Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 03:29:13
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 94 95 [96] 97 98 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279524 krát)

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1425 kdy: Březen 03, 2014, 10:31:50 »

bubushow:

No, já měl zato, že velmistrovské tituly lze získat až po splění povyšovacího questu. Proto jsem se tak nějak zastavil na mistrovi a zatím vytahuji nahoru jiné statistiky, jako je třeba kuše, nebo tajná disciplína. Pravdou je že magické zaostřování jsem bral tak nějak bokem jenom jako nezbytnost na obouruční hole a má ji pouze jedna z mých postav a to mág. Kněz má štít a palcát a Šaman zase kopí.

Millhaus: s tou šestkou jsi mi nasadil brouka do hlavy, protože si nijak neuvědomuji, že bych tam hrál s jinou partou než bojovník-kněz-čaroděj-zloděj. Druid se mi tam snad ani nějak neosvědčil. Sakra, já to snad budu muset zkusit znova...
V sedmičce to třeba bez zloděje skoro hrát nešlo a navíc se zloděj ukazoval jako jedinečný bojovník na blízko a dával opravdu pořádné damage. V osmičce zase byl nezbytný čaroděj a kněz. Zbytek už byl jedno jestli tam bude temný elf, minutaur, upír, bojovník, či prostě tři draci.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1426 kdy: Březen 03, 2014, 11:22:49 »

Velmistrovské tituly opravdu až po povýšení. Nicméně do dovednosti můžeš klidně nasypat nad mistrem rovnou zbytek do 25-ti bodů. Magické zaostřování vypadá neužitečně, ale má přitom velký význam, který je vidět až při bližším průzkumu. Prvně je to nárůst šance na kritický zásah (častější kritičák v boji) a potom i účinnost kritického zásahu, což je právě ten hlavní násobitel zranění. Ovšem podmínkou je, že musíš používat v boji ohniska, hůlky nebo hole. Jakmile máš palcát, tak se vlvi Magického zaostřování neprojeví. Zrovna dneska jsem to začal sepisovat :)

V šestce to jde s čistě magickou partou, ostatně tam jde vůbec všechno snadno, hlavně díky malému omezení pro povolání vs dovednosti. U sedmičky mi zloděj nezbytný nikdy nepřišel, stejně tak v osmičce to šlo bez mága i klerika, byť je taky v družině mívám. Osmička má tu výhodu, že si postavy v družině lze měnit, tedy složení si upravit dle místa, kam jdu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1427 kdy: Březen 03, 2014, 11:36:50 »

Citace: Návštěvník
No, já měl zato, že velmistrovské tituly lze získat až po splění povyšovacího questu. Proto jsem se tak nějak zastavil na mistrovi a zatím vytahuji nahoru jiné statistiky, jako je třeba kuše, nebo tajná disciplína. Pravdou je že magické zaostřování jsem bral tak nějak bokem jenom jako nezbytnost na obouruční hole a má ji pouze jedna z mých postav a to mág. Kněz má štít a palcát a Šaman zase kopí.

Jo, to tak je, že velmistrem můžeš být až po povýšení. Ale je dobré se zaměřit právě na tyto schopnosti a pokud možno nic jiného nerozvíjet. Například já byl víceméně na konci aktI mistrem v ohni u všech třech trpaslíků, mistrem ve světle u jednoho a mistrem magie země (jakmile jsem došel do skalního útesu) u třetího, mistrem magického ostření u trpaslíka a mága. Tedy už v tuto chvíli jsem například oheň mohl rozvíjet dál na max. Taky jsem se ve Skalním útesu mohl naučit ten ohnivý úder.

Pravda, pak jsem musel dlouho čekat, než jsem splnil povyšovací úkol a mohl se naučit velmistrovství, ale on je prostě rozdíl v ohni i jen v těch bodech, co do té schopnosti dáš. Tedy je lepší mít magii ohně na mistra s maximem bodů v ní, než mít mistra ohně s 21 body. Stejně je to u té magie světla.

