Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 13:42:27
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 [2] 3 4 ... 7

Autor Téma: (Elemir) - Wizards & Warriors  (Přečteno 51482 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:(Elemir) - Wizards & Warriors
« Odpověď #15 kdy: Květen 09, 2015, 13:27:12 »

Tak použít na ní tu slonovinovou kost mě opravdu nenapadlo, už takhle jsem u toho zvukového doprovodu zbystřil, aby vedle v kanceláři neseděli kolegové a nepřemýšleli, na co že to koukám :D

K drakovi právě hledám cestu. Měl jsem den pauzu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #16 kdy: Květen 09, 2015, 22:17:58 »

No, ona celkem jasně říká, k čemu ten element využívá... :-D Proboha.

Co se týře draka, potřebuješ protiohnivý plátový zbroje od trpaslíků. Můžeš dostat dvě, pokud najdeš dvě rudy. Vždycky odevzdat jednu, vylést ven, odevzdat druhou :-). Jsou to decentní zbroje a může je nosit kdokoliv.

Hlavně nezapomeň vyplenit ty jeskyně s boograma, fakt si tam lze nahrabat, z čarodějnic padaj anky na zvýšení statů, je tam moře expů, a neni to těžký.Taky jsou tam k dispozici docela dobrý perky a za těma jeskyněma je možnost zabít obra (myslim, že je na něj quest), kterej má lampu, která plní přání. Teoreticky jedno, pokud člověk neni buger :-D, ale jdou z toho dostat docela pěkný věcičky.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: Květen 11, 2015, 07:06:28 »

Od čtvrtka jsem se nikam daleko nepohnul, neb mě skolila nemoc a bugy, viz dále.

Návrat do Ishad N'ha

Nejhorší na celém hradu nakonec bylo to, že jsem se musel trmácet několikrát celou tu dlouhou štreku do města. Kvůli prodeji věcí a kvůli léčení. Našěstí je poblíž hradu k nalezení kůň, který cestování výrazně urychluje a hlavně, na koně nemůžou potvory útočit a tím pádem se nedostanou ani na mě :) Teda doufám, že je to obecné pravidlo.

Neiru se mohl konečně stát samurajem, neboť se mi cestou k hradu podařilo získat požadované žezlo:

Spoiler: ukázat
Při hledání cesty na hrad Shurugeon se po proplavání kanálem objeví v lese cestička ke dvěma hrobům. Ta se dále stáčí doleva k dalším hrobům. Dá se tu natrefit na ducha samuraje, z něhož po smrti vypadne obušek (to je to žezlo). Samuraj se zde objevuje pravidelně, takže žezel lze mít více. S žezlem v inventáři je potřeba se stavit v Dojo.

Díky tomu se mohl přidat k cechu Bushi (500 zl) a vzít si svůj první úkol - mám doručit Dračí šíp samuraji Torinovi ... hm, starý známý :)

Pipin odevzdal Bratsolovi Ardibrenův deník a vzal si úkol - mám najít Vepřový pás (náhrdelník), který kdysi nosil jeden starý lovec, co žil v horách na severu (směřuje to do doupěte ježibaby).

Klerička Lili dosáhla 9. levelu jako mág, tedy stejně, co za klerika a tak jí už přibyl bod do atributů. Zároveň splnila úkol s informacemi o ztraceném dědečkovi. Nový úkol spočívá v nalezení poutníka Jathila, kterému mám předat jeden pergamen. Ve výcviku jsem navíc zahlídl položku artefakty, za 500 zl, tak jsem to vzal a uvidím, co se bude dít.

Xanderovi jsem předal Ardibrenovu relikvii (ani nevím, co to bylo) a vzal si nový úkol - mám najít a přinésl modlu Aku, která byla ztracena někde na severu.

Úkoly pro bojovníky jsem nebral, protože ty vedou do dolu Tlusťochů ... mimochodem. Při cestě z hradu Shurugeon jsem náhodou zabloudil dále na západě a narazil na spálené tělo trpaslíka, vedle něhož ležel přípis - propustka do dolů :)

Starosta mi zadal hon na bronzovou bestii, která má být v jedné z nedalekých jeskyň.

