Dračí jeskyně a cesta do Brimloch RoonZ dolů Tlusťochů jsem na chvilku zamíříl do Ishad N'ha, rozprodat část kořisti a poreferovat o splněných úkolech - vlkodlak, pozvánka pro strážce do klanu. Starosta mi zadal nový úkol, který se týká bandity Brahmara. Má se nacházet někde v okolí Dračí jeskyně. Jinak tak nějak úkoly došly, pokud vynechám Lili a nutnost vrátit se k modle Aku. Chtěl jsem se původně ve městě zdržet déle, ale chtěl jsem si vyzkoušet Dračí zbroj, tak jsem moc nečekal a zamířil do jeskyně.
Tentokráte mi drak nad hlavou kroužil poměrně často, jakoby tušil, že už k němu jdu

Bronzovou hlavu jsem deaktivoval pákou hned za dalším rohem (se zbrojí už jde kolem hlavy proklouznout). Čímž jsem splnil další úkol pro starostu. Jeskyně jsou menší bludiště, ale oproti dolům jsou mnohem snadnější na zapamatování. Na východní straně se lze přes podzemní říčku dostat k ozubenému kolu, které ovládá most na druhou stranu skrze jakousi modrou bariéru (jde jí normálně procházet). Ke kolu je ovšem potřeba klička, kterou lze nalézt v jedné z truhel v dalších chodbách. Můstek vede k obydlí slepého gnóma Hephaestuse, přítele draka Erathsmedora, ale je možné sem klidně seskočit skrze bariéru z můstku o patro výše.
Hephaestus poděkoval za dopis a na téma Kol mi pověděl o ukradených krystalech, kterými lze otevřít bránu k drakovi. Na Kola a jeden úlomek krystalu už jsem narazil právě při prozkoumávání dalších cest. S Kolem jsem zkusil promluvit a najít téma o klíči, co souvisel s chrámem, ale opravdu nic takového jsem u něj nenašel. Místo toho mu přibyl rozhovor na téma Mavinův meč a tady se ukáže, že Kol zešílel a sám sebe považuje za vyvoleného. Proto taky ukradl ty krystaly ke dveřím, neboť chce získat meč od draka pro sebe ... jenomže neví, co vím já a nemá to, co mám já

Od Hephaestuse si lze vyslechnout ještě legendu o Collasiu, potopeném městě pyšních lidí.
Cesta od obydlí gnóma vede skrze výtah k podzemní tůni plné Dartha Eel a na dně tůně čeká samotný Krystal Colanth, velký bazilišek s krystalovým okem (úkol pro mágy). Všichni jsou odolní na oheň, ale udolat se dají snadno. Jenom trochu odbočím, všude, kde jsem narazil na nějakou "lépe" pojmenovanou potvoru, bylo vždycky něco zajímavého, např. Scorthidon, potvora podobná jeskyní vši, hlídala truhlu s prvním krystalovým úlomkem. Colanth hlídal na dně tůně průlez do skryté části, kde se nachází Urthdal (chrámový strážce) - reliéf obklopený plameny. Od něj družina získá prsten Božský Sigil, který umí pohnout kameny. Na ty už jsem cestou v tunelech narazil, dvojice balvanů mi v jedné chodbě brání přístupu k truhle (obsahuje další krystalový úlomek).
Od tůně vedou další dvě cesty, jedna k polorozbořenému mostu, za nímž je pavoučí brloh s královnou tarantulí a dalším krystalovým úlomkem a druhá vede k dračím dveřím (dole je halda slimáků v čele s Molipoddy). Ke dveřím se jde přes most, odkud jde mimo jiné seskočit dolů a dostat se právě k té truhle, co je "hlídaná" balvany, takže taková zkratka. Před samotnými dveřmi je štít, na něm ovšem očividně něco chybí ... gnóm o tom mluvil

Po umístění všech tří krystalových úlomků se dveře otevřou.
V sále za nimi už se mi naskytl pohled na samotného Erathsmedora, který tu sedí na hromadě zlata ... ovšem co to? Před ním je Kol ... Nebudu teď spekulovat, jak se sem vůbec dostal, když já jsem musel ty úlomky nejdříve pečlivě hledat