Ono v této hře nexistují vedlejší dovednosti (jako vnímání, odstraňování pastí atd) a všechny dovednosti jsou bojové. Tím je ta hra nepoměrně jednoduší, ve srovnání s původními díly. Řekl bych až hanebně zjednodušená. Díky tomu pak má smysl i uvožovat o postavách, které do party vezmeš.

Ve hře nejsou formace a nejde zajistit, aby nepřátelé útočili na bojovníka (tj na tanka, který vše přežije), navíc postava v bezvědomí/omráčení/paralýze atd nezískává zkušenosti. Tedy cílem je celý boj uhrát tak, aby byly všechny postavy v bdělém stavu. Tím tanci odpadají, jediný, kdo by mohl sloužit jako tank, je křižák (nebyl by určen na boj, ale jen na co nejvíc životů a magii světla), ale je to zbytečné, když je výhodnější mít trpaslíka mága.

Veškeré boje hry jsou tedy o tom, zabít nepřítele co nejdřív - tj mít postavy které dávají co největší demage a pokud možno je zabít na dálku a tak neriskovat zbytečně boj na blízko. (mnoho nepřátel opravdu odráží zranění - tj zasáhneš - li jej ty, vrátí se ti to). Tím odpadají bojovníci. A ještě lépe zabíjet nepřátelé hromadně, v co největším počtu. Tím odpadají střelci z luku a kuší. Logicky tak zbývají mágové a nejúčinější magie je magie ohně. No a když jsou postavy tak nevyvážené, že trpaslík má možnost naučit se na velmistra všechny důležité magie a ještě je zesílit magickým ostřením, pak je logicky to nejsilnější postava ve hře. To je dáno těmi pravidly a tím, jak je v této hře boj a vůbec rozvoj koncepčně udělán.

Pochopitelně neříkám, že to mají všichni hrát za trpaslíky, ale je to nejednoduší způsob - ta skupina je nejsilnější. Což nutně neznamená, že je nejzajímavější. Ke konci jsem se už docela nudil. To naopak hrát to čistě za bojovníky musí být asi docela solidní výzva a je otázka, je-li to vůbec hratelné. Protože si myslím, že na některých místech to ty postavy nemají šanci dát.

Millhaus: s tou šestkou jsi mi nasadil brouka do hlavy, protože si nijak neuvědomuji, že bych tam hrál s jinou partou než bojovník-kněz-čaroděj-zloděj. Druid se mi tam snad ani nějak neosvědčil. Sakra, já to snad budu muset zkusit znova...
V sedmičce to třeba bez zloděje skoro hrát nešlo a navíc se zloděj ukazoval jako jedinečný bojovník na blízko a dával opravdu pořádné damage. V osmičce zase byl nezbytný čaroděj a kněz. Zbytek už byl jedno jestli tam bude temný elf, minutaur, upír, bojovník, či prostě tři draci.

Drudi jsou v6tce nejsilnější postavy. Hned na začátku je naučíš inteligenci i osobnosti, čímž mají nejvíce many. Co nejdříve to půjde je naučíš všechny kouzlo Jiskry a pokud možno zvedneš vzduch na experta. Posleze vodu alespoň u jednoho, vyřešíš počáteční dungeony a vydáš se do Stříbrné zátoky kvůli povýšení (což by mělo +/- vyjít tak v březnu tuším). Po cestě ve Svobodném přístavu si koupíš Loydův maják a uděláš si značku někde poblíš chrámu Baa. (s expertem ve vodě to vydrží týden). V Krigspire u studny, která dočasně zvedá levely o 30 si uděláš další značku a ještě jednu si můžeš časem udělat v tom tajném dungeonu do kterého se lze dostat skrz zeď banky u truhly, která očarovává den bohů na vysoké úrovni - todle není nutné). Pak na sebe tedy vezmeš ty bonusy z truhle i studny, přesuneš se k chrámu Baa, "vyléčíš se" - tj obnovíš si manu a vydáš se do dungeonu. Pomocí jen čistě kouzla jisker projdeš 90% hry, aniž by se k tobě kdokoliv dostal. Můžeš se i cíleně zaměřit na povýšení mágů a stát se mistrem vzduchu (relativně rychle - nemusíš být na 12 v dané magii) a tím to kouzlo ještě zlepšit.

