Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:42:52
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279453 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #195 kdy: Srpen 23, 2013, 17:19:37 »

Někde jsem zahlídl, že Ubisoft na tom teď ani neni finančně nejlépe, takže bych celkem chápal, že si nastavil priority jinak. Spíš mě v takovém případě zaujalo, proč vývoj MM X neproběhl např. podobně jako projekty na Kickstarteru. Podle mě by to mělo celkem slušnou vypovídací hodnotu a peníze by byly připravené s předstihem. Samozřejmě je taky otázkou, zda-li by to vůbec sklidilo dostatečný úspěch. Čím víc jsem o desítce a Limbicu přemýšlel, tím víc jsem přesvědčený, že by bylo výhodnější začít např. předělávkou prvních dílů.

Baldur's Gate a pathfinding - Firewine Bridge, tam se ukázal v celé kráse. Musel jsem postavy vodit po jedné, což bylo vzhledem k náhodnému teleportu koboldů po celém dungeonu docela peklo. V NWN 2 jsem to nijak neřešil, vzhledem k nesmrtelnosti postav jsem je nechal pobíhat. Alespoň se mi nepletly pod nohy. Horší to bylo až ve chvíli, kdy jsem potřeboval do místnosti naběhnout potají ... :) Ono už v jedničce byl se společníkem problém a dost často jsem musel příkazy zadávat po chvilce znovu. Proto jsem si oblíbil Deekena, ten měl naskriptován na začátek bardský zpěv apod., teprve pak se připojil k boji a to ještě s kuší, takže z povzdálí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #196 kdy: Srpen 23, 2013, 18:04:12 »

Ubisoft je firma, který mi v případě krachu líto nebude.
...
V BG 1-2 jsem taky postavy vodila po jedný... já jich nějak víc neměla :-D. Tam jsou velký skupiny uplně na zabití. Zvlášť v tenkejch uličkách. NWN2 jsem nehrála, v jedničce jsem brala jen toho zrzavýho týpka v datadisku a s tim nebyl problém. Naproti tomu ta assassinka byla tak na obtíž, že to bylo až neskutečný.

Hehe, vždycky bylo legrační, jak se taky zneviditělňoval, když jsem se plížila. Chudák, tak se snažil :-D. Ne že by to mělo efekt. Ale byl roztomilej a nepřekážel.
..
Deekina bych musela zabít, kdybych ho vzala do party. Řadim ho do stejný skupny jako Imoen :-D. I když on je ve druhý třídě a ona už je na nástavbě.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #197 kdy: Srpen 24, 2013, 07:20:39 »

Ubisoft má krom svých nectností i jednu pozitivní vlastnost, kterou ocení hráči s malou nebo žádnou znalostí angličtiny. Je to totiž druhá firma, která se opravdu pečlivě stará o lokalizaci (ta první byl CDProjekt) a to celkem na vysoké úrovni.

V tomhle jenom odbočim mimo téma, před pár dny jsem se dozvěděl, že se chystá nová a prý opravená čeština na Morrowind (+ Tribunal a Bloodmoon). Sakriš, ono jim to pořád ještě nedošlo, že oprava nic neřeší. Ta čeština je prospě blbě implementovaná a pokud to se neopraví, pak to nemá cenu ani zkoušet ... a to byl tenhle projekt na počátku ve skutečnosti placený a mělo to exkluzivní práva. Proto jsem raději, když se o lokalizaci stará firma, která k tomu má opravdu prostředky a znalosti.

A teď zpět. Koukal jsem se, co má Limbic Entertainment vůbec za sebou a našel jsem toho opravdu poskrovnu. Ovšem jedna hra z roku 2010 mě opravdu zaujala - Dungeon Empires. Ne, nehrál jsem ji a ani to nemám potřebu zkoušet, zaujaly mě hlavně screenshoty a video, viz např. zde. Neni vám na tom něco povědomé? Spodní panel hrdinů, plovoucí okna, létající čísílka, tahové boje apod. Navíc pozor, ta hra má vlastní editor a hlavně, je to free-to-play ;) LE tedy nezačínal na zelené louce, pouze napasoval pravidla M&M na svůj předchozí výtvor. Celkem už je jasné, proč Ubisoft vybral pro M&M X zrovna LE, očekával určité zkušenosti a hlavně rychlé dodání produktu. Navíc je v tom podle mě skutečná odpověď, proč je desítka krokovací.