Šel jsem preventivně zkouknout věstce do jeskyně a žádná změna, ale když už jsem tu byl, vzal jsem to rovnou do první oblasti. U Harespie jsem výměnou za hadí prut (od Kreuga z Chrámu Hada - je to ta hadí hůlka) získal požadovanou kouli (je potřeba zahájit rozhovor zapsáním slova koule, takový nepatrný detail :D, ale čeština je ve hře opravdu kouzelná). Navíc mi otevřela svou podzemní pokladnici. Nedaleko jejího obydlí se pak nachází již dříve popsaná socha - Oltář Serranu ... jako na potvoru, tuhle hledám a přitom už jsem tu jednou byl :) Pověděl jsem jí, co mi bylo řečeno a Kro-Kro se nyní bude moci stát paladinem. Ostatně do Valeia mířím, abych odevzdal náhrdelník od Harespie. Čímž pádem mám v první oblasti nejspíše vše.

Po návratu do Ishad N'ha jsem nejprve zkusil Dračí jeskyni, ale zastavil mě bronzová potvora a hlas vypravěče, který mi pověděl o potřebě jiné cesty. Žádnou jsem nenašel, takže se dovtípil, že se k tomu dostanu nejspíše později (v dolu Tlusťochů jsem ještě nebyl). Zůstala tedy boogří jeskyně a tím i problémy.

Hezky jsem si celou dostupnou část jeskyně prošel, nakoupil boogří pivo (ani nevím proč), objevil kytičky, teleportační místnost a dva boogří soky. Jenomže jeden mi zadá porazit jeskynní veš, což je tak nějak mimo moje možnosti a u druhého mi při vzetí úkolu hra kompletně spadne. Nějak mě tenhle dungeon docela otrávil. K tomu mi tu často padá i grafika. Přitom tématem je to zajímavé, jen nebýt těch technických chyb. Budu si muset chvilku odpočinout. Nahrávat starší save a vynechat boogří jeskyni se mi moc nechce.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #18 kdy: Květen 11, 2015, 16:42:24 »

Boogří pivo slouží k obětování oltáři za perky. Je tam taková překážková dráha, tak tam. Doporučuju save/load a vyběhat si ten jeden užitečnej (a teď z hlavy nevim, kterej to je :-D). Každá postava může jednou.

Ten hmyzák je uplně neuvěřitelně snadnej... ale musí se vědět, jak na něj. Hlavně na dálku, hoď pod něj ohnivou kapku (ať se moc nehejbe) a zapni si real time, aby ti dobíhala mana.

Na boogří poskoky normálně kašli, ty jejich "úkoly" nepotřebuješ (jsou tam jen jako rada, co dělat). Zab brouka, seber grunaxův prsten, projdi teleportačníma místnostma, je tam boogryně. Dáš prsten (nebo jí prostě zmasakruješ, to funguje taky, bacha na kytky, jsou v chodbě za ní, zab je jako první), pustí tě k šéfový, zabiješ, sebereš oko, pokračuješ dál. Hlavně bacha, před odkletim uložit, a zkusit, jestli odkletá postava může mačkat páčky. Když ne, nech jednu prokletou a navštiv město.
« Poslední změna: Květen 11, 2015, 16:58:30 od Yuyana »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: Květen 11, 2015, 17:05:09 »

Vidíš, já myslel, že kouzlit teď nemůžu vůbec :D Až dorazím domu, tak to zkusím. Na plošinky jsem narazil, ale to mě od pohledu přišlo docela drsné :) V podstatě jsem prošmejdil vše, co bylo přístupné, takže tak nějak tuším, kde co je. Párkrát mě napadli i boogří vrazi a kněžka, od nich mám nějaké kostěné zbraně, tak jsem si myslel, že to mi jakožto boogrovi pomůže k lepšímu útoku a ono houbelec. Snad se z toho dneska už vymotám.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #20 kdy: Květen 11, 2015, 17:17:22 »

Můžeš kouzlit, ale máš šanci na selhání. Low level kouzla jsou spolehlivý, vysokej level má už relativně malou šanci na úspěch, nicméně jsem s tim prokletim úspěšně sesílala meteor storm, a to je jedno z nejsilnějších kouzel ve hře. Boj na blízko prakticky nemá význam, boogři jsou nechutně pomalí.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: Květen 12, 2015, 07:28:10 »

Já zkoušel velké léčení a to mi to nebralo ani na x-tý pokus, tak jsem si pak řekl, že to bude asi souviset s tou boogří formou, ve které se kouzlit nedá :) Útočná kouzla jsem zrovna v tu chvíli neměl na čem zkoušet.