Pomocí té finty s majákem a studnou v Kriegspire to hodně zrychlíš, celou tu hru, protože by si měl procházet všechny dungeony na jeden zátah a když náhoudou ne, použiješ opět maják k přesunům mezi chrámem Baa a dungeonem.

časem se vyscičíš ve včech magiích na mistra (tím se každá postava nahrazuje další), vytrénuješ se i ve všech vedlejších dovednostech a můžeš se naučit i boji na blízko. (což doporučuji, ve hře ke konci jsou obludy imuní proti magii).

Nemyslím, že existuje jednoduší způsob, jak 6ku hrát. V těch dalších dílech je to horší nebo možná spíš lepší, díky té změně pravidel a díky tomu, že se každý nemůže naučit všechno. Ale i tak se dá třeba 7čka dohrát bez zlodějů, jen s mágy, nebo naopak úplně bez mágů. Já jí třeba dohrál na prvním levelu s tím, že jsem opravdu prošel a zabil všechno, co se ve hře dalo :). Hned po dohrátí jsem se mohl zvednout na 78 level (nebo tak nějak).
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1428 kdy: Březen 03, 2014, 13:03:10 »

Bubushow:

Aha... No já se snažil o vyvážení mezi silou a magií, ale zřejmě ta moje cesta přiměřené síly a všestranné magie, kdy družina sice jsou skoro všichni mágové, ale umí se ohánět i v boji na blízko. Pravda magické zaostření má jenom svobodný mág, který je už mistrem vzduchu a základní magie. Vyslat tornádo na nepřítele za rohem je oblíbená taktika v dungeonech. Pak je tu imploze, která dokáže napáchat také slušné škody. Kulový blesk jsem zatím nezkoušel.

runový kněz má palcát a štít (šlo by mít magické ohnisko a štít? Osobně nevím proč mám pořád štíty :D:D) plus je mistrem ohnivé magie a sesílá ničivá ohnivá kouzla (bohužel bez kritického zásahu)
Šaman je tím druhým bijcem s kopím a mistrovským titulem v zemi a vodě.
Křižák to doplňuje s těžkou zbrojí, mečem, magií světla a právě na něm a jeho ochraně stojí v kritických soubojích celá družina.
Osobně jsem zvědav, jak si tahle družina povede dál, protože maximálně vyresetování vlastností a znovurozdělení bodíků a víc ani ťuk.

To s těma druidama v šestce mi nedává spát a viditelně to budu muset vyzkoušet.
V sedmičce trvám na zloději, který jako jediný uměl odstraňovat pasti, což bylo dost důležité a jelikož dával dost vysoká zranění na blízko, dalo se oželet i nějakého toho bijce coby tanka.
IP zaznamenána

belosek

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1429 kdy: Březen 03, 2014, 13:32:56 »

zdravím. jak se dostanu ke klíči od kapitána černé gardy? to se musím stát jedním z nich nebo jak?
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1430 kdy: Březen 03, 2014, 13:43:55 »

belosek: Zajdi do hospody v Chudinské čtvrti.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1431 kdy: Březen 03, 2014, 14:26:04 »

Vyslat tornádo na nepřítele za rohem je oblíbená taktika v dungeonech. Pak je tu imploze, která dokáže napáchat také slušné škody. Kulový blesk jsem zatím nezkoušel.

Cyklon je velice legrační kouzlo. Dá se jej ale využívat k provokaci nepřátel, když ještě nejsou v bojovém režimu a tak se třeba vyhnout některým pastem. Na některých místech dojde k tomu, že pár nepřátel vidíš, ale jakmile se k nim přiblížíš, ještě se ti objeví další za zády a obklíčí tě. Tak tím kouzlem můžeš nejprve jednu skupinku vyprovokovat a následně v klidu vyřídit a až pak vlízt do té "pasti" a zlikvidovat ty, co se objeví :).

