Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:20:24
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 96 97 [98] 99 100 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279398 krát)

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1455 kdy: Březen 06, 2014, 20:11:42 »

Jenomže her s lehkou obtížností je na trhu dost a might ad magic nikdy nebyla procházkou růžovou sadou. Jako s optimalizací nejsem spokojený, s řešením bugů taky ne, ale co se týče obtížnosti je taková jakou bych čekal. Vzpomente si na šestý díl vymýcení u titanů, nebo třeba na první cestu do nighthonu.

to že někomu vadí, že když použije kouzlo na bestie které mají odrážení bolesti a skončí v lebce je v pořádku. To že blokují je v pořádku, to že elitní elementál tě sejme je v pořádku (ten mě náhodou taky sejmul několikrát) ovšem ještě než jsem získal ulomek vzduchu, dávno jsem se pomstil.

Já spíš doufám, že dlc se bude odehrávat po dokončení hry a že přidaj horší mrchy.

komunita možná bude muset opravovat chyby, je jich tam požehnaně, ovšem proti gothicu 3 je to ještě dobrý
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1456 kdy: Březen 06, 2014, 20:15:17 »

No dám si pár "dní" pauzu, počkám ještě pár "měsíců" než vydají nějakej patch možná a zapomenu jaký to bylo jenom s tím co vylisovaly a prodávali za "těžký" prachy.
PS: normálně si hry za prachy nekupuju, poslední hra kterou jsem si koupil bylo Ufo enemy Within a bez problému ikdyž jsem musel zkousnout steam.
Jinak mimochodem, mám pořád takovej pocit že ta obtížnost byla upravena díky hráčům kteří to tak rychle dohráli protože to autoři tak naprogramovali.
Pomatuju na MM6 kterou jsem si užival a hrál déle jak měsíc celkem nonostop. Dneska se všechno měří na pár hodin hraní. Kam to všechno spěje.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1457 kdy: Březen 06, 2014, 20:24:42 »

Mohla být kvůli nim to nepopírám, ale aspoň mám z pokoření nějaký pocit. Hry jsou všeobecně krátké, snad až na skyrim.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1458 kdy: Březen 06, 2014, 20:50:14 »

Citace: Návštěvník
to že někomu vadí, že když použije kouzlo na bestie které mají odrážení bolesti a skončí v lebce je v pořádku.

Ano, to mě vadí, protože tohle do M&M nepatří. Ostatně to nepatří nikam, protože je to úmělé natahování obtížnosti. Stejně jako planovaný respawn za zády družiny apod. Originální série dala šanci všem, každý mohl tu hru pokořit, někdo za pár hodin, jiný za dva měsíce, ale každý mohl. To je M&M. Proto měla desítka obsahovat větší škálu obtížností a každý by si mohl vybrat. V opačném případě to stačilo napsat na e-obchod a prodeje by prudce klesly. A komu tohle pomůže? Ani jedné straně.

Gothic 3 možná nebyl dobrý příměr, protože ten mohl dohrát každý i bez té optimalizace a chybějících perků. Desítka obsahuje fatální bugy, to už je jiná liga. Navíc Community team u G3 vznikl podstatně později, opravy bugů od komunity u desítky jsou staré jen týden ...

Zkrátka, podobných názorů si můžu přečíst přehršel na zahraničních fórech, ale ... máme to zapotřebí my tady? RPG není jen žánr pro vyvolené nebo geeky. Obhajovat nerozhodnost vývojářů způsobem, že lehkých her už tu bylo dost, je podle mě tak trochu zcestné. Hráči do toho investovali a dobrá polovina z nich teďna to nevěřícně kouká, jak se jim to mění pod rukama. Tihle hráči už to prostě příště nekoupí a my tu za deset let budeme vzpomínat, jakým byla desítka podivným pokusem!
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1459 kdy: Březen 06, 2014, 21:21:51 »

Svatá pravda, co se týká čistě jenom toho co vylisovaly, tak fatální bugy.