Každopádně jsem to včera ani nezapínal, no a dneska je ten hokej :D Alespoň že zítra budu mít většinu dne klid na hraní. Čas se docela krátí. Příští týden má vyjít Zaklínač a 25.5. se spustí beta Heroes 7, i když moc nepředpokládám, že budu nějak moc pospíchat.

Akorát je škoda, že ani tentokrát nedošlo na screenshoty. Jak už jsem psal, W&W má problémy s přepínáním na plochu, takže nemůžu použít tentýž fígl, jako u Lords of Xulima a extra program jsem zatím taky vhodný nenašel. Byť u WinXP bych se mohl možná podívat po zálohách programů, co jsem používal dříve.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: Květen 13, 2015, 21:18:45 »

Mezi jednotlivými fázemi hraní jsem hledal i vhodný software pro screenshoty a našel jsem Screenshot Captor od DonationCoder.com. Je to sice freeware, ale licenční klíč je divně restiktivní, takže ho budu muset každých 60 dní obnovovat, ale software je vcelku slušný. Umí automatické ukládání a s patřičným modulem umí snímat i z DirectX (není u W&W potřeba). Připomíná mi to hodně HypersnapDX, což byl dobrý prográmek, bohužel plnně komerční.

Screenshoty nejprve upravím a od zítřka bych jimi zkusil deník čas od času prokládat.

Dokončení Boogřích jeskyní

Jeskynní veš mrtvá, 13619 zk pro každého, cca 20 minut boje ... :) Ohnivá kapka funguje perfektně, akorát jsem udělal jednu chybu. Nějak jsem si u kytek nevšiml, že kapka stojí na místě, takže veš z ní mohla utéci. První sadu jsem tedy zčásti promarnil, takže jsem musel čekat na manu, proto tak velká délka souboje.

Varack se nakonec ukázal být dobrým tupcem. Chodil dole kolem arény a zasekával se mezi dveřmi a taky na to dojel ... zůstal po něm váček peněz, soudek piva a sekáček z kosti :D Určitě to kvůli němu znovu nahrávat nebudu :D

V komoře jeskyní vši (Buga), jsem našel rubínový prsten Grunaxe (mimochodem, minule jsem to nedořekl, to byl otec samuraje Torina, který stojí u Dračí skály). V rohu místnosti je interaktivní hromádka kostí, ale netuším k čemu. Je to zvláštní, pořád nacházím nějaké mumie, na které by šlo klikat, nebo spíše něco aplikovat, ale zatím mi uniká co.

Vydal jsem se nakonec cestou za modlou. Místnost s lávkami nebyla zrovna to, co jsem si myslel a stačilo tím jen proběhnout. Žádné přesné skákání apod. Ovšem to horší teprve přišlo. Kostěného žraloka jsem sundal raz dva, ale načasovat si průchod vodním kanálem, kde se zavírají a otevírají mříže, to stálo za to ... na druhém konci jsem vylezl polomrtvý :) A další prima překážky čekaly, ale prošel jsem. Lili najednou zázrakem začalo Velké léčení selhávat velmi zřídka. Předat soudek piva modle Bonga taky není úplně triviální (?) - nejdřív mi to tak nějak nebrala, musel jsem do plamenů, což je samozřejmě dost na nic. Po loadu jsem to zkoušel opět z větší vzdálenosti a najednou stačilo se postavit na pozici lektvary před plameny a na sochu z každou postavou kliknout. Každá pak dostala +1 Vytrvalost. Za odměnu jsem vybral i obě truhly :D V jedné se nacházela podivná dřevěná hůl, podobný kus, jako v jedné truhle v teleportačních místnostech.

