Před chvilkou jsem nakliknul finální povolání a stav je následující:
Elemir, původně bojovník nyní paladin, 159 HP
Shiva, původně tulák, nyní barbar, 125 HP
Eona, původně kněz, nyní mnich, 173 HP
Orin, původně kouzelník, nyní mág, 146 HP
Hit pointy jsem až tak extra neřešil, vzhledem k množství dostupných povolání to i po tom 1 HP za level dá dost. Sem tam hra vygenerovala i více, proto jsou ve skupině takové rozdíly. Každé povolání jsem ukončil na levelu 12 a přešel na nové. Výjimkou je jen Eona, která přešla na své první elitní povolání na levelu 5.
Co se dovedností týče, tak ne každá postava ovládá všechny speciálky protočených povolání. Někde jsem něco zapomněl, nebo jsem s danou postavou ještě nebyl na dostatečné úrovni v cechu. Podobně jsem si ne tak úplně ohlídal magie, ale výsledek je i tak dobrý.
Ve hře jsem jinak v polovině průzkumu chrámu (svatyni) Anephase, takže jsem ještě docela daleko od konce. Jsem proto docela zvědavý, na jaké levely se ještě dostanu a kolik toho stihnu dotrénovat. Část klíčových dovedností už mám na maximu (úroveň 12) - tedy hlavně ty, co se dají zaplatit, protože gildy jako na potvoru některé dovednosti necvičí. U takových dovedností jsem odkázaný na poctivé navyšování skrze dovednostní body. Původně jsem se snažil vše vytáhnout nejprve na úroveň 7, což je v podstatě dostatečné, ale pak mě začalo zajímat, o kolik se efektivita postav ještě zvedne, tak jsem začal s usilovnějším placeným tréninkem. Nicméně pocitově mi to jako velký rozdíl nepřijde.
Na druhou stranu se tomu ani moc nedivím. Placený trénink nad úroveň 8 je pekelně drahý, takže normálním hraním si na takto rozsáhlý trénink nevyděláte. Proto si říkám, že tohle si uvědomoval i Bradley a tak je pomyslná efektivní úroveň snížena zhruba na polovinu maxima, tedy úrovně 6-7.