Čímž se vracím k původním obavám. Hra bude nejspíš již hotová víceméně celá a jde jen o to ten mix vyzkoušet. Engine byl navržen pro jiný typ hry a je zřejmé, že podobný zázrak jako Zaklínač (jednička) se konat nebude. Ten byl napasován na Aurora engine, který pohání již zmíněné NWN a přitom herní pravidla obou her jsou diametrálně odlišná. Ovšem pokud se podíváte lépe na stromy talentů, tak lze tušit, jaký mistrovský kousek se vývojářům podařil :) LE má výhodu jen v jedné věci, může části toho svého engine přepsat, jenomže to zabere nějaký čas a bude třeba opětovně testovat. V tomhle to opravdu moc nadějně nevidim, ale překvapit to může.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #198 kdy: Srpen 24, 2013, 10:22:03 »

Dobrá, dobrá, já udělám ústupek a dám mu + za češtinu, i když sama považuju češtiny za svatokrádežný jednání :-D. (A od Warcrafta trojky mám z češtin pěknou fobii.)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #199 kdy: Srpen 24, 2013, 10:51:36 »

Celkem mě takhle "brzkou" lokalizací překvapili, ono je podle toho vidět, na jaký trh hra míří, tedy kde Ubisoft celkem očekává zvýšené tržby. Překvapilo mě i to Rusko, rusové mají dokonce vlastní thread pro feedbacky a distribuovat to bude nějaká jejich digitální služba. Dark Messiah tenkrát u nás vyšel jako lokalizace pro východní blok, tedy 4 jazyky - čeština, polština, sloveština, maďarština. No, bylo to takové zvláštní :) Na druhou stranu on asi dneska neni problém, aby se v takhle velké firmě dělala lokalizace obsahu rovnou, češi mají v Ubisoftu taky své zastoupení, co jsem někde četl.

Akorát mi neni ještě jasná jedna věc. Na ubisoftím obchodu je předobjednávka DeLuxe edice a shodou okolností taky za necelých 30 EU. Předpokládám tedy správně, že tohle se týká jen předplatitelů na UPlay, nikoliv na Steamu apod.? Na Open Dev si jedna z hráček z našich končin stěžovala, že do ČR to prý neplatí ani tak :)

Edit: oprava - v DM asi slovenština nebyla, tuším, že místo toho šlo hru zapnout klasicky do angličtiny.
IP zaznamenána
This is the end ...

Tindo

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #200 kdy: Srpen 24, 2013, 12:49:55 »

Ony jsou v Rusku hodně populární tahové strategie jako Heroes, aspoň to tak na mne vždy působilo z toho, co jsem zaznamenal, kde vznikají módy, podobné tituly jako je nové Disciples a různé až moc nápadné webové kopie her ze série Heroes of Might and Magic. Méžná je to tím, že v Evropě k době mají lidé prostorově blíž a tak se tu více hrálo v režimo hot seat. Zatímco v Americe jsou předměstí rozlezlá do široka a když se člověk chce někam dostat, můsí autem, což mladým hráčům moc nevyhovuje. Ale to je jen veliká spekulace. A taky možná méně počítači ve východní části, kde se hráči scházeli u jednoho a tak hot seat legenda Heroes získal více skalních fanoušků.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #201 kdy: Srpen 24, 2013, 13:54:13 »

Je pravdou, že výborná utilitka Resource editor for HoMM I-IV byla k nalezení právě na ruském ftp a nejspíše je to i jejich dílo. Moderská komunita tam bude asi pokročilá a hodně zapálená. Těžko říci proč, ale možná to nebude jen tím, že k sobě máme blíže, ale tématika HoMM apod. je nám bližší, než-li američanům - rytíři, nomádi, barbaři, draci atd. Všechno to nějak souvisí/vychází z našich dějin.