Vrátil jsem se k Pris'Kiele a v chodbě vlevo sundal 3 kytky (tu na jihu už jsem zabil cestou od modly). Parádička souboj, když není dostatek many. Ale v teleportačních místnoostech mi s tím pomohly pasti, které kytičky taky zraňovaly ... dokonce bych řekl, že tu jednu dodělala právě past, ale body se družině normálně přičetly. V místnostech po kytkách jsou ovládací zdířky, kam shodou okolností ty podivné hole pasují. Nebylo problém zjistit, jak si s nimi zajistit cestu dále a než jsem se nadál, byl jsem u východu z dungeonu ... ovšem moc brzo, takže zase zpět :)

Stejná zdířka je i v místnostech na jihu, podobně jako jiná zdířka na jiný předmět. Odkletý odtud nemá smysl chodit, takže jsem pokračoval přes Pris'Kiel'a k D'Keser Da. Priskiela mi výměnou za Grunaxův prsten otevřela cestu přímo do její ložnice. Zkusil jsem sebrat podivnou kuličku z rohu (později jsem ji identifikoval jako Oko zla), čímž se ježibaba probudila a moc nadšená nebyla. Musel jsem jí umlčet jednou provždy (4368 zk). Jenomže kletba nezmizela. Nicméně vypadl z ní další dřevěný ovladač. Neiru a Kro-Kro zešíleli, ovšem tomu odpomohlo Vymítání (vida, k čemu je to kouzlo dobré :D). Zbyla tedy jen cesta zpět na jih, k uzavřeným místnostem.

Ve vězení jsem narazil na ducha Grunaxe, jenomže než jsem to tu vyčistil od přízraků, tak zmizel. Oko zla zapadlo do dalšího ovládacího prvku a zas tři kytičky :) Ale tak každá porce zkušeností dobrá. Probojoval jsem se tak až k modle Aku, která umí postavy odklít. K místnosti je i dost truhel, jen kdybych už neměl tak narvaný inventář :) Ještě před proměnou jsem to vzal na povrch na druhou stranu zátoky a zabil etina Doshi-Gin (9439 zk). Vypadla z něj i hezká lampa a dvojice bojových obouručních seker.

Použití lampy vyvolá džina Alababu, vypadá podobně jako démon z hradu Shurugeon, akorát je modrý :) Nabízí zbraň, zbroj, zvýšení zdraví, zvýšení síly nebo nějakou schopnost. Vybrat lze jen jedno a jednou, pak zmizí.

Čímž už nezbylo nic, teda ještě jedna truhla, ale dva meče už jsem musel v dungeonu nechat, prostě nebylo kam a protože ještě neumím identifikovat, vzal jsem hlavně to, co vypadalo cenně alespoň od pohledu :)

Postavy si docela slušně polevelovaly:

Elemir - kouzelník 11
Grubraz - barbar 10 / válečník 10
Pipin - tulák 12
Lili - mág 10 / kněz 9
Neiru - samuraj 9 / válečník 11
Kro-Kro - válečník 12 ... sakriš, zapomněl jsem na druhé povolání ...

Neiru oznámila splnění úkolu se svitkem pro Jathila a nové úkoly již nejsou k dispozici (level 6 v cechu). Chtěl jsem připojit Lili k cechu čarodějů, ale cechovní úkol mě pak samozřejmě žene zpět do Boogřího dungeonu za modlou. Nakonec se tam asi vracet budu, protože Pipin zapomněl na vepřový pás. Někde jsem ho minul, zřejmě ho u sebe má Prieskila. Neiru oznámil doručení Dračího šípu Torinovi a nově mám pomoci najít a zabít vraha, který ohrožuje šlechtice Daimya, člena klanu. Elemir pro změnu oznámil umístění modly Aku a nově má v Dračí jeskyni najít Colantha, který pomocí magických očí zkameňuje (jedná se údajně o druh plaza, který bude poblíž jezírka). Bojovníci si teprve úkol vezmou, tedy až poté, co rozprodám vše, co jsem v jeskyních našel. Ostatně to bude na dlouho :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #23 kdy: Květen 13, 2015, 23:24:30 »

Pěkný :-D. Gratuluju k úspěchu.
Jo, jo, ohnivá kapka stojí, potvory z ní pomalu vylejzaj, to je fakt. Chce to běhat kolem nich dokolečka :-D. Až na kytičky, samozřejmě. Nikdo neběhá dokola kolem kytiček :-D.

Na toho samuraje asi nemáš zadanej quest z doja, tak tam pak když tak můžeš skočit znovu.

Ty jsi zasouval dřevěný kolíky? A úspěšně? Máš můj obdiv, to by se mi nechtělo :-D. (My, lenoši, víme, že to neni nutný, postavíš se pod východ, podíváš se hodně nahoru a pořádně skočíš.)