Hra neplánovaně padala
Hra se při vstupu do domu zasekla a pomohl jenom tvrdý reset hry.
Nějaké lokace byly úplně nepřístupně.
Nějaké úkoly nešly udělat.
Sekala se i na vyšší rozlišení a vyhlazování 9x
Sem tam doslova zrůžověla a pomohlo jenom vypnutí a zapnutí celé hry.
Jo a ještě jednou se mě stalo že hra se načetla do nějaké doslova nefunkcí pracovní verze kde nešlo nic dělat, všechno bylo rozházené a celej save byl poškozenej.

Tak nevím jeslti tohle překoná Gothic 3.

Každopádně i tohle všechno se dalo zkousnout,protože to bylo na obtížnost hratelné.To už teda k patchi 1.4.(tu aktualizovanou 1.3 jsem nehrál, no ale oni chytře napsali, "pokud si chcete užít všeho tak....) K čemu je dobré že kuše, obouruče dávají větší kritičáky když obtížnost je neúměrně vysoká, romuland dobře vypočítává cenu many když je dražší atd, že léčitelka nejde použít v boji když nikdy jinkdy jí člověk nepotřebuje díky kouzlům z magie světla. Prostě mě přijde že jeden bug zaplácali jiným bugem.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1460 kdy: Březen 06, 2014, 21:40:10 »

Mě hra ani jednou nespadla, jediný bugy souviseli s nepřístupnými lokacemi, zbytečnými předměty. Za to u g3 hra padala, načítala se extrémně dlouho, nešlo ukončit většina úkolů, nešlo se naučit některá kouzla, nevyváženost bojů vybít vesnici snažší než zabít stínovou bestii je trošku silná káva. Občas ani nešla dokončit hra a mohl bych pokračovat dlouho. A mimochodem kdyby někdo tvrdil, že je to sestavou tak ac mi 4 laguje i na low detaili, stejně tak nfs rivals.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1461 kdy: Březen 06, 2014, 21:55:34 »

Desítka se načítá stejně extrémně dlouho, někdy se nenačte dokonce celá a bug je hned na světě, obzvláště pokud si někdo takovou rozehrávku ještě uloží. G3 padala, desítka taky padá, kupodivu u mě stejně často. Boj v G3 byl zmršený, ale přesto se to dohrát dalo. V desítce se dá při troše smůle vytvořit družina, se kterou to dohraje málokdo ... ostatně porovnávat 1st person proti družině je už samo o sobě zcestné.

I já bych mohl pokračovat dlouho, jenomže to je to, co zajímá málokoho. To, že u tebe to šlo, vůbec neznamená, že to tak jde u všech. Z toho vůbec nejde zevšeobecňovat. Bylo by to totéž, jako bych řekl, že devítka žádné bugy neměla, protože jsem je nezažil ... přesto jsem jich řadu u jiných hráčů řešil.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1462 kdy: Březen 06, 2014, 22:29:42 »

9 měla vážnější problém, než jsou bugy, netuším proč se hra dlouho načítá, nebo co se bere jako dlouhé načítání, mě to do minuty načte, g3 se mi načítal někdy i 10 minut. Souhlasím se se zmršenou družinou se to dohrává blbě, ono se dohrávali blbě i jiné díly, pokud postava jela nesprávné dovednosti.

Co se týče toho, proč mi to šlo a jiným ne, netuším. Ruku na srdce komu hra padá pokud ji hraje na patchi 1.4, online a instalovanou z uplay? A pokud by opravdu padala zkuste vypnout stíny. já to hrál po celou dobu bez stínů. Ať je jaká je, je rozhodně špatně optimalizovaná a na grafiku zbytečně náročná.

DvD nepoužívám, protože mi na předchozím notasi špatně fungovala mechanika, a digitální distribuce je levnější

A neporovnám hratelnost pouze poukazuji, že legacy není zas až tak špatná hra na to, že se nesnaží řadit mezi AAA tituly proti g3, který se před tím, než byl vydán k nim patřil. Zní to směšně.

