Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Srpen 10, 2020, 09:49:18
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM6 - zvuk  (Přečteno 8652 krát)

Návštěvník

  • Host
MM6 - zvuk
« kdy: Červen 20, 2013, 20:52:02 »

Zdravím, mám problém se zvukem v téhle hře, mám XP, před pár lety na tomto počítači běžela hra normálně, teď sice funguje, ale není nic slyšet, ani intro, ani zvuky ve hře. Jenom ticho. Zkusil jsem režim kompatibility s win98, ale pořád nic.
Nevíte, co s tím? V tom tichu to prostě není ono...
Děkuju
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5953
MM6 - zvuk
« Odpověď #1 kdy: Červen 20, 2013, 22:15:18 »

Ahoj, zkus GrayFace patch - viz http://www.svetmightandmagic.cz/download/mmd_index.php#o2 a MM6patchLoc.rar
IP zaznamenána
This is the end ...

steelbrother

  • Host
MM6 - zvuk
« Odpověď #2 kdy: Říjen 24, 2013, 17:42:17 »

zdravim, ja mam tiez problem , ale s hudbou v pozadi...nepomohol ani ten patch, zvuky idu, ale hudba v menu, ani v hre nejde :(
IP zaznamenána

steelbrother

  • Host
MM6 - zvuk
« Odpověď #3 kdy: Říjen 24, 2013, 19:38:46 »

LOL hudbu som spojazdnil...treba si stiahnut tento subor...a uz to ide to bez problemov :)
http://www.4shared.com/file/3guOqGJW/Might_and_Magic_VI.html
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5953
MM6 - zvuk
« Odpověď #4 kdy: Říjen 24, 2013, 20:59:58 »

Pokud si to dobře pamatuju, u GrayFace patche už se stalo, že v konfiguraci bylo nutné povolit hudbu manuálně. Dokonce je to tu už někde v jednom topiku popsané.
IP zaznamenána
This is the end ...

Karel

  • Host
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 11, 2015, 07:20:47 »

Ahoj, kde a jak se ta hudba nastavuje ručně, kde najdu tu konfiguraci prosím? GrayFace mám v pohodě nainstalovanej, ale hudba nejede. Díky
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5953
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 11, 2015, 07:54:05 »

Ahoj a na jakou verzi hry to používáš? Pokud je to z CD a hraješ to bez CD, tak u toho si musíš ještě dovyrobit MP3 z tracků, co jsou právě na CD.

Edit: kdyžtak ve stručnosti ...

1) ripni audiostopu z prvního CD (play CD) ve formátu MP3
2) přejmenuj mp3 od 2.mp3 do 16.mp3
3) vytvoř v adresáři s hrou adresář music, kam ty MP3 nahraj
4) edituj mm6.ini a proveď změnu PlayMP3=0 na PlayMP3=1 (to je ta volba, co to umožňuje) a změny ulož

Normálně by to pak mělo fungovat.
« Poslední změna: Prosinec 11, 2015, 08:04:30 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Karel

  • Host
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 11, 2015, 08:20:30 »

Díky, nejsem doma tak přesně nevim ,ale je to stažený a trochu se bojim, že na play cd ta hudba možná není, nejsem si jistej, zkusim to a uvidim. Kdyby to tam nebylo, nedali by se ty skladby někde stáhnout??
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5953
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #8 kdy: Prosinec 11, 2015, 10:21:07 »

Je možné, že je to udělané čistě jen jako datové CD, což poznáš, když si ho necháš přehrát jako hudební. Pokud je tam audio stopa, tak se normálně načte.

Stáhnout se to určitě dá, minimálně na YouTube to najdeš. Popř. zkus https://www.song365.org.
« Poslední změna: Prosinec 11, 2015, 10:24:28 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Karel

  • Host
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #9 kdy: Prosinec 14, 2015, 22:37:05 »

Díky moc, to už snad pojede. A jen poslední (doufám) dva otravné dotazy. Ty písně jak jsou na tom odkazu jsou seřazeny tak jak je mám očíslovat a opravdu se mají číslovat 2 až 16 (né 1 až 15)?
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1550
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #10 kdy: Prosinec 15, 2015, 07:31:33 »

Namátkou jsem to proklikla a vypadá to, že je to seřazený dobře :-). Čísluje se to skutečně od dvojky. I když hodíš originál CDčko do přehrávače, tak jednička neni hudba a nehraje :-).
IP zaznamenána

Karel

  • Host
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #11 kdy: Prosinec 15, 2015, 08:16:01 »

Díky, ale bohužel to tedy poslední dotazy nebyly. Mám trochu problémy se souborem MM6.ini. Když ho otevřu a něco do něj naedituju např. PlayMP3=1 nebo jiné věci, tak to stejně nefunguje. Nevím jestli to má spojitost s tím, že je už od začátku až na dva řádky prázdný (myslím že tam je napsáno pouze INSTAL a PATCHLOK=0 nebo 1). Ale jinak hra běží, čeština a GRAYFACE patch funguje, můžu si i přemapovávat klávesy (v souboru MM.ini se to nijak neprojeví). Zkoušel jsem to i přeinstalovat a nic, stále stejné, ještě chci dnes zkusit jestli se bude projevovat jinak když nenainstaluju žádné patche.