Proto taky víc vidíme určité nelogičnosti v amerických hrách. Když si vzpomenu na HoMM 2, tak mě hned napadne duo Paladin a jeho upgrade Križák (implementaci v MM úplně vynechám :)). Nj, jenomže logičtější je to obráceně. Křižákem mohl být kdejaký rytíř, kdežto paladin je svou podstatou člen církevního řádu, v naší analogii třeba templář. Těžko si budeme představovat, že celý klášter templářů zahodí svoje tradice a poklesne na světskou úroveň. V principu je to samozřejmě jedno, ale jde o to, že jsme na podobné téma schopni klidně vytvořit debatní kroužek :D

HotSeat je klasika, ale dneska už si nedokážu představit, že bych takto trávil čas. Geniální to bylo mimo jiné v tom, že si ti hráči viděli vzájemně do karet a aktivně sledovali dění, kdežto u klasického hraní formou LAN hráč ztrávil plno času nudným čekáním.

Edit: zpět k MMX, na ubisoftím fóru už se u různých feedbacků začíná objevovat strohá větička od Larrisy, že vyjádření vyjde v průběhu příštího týdne. Nic více, škoda.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #202 kdy: Srpen 24, 2013, 14:21:05 »

Ruske lokalizace jsou celkem bezne, je to velky trh a vydavatele to vedi.
Jinak k te hre od Limbicu na kterou poukazuje Elimir.Je to něco na způsob Dungeon Keepera, a ted když na to zase koukam tak mas asi pravdu, ze to je stejny engine jako u MMX. Otazka jen je jak moc je univerzalni, jsou enginy na kterých jdou delat skoro jakekoliv zanry bez vetsich problemu, ale je fakt ze jde o provarene enginy jako Unreal nebo gamebryo u kterých se s tim pocitalo dopředu. Ale to muze byt i tady, pokud delali engine který měli v umyslu vyuzit pro vic her tak v nem nemusi byt MMX problém, tezko rict. Ale obecne jde u enginu o zastaralost funkci, proto třeba u Zaklinace bylo třeba Aurora engine skoro totalne prekopat, hlavne proto ze neumel moderni věci (dlouha doba vývoje atd). Coz tady u toho enginu byt problém nemusi, protože je pomerne novy.
Me prijde MMX udelana celkem dobře, jen potřebuje doladit a vychytat chybky a krapet optimalizace.
Je jedno kde si clovek MMX koupi, i když na steamu tak stejne pak bezi přes Uplay, takze se jedna o tu samou verzi co nabizeji na Uplay.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #203 kdy: Srpen 24, 2013, 15:29:51 »

U té DeLux edice nemyslím verzi hry jako takovou, myslím tu krabicovku.

U Zaklínače byla použita pokud si pamatuju Aurora 2 (?, někde jsem to zahlídl i s tou číslovkou), tedy to samé, co pohání NWN 2, což je rok rozdílu ve vydání. Funkčně mi to zastaralé tedy nepřijde. Ale to je jedno (viz ten otazník), Aurora je primárně určena pro AD&D 3, Zaklínač na tom byl tvořen snad jen proto, že nic levnějšího a vhodného se podařit nesehnalo. Přesto je ta hra na tom postavená tak, že by tam člověk souvislost s AD&D hledal jen těžko. I když Aurora bude asi celkem dobře modifikovatelná. Co jsem četl, tak její třetí verze pohání Dragon Age, kde už jsou ty pravidla taky jiná. Nicméně bych si dovolil i přesto tvrdit, že to byl od RED Studio husarský kousek.

Problém u MMX pak vidím právě v tom, že ty mají svoje pravidla předem daná, u Zaklínače si autoři mohli teprve vyhrát a proto je to z mého pohledu složitější naroubovat na jiný engine. Záleží, jak to mají v LE zmáknuté. Určitě bych to třeba neviděl na to, že to převedou do realtime. Ostatně ohledně pravidel už do toho taky vlastně moc mluvit nemůžu, protože tohle vychází z HoMM VI a to jde už zcela mimo mě :D Možná, že tam právě zbytečně hledám něco, co tam ani být nemá. Kdyby to LE asi uvedli jiným způsobem, tak by to taky bylo něco jiného, takhle si přímo na to porovnávání naběhli.