Modla nabízí buď bod do vytrvalosti, nebo výběr ze dvou perků – giant strike (25% šance na 2x damage zbraněma) a berserk (zvýšená šance na zásah, 25% k damage co dáváš i dostáváš, opět jen zbraněma na blízko).

Oko zla jde invokovat (tohle hlídej třeba u amuletů, spousta jich jde pro některý povolání invokovat, přidává to staty navíc) a dostaneš za to perk, ale nepochopila jsem, k čemu je dobrej :-D. Každopádně když ho člověk zasune do odtvoru a zas vyndá, tak ho může invokovat kolikrát chce :-D.

Když máš dostatečnej level v guildě, tak taky nabízej zajímavý perky, samozřejmě je to opět omezený podle povolání. Tabulka perků sice neni bezedná, takže už pak nevidíš, co že to vlastně všechno máš :-D, ale fungujou všechny :-).

Samozřejmě každý povýšení nabízí perk, některý jsou i dost dobrý.

...

Co se týče lampy...
Je tam k dispozici perk "Arm of Argus", zvedá damage zbraněma. Nevim o kolik :-).

Ta zbroj co nabízí je sice kvalitka, ale je to kroužkovka, a to se moc nevyplatí. I když má člověk partu. Jsou k dispozici dvě (questový, ale plně enchnutelný) plátovky (který může nosit i mág), pak velmi dobrá kroužkovka od draka a v neposlední řadě existuje perk, kterej zvedá postavám v róbě armor asi o 4 (spirit shield).

Dále tu máme +1 ke všem statům pro jednu postavu... To osobně nevidim jako zvlášť užitečný.

Zvýšení HPček.. opět, je to jednorázový a pro jednu postavu, takže nic moc.

Amulet. Tušim +20 k odolnostem. VELMI krásná věcička. Rozhodně pomůže v boji víc než nějaký HPčka :-). Druhej nejsilnější ve hře, jedinej lepší dostaneš až PO dohrání hry :-D. (Legrační je, že ho po identifikaci prodáváš dráž než kupuješ, takže pro ne zrovna poctivý hráče je to asi nejlepší předmět. V týhle hře se dá za peníze koupit HODNĚ.)

Meč. Sword of Argus. Luxusní, velmi luxusní hračka, jedna z nejsilnějších zbraní ve hře. S enchama si troufám říct, že vůbec nejsilnější. Nějakej Mavin pak vedle toho vypadá jako vatová tyčinka.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #24 kdy: Květen 14, 2015, 00:03:07 »

Já samozřejmě uznávám, že plně naenchovat Sword of Argus je DRAHÝ. Neúnosně drahý. Ale ta zbraň je velmi solidní i tak jak je. Obecně, plně naenchovat cokoliv je neúnosně drahý, ceny jsou pro všechno stejný.

V podstatě to funguje tak, že kolik máš ench skill, tolik bonusů si můžeš na zbraň připsat a každej další je dražší.

Jen pro zajímavost, kdyby někdo chtěl konkrétní čísla, tak mám "blessings" skill na devíti bodech, a můj milášek Argus vypadá následovně:
Damage: 11-35
95% Tough (což znamená, že je 95% odolnej proti poškození, velmi praktická věc)
+3 k zásahu, +5 k damage, ench +3

Pokud můžu posoudit, tak ten "death strike", co ta zbraň má, nefunguje. Nebo možná dávám všechno na jednu ránu tak jako tak, nevim.

Maximální úroveň skillu je samozřejmě víc než 9 (tušim že 14, ale přes 11 jsem nikdy nebyla), takže teoreticky jde ta zbraň naenchovat VÍC. Lol, ale za jaký peníze. (Pokud si pamatuju, tak vylepšení odolnosti bylo za sto táců, vylepšení damage je jaksi levnější, ale nasčítá se. Už nevim přesně, mám tu zbraň dlouhý roky. Řekněme že je do ní investováno kolem 200 tisíc + blessings skill, kterej jsem musela vytáhnout na 9. Ten je taky koupenej.)

...

Nemám tu teď staty Mavina, protože ho ve svym savu nemám a hrát nemůžu, takže se k nim ani nedostanu :-). Každopádně Mavin nejde očarovávat, stejně jako některý další unikátní itemy.

...

