Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Srpen 10, 2020, 10:34:32
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM6 - zvuk  (Přečteno 8653 krát)

Karel

  • Host
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #15 kdy: Prosinec 15, 2015, 10:25:50 »

1. Otevírám to normálně přes texťák, ale chtěl jsem zkusit radši ještě nějak edito .ini souborů pro jistotu, jestli by to v něm nešlo. Když koukám na obsah tvého .ini souboru, tak já tam mám pouze poslední 2 řádky (tedy [Install] a PatchLods=1). Teď mě napadlo, jestli jsem ho po otevření tedy neměl srolovanej dolů na konec, ale to se mi nezdá (radši na to večer doma kouknu) a dyžtak zkusim zkopírovat a dyžtak zeditovat to co tam máš ty. Tak uvidím, jestli pochodím a nebo jestli jsem takovej blbec, že jsem to jen přehlídl.

2. Z těchto odkazů https://sites.google.com/site/moddingtweaking/modding/might-magic-vi a http://www.celestialheavens.com/forum/10/9704 jsem stáhnul MM6 Controls a s tím se to dá dobře všechno přemapovat. Akorát je nutné znát klávesy, které chceš přemapovat a proto jsem sháněl seznam kláves originální hry (ty jsem si vykopíroval z pédéefka manuálu k MM6) takže ty základní vím, ale díky. Šlo mi spíš o to jaké klávesy navíc má hra s GrayFace patchem, ale to asi bude jen to Double Speed, Autorun, apod. co jsi zmínil/la a jinak nic navíc, takže to snad z toho zjistím a dyžtak si předělám. A koukám, že to co je navíc zjistim z README od toho patche, takže s tím jsem otravoval zbytečně.

Uvidim, jak se s tim večer poperu, jestli budu mít čas a dám vědět. Zatím díky.

IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1550
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #16 kdy: Prosinec 15, 2015, 11:11:31 »

Tohle je můj mm6.ini, kterej snad ani nebyl nijak editovanej. Ani nemám zapnutou hudbu. Jak jsem to přeinstalovávala, tak jsem do něj už nesahala.
Spoiler: ukázat

[Install]
PatchLods=1
[Settings]
FlipOnExit=0
LoudMusic=0
AlwaysRun=0
CapsLockToggleRun=0
QuickSavesCount=2
QuickSavesKey=122
QuickLoadKey=0
NoDeathMovie=0
NoCD=1
FixWalkSound=1
FixCompatibility=1
InventoryKey=73
ToggleCharacterScreenKey=192
FreeTabInInventory=1
FixDualWeaponsRecovery=1
PlayMP3=0
MusicLoopsCount=1
ReputationNumber=1
DoubleSpeedKey=113
TurnSpeedNormal=100
TurnSpeedDouble=120
IncreaseRecoveryRateStrength=10
ProgressiveDaggerTrippleDamage=1
FixChests=1
BlasterRecovery=5
DataFiles=1
MouseLook=0
MouseSensitivityX=50
MouseSensitivityY=50
MouseSensitivityAltModeX=90
MouseSensitivityAltModeY=90
MouseLookChangeKey=4
MouseLookTempKey=0
CapsLockToggleMouseLook=1
MouseLookUseAltMode=0
AlwaysStrafe=0
MouseLookFly=1
MouseWheelFly=1
AutorunKey=114


A koukám, že to vzpamatování na blastery, o kterym jsem mluvila, že ho tam Gray dal, aby nešlo dělat kulomety... je tam nastavitelný :-D (BlasterRecovery=5).

Dobrá je oprava "FixChests=1", která umožňuje dostat z truhly uplně všechno. Dřív se prostě v truhle objevilo to, co se tam vešlo a zbytek byl ztracenej mimo truhlu, teď stačí vlézt do truhly znova a věci se v ní hezky objevěj :-D.
« Poslední změna: Prosinec 15, 2015, 11:15:06 od Yuyana »
IP zaznamenána

Karel

  • Host
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #17 kdy: Prosinec 16, 2015, 09:11:56 »

Včera jsem se k tomu dostal jen na chvilku, ale nic se mi nepovedlo, několikrát jsem to přeinstaloval, ale nic, ani když jsem do .ini souboru zkusil nakopírovat obsah těch vašich souborů. Přemýšlím, jestli nemám špatnou verzi toho patche, tak zkusim stáhnout znova.

A co se týká úplné odinstalace hry, stačí ji odinstalovat a smazat poté zbylou složku nebo ještě musím někde něco udělat? Když to totiž takhle udělám a poté zkouším, jestli mi to funguje konečně, tak už mám ve hře přemapované klávesy z předchozích testů tak nevim jestli se mi to daří pořádně odinstalovávat.
IP zaznamenána

Karel

  • Host
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #18 kdy: Prosinec 16, 2015, 09:14:49 »

Ještě mě napadlo, že bych to mohl zkusit nahrát ofiko pache, pak češtinu, a pak GrayFace pro lokalizované verze, třeba by se to takhle povedlo. Nebo zkusim stáhnout jinou verzi MM6.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5954
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #19 kdy: Prosinec 16, 2015, 14:29:08 »

Předně by bylo jednodušší, kdyby sis koupil originál ;) U GOG verze už bys nic kvůli hudbě nastavovat nemusel.