Netvrdím, že bugy ve hře nejsou, ale tvrdím, že to lze dohrát bez bugů, které souvisí s úkoly a postupem hře, bez toho aniž by se hráč snažil těmto bugům předcházet. To je třeba rozdíl oproti Skyrimu. Je to dobrá hra, beru je že je obrovská, že holt se u takové hry musí něco najít, ale i když se víceméně snažím jim vyhnout, vždy mě bugy potkají i tak bych tu hru ohodnotil co se týče hratelností jedna z nejlepších her v současnosti, nicméně její svět mě nikdy nechytil a proto mám legacy radši.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1463 kdy: Březen 06, 2014, 22:34:17 »

Starý dobrý 3DO, zajímalo by mě jak by to vypadalo od nich kdyby ještě existovali, ale to už se bohužel nedozvíme.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1464 kdy: Březen 06, 2014, 22:54:30 »

Citace: Návštěvník
9 měla vážnější problém, než jsou bugy

Člověče, tohle čtu celkem často, ale málokdo mi je schopný k tomu něco napsat. Co je tím velkým problémem devítky? V porovnání s celou ságou, těch změn bylo několik a konzistentně to jako celek nepůsobilo nikdy.

Jiné díly s blbě sestavenou družinou dohraješ vždy, Dodnes není známa jediná družina, se kterou by to dohrát nešlo. Ostatně třeba sedmičku Milhaus dohrál s družinou na prvním levelu.

Ruku na srdce klidně položím, s patchem 1.4 mi to padá ... chceš snad říci, že pirátím? ;) Stíny mám už dávno vypnuté. Ehm, digitální distribuce levnější jak krabicovka? No tak, nejsem včerejší. Už pár měsíců jsem tu to porovnání měl.

Desítka se mezi AAA snažila řadit, Gothic 3 tam ovšem 100% patří.

Ten poslední odstavec beru spíš jako vtip. Podívej, já ty hry v originále hrál, musím dodávat více?
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1465 kdy: Březen 06, 2014, 23:16:27 »

pokud padá, při tomto hraním tak netuším, měl jsem za to že nejvíc problémů je u hraní offline, nebo se špatným patchem či pirátské verze. Sestavu asi na to máš?

co se týče těch dílů, v době když jsem je hrál mi připadalo nemožné dohrát šestku bez dvou postav na klerickou magii, dnes bych to možná hrál jinak, ale i tak si zatím stojím, že hrá který s tou hrou předje poprvé do styku tak bez klerické magie hru nedohraje (dohrát myslím vybíjet dungy, a mapy včetně třeba titanů to by byla paráda třeba se čtyřmi rytíři pro nováčka)

já g3 řadím mezi béčkové tituly (pouze díky komunitě) jinak bych tu hru řadil ještě hůř, je tam příliš dlouho nedostatků co mi vadily

problémy devítky alespoň co se týče mě, použitá grafika byla jedna věc, ale to bych překousl, ovšem děj byl nuda, bestiáři bylo málo pohádkových nestvůr. Ovšem největší průser bylo to, že jsem za celou dobu hraní ani jednou nemohl říct že hraji další díl serie. Svět byl úplné jiný, jiný pravidla, bohové (o kterých v předchozích dílech nebyla ani zmínka) Jako beru, že tam byla zmínka o ironfistovi, ale to nestačilo.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1466 kdy: Březen 06, 2014, 23:29:45 »

jo nikoho neobviňuji z pirátství, pouze se snažil sdělit že by hra měla jít za určitých podmínek bez padání, ovšem zdá se, že jsem musel předejít něčemu co jiný ne, netuším ovšem čemu? A nebo mám jenom kliku.

Posledním odstavci není zmínka o originále, pouze jsem zmínil to, že jakmile bych hrál skyrim, tak se polovinu času snažím předejít bugům a hru si neužiji, hra mi bugne, tady se zabavím a nebugne. Nicméně porovnávat 40 hodin herního času a 100 hodin je rozdíl. Není to ovšem celkový čas hry, ten je vyšší
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1467 kdy: Březen 07, 2014, 05:12:48 »