Pro další zajímavost, moje postavy maj na sobě plátovky s AC 7,6 :-D (a 80% odolnost proti ohni). A opět, neni to maximum, ale je to velmi, velmi drahý :-D.
« Poslední změna: Květen 14, 2015, 00:20:28 od Yuyana »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #25 kdy: Květen 14, 2015, 03:02:55 »

Zajímavý je, že podle manuálu opakovaně seslaný požehnání jaksi stackuje samo se sebou a jeho trvání se prodlužuje.

Jinak, Elemire, doufám, že poctivě studuješ měsíční magii?

Heh, udělám tu takovej malej výpis kouzel, který považuju za užitečný a proč, a dám ho pod spoiler, aby na něj nikdo nemusel koukat :-). A bude to anglicky, protože jsem totálně antivlastenecká a nemám nainstalovanou češtinu. Ale ono to neni těžký pochopit, co je co.

Takže. Teď, když jsem tajná a nikdo mě nevidí...

Zásadně začínám hru za mága (ok, za dva mágy). Nastuduju magii slunce po třetí level a kamennou magii až po sedmej level.
..........................................
Sluneční magie:
Flamedrop (lv2): o týhle srandě už jsem psala, extrémně užitečný kouzlo, skoro nepostradatelný. Na kytičky a nejen na ně.

Iluminate (lv3): opět, bez tohodle člověk bude v dungeonu zakopávat o vlastní nohy.

Kamenná magie:
Merlin's shield (lv5): dává prakticky imunitu na magii. Krátký trvání, ale stojí za to. Dobrý pokud potřebuju vytlouct past (hádejte kdo nemá zloděje), zabít kouzelníky nebo malý kytičky. Některý monstra maj opravdu tvrdou magii, která dokáže udělat s partou ošklivý věci.

Lavawalk(lv6): chůze po lávě. Situační, ale silně užitečná.

Meteorstorm (lv7): Plošňák. Velmi silnej, ideální na kytičky. Nebo na cokoliv.

Pak se daj použít Armoured realm, negate magic, lightning.
Samozřejmě, sluneční magie má taky solidní plošnák, ale člověk fakt chce ty kamenný kouzla. Sluneční magii jde pak dohnat ještě za samuraje/warlocka.
Na dvanáctym levelu přepnu na paladina a nastuduju nějaký léčení (a zároveň vyčistim boogří jeskyně, protože to je pro dva mágy dung zadarmo)
Spirit magie:
Spirit eye(lv2): (taková varianta čarodějova oka, ukazuje i aktivovatelný předměty, dobrý, když hledáte nějakou tu páčku :-).

Great heal(lv3), Restore health(lv6), Resurrect(lv5), a taky prudce užitečnej

Exorcism(lv7): šílenství kompletně vyřadí postavu a jaksi nemizí, takže neni od věci to umět léčit.

Artifact of spirit(lv7): na požehnávání předmětů (ench). Každá magie má vlastní. Tenhle je můj oblíbenej.
Z boogřích jeskyní vylezu na 12lv... a je čas povýšit se na rangera. Protože magie vína je skvělá. A protože se chystám do hadího chrámu, kterej jsem přeskočila :-D.
Magie vína:
Repel(lv1)/Lure(lv2). Cure poison(lv4)

Disarm trap(lv5): (jo, furt ještě nemám zloděje :-D)

Breath of air(lv6): umožní postavám nadechnout se pod vodou za cenu hpček castera.

Cure(lv6): Léčí slušný množtví negativních stavů (jedy, nemoce, slepotu, nevolnost)
A teď mám zas 12lv :-D a je čas na barda. Protože bard má měsíční magii.
Měsíční magie:
Tady jsou tři užitečný kouzla a poměrně vysoko:

Create portal/Teleport(lv6): což umožňuje vybrat si jedno místo, na který se pak můžete vrátit. Funguje jen v rámci lokace, ale stejně je to super.

Call of home(lv7): Městská brána. Hodí vás do posledního navštívenýho města. Ne z dungu.

Aneb měsíční magie šetří vaše nohy.
Pak tu máme démonickou magii. Bard s tim taky trošku umí. Ne moc, ale ona stejně neni zas tak užitečná.
Tak, a to máme vše. Teď jen povýšit na 12lv na ninju a zvesela pokračovat ve hře. Ninja umí měsíční magii, takže může studovat dál, a zároveň je to super bojovník :-D.