Hru odinstaluješ a musíš vymazat i zbytek adresáře, protože v něm můžou viset ony konfiguráky.
IP zaznamenána
This is the end ...

Karel

  • Host
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #20 kdy: Prosinec 16, 2015, 14:35:07 »

To je sice pravda, ale já ji někde mám, ale nemůžu jí najít, asi sem jí někomu pučil kdysi dávno :-). Kolik stojí ta z GOGu, nikdy jsem nic takhle nekupoval/nestahoval.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5954
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #21 kdy: Prosinec 16, 2015, 14:59:59 »

IP zaznamenána
This is the end ...

Ankar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #22 kdy: Prosinec 17, 2015, 09:59:58 »

Ahoj, sem to stále já (Karel), jen jsem se registroval. U tý GOG verze hry jsem zde někde na fóru od tebe narazil na zmíňku, že už má v sobě zabudovaný patch verze 1.3, který opravuje chyby patche 1.2. Znamená to, že nemá smysl instalovat GrayFace patch nebo dokonce, že to není vůbec možné?
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5954
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #23 kdy: Prosinec 17, 2015, 14:43:23 »

Ahoj, patch 1.3 ve skutečnosti oficiálně neexistuje. Už kdysi dávno tu byla snaha opravit chyby patche 1.2, tak vznikl neoficiálně patch, který dostal číslo 1.3, ale moc se nepoužíval, většina hráčů zůstala u patche 1.1. Když pak přišly problémy s Windows XP u dílů 7 a 8, vznikla nová série neoficiálních patchů, kterou později nahradily GrayFace patche a ty se teprve znovu zaměřily i na šestý díl. Jak moc je ten patch 1.3 ještě funkční, je těžko říci. Zkoušel jsem s ním hrát jen jednou.

Spíš se to používá jako obecné označení pro opravy patche 1.2. Ty chyby jsou známé a zdokumentované, takže kdokoliv může vytvořit vlastní záplatu. Podle mě se inspirovali právě GrayFace patchem, který ostatně můžeš na GOG verzi hry klidně nainstalovat, nic ti v tom nebrání, ale je to zbytečné.

Nejsem si tedy teď úplně jistý, ale jednou jsem to snad zkoušel, protože jsem chtěl ozkoušet přemapování kláves a to bez instalace GrayFace patche nejde.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ankar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #24 kdy: Prosinec 17, 2015, 15:34:49 »

Myslel jsem si, že to bude jen nějaký řešení, ale né oficiální, ale díky za osvětlení. Každopádně to podstatný je, že GrayFace jde nainstalovat, protože si chci přemapovat klávesy. Takže díky
IP zaznamenána

Ankar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #25 kdy: Prosinec 18, 2015, 02:11:39 »

Tak nevim proč, ale GOg verze normálně funguje, ale pokud nahraju GrayFace tak přestane hrát hudba a nepomůže ani to, že tam hodím dle návodu hudbu v .mp3 a v .ini souboru to povolím. Navíc ten ini soor je opět téměř prázdnej a poku tam nahraju ten text co jste mi tady nakopírovali ze svého .ini souboru tak to na hru nemá vliv
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5954
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #26 kdy: Prosinec 18, 2015, 05:23:44 »

Teď mi není jasná jedna věc, proč do GOG verze kopíruješ svoje mp3? Napiš ještě co za verzi patche používáš.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ankar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #27 kdy: Prosinec 18, 2015, 05:40:19 »

Normálně hra šla i s hudbou, ale potom, co jsem nahrál GrayFace a češtinu, tak hudba nešla. Chci si namapovat klávesy, takže proto to patchuju. Takže když jsem zjistil, že to nefunguje, tak jsem to zkoušel pomocí mp3 nahranej, ale ani to nepomohlo. Verze 2.0
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5954
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #28 kdy: Prosinec 18, 2015, 07:02:45 »

Musím říci, že jsem poněkud zmaten, protože jsem před chvilkou dospěl ke stejnému výsledku. Ten ini je najednou osekaný. Každopádně pomohla po instalaci patche jedna věc, normálně vytvořit adresář Music, do něj nakopírovat obsah adresáře Sounds a pak do ini souboru doplnit ten dříve zmíněný obsah a PlayMP3 nastavit na 1. Kdyžtak můj ini přímo jako soubor viz příloha, takže ho tam můžeš nakopírovat tak, jak je.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ankar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #29 kdy: Prosinec 18, 2015, 07:31:16 »

Já tam zkoušel vždy dát mp3, který jsem stáhl, až dnes po cestě do práce mě napadlo, zkusit to takhle udělat s tou originální muzikou, tak jsem rád, že to takhle funguje a snad to bude fungovat i mě. Večer uvidim, každopádně díky moc, už si připadám jak ten největší noob na světě.
IP zaznamenána