Od včerejška jsem se nějak nedostal k dopsání poznámek, neb jsem část času něco ověřoval a část pak hrál. Hra opravdu nebude open-world. Takže ...
K průchodu do Rasmury je potřeba artefakt Light of Alnaet z Tower of Time ve Varaskelu. Když na to kouknu zpětně, tak i průchod do Varaskelu asi nebyl náhoda, protože kousek od Ulnalum Guardiana se mi rozžehl artefakt Hammer of Kersket z Tower of Resilience v Cunavarnu. Předpokládám, že dřív by porazit nešel.
Nicméně z Varaskelu jsem odešel do Nagiry a krom vypálené vesnice a Ovengelovo věže tu nikam nejde jít. Ovengel je navíc silný mág, takže se nedá ani přiblížit k jeho hradu. Zkusil jsem tu pobíhat alespoň po cestách, dokud nepřestala náhodná setkání. Ovšem body za vyčištění žádné, takže jsem usoudil, že sem povede ještě jiná cesta. Cestou zpět jsem to vzal ještě do Karragy a na levelu 23 sundal ty dva Yotum Adult

Po Varaskelu mi to přišlo nakonec nějaké jednodušší, ale ono i těch pár levelů udělá divy (útočný bonus, level pomocníků apod.).
Zbyla nakonec opravdu jediná cesta a to do Rasmury. Napadlo mě kouknout na amulet a ten už teď radil cestu do Devonie (kam se jde právě přes Rasmuru), což mě akorát utvrdilo v domněnce, že odtud se právě dostanu na "správnou" stranu Nagiry. Jak už jsem psal, cesta do Rasmury byla díky artefaktu volná a strávil jsem tu hezkou řádku hodin. Nebezpečné oblasti jsou tu 4, což stálo asi největší čas. Pak čarodějnice Wendofel, která mi dala docela zabrat, neb je dost odolná, takže jsem jí neměl jak účinně zranit. Ale padla

Nakonec ještě celkem lineární Mausoleum of Queen Verinhen.
Postavy jsem držel na levelu 24 (Gaulen 25) a bylo to celkem v pohodě. Největší problém mi dělaly paradoxně nejslabší potvory - krysy

V bažinách žije swamp rat, což je prima potvora. Celou dobu jsem si u bojů jaksi nevšiml, že negativní efekty se načítají, takže když mi postavu kousnutím otrávila za 29 jedu/kolo, tak jsem si říkal, že to je v pohodě. Jenomže krysy mají vyšší rychlost a za chvilku kousla tu postavu ještě jednou a rázem to bylo 58 jedu/kolo. No a když jsem to nestíhal rušit, tak jsem se v pohodě dostal na hodnoty okolo 180 jedu/kolo a to slabší postava neustojí. Vosy už mě třeba v tuhle chvíli prakticky netrápily, protože ty už v boji tolik nemíjím.
Vesnice v Rasmuře má jednu zajímavost - není tu kněz. Ale jinak je tu vše a standardní pětice úkolů, z nichž 4 se týkají přímo oblasti. V bažinách lze narazit na nejstarší Odendro, z kterého vypadne semínko. Tipuju, že je to dar pro Altar of Febret ve Velegarnu.
Po tom všem jsem zkusil nakouknout do Devonie a zastavil se u hlídky před hradem. Bylo to podobné jako u hradu v Karraze. Tentokrát jsem ovšem k hlídkám došel a chtěl zkusit boj - nepustilo mě to. Jen mi to napsalo, že jsem se postavil 100 lučištníkům a stačil jich 30 zabít, než jsem padl mrtev

A opět, podobně předpokládám, že to nešlo nakonec ani u Khornila a do těch hradů se opravdu musí obklikou.
Zkusil jsem ještě schválně, jak moc jsem v Rasmuře polevelil a ukázalo se, že můžu v pohodě dotrénovat na level 28, tedy prakticky 4 levely. Tím pádem se u některých dovedností dostávám na level 30 a začínám pomalu uvažovat, na jakém levelu postav budu hru asi končit. Ovšem levelování si už nechám na ráno, poněvadž budu muset nakoupit i skillpointy.
4petstr: Záleží, jak máš na věci štěstí. Nejsem si jistý, že umístění předmětů je pevně dané, ale palice jsem našel až v hradu. Jinak u mě je to bída, lepší kousky nacházím velmi pozvolna. U zbraní záleží i na materiálu, takže ty první obouručky jsem ani nevyužíval (postih na útočný bonus).