Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 03:57:36
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279566 krát)

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #225 kdy: Srpen 30, 2013, 12:38:05 »

"XPčkařů zas tak málo není. V opačném případě by naopak Limbic neměl potřebu se k XP vůbec vyjadřovat, mohl si to celé nechat pro sebe a hráče nechat tápat. Jako důvod vidím spíš oficiální ukončení podpory XP ze strany Microsoftu."

Na toto som reagoval. Ja myslím že XPéčkarov s moderným HW, ktorí si kupujú nové hry je málo a preto tam už vychádza málo hier náročnejších na HW.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #226 kdy: Srpen 30, 2013, 14:01:58 »

Ale jo s tím souhlasím. Pokud chce studio tzv. vytřískat ze hry maximum (nemyslím teď peněz :)), pak sáhne prostě po nových technologiích a tam už je WinXP za zenitem. Pro nový počítač bych WinXP taky nevolil, protože bych si ho pořizoval právě s tímto cílem, tudíž pak určitě Win 7 a WinXP potom do virtualu.
IP zaznamenána
This is the end ...

StriderCZ

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #227 kdy: Srpen 30, 2013, 17:16:20 »

Po mnoha úvahách jsem usoudil, že si MM X koupím, ale počkám až bude na GOGu. Jinak co se týče pohybu, hra mi připomíná Atlantis :zejména v tom, že při krokovacím systému máte mnoho času se kochat krajinou, grafikou, detaily, než když jen tak hrou proletíte. A zvuky převzaté ze starších dílů prostě nemají chybu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #228 kdy: Srpen 30, 2013, 22:20:32 »

Na GOGu by to bylo perfektní, ale ono je to ještě provázané se službou UPlay, takže já uvažuju o variantě na Steamu. Horší je to s krabicovkou, pořád se řeší, jestli pro ČR jo nebo ne.Zvažuju, jestli do toho naskočit po prvním patchi, nebo počkat. Dle Limbicu bude v rámci Early Access přístupný stále jen první akt, ale i tak by to pro mě bylo alespoň dobré k seznámení s pravidly.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #229 kdy: Září 01, 2013, 18:36:42 »

Anketa docela překvapila, zatím je většina odpovědí pro, dvěma je to jedno :) Původně jsem chtěl doplnit ještě jednu anketu na téma samotného hraní, ale protože negativ neni žádný, tedy zůstávají jen 2 neutrálové, tak předpokládám, že všichni ostatní desítku hrát budou. Spíš mě hlavou vrtá, jak dlouho nechat hlasování o stránkách desítky běžet. Přemýšlím o konci října, nebo by někdo navrhoval jiný termín? Jde mi o čistě o to, že po nějaké době může v anketě hlasovat tentýž člověk apod., proto bych rád, aby to mělo jakouž takouž vypovídací hodnotu.

Edit: Ještě něco k distribuci Might and Magci X. Jak někdo mohl ve výpisu chatu zaznamenat, krabicová verze nebude dostupná všude. Diskutovalo se to již dříve i na Open Dev a nejspíše se do oficiální release nic nezmění, je to čistě obchodní politika Ubisoftu. V ČR tedy krabicovou verzi hry nelze a ani nebude možno koupit. Zůstává nám tak pouze digitální verze hry. Je to o to nemilejší, že třebas naši polští kolegové ji v pohodě dostanou :/ Nepříjemné je to i z toho důvodu, že krabicovka je vázána na koupi přes Uplay, tudíž pokud by se cokoliv změnilo, tak ti, co hru koupí přes Steam utřou nos. A teď babo raď ... :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #230 kdy: Září 03, 2013, 18:04:10 »

Ano, mě je to jedno a čestně to přiznávám :-).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #231 kdy: Září 03, 2013, 19:31:53 »

4Yuyana: Já sem si tipl, že jeden z těch dvou hlasů bude od tebe :D Ale docela mě překvapilo, že ano je tolik vepředu, docela jsem čekal, že to bude vyrovnanější. Prápě pak jsem chtěl anketu ještě doplnit o hraní vs důvod. No, možná to ještě doplním i tak. Času je pořád dost.

