Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:28:53
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 5 6 [7]

Autor Téma: (Elemir) - Wizards & Warriors  (Přečteno 51543 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:(Elemir) - Wizards & Warriors
« Odpověď #90 kdy: Červenec 25, 2024, 15:22:02 »

Jj, mám ozkoušeno. Orin dneska měnil povolání, tak jsem si vychytal konec a otestoval si pár kombinací podmínek.

Časový úsek 4 hodiny se počítá nezávisle na denní době, je tedy jedno, jestli se začne třeba v polovině dne nebo noci.

Postava se může v Bushi dotazovat, jak chce, jedinými podmínkami jsou opravdu jen ten čas a postava bez jakéhokoliv nasazeného vybavení (postava nesmí mít na sobě opravdu nic, ani lektvar ve slotu).
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #91 kdy: Červenec 25, 2024, 16:54:13 »

Elemire, máš ode mě + za to, že ověřuješ informace :-). To je správnej postup.

Wizards and Warriors se mi vždycky líbily v tom, že měly vypravěče. Přišlo mi to jako super nápad, kterej dodává hře atmosféru. Pak jsem hrála BG3 a musim říct, že tam byl můj dojem přesně naopak, a mám mód, kterej to její zlověstný sičení vypíná. Je zajímavý, jakej je to rozdíl.

Fakt že ten WW vypravěč mluví poměrně neutrálnim tónem a obecně popisuje jen věci, který buď nejsou viditelný (pachy, pocity, proudění vzduchu, teplotu...), nebo je hra nedokáže graficky pořádně zobrazit. Třeba mezi stokou a vodou v moři je rozdíl kompletně 0, kdyby mi to neřek, tak nic nevim.

Vypravěčka v BG3 mi neustále kazí atmosféru popisem toho, co vidim, a když mi kecá do romantickejch chvilek, tak bych jí vzala násadou od koštěte.
« Poslední změna: Červenec 25, 2024, 17:09:02 od Yuyana »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #92 kdy: Červenec 29, 2024, 23:16:36 »

Před chvilkou jsem nakliknul finální povolání a stav je následující:

Elemir, původně bojovník nyní paladin, 159 HP
Shiva, původně tulák, nyní barbar, 125 HP
Eona, původně kněz, nyní mnich, 173 HP
Orin, původně kouzelník, nyní mág, 146 HP

Hit pointy jsem až tak  extra neřešil, vzhledem k množství dostupných povolání to i po tom 1 HP za level dá dost. Sem tam hra vygenerovala i více, proto jsou ve skupině takové rozdíly. Každé povolání jsem ukončil na levelu 12 a přešel na nové. Výjimkou je jen Eona, která přešla na své první elitní povolání na levelu 5.

Co se dovedností týče, tak ne každá postava ovládá všechny speciálky protočených povolání. Někde jsem něco zapomněl, nebo jsem s danou postavou ještě nebyl na dostatečné úrovni v cechu. Podobně jsem si ne tak úplně ohlídal magie, ale výsledek je i tak dobrý.

Ve hře jsem jinak v polovině průzkumu chrámu (svatyni) Anephase, takže jsem ještě docela daleko od konce. Jsem proto docela zvědavý, na jaké levely se ještě dostanu a kolik toho stihnu dotrénovat. Část klíčových dovedností už mám na maximu (úroveň 12) - tedy hlavně ty, co se dají zaplatit, protože gildy jako na potvoru některé dovednosti necvičí. U takových dovedností jsem odkázaný na poctivé navyšování skrze dovednostní body. Původně jsem se snažil vše vytáhnout nejprve na úroveň 7, což je v podstatě dostatečné, ale pak mě začalo zajímat, o kolik se efektivita postav ještě zvedne, tak jsem začal s usilovnějším placeným tréninkem. Nicméně pocitově mi to jako velký rozdíl nepřijde.

Na druhou stranu se tomu ani moc nedivím. Placený trénink nad úroveň 8 je pekelně drahý, takže normálním hraním si na takto rozsáhlý trénink nevyděláte. Proto si říkám, že tohle si uvědomoval i Bradley a tak je pomyslná efektivní úroveň snížena zhruba na polovinu maxima, tedy úrovně 6-7.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #93 kdy: Srpen 01, 2024, 14:11:16 »

Před chvilkou jsem se dostal na konec hry a musím říci, že to oproti minulé rozehrávce bylo podstatně snazší. S takto vytrénovanou družinou bylo finále spíše jen formalita. Polovina družiny se nakonec dostala na level 20, dva zůstali na levelu 19.

Sunken City fungovalo kupodivu celkem dobře, dokonce i točna běžela jak má. Ani v pyramidě jsem se nesetkal s bugy. Pár věcí se mi v okolí Brimlochu opět pořešit nepodařilo, ale něco bylo způsobeno tím, že jsem se ve hře nechtěně předběhl (cechovní úkoly). Nicméně to na hru už nemělo podstatný vliv.

Teď si dám oddych a pak uvidím, co dále ;).
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 5 6 [7]