Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Srpen 10, 2020, 11:25:14
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM6 - zvuk  (Přečteno 8654 krát)

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1550
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #30 kdy: Prosinec 18, 2015, 10:59:23 »

Nejsi jedinej, kdo strávil dny zprovozňovánim nějaký hry :-D. Snad se ti to konečně podaří.

(Jinak, podle fotky jsi mladší, než jsem si myslela :-p.)
IP zaznamenána

Ankar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #31 kdy: Prosinec 18, 2015, 14:03:04 »

:-D
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5954
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #32 kdy: Prosinec 18, 2015, 20:55:19 »

V tomhle ohledu se některých her docela děsím, už jen záloh patchů, které taky nemusí fungovat navždy (autoupdate). Dneska nainstalovat cokolic staršího z CD může být docela zábava. Hlavně už mizí i zdroje s informacemi, kde se člověk třeba dozvěděl, které patche ano, které ne, co kde přepsat apod. MM6 má v tomhle výhodu, že funguje v podstatě na všech verzích Windows. On je třeba hezký pocit, když zprovozníš hru ještě z originál instalaček na disketách, ale to už je někdy spíše pro dobrodruhy :D

Pořád jsou věci, které mě u instalací dokážou překvapit, protože tady si třeba vybavuju, že jsem GrayFace na GOG verzi normálně nainstaloval a bylo to v pohodě (u MM8 to byla dokonce nutnost, protože ta byla sama o sobě dost nestabilní). Možná se na té verzi něco změnilo, ale tak je to vždy. Proto jsem už dávno na pravidelné "testy" rezignoval.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ankar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #33 kdy: Prosinec 18, 2015, 23:44:15 »

Tak jsem to udělal podle tvého postupu, který jsi radil a stejně to nefunguje, hudba nehraje. Nahrál jsem tam tvůj .ini soubor. I jsem zkoušel jiné funkce v tom .ini souboru jako třeba aktivovat nepřehrávání animace při smrti, ale ani ta nefunguje. Vypadá to, jako kdyby to nějak neakceptovalo změny v .ini souboru. Přemýšlím, jestli to nemůže být tím, že mám Windows osmičky.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5954
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #34 kdy: Prosinec 18, 2015, 23:58:03 »

To spíš vypadá, jakoby si upravoval jinou instalaci, než kterou používáš. Stát se to může, pokud máš těch instalací více, Windows si s tím úplně ideálně neporadí a může tě i špatně odkazovat. Druhá věc je záložní paměť, osmičky si mohou ini soubory pamatovat, takže projevení změny nemusí být tak rychlé.

V tomhle ohledu se radí hůře, protože těch okolností je více, ale zkus prostě tu instalačku vzít, nainstalovat hru do úplně jiného adresáře a pak provést všechny ty uvedené změny.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ankar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #35 kdy: Prosinec 19, 2015, 00:49:07 »

Tak jsem to nainstlil do jiné složky a jede to, dokonce i ten .ini soubor byl v pohodě takže jsem ho tam nemusel kopírovat, jen jsem v něm povolil hraní hudby, vytvořil adresář Music, nakoporoval tam hudbu a jelo to. Takže díky moc za radu, ikdyž jsem neměl víc instalací kuli kterým by to mohlo takhle haprovat. Asi byl problém v tom, že jsem to odinstalovával a nainstalovával stále do jednoho a toho samého adresáře.

Teď už jen nainstalovat češtinu. Ty soubory počeštěný, který jsi tu nahrál a jen se zkopírují do složky data počeští jen malou část hry, tak mi snad teď půjde konečě tu češtinu nainstalovat normálně.

Ještě jednou díky
IP zaznamenána

Ankar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #36 kdy: Prosinec 19, 2015, 01:16:35 »

Asi jsem i zjistil kde byl taky problém, když nainstaluju ten grayface patch, tka to stále nefunguje, takže musim hru spustit, začít hrát (stačí quick party možnost) a hru uložit, poté když to vypnu tak se vytvoří plnohodnotnej .ini soubor kterej jde editovat.

Jedinej problém je, že tahle čeština http://cestiny.idnes.cz/might-and-magic-vi-0zx-/Hry.aspx?c=A010217_17893_bw-cestiny-hry_bw počeští jen něco, dost věcí zůstává anglicky. Není někde kompletní čeština, nebo neexistuje?
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5954
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #37 kdy: Prosinec 19, 2015, 11:09:55 »

Ty počeštěné datové soubory jsou vytvořené právě z té češtiny, co jsi odkazoval. Nicméně jsou udělané pro verzi hry 1.1. Jinak ta čeština je kompletní, žádná jiná nevyšla. Jestli si tam ty soubory z balíčku už nahrál, tak budeš muset nejprve přeinstalovat celou hru a pak použít přímo instalátor češtiny.