Osobně si udělám povyšováky i na ostatní povolání, předposledního beru warlocka, za kterýho běhám před finálnim dungem a doučuju se všechny kouzla :-D (warlock je mistr všech magií, učí se kterýkoliv kouzlo). A končim jako Samuraj. Všechny zbroje, zbraně, velká rychlost útoku.

Vždy a zásadně povyšuju až tehdy, kdy dosáhnu na stejnou úroveň, jakou jsem měla v předchozim povolání. Člověk totiž začne dostávat body na rozdělení ve chvíli, kdy je na stejný úrovni. Obecně mi to vychází tak nějak kolem 12lv.

Dále už bych jen poznamenala, že neručim za psychickou újmu lidí, který by se mě pokusili kopírovat.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: Květen 14, 2015, 08:38:11 »

Měsíční magii jsem shodou okolností včera zrovna začal rozvíjet, protože v magii ducha už mám asi vše (budu muset kouknout na nějaké přehledy kouzel). Docela mě u toho dualclassování zaujalo, že postava nadále využívá své předchozí dovednosti i při nedorovnaném levelu nového povolání a hlavně, že se v nich může stále vylepšovat. Obával jsem se právě toho, abych si tím dualclassem neuzavřel high-level kouzla klerika.

Asi je podstatné, čím se hra začne, přeci jen mi některé postavy zaostávají (např. v HP), ale v boji je to prakticky znát akorát u bossů. Jinak si asi můžu takto udělat postupem času skupinu všeumětelů :D Je to bezesporu zajímavý přístup. Na konci se asi podívám na povolání podrobněji, co mi to vlastně všechno nabízelo. Doposud jsem vůbec neměl potřebu se o to zajímat, poněvadž to funguje perfektně samo.

Vadí mi akorát ta nedomyšlenost některých cechovních úkolů, tedy to, že když do cechu vstoupím s novou postavou, musím ty pasáže, kde bylo potřeba někam dojít, absolvovat znovu. Na druhou stranu je otázkou, zda-li potřebuju být se stejnou postavou zároveň členem chrámu a kouzelníků? Jediné, co teď potřebuji, je identifikace předmětů a to nabízejí oba, tedy stačí mi jen jeden z nich, což jsem před několika dny udělal zrovna v chrámu. Druhou věcí jsou finance, beztak jich nemám tolik, abych si mohl dovolit veškerý trénink :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #27 kdy: Květen 14, 2015, 10:39:07 »

Hele... je to snadný. V cechu učej dovednosti. Pokud chci studovat co tam učej... potřebuju cechovní level :-). Já beru všechny cechy co nejdřív, abych mohla plnit naráz. Spousta questů už totiž ani dodělat nejde. Každopádně je víc questů než je potřeba na max level a zlodějská guilda jde komplet odbugovat :-).

Co se týče rozvíjení magií... Cokoliv můžeš povýšit na warlocka a jakoukoliv magii timhle dostudovat. Jinak:

Spirit magie: klerik (startovní), mnich, paladin
Sluneční magie: mág (startovní), samuraj
Kamenná magie: mág (startovní)
Démonická: bard, pokud vim, ale roste mu skill jen s 50% efektivitou
Mesíční: bard, ninja

Pokud přepovýšíš na něco, co danou magii "nemá", tak tě to nechá dostudovat kouzla z levelů, který už máš, ale nový ti to nedá.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #28 kdy: Květen 14, 2015, 11:56:14 »

Tak to jsem měl docela kliku, že mám duchovní magii komplet. Vůbec jsem neměl ponětí, jaký level bude třeba na max. level kouzel. Na neopakovatelnost některých questů už jsem narazil, nakonec jsem s Lili a Kro-Kro vzal to, co bylo třeba a už mi to nenabízelo vše. Mířím akorát do dolu Tlusťochů, tak pak zas postnu dnešní zážitky ... našel jsem i prima bug :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #29 kdy: Květen 14, 2015, 15:57:53 »

Tak schválně, jestli ho znám nebo ne :-D. Já znám spoustu bugů.

Spirit magie je snadná, tu má nejvíc povolání. Při nejhoršim by ses pak znova povýšil na něco jinýho :-).
IP zaznamenána
Strana: 1 [2] 3 4 ... 7