochopil :D). Má to tudíž jednu nevýhodu. Pokud postava nabere zkušenosti hned na několik levelů, nelze provést postupný levelup, ale postava začne po odkliknutí levelovat automaticky až do maxima. Nelze tedy mezi to vmezeřit placený trénink. Ale už se nedá holt nic dělat. Další věc je, že Elemir jaksi nemá elitní povolání, úplně jsem na něj zapomněl. Je to tedy základní kouzelník, nyní již level 15. V tomhle ohledu uvidím, jestli ještě budu nějaké změny dělat. Každopádně jsem Lili zaměřil ještě více na magii měsíce a Elemir začal trénovat kamennou magii.

Mušle jsem dopravil Bucklymu a ten mi prozradil, že z nich dělá dýchací přístroje. Sice za nekřesťanské peníze (maska 2500 zl, nádoba 3000 zl), ale asi se to do Collasia bude hodit. Akorát toho u sebe moc nemá, navíc se to generuje - za jednu trojici mušlí jsem tak dostal buďto 3 masky a 1 přístroj, nebo 2+2. Všiml jsem si, že mušle padá jen z kraba, který má "měký" hřbet (slabší varianta), což je možná náhoda, ale bylo by to mnohem nepříjemnější, neboť už takhle je problém kraby shánět. Pročesal jsem kvůli tomu obě moře, našel dokonce potopenou truhlu piráta Rudovouse a Malakimu tak mohl odevzdat sochu mnicha ... vlastně je to amulet ;)

Nevydržel jsem a rozhodl se, že do Collasia alespoň nakouknu, abych věděl, do čeho jdu. Nejprve jsem vyzbrojil dýchacími přístroji Kro-Kro a Lili, kdyby bylo potřeba klerika. Přístroje ale zas tak zázračně dlouho nevydržely. Napadlo mě, že budu muset mít asi větší zásobu, takže v druhém kole šel Kro-Kro a v inventáři měl láhev k dobru (ostatní postavy jsem nechal vždycky umřít). Ale ani to nevypadalo jako ideální způsob. Nakonec proč taky, že? V chrámu jsem objevil vzduchové kapsy, kde lze nádoby doplnit, tudíž je to pak jen o tom, hlídat si zásobu vzduchu a držet se v dosahu kapes.

To by byla první pořešená věc. Druhá je podstatně horší, neb po chvíli průzkumu vyplynula standardní otázka - co teď? Už při prvním potopení jsem narazil na pojmenovanou mořskou pannu, se kterou jsem zavedl plodný rozhovor. Dostal jsem kámen a radu. Jenomže dostupný okruh jsem měl za chvilku obeplavaný a nic významného nenašel. Vedle panny je na podlaze mříž do jakéhosi kanálu, ale nešla otevřít. Při druhém loadu jsem zjistil, že mořská panna reaguje na rozhovor trošku jinak, ale i tak jsem se za chvilku dostal do té samé patové situace. Teprve na počtvrté jsem si v rozhovoru všiml možnosti rozhovoru na téma Věštec. Vzpomněl jsem si přitom na Kola a absentující heretikův klíč. Panna mi poté mříž otevřela a já mohl doplout až k věštkyni do knihovny. Mimo jiné jsem tu našel první tabulku.

Nácvik se tedy nakonec vydařil. V inventáři mám dvě další mušle, stačí tedy už jen jedna a opět bych si vystačil se dvěma přístroji. Neplánuju sebou tahat celou družinu, možná by stačily jen 3 postavy (Kro-Kro si doposud v boji poradil sám, Pipin jen otevíral truhly ... Kro-Kro prostě nic neotevře :D). Moje obavy z bloudění v Collasiu se tak nějak rozplynuly. Čekal jsem to horší. Běžím shánět poslední mušly ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #42 kdy: Květen 17, 2015, 06:05:20 »

S tim trénovánim jsi to pochopil dobře.

Nevim, že máš takový potíže s topenim. Je na to perk. Zlodějská guilda lv5 a musíš bejt bard nebo barbar :-D. Ve Vine magie má na to kouzlo. A samozřejmě musí mít postava masku i tu škebli v ruce.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #43 kdy: Květen 17, 2015, 08:32:39 »

V zlodějský gildě se mi to všechno zpomalilo, čekal jsem na bod, kdy konečně dostihnu Leprechauna :) Magii Vína u mě nikdo neumí, ale o kouzlu vím. S těma vzduchovýma kapsama je to dostatečný, spíš trvalo na to přijít.

Povolání jsem začal řešit nějak pozdě, teď když na to zpětně kouknu, asi bych udělal pár změn. Ale na druhou stranu, jsem skoro na konci. Tuláka už asi na Ninju switchnout nestihnu, měl jsem jít do toho barda a místo paladina jsem mohl zvolit taky něco jiného. Mno a barbarku jsem neměl specializovat na sekery :D ... všechny, co jsem dosud našel, za nic nestály :D

Akorát mě překvapuje jedna věc. Jednotlivé postavy jsem do elitního povolání uvedl v různé době, ale přesto se všichni drží +/- podobně. Mám takový pocit, že kdybych teď jakoukoliv postavu switchnul, tak za chvíli budu ostatním opět šlapat na paty. Ovšem s bonusem toho, že bych si lépe ohlídal placený trénink :D Vlastně ten systém je v tomhle kouzelný, umožňuje velmi snadnou korekci postav.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #44 kdy: Květen 17, 2015, 09:05:58 »

Nikdy neni pozdě. Neexistuje "nestihnout". I z toho paladina furt ještě můžeš udělat třeba samuraje. Nic neztratíš, neni důvod truchlit v profesi, která se ti nelíbí :-D. Doženou level normálně, neboj se. A i kdyby ne... tak neztratěj vůbec nic. Naopak.

Normálně jdi, a postupně udělej ze všeho samuraje :-D. Dělám to tak furt, je to funkční :-D.

A.. jo, meče jsou jediná zbraň, která má nějakej význam. Ještě tak dýku seženeš, ale proč, když je kolem miliarda mečů :-D.
« Poslední změna: Květen 17, 2015, 09:09:36 od Yuyana »
IP zaznamenána
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 7