Zjištění o GrayFace si připíšu k poznámkám a ještě na to kouknu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ankar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #38 kdy: Prosinec 21, 2015, 01:48:13 »

Tak jsem to konečně sprovoznil. Měl jsem stále problémy s češtinou. Ani pomocí instalátoru nebyla kompletní a většina textů zůstávala v angličtině. Nevím, jestli to bylo kuli GOG verzi, windoěsům 8, nebo čemu, ale nefungovalo. Nakonec pomohl následující postup:

1. Instalace
2. Čeština z instalátoru
3. GrayFace patch pro lokalizovanou verzi hry (MM6patchLoc)
4. Vytvořit adresář Music a nakopírovat do něj obsah adresáře Sounds
5. Spustit hru, quick start, uložit si pozici a hru vypnout. Tím aktivuju MM6.ini soubor
6. Provést požadované změny v MM6.ini souboru
7. Nakopírovat si do adresáře se hrou MM6Controls a změnit si rozložení některých kláves

Díky vám oboum za pomoc, bez vás bych k tomuhle nakonec nedospěl

PS: Samozřejmě jsem to nemohl vyzkoušet jestli ta čeština funguje všude, ještě jsem nezačal hrát, ale jen jsem se zkusil podívat rychle krom Sorpigalu i na Ironfist, Mist a do Zátoky pašeráků s zkusil pár rozhovorů ve vesnicích a vše bylo v češtině. Jediné co tak zůstává v angličtině je úvodní menu (New game, Load, Credits, Quit) a menu ve hře (Save Game, Load Game, Controls, ....) ale to není potřeba a asi to ani nebylo překládané?!?!?!
IP zaznamenána

Ankar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #39 kdy: Prosinec 23, 2015, 09:14:41 »

Tak to zatím vypadá, že vše je ok. Možná ještě zkusim ovládání pomocí myši jako ve střílečkách, ale asi jen pro zajímavost, nostalgie z tohohle ovládání tam trochu je, idkyž je to dlouho co jsem to hrál.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5954
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #40 kdy: Prosinec 26, 2015, 13:00:37 »

Dneska jsem zkoušel na Windows 10 zprovoznit češtinu jak do verze z GOG, tak i do zálohy verze 1.1 a nic moc ... Předně to automaticky instaluje do cesty v registrech, tudíž do zálohy sem jí dostal jen díky aplikaci datových souborů. Nicméně ani v jedné verzi nemám přeložené názvy monster. Instalátor je navíc na můj vkus moc rychlý, jako by to některé soubory v datech přeskočilo. Je to zajímavé,  protože ve Windows 8.1 jsem to tak před rokem testoval a bylo to naprosto bez problémů.

Je fakt, že začínám být z těch desítek nějak rozčarovaný. Už několik týdnů mi tu v rohu svítí upozornění, že se nějaké aktualizace nepodařilo nainstalovat. Přitom aktualizace prostě vypnout nejdou. Už jen čekám, až to stáhne nějakou nekompatibilní s mým hardwarem a bude to ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Ankar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #41 kdy: Prosinec 28, 2015, 15:55:46 »

Ještě, že jde ten vývoj windowsů tak kupředu  :'(

A zkoušel jsi to tím postupem jako já? u mě to teda nakonec funguje všechno, kromě názvů v menu kde mám Load, Save, Resume apod., ale to je úplně jedno vzhledem k tomu, že funguje vše ostatní. Jsem rád, že jsem se k tomu nakonec dokopal, ikdyž mě to trvalo tka dlouho.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1550
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #42 kdy: Prosinec 28, 2015, 16:16:47 »

Oh, ano, vývoj windows... Elemir tu nemá dostatečně znechucenou emotku na vyjádření mejch pocitů :-D. Včera jsem měla takový tiky zkusit, jak pošlape mm pod virtualboxem, ale překonala jsem to, protože mi funguje v osmičkách (a protože jsem musela akutně hrát Blood Omen 2) . Nechápu, jak některý společnosti dokážou dělat krásný funkční hry a některý se vysypou jen co dáš na winech první patch... :-D Samozřejmě bratrovi Age of Empires běží. To by byl pro Microsoft trapas, kdyby neběžel, že jo :-D.

Je dobře, že ti to běží.

IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5954
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #43 kdy: Prosinec 28, 2015, 16:53:11 »

4Ankar: Nakonec jsem to pak už dál neřešil a spustil to na notebooku (Win XP). Navíc mi odešla klávesnice, takže se k PC ani nedostanu. Pak ovšem kouknu, co se přesně děje.

Na Windows 8.1 mi šlapalo celkem dost her, ale existuje prostě specifická éra 3D her, které jsou funkční jen za určitých okolností nebo už vůbec. MMIX je třeba u mě na Win 10 nehratelné a Drakensang v podstatě taky. Předpokládám tedy, že těch her bude nakonec více. Desítky však mají jednu výhodu v tom, že mi hry nepadají náhodně na lištu, jako tomu bylo u 8.1, protože to u některých her znamenalo, že jsem je pak mohl akorát tak restartnout. Naštěstí notebook výkonem na ty problematické stačí. Navíc je mi to příjemnější kvůli rozlišení.
« Poslední změna: Prosinec 28, 2015, 17:06:17 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1550
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #44 kdy: Prosinec 28, 2015, 17:16:24 »

Kterou éru 3d her máš na mysli? Co konkrétně obsahuje? Chápu, že ty jsi přeci jen větší pamětník než já :-D.

Mě nepadá náhodně na lištu nic, akorát když 10tky vřískaj, že se chtěj instalovat, tak to skopává některý hry. Je to hodně nepříjemný, ale poměrně vzácný. Jsou hodně vlezlý, ty desítky.
IP zaznamenána