Jinak na Open Dev se dneska objevily podrobnosti o prvním patchi, jehož vydání se plánuje už tento týden, počínaje čtvrtkem. Log změn je rozsáhlý, vypisovat ho zde nebudu. Vesměs se jedná o odpověď na feedbacky + bude řešena řada bugů.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #232 kdy: Září 04, 2013, 13:29:01 »

Smim se zeptat, co tě k tomu vedlo? :-D

Fakt je, že mě je spousta věcí jedno :-). Jsem naprosto přesvědčená, že tvoje stránka bude patřit k nejlepšim na to téma, ale když o tom nenapíšeš... a budu potřebovat radu... hej, já umim anglicky :-D. Já si vždycky nějak poradim.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #233 kdy: Září 04, 2013, 15:13:03 »

Aha, já myslel, že si to byla ty :) Podle toho pozvolného nárůstu hlasů v porovnání s návštěvností jsem myslel, že to byl někdo ze stálých návštěvníků a podle obecně kladných ohlasů ... no prostě tak :D říkal jsem si, že zrovna ty nebo např. JCMurphy v opačném případě právě zaskočíte bez problému na anglické fanstránky, takže se bez té české obejdete. Ale jinak díky za důvěru ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

bubak

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #234 kdy: Září 04, 2013, 23:12:13 »

https://mightandmagicx-legacy.ubi.com/opendev/blog/patches
Tak nový "neoficiální patch" jde se zkoušet jestli bude hratelné :P
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #235 kdy: Září 04, 2013, 23:49:40 »

Dej pak vědět.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #236 kdy: Září 06, 2013, 20:02:06 »

Díval jsem se dneska na Open Dev na návrh hlasování obsahu pro další patch a nějak nevím, jestlo to v Limbic myslí vážně (což doufám ne :)) nebo musel hledal jasné outsidery k preferované variantě. Na pořadu je:

A) porovnávání předmětů (aktuální postava vs nabídka obchodníka)
B) možnost psaní poznámek do mapy (nejspíše "nenápadně" tlačená volba)
C) retro mod alias možnost kostičkované grafiky
D) anti spider option ... ?

K A) ... teda, hlásit se k oldskúl a pak podceňovat matematické schopnosti hráče ... když mám sekyru 5-10 a obchodník mi nabízí sekyru 3-6, která bude asi lepší? Ale kdepak, hra vám to řekne sama ;) Tuším smysl téhle funkcionality, ale já si třebas vybavení svojich reků obvykle rámcově pamatuju. Nevadí, B) ... proč ne. C) a jsme opět u toho, proč si raději nezahrát starší díly nebo třebas vůbec jinou oldskůlku, že ... D) jsem moc nepobral, asi holt nejsem arachnofobic :D

A teď vážně, tohle hlasování je jen pro následující patch, ve skutečnosti bude tohle vše automaticky součástí final release :D Těšíte se?

Ale teď k něčemu serióznějšímu. Na obrázcích porovnávání předmětů mě zaujal řádek 30% Crit. Damage. To je docela novinka, která je spíše známá z AD&D a parta zelenáčů na ni jen tak nedosáhne. Ovšem teď je otázkou, zda-li těch 30% je hodnota šance nebo hodnota bonusu ke zranění v případě úspěšného kritického útoku. To druhé by ještě šlo, ale to první se mi moc nezdá (zhruba každý třetí útok bude kritický). Uvítal bych, kdyby nám to někdo znalý osvětlil, předpokládám, že je to převzaté z HoMM VI. Nejsem si třeba nějak moc jistý, jestli počítám správně, ale u AD&D je to případ, kdy v základu padne hodnota 20 -> k dispozici je 20-ti stěnná kostka -> šance (pravděpodobnost) 1:20 tedy 5% (?) Kdyžtak mě někdo opravte, ale pokud by 30% byla pravděpodobnost, tak je to ve skutečnosti "ohromné" číslo.

Edit: Ještě jedna taková drobnost. Na Open Dev také vyšel příspěvek k ohlasu ze strany herních webů (RPGWatch, RPGCodex nebo nám dobře známý Celestial Heavens). Objevují se tam podobné připomínky jako zde, stejně tak jako pozitivní ohlasy. Nicméně u posledně zmiňované stránky vyvolalo docela slušné pozdvižení zjištění, že v USA taky nebude krabicová verze k dispozici ;) Jestli jsem to dobře postřehl, tak Kalah (jakožto šéf webu) to považuje za neakceptovatelné, viz diskuse.