V sedmičce trvám na zloději, který jako jediný uměl odstraňovat pasti, což bylo dost důležité a jelikož dával dost vysoká zranění na blízko, dalo se oželet i nějakého toho bijce coby tanka.

no u pastí u truhel ale záleželo i na jiných věcech. Nemusel si nutně mít zloděje. Ve hře jsou i třeba předměty, které hodně tu dovednost odstranění pastí zvedají. Tedy i když nemáš ten 3x násobný bonus, nebo 100% úspěch, tak třeba s rukavicemi +21 k odstranění pastí se dá také většina odstranit. Navíc ty pasti tě nemusí vždy trefit, také stačí, aby přežil třeba jen jeden z party a ten může oživit ty ostatní atd atd. On tam zloděj není nutný, naopak si myslím, že je to jedna z nejméně vhodných postav, vzhledem k těm jeho dalším dovednostem. Takový lučišník, nebo hraničář si myslím, že je lepší. ale 7čka umožňuje různé divočiny, díky tomu že je kratší a jednoduší, než šestka, ale současně dává větší důraz na povolání a schopnosti. Nejlepší by byla hra o velikosti a složitosti 6ky s pravidly 7čky :). Nebo předělat 6ku do pravidel 7čky.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1432 kdy: Březen 03, 2014, 15:29:13 »

Ohnisko se štítem použít jde, ale jde spíše o to, zda-li ve hře nejsou co do bonusu lepší právě hole (ty jsou obouruční), nebo se vyplatí nosit 2 magická ohniska (bonus se sčítá).

V sedmičce jsem zloděje nikdy nepoužíval ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

bubushow

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1433 kdy: Březen 03, 2014, 16:46:23 »

Citace: Elemir
Ohnisko se štítem použít jde, ale jde spíše o to, zda-li ve hře nejsou co do bonusu lepší právě hole (ty jsou obouruční), nebo se vyplatí nosit 2 magická ohniska (bonus se sčítá).

V sedmičce jsem zloděje nikdy nepoužíval ;)

No, lepší něco než nic, když už jsem na 20lvl. Jedině resetovat staty a zkusit je nastavit znova.

No, tak to nevím, jak jsi bez zloděje v sedmičce mohl žít :D:D

No nic, já jdu ověřit jestli to po 20lvl skutečně bude už jenom lepší a lepší. A zjevně si budu muset bokem instnout i tu šestku, abych ověřil ony teorie, které jsem zde slyšel.
IP zaznamenána

belosek

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1434 kdy: Březen 03, 2014, 19:07:40 »

prosimvás jak sa dostanu do wyslinské džungle?? koně ani lodě tam nejezdí...
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1435 kdy: Březen 03, 2014, 19:27:37 »

já nevím, mě připadají ty dotazy blbý a blbější :D
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1436 kdy: Březen 03, 2014, 20:02:54 »

belosek: Pěšky.
IP zaznamenána

belosek

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1437 kdy: Březen 03, 2014, 20:23:50 »

už sem to našel jejda tak sa nezblázněte :D:D:D
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1438 kdy: Březen 03, 2014, 23:01:53 »

Víte v čem might and magic X pokulhává po Skyrimu. V jedné věci. Není to rozvoj postavy, není to grafika, není to otevřeným herním světem, ani délkou hraní. Dokonce ani množstvím bugů. jediná věc co má Skyrim a might and magic X nemá je optimalizace, i když to posledním patchem zlepšili chtělo by to zapracovat. U všeho ostatního se dá argumentovat, že jdou o dvě jiné hry, ale optimalizace by měla být dobrá u každé hry.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1439 kdy: Březen 03, 2014, 23:03:26 »

Je zajímavé, kolik mi po dohrátí hry a projití i všech nových dungeonů zůstalo v bestiáři neodhalených oblud. Hlavně počet bossů, kteří jsou znázorněni otazníky, je velice překvapivý. Některé vím, že jsem vynechal (v rámci plnění povyšovacích úkolů, nebo jsem nechal žít všechny tři bratry), ale i tak jich je nějak hodně.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 94 95 [96] 97 98 ... 111