Gothic3 byl po vydání a opatchování (první patch jsem měl doma stažený dřív, než mi došla hra na DVD) nehratelný. Tedy aboslutně nehratelný. Například prase byl nejsilnější tvor celé hry, člověk nejprve levou zadní vymlátil vesnici od skřetů a pak ho zabilo 1 prase. Pokud hráč to 1 prase nalákal do tábora rebelů, nebo do města, vykuchalo to 1 prase celou vesnici. Ve hře bylo i kouzlo na vyvolávání zvířat a právě tam si mohl vyčarovat to prase jako pomocníka. Pak s ním osvobozovat města. Další patch to změnil a prase už bylo porazitelné, navíc přidal to, že lidé a zvířata se prakticky nezraňují (takže prase a NPC se mohla kuchat klidně i hodinu), zatímco hráče zvířata zabíjela na pár ran. Nejsilnější bestií ve hře se stal vlk. Hráč tak chípal na 3 rány od každého zvířete, sám každému zvířeti musel dát nezávisle na úrovni alespoň 3-5 ran, NPC postavy sejmul levou zadní (ti absolutně nebyly schopné klást odpor), a zvířata a NPC postavy mezi sebou mohly vézt nekonečné bitvy. Do toho si můžeme připočíst techický stav hry, kdy neustále mizely textury, postavy (důležité - úkolové) se pod ně propadaly, takže je nešlo najít, kde se hra sekeala doslova na kažédém kroku, při každém otočení, každém pohybu. Do toho si můžeme započítat neustálé pády hry a nekonečné načítací časy. V tuto dobu s PB pakovali, takže už nikdo hru ani neopravoval. Hráči vyhodili 1000 korun za alfaverzi hry. (proti ní i EA verze MMX byla vyladěná a vychytaná pecka). Fanoušci se začali zajímat o modifikaci, ale protože neměli absolutně žádné nástroje a nic, jak by mohli hru opravovat či editovat, zmohli se jen na velmi málo úprav.

Do toho se zapojl Spellbound a vydal další oficiální patch, který obsahoval i ty opravy komunity. Ovšem ani ten abuslotně nic neřešil, hra byla pořád stejně nefunční. Nyní se JoWood rozhodl, že bude podporovat a platit ty fanoušky. Dal jim k dispozici editační nástroje a podporoval je opravdu i peněžně. Začaly tak vznikat ty CP patche, které toho již opravovali trošku víc. Tedy například změnili vyvážení, docílili toho, že některé perky začali jakštakš fungovat.

Nicméně celou hru zas tolik nezlepšili, mnoho perků má i nadále nulový efekt a vůbec se je nevyplatí učit, boj pořád působí neskutečně směšně. Inteligence nepřátel kombinovaný s bojovou hudbou v pozadí působí doslova jako parodie. Hra i nadále padá a i nadále se seká na každém kroku a to i na PC, které převyšují požadavky asi 3x. Já jí mám celou nainstalovanou v RAM disku, tedy nic se nenačítá z disku do Ram paměti, hru nijak harddisk nebrzdí a nezdržuje a stejně se seká. A to není nepatrné škubnutí v situaci, kdy to nevadí, hra se nejčastěji seká příámo v bojích, takže to kolikrát působí, že hrdina udělal kotrmelec a když se konečně probere zjistí, že je zády k nepřátzelům, kteří do něj buší a nemůže nic.

Od gothicu3 se přitom již před vydáním čekalo, že to bude naprostá pecka. Mega-super-užo hra. Po gothicu2a a vůbec po gothicu a vzhledem k tomu, jak dlouho jí vyvíjeli.