Drak poblázněného heretika zabil (klíč z něj nevypadl) a pak upřel zrak na mě. Jaksi jsem zapomněl na správné pořadí rituálu, takže jsem drakovi vrazil rubáš, ten mě požádal o Svaté slovo, na čež jsem mu dle rady D'Sota odvětil Elseramavin a bylo hotovo. Z oltáře jsem si konečně mohl vzít Mavina. Drak mě samozřejmě upozornil na přísahu, kterou jsem složil.
Vedle oltáře se nachází cesta dále, po níž se lze dostat z hory ven. Poněkud mě překvapilo, že jsem na druhé straně hory a ještě můj údiv ani neustal a už se na mě vyhrnula banda hrdlořezů vedená Brahmarem. V téhle fázi opravdu nic, co by mi dokázalo ublížit. Nicméně přetékající inventář už je potíž sám o sobě (z dračí hory jsem si taky musel jednou odběhnout do Ishad N'ha). Naštěstí jsem na východě této málo rozlehlé oblasti narazil na Brimloch Roon ...
Brimloch Roon - seznámení s městemJak jsem již uvedl, cesta do Brimloch Ronn je z Dračí hory celkem přímočará a vede přes nerozlehlou a celkem pustou oblast. Město samo o sobě je přístavem a velikostí zhruba odpovídá Ishad N'ha a to včetně rozsahu obsažených budov ... samozřejmě, loděnice je zde navíc
První kroky směřovaly do chrámu, který vede bratr Malakai. Lili si společně s Kro-Kro od něj vzali úkol s nalezením fontány mládí bohyně Isis (tohle už jsem někde slyšel ... ?). Kro-Kro zkusil vytrénovat Duševno level II za 1500 zlatých. Má hodnotu 10, tak jsem zvědav, o kolik se to zvedne po tréninku ... hm, o jeden bod

Radnici vede Duke Brinsly. Poradil mi, abych navštívil starého Bucklyho v loděnici, možná by pro mě měl jednu starou lod, tedy pokud mám v plánu přístav opustit. Vzal jsem od něj rovnou úkol s nalezením a zlikvidováním tlupy kentaurů vedené Ginelegem. Mají být kdesi na ostrovech.
Hostinský Holthorne, nemohl jsem ho vynechat, mi za úplatu pověděl o pirátu Rudovousovi, který kdesi na moři musel utopit svůj poklad, ale mapu má prý stále u sebe. Bydlí údajně ve vraku své lodi.
Záložnu vede krysák Miruth. Zadal Pipinovi úkol donést opravený hák pirátu Talrikovi ... opět nějaký vrak kdesi na ostrovech.
Dojo vede kočičák Sinsei Asami. Neiru si vyzvedl úkol s očištěním ostrovní kaple, kterou obsadila kreatura temnoty.
Magický obchdod vede Sabastio. Elemir a Lili obdrželi úkol navštívit hrad na ostrově lebek a vyhledat upírku Madu Mabbig. Ta kdysi sužovala zdejší pobřeží, ale město s ní učinilo jistou dohodu. Mada měla obzvláště zálusk na jednoho válečníka jménem Rejyr, který jí byl proto v podstatě obětován. Jenomže Rejyr nedávno zemřel, jak upírka sama oznamuje v dopise psaném krví a začala proto zase řádit. Mám jí zabít.
Zbrojnici vede Strumbold. Kentaur Argothius před pár dny ukradl Strumboldovi přilbu, moje trojice bojovníků jí má získat zpět.
Při prodeji věcí jsem zjistil, že hra má takové nevtíravé upozornění, že mám na sobě něco, co už neodpovídá mému levelu ... příslušný slot má červený rámeček. Pokud mám tedy na svou postavu slabý meč, bude svítit rámeček okolo slotu pro pravou ruku.
Nakonec zbyla už jen loděnice. Buckly mě zaměstnal, chce po mě 3 mušle, za které mi pak zaplatí 200 zlatých (lastury padají z mořských krabů). Poté jsem si od něj vyzvedl loď, bez optání jsem byl o 10 000 zlatých chudší