Občas přemýšlím, že bych si měl podobné postřehy začít pomalu zapisovat, jenomže ono je to opravdu vesměs pořád to samé. Jen na to postupně přicházejí různí lidé. Příkladem je třebas nemožnost libovolného zaměření protivníka, tohle už bylo vidět dříve na prezentačním videu ze hry. Přitom Limbic se ohání lepší taktizovatelností, ale v čem vlastně? Desítka opravdu trhá názorový proud na dva tábory. Docela by mě v tuhle chvíli zajímalo, jak vypadá skóre v hlasování na Celestial Heavens ohledně nákupu desítky (výsledky nejsou bohužel vidět veřejně). Dost často mě napadá, že PR oddělení a produkce si v tomhle u Limbicu taky moc nerozumí a často do světa pustí něco, co je ve skutečnosti potom trochu jinak. No, je to relativně mladý tým, tak snad se poučí.

Krom dvou výše uvedených novinek je možno si na Open Dev přečíst rozhovor s Nealem Hallfordem, který se podílel na vývoji Might and Magic 3.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivos

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #237 kdy: Září 07, 2013, 21:56:16 »

Nechapu, proc se stale vymejslej nejaky rafinovany systemy pro *kriticky zasah*. Kdyz ma zbran rozsah poskozeni 3-6 nebo nedejboze 1-6, tak uz samo o sobe to rika, ze kdyz se trefime blbe, tak zpusobime mensi poskozeni  (1) a kdyz se trefim dobre, zpusobim velky (6). V tomhle pripade je to sestinasobny rozdil, coz by melo pokryt i takzvane kriticaky. Ale ne, on se musi vymyslet jeste extra dobrej zasah, ktery prida dalsi poskozeni. Takze tu mame situaci, kdy zasadime opravdu silny zasah na opravdu citlive misto. Necht. Ale pak prijdou koumaci, kteri tento system dal rozvinou, takze se kriticaky daji dale vylepsovat. Takze co se vlastne deje: Hrdina ma dvourucni mec (1-8) a povede se mu nejlepsi mozny zasah(8), takze ocividne z plneho naprahu zasahne nepritele do hlavy. Ted prichazi do hry kriticky zasah, takze predpokladam, ze hrdina zasahl oko nebo treba koren jazyka?!?!, tam to hodne boli. No ale to neni vse, muj hrdina ma jeste navic +10% sanci na krit, coz znamena, ze ne pokazde zasahne hlavu, ale kdyz uz ji zasahne, tak uz teda trefi oko. A jedeme dal. Muj hrdina ma +30% ke krit. poskozeni, coz znamena, ze z plneho naprahu zasahne hlavu a tim i oko a to jeste extra-extra ohavnym zpusobem. Tak a ted si predstavte, ze jsou postavy, ktere jsou specializovane na tenhle zpusob boje. Specializuji se tedy na to, ze biji nepritele plnou silou na citliva mista a to jeste zvlast krutou metodou. Nebo nevim.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #238 kdy: Září 07, 2013, 23:32:20 »

Vidíš, to mě nenapadlo, že by to mohla být dokonce kombinace obojího - kritičák + bonus k zásahu :D

Dle současné zkušenosti z jiných her beru kritičák jako schopnost postavy za určitých okolností provést hodně povedený úder. Dle zvyklosti je to obvykle dvojnásobek poškození - ovšem mělo by to být automaticky bráno jen z rozsahu zbraně, tudíž u 1-8 klidně jen 2 body (byť jsem ochoten akceptovat i výpočet z maximální hodnoty zranění). Tohle ještě považuju za celkem dobrý přístup. I netrénovaná postava by měla mít šanci provést "mistrovský" kousek ... ovšem zdůrazním to slovo šance.

A šance by neměla záviset primárně na zbrani, ale na adekvátní dovednosti - prostě mistr meče bude kritičák dávat častěji, protože je k tomu trénovaný ... nj, ale proč by to tak vlastně mělo být? :D Kritičák by měl být opravdu jen bonusem, vyšší úroveň dovednosti by se v tomhle měla projevit jen u základního rozsahu zranění, nikoliv jeho četnosti, případně by měla četnost modifikovat jen nepatrně (v řádu procent, nikoliv desítek procent). V opačném případě hrozí, že se herní postava stane příliš silnou a tím pádem jde požitek ze hry k šípku alias po mapě bude velmi brzy pobíhat ultimátní družina.