Řekl bych, že MMX je na tom přesně opačně. Nikdo od té hry nic nečekal, všichni byli spíše skeptici. Vývoj byl poměrně hodně rychlý, měli jsme i možnost to hrát v EA verzi a všichni jsme viděli, jak ta hra vypadá. Ta hra má dost nedostatků, ale její obtížnost bych mezi nedostatky tedy rozhodně neřadil. Stejně jako hlavní plus Gothicu2a bylo právě zvýšení obtížnosti původního gothicu2. Osobně bych MMX hlavně vyčítal herní věci, jako právě chybějící dovednosti vedlejší, celkově i tu neuvěřitelně komprimovanou mapu. Myslím ostatně, že právě z té komprimace pramení i ty problémy hráčů. Jelikož od druhé kapitoly mají přístup do celého světa a ke všem obludám, ale nevědí, kterou zvládnou a kterou nezvádnou (což je v pořádku, podle mě). To evidetně dělá hráčům potíže a většina je velice líných, aby zjišťovala - tj aby dělala průzkum bojem. Od toho jsme si již díky těm novodobým blbinám odvykli, že hra klade odpor. Stejně tak jsme si zýčkaní jednoduchostí novodobých blbin pro všechny odvykli plánovat družiny a jejich rozvoj. Což v této hře prostě hraje roli a je dobře, že to hraje roli. Hráč musí být buďto hodně dobrý hráč a musí vědět přesně, co chce, jak chce a kde chce a pak si může dovolit hrát s nevyváženou skupinou a zkoušet, jestli to půjde nebo nepůjde, a nebo musí hrát s vyváženou skupinou a správně jí rozvíjet. Tak to ale bylo v minulosti vždycky. I u starších dílů to bylo tak, že když hráč hru neznal, hrál s vyváženou skupinou - jinak by neměl šanci (a když jjí špatně rozvíjel, opět neměl šanci) a až když se to naučil a tu hru již znal zpaměti, mohl si dovolit blbnout a vymýšlet stále více a více nemožné složení skupiny, což vyvrcholilo hrami na jednu postavu. Ale i tak zde bylo nutné dobře plánovat rozvoj (vlastně o to víc to bylo nutné) a navíc mít ještě hodně dobře promyšlený postup hrou. Hráči většinou šli jen tam, kam museli jít, aby hru dohráli, nebo do lehkých dungeonů kde věděli, že to dají.

Takže já bych si na MMX rozhodně nestěžoval, naopak bych si to úžival, protože je to po hodně dlouhé době hra, která má jakousi obtížnost a dost pravděpodobně je to na dlouhou dobu hra poslední.

A ano, RPG hry podle mě nejsou určeny pro všechny, nejsou určeny pro hráče strategií, nejsou určeny pro hráče akčních her a rubaček. To jen byznys v posledních letech se nám to snaží vnutit, že každou hru musí hrát každý. Podle mě to tak není.

Mimochodem zazněla tu stížnost na obtížnost gothicu2a. Já hrál původně gothic2 (asi 10x), pak jsem přešel na gothic2a a taky jsem se nestačil divit, jak je hra těžší. Zvykl jsem si, naučil se to, první dvě hry byly nejisté, pak už to bylo snadné. Nyní jsem byl již schopný dohrát gothic2a na jeden život bez načítání (krom vypnutí a zapnutí hry). Tedy pokud bych během hry něco pokazil, nebo bych umřel, měl bych smůlu a musel bych začít znovu. Ale při první hře gothicu2a bych to taky takto nedal a nezvládl to. Tam jsem byl rád, že jsem zabil vlka.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1468 kdy: Březen 07, 2014, 05:56:05 »

Jinak jsem již donatáčel svojí hru se třemi trpaslíky a mágem
http://www.youtube.com/playlist?list=PL5Sp4CJqAwzFzHGYEgizMMCJ_p7LJlLsd

Celá hra po vystřihání načítání lokací a po odstranění smrtí a neúspěšných bojů mi trvala dle youtube 24 hodin. :) (tedy celá ten seznam videí trvá 24 hodin). Přitom tam jsou natočeny i všechny nové dungeony.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1469 kdy: Březen 07, 2014, 06:19:32 »

Dobrá no budu to tedy hrát se 3 trpaslíky. Já se to pokoušel hrát tak abych měl pokud možno všechny dostupné magie a+ barbara ve skupině, protože ten Hak-kr obouruční sekera mě přišla užitečná.
Já to hrál takhle : Elf taneníčnk barbar, runový kněž a čarodějka.
 Podívám se na to video potom, nicméně ti věřím, když jenom cca 5 minut možná ani to ne trvá dostat se z jednoho konce mapy na druhý.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 96 97 [98] 99 100 ... 111