Případně nevíte jestli by nepomohlo nahrát jiný zaručeně fungující konfigurační soubor třeba od někoho z vás, kdyby ste mi ho uploudli?

A ještě jedna věc. Chci si přemapovat některé klávesy u ovládání, ale mám stáhlé pouze ovládání pro čistou MM6 a připadá mi, že s GRAYFACE patchem tam přibili některé ovládací prvky (přepínání rychlsotí apod.). Nemáte někdo mapu kláves ovládání po instalaci Gray Face patche nebo alespoň toho co je tam navíc nebo je změněno? (škoda že v tom editoru kláves to není napsané a při měnění kláves musím znát i původní klávesu)
IP zaznamenána

Karel

  • Host
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #12 kdy: Prosinec 15, 2015, 08:18:25 »

Ještě se teda omlouvám, že pořád otravuju, ale mám málo času (práce, malá dcera a zase práce) a nemám kapacitu se v tom moc vrtat, tak mi pomůže jakákoli rada, která mi to usnadní a snad se přes vánoce budu moct aspoň na chvíli utrhnout a zahrát si. Díky
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5953
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #13 kdy: Prosinec 15, 2015, 08:42:27 »

V čisté instalaci hry bez GrayFace patche žádný mm6.ini nenajdeš, to by si zkoušel zbytečně (musí se v ní vytvořit ručně a má navíc jen omezené možnosti). Pokud nainstaluješ GrayFace patch tak ho tam mít budeš a musí být mnohem delší, než ty dva řádky, něco je tedy špatně. Čím ten soubor otevíráš? Je to čistý plaintext, takže Notepad nebo jakýkoliv jiný "textový" editor. Nesmíš ho otevírat např. ve Wordu.

U mě jeho obsah vypadá třeba takto:

Kód: [Vybrat]
[Settings]

AlwaysRun=1

FlipOnExit=0

LoudMusic=0

use_cd = 0
CapsLockToggleRun=0
QuickSavesCount=2
QuickSavesKey=122
QuickLoadKey=0
NoDeathMovie=0
NoCD=1
FixWalkSound=1
FixCompatibility=1
InventoryKey=73
ToggleCharacterScreenKey=192
FreeTabInInventory=1
FixDualWeaponsRecovery=1
PlayMP3=0
MusicLoopsCount=1
ReputationNumber=1
DoubleSpeedKey=113
TurnSpeedNormal=100
TurnSpeedDouble=120
IncreaseRecoveryRateStrength=10
ProgressiveDaggerTrippleDamage=1
FixChests=1
BlasterRecovery=5
DataFiles=1
MouseLook=0
MouseSensitivityX=50
MouseSensitivityY=50
MouseSensitivityAltModeX=90
MouseSensitivityAltModeY=90
MouseLookChangeKey=4
MouseLookTempKey=0
CapsLockToggleMouseLook=1
MouseLookUseAltMode=0
AlwaysStrafe=0
MouseLookFly=1
MouseWheelFly=1
AutorunKey=114
[Install]
PatchLods=1

S přemapováním kláves ti neporadím, sám to nevyužívám, ale Yuyana možná bude vědět.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1550
Re:MM6 - zvuk
« Odpověď #14 kdy: Prosinec 15, 2015, 09:17:19 »

Já kdysi dávno zkoušela přenastavit klávesy pro pohyb a pokud si pamatuju, tak to šlo, ale byly s tim nějaký potíže. Myslim, že jsem se pokusila využít numlock a moc to nešlo. Jsem s ovládánim dost smířená, akorát se mi na noťasu děsně blbě lítá. Bohužel numlock nebyl řešení :-D.

Mapa kláves... zkusila bych spustit mm7 kde to jde přenastavit normálně a podívat se tam, ovládání je stejný. Můžu ti to vypsat.

Od Graye používám klávesu F2 (2x zrychlení) a F4 (přepnutí do okna, protože po aktualizování grafickýho ovladače už tu hru nesmim minimalizovat :-).

Výtažek z manuálu GrayFace:

F2 toggles Double Speed mode. DoubleSpeedKey option controls the key.
AutorunKey (F3 by default) turns on/off autorun.
Press F11 to use quick save. You will see "Game saved!" message. "QuickSaveKeyCode" option in mm6.ini controls the key used to save the game.
"QuickSavesCount" option controls the number of quick saves.


Aaaa, edit. Nejsem si jistá jak je to s klávesama, který v mm7 nejsou vypsaný v ovládání. Jsou to takový ty intuitivní věci jako že I je inventář a tak. Byla bych se vsadila, že je základní hra má (ale proč sakra nejsou v nastavení?), ale už mám patch příliš dlouho. Každopádně:

I: inventář
; (to před jedničkou :-D): stejný jako kliknutí na portrét
q: questy
n: poznámky
t: čas
m: mapa
r: odpočinek
Zdá se, že klávesama ")" a "ú" se chodí do stran :-D. Zajímavý.
« Poslední změna: Prosinec 15, 2015, 09:37:13 od Yuyana »
IP zaznamenána