Pokud si představím tu prezentovanou sekyrku 30% Crit.Damage a vrazím ji do ruky nějakému obyčejnému vesničanovi, který umí ovládat akorát pluh, tak si jen těžko budu představovat, že s ní každým třetím sekem bude schopen dát kritičák. Vlastně si budu hodně špatně představovat, že dá vůbec nějaký zásah :D Nápodobně pokud vezme do ruky dýku a postavím ho proti vyzbrojené plechovce Charlese Quixota. Jakýkoliv takovýhle bonus v tu chvíli postrádá význam.

Proto originální koncept M&M tohle nezná, odbornost se projevuje jen v navýšení poškození a útočného bonusu (ovlivňuje obtížnost/možnost proražení brnění). Jedinou analogií kritičáku je možnost trojitého úderu dýkou v odbornosti dýky. Ale ta je konstantní a vázání na odbornost je tu celkem logické (viz příklad s obyčejným vesničanem bez dovednosti). Násobení útoku je však už typické pro Heroes of M&M. Přichází to tedy nejspíše odtud. Ono těch zákeřností může být více, např. navázat šanci kritičáku ještě na analog štěstí apod., podstatné je ovšem to, že tohle všechno ze hry udělá obyčejnou dynamickou akci.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #239 kdy: Září 08, 2013, 11:49:38 »

Tak k posledným 3 príspevkom čo si myslím:
po A, To porovnávanie predmetov, by som skôr tipol že to bude ako vo Wowku alebo iných hrách že dostaneš k dipozícií vedľa obchodníkom ponúkanej zbrane aj štatistiky toho čo majú na sebe tvoje 4 postavy, taká malá nedôležitá vec, ale bolo by to fajn, v early acc som to riešil keď som si dal identifikovať predmety v alchymistickom obchode a potom som z neho šiel von aby som si pozrel či to niektorá postava využije a potom som sa zasa vracal do obchodu aby som jednu z tých vecí predal, viac menej som niečo takéto očakával, buď porovnanie alebo aby sa aj veci čo majú postavy na sebe objavili v inventári (povedzme s hviezdičkou alebo zošednutým obrázkom alebo tak niečo).

B, Poznámky do mapy sa myslím robili v starších Mam.

C a D - joke? Možno aby sa nepovedalo že každý návrh sa aj tak dostane do hry :D

K tomu 30% krit. damage. Tu by sa mi hodilo vedieť o aký predmet ide. Tipol by som že buď pôjde o dýku alebo čo som si v early acc všimol tak o oštep (myslím že tak sa najlepšie prekladá spear). Oštep mal totiž oproti sekere, kladivu aj meču podstatne iné staty. Podstatné nižší damage vyrovnával podstatne vyšou šancou na crit. Imho fajn ak rôzne typy zbraní budú fungovať rôzne, nie len mať iné obrázky. Odskúšať vyrovnanosť alebo nevyrovnanosť sa mi nepodarilo lebo vo verzií 1.0 nefungoval kritikal ani uhýbanie, inak som ten oštep plánoval dať elfovi. AK by som mal vymyslieť príklad, tak sekera bude mať damage 4-6 a 5% bonusová šanca na crit (k šanci postavy), rovnako cenný oštep 3-4dmg ale 30% bonusová šanca na crit s (striľam od boku) 8 damage.

Ešte k téme či rôzne zbrane môžu mať rôznu šancu na critikal, tak myslím že áno. Aj nováčik môže mať s malou šikovnou ľahkou zbraňou väčšiu šancu trafiť citlivé miesto súpera, než s napríklad veľkým obojručným bojovým kladivom, hoc v nich bude mať skill rovnaký.

"Účinnosť" (veľkosť bonusového damage critikalu) už sa predstavuje trochu ťažšie. Niekto možno dokáže bodnúť dýkou súpera do slabín (bojovým kladivom nie), a niekto tam pri tej príležitosti ešte dýkou potočí o 90° kým ju vytiahne ;) - a tým bude mať jeho critical vyšší damage, asi tak by som si to vedel predstaviť.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 111