Mezi jednotlivými fázemi hraní jsem hledal i vhodný software pro screenshoty a našel jsem Screenshot Captor od DonationCoder.com. Je to sice freeware, ale licenční klíč je divně restiktivní, takže ho budu muset každých 60 dní obnovovat, ale software je vcelku slušný. Umí automatické ukládání a s patřičným modulem umí snímat i z DirectX (není u W&W potřeba). Připomíná mi to hodně HypersnapDX, což byl dobrý prográmek, bohužel plnně komerční.
Screenshoty nejprve upravím a od zítřka bych jimi zkusil deník čas od času prokládat.
Dokončení Boogřích jeskyníJeskynní veš mrtvá, 13619 zk pro každého, cca 20 minut boje ...

Ohnivá kapka funguje perfektně, akorát jsem udělal jednu chybu. Nějak jsem si u kytek nevšiml, že kapka stojí na místě, takže veš z ní mohla utéci. První sadu jsem tedy zčásti promarnil, takže jsem musel čekat na manu, proto tak velká délka souboje.
Varack se nakonec ukázal být dobrým tupcem. Chodil dole kolem arény a zasekával se mezi dveřmi a taky na to dojel ... zůstal po něm váček peněz, soudek piva a sekáček z kosti

Určitě to kvůli němu znovu nahrávat nebudu

V komoře jeskyní vši (Buga), jsem našel rubínový prsten Grunaxe (mimochodem, minule jsem to nedořekl, to byl otec samuraje Torina, který stojí u Dračí skály). V rohu místnosti je interaktivní hromádka kostí, ale netuším k čemu. Je to zvláštní, pořád nacházím nějaké mumie, na které by šlo klikat, nebo spíše něco aplikovat, ale zatím mi uniká co.
Vydal jsem se nakonec cestou za modlou. Místnost s lávkami nebyla zrovna to, co jsem si myslel a stačilo tím jen proběhnout. Žádné přesné skákání apod. Ovšem to horší teprve přišlo. Kostěného žraloka jsem sundal raz dva, ale načasovat si průchod vodním kanálem, kde se zavírají a otevírají mříže, to stálo za to ... na druhém konci jsem vylezl polomrtvý

A další prima překážky čekaly, ale prošel jsem. Lili najednou zázrakem začalo Velké léčení selhávat velmi zřídka. Předat soudek piva modle Bonga taky není úplně triviální (?) - nejdřív mi to tak nějak nebrala, musel jsem do plamenů, což je samozřejmě dost na nic. Po loadu jsem to zkoušel opět z větší vzdálenosti a najednou stačilo se postavit na pozici lektvary před plameny a na sochu z každou postavou kliknout. Každá pak dostala +1 Vytrvalost. Za odměnu jsem vybral i obě truhly

V jedné se nacházela podivná dřevěná hůl, podobný kus, jako v jedné truhle v teleportačních místnostech.
Vrátil jsem se k Pris'Kiele a v chodbě vlevo sundal 3 kytky (tu na jihu už jsem zabil cestou od modly). Parádička souboj, když není dostatek many. Ale v teleportačních místnoostech mi s tím pomohly pasti, které kytičky taky zraňovaly ... dokonce bych řekl, že tu jednu dodělala právě past, ale body se družině normálně přičetly. V místnostech po kytkách jsou ovládací zdířky, kam shodou okolností ty podivné hole pasují. Nebylo problém zjistit, jak si s nimi zajistit cestu dále a než jsem se nadál, byl jsem u východu z dungeonu ... ovšem moc brzo, takže zase zpět

Stejná zdířka je i v místnostech na jihu, podobně jako jiná zdířka na jiný předmět. Odkletý odtud nemá smysl chodit, takže jsem pokračoval přes Pris'Kiel'a k D'Keser Da. Priskiela mi výměnou za Grunaxův prsten otevřela cestu přímo do její ložnice. Zkusil jsem sebrat podivnou kuličku z rohu (později jsem ji identifikoval jako Oko zla), čímž se ježibaba probudila a moc nadšená nebyla. Musel jsem jí umlčet jednou provždy (4368 zk). Jenomže kletba nezmizela. Nicméně vypadl z ní další dřevěný ovladač. Neiru a Kro-Kro zešíleli, ovšem tomu odpomohlo Vymítání (vida, k čemu je to kouzlo dobré

). Zbyla tedy jen cesta zpět na jih, k uzavřeným místnostem.
Ve vězení jsem narazil na ducha Grunaxe, jenomže než jsem to tu vyčistil od přízraků, tak zmizel. Oko zla zapadlo do dalšího ovládacího prvku a zas tři kytičky

Ale tak každá porce zkušeností dobrá. Probojoval jsem se tak až k modle Aku, která umí postavy odklít. K místnosti je i dost truhel, jen kdybych už neměl tak narvaný inventář

Ještě před proměnou jsem to vzal na povrch na druhou stranu zátoky a zabil etina Doshi-Gin (9439 zk). Vypadla z něj i hezká lampa a dvojice bojových obouručních seker.
Použití lampy vyvolá džina Alababu, vypadá podobně jako démon z hradu Shurugeon, akorát je modrý

Nabízí zbraň, zbroj, zvýšení zdraví, zvýšení síly nebo nějakou schopnost. Vybrat lze jen jedno a jednou, pak zmizí.
Čímž už nezbylo nic, teda ještě jedna truhla, ale dva meče už jsem musel v dungeonu nechat, prostě nebylo kam a protože ještě neumím identifikovat, vzal jsem hlavně to, co vypadalo cenně alespoň od pohledu

Postavy si docela slušně polevelovaly:
Elemir - kouzelník 11
Grubraz - barbar 10 / válečník 10
Pipin - tulák 12
Lili - mág 10 / kněz 9
Neiru - samuraj 9 / válečník 11
Kro-Kro - válečník 12 ... sakriš, zapomněl jsem na druhé povolání ...
Neiru oznámila splnění úkolu se svitkem pro Jathila a nové úkoly již nejsou k dispozici (level 6 v cechu). Chtěl jsem připojit Lili k cechu čarodějů, ale cechovní úkol mě pak samozřejmě žene zpět do Boogřího dungeonu za modlou. Nakonec se tam asi vracet budu, protože Pipin zapomněl na vepřový pás. Někde jsem ho minul, zřejmě ho u sebe má Prieskila. Neiru oznámil doručení Dračího šípu Torinovi a nově mám pomoci najít a zabít vraha, který ohrožuje šlechtice Daimya, člena klanu. Elemir pro změnu oznámil umístění modly Aku a nově má v Dračí jeskyni najít Colantha, který pomocí magických očí zkameňuje (jedná se údajně o druh plaza, který bude poblíž jezírka). Bojovníci si teprve úkol vezmou, tedy až poté, co rozprodám vše, co jsem v jeskyních našel. Ostatně to bude na dlouho