Dneska jsem sledoval dvě další nezávislá Let's play, po herní stránce bych s tím asi problém neměl, pokud vysloveně něco nezmrší. Vadí mě vcelku hlavně ta podivná implementace krokování + nedostatky kolem, což tu hru docela sráží. A málem bych vyskočil z kůže u animací. Dostal mě ten skleněný pohled některých NPC a hospodskýho bych rovnou praštil hoooodně velkým kladivem, aby ho to kýchání přešlo ;) Zaměřil jsem se více na inventář a jeho přehlednost. Je vidět, že LE pobrali inspiraci napříč díly, opravdu to je mix inspirovaný devítkou. V jednom videu byl i záběr na vodu z větší blízkosti. Škoda, že nikde nebylo vidět finále z majáku.
IP zaznamenána
This is the end ...

bubak

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #204 kdy: Srpen 24, 2013, 21:42:15 »

flash: kdyz jsis koupil MM:X jako já na steamu, teď koukám nepřibyla ti tam položka MM:VI ? Záhadně se mi tam dnes objevila, možná je to úplatek za mlčenlivost ohledně X
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #205 kdy: Srpen 25, 2013, 07:13:44 »

DeLux edice má M&M VI v popisu obsahu - na fóru Steamu už někdo psal, že je to bonus ke hře.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #206 kdy: Srpen 25, 2013, 13:57:02 »

Ještě taková drobnost, nějak jsem ten post na Open Dev původně přeskočil a četl až ten v den uvedení Early Access. Ovšem den předtím vyšel ještě jeden zajímavý článeček viz Play MMX Early Access - Some Details. Je tam uvedeno i přibližné datum vydání po začátku roku 2014, což by mohlo znamenat ještě do února 2014.

Nicméně všem vřele doporučuji přečíst část "What we are not interested in:", protože tam se dozvíte, co se určitě měnit nebude, resp. jaké jsou vůbec možnosti komunity do vývoje "zasáhnout". Jinými slovy, některé feedbacky budou možná pochváleny, ale vzápětí budete pesvědčeni, že jen to LE řešení je nejlepší a vlastně ho taky přece chcete ;)

Ne teď vážně. Pokud se nemají měnit základní mechanismy, pak se bude jednat spíše o různé kosmetické úpravy, tedy jak už jsem psal včera, jedná se převážně o testování hry. Změny budou nejspíše jen tam, kde přímo Open Dev ke změnám vyzývá (např. různá hlasování). Nechci předbíhat, dokud nebude vydáno slibované oficiální vyjádření k feedbackům, protože podle něj teprve půjde vidět, jak vážně to LE s komunitou myslí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #207 kdy: Srpen 26, 2013, 14:17:35 »

Neviem, ale nie ste vy aj komunita na Ubisoft a Limbic trocha krutí? :D
Ja som tento žáner ešte v živote nehral, síce som hral už pomerne dosť starších hier, vrátane homam 1 atď ale krokovacie rpg bol akýsi zabudnutý žáner. Pokiaľ viem po MM IX ešte prišlo pár hier a žáner vyhasol, teraz limbic rozdúcháva uhlíky a tu čítam že by všetci chceli živý pohyb na mape, dungeony väčšie, povolaní viacej, grafiku krajšiu. Nič v zlom, ale vám by som prst nepodal :D
Mne napríklad ten krokovací pohyb nevadí, síce je to vo väčších priestranstvách nepraktické, ale kto hráva šach, tak proste pohybuje pariou ako vežou po šachovnici :)
A celkovo sa mi hra páči a čakanie na full si asi skrátim IXtkou.
Ďalej imho ale u takejto skorej verzie je normálne že optimalizácia na rôzne PCčka ešte neprebehla a že sú tam bugy. Hlavne že sa hrá dá dohrať.

Rád by som si ale vymenil poznatky z hry. Napríklad či niekto našiel spôsob ako využiť mága, ale to by som asi chcel veľa :)
Skôr či ste si nevšimli že schopnosť uhýbania sa je snáď buglá, hneď skraja hry som si nadupal elfov bodmi do šikovnosti plus jeden do skilu "uhýbanie" ale pri matke pavúčici som až do smrti nemal jediné uhnutie útoku a tým je elf už druhou nehrateľnou postavou pre mňa, lebo tá schopnosť lepších nepriateľov ktorá hneď opláca zasadený úder zabije elfa sama o sebe.
Akt1 som zatiaľ prešiel dvakrát, okrem tých duchov, tí sú tam z iného sveta, alebo schálne daní(é) natruc, alebo snáď na tom kraji mapy niečo strážia? Bohužiaľ, chcel som kilnúť aspoň jedného, ale zvitok "voda teče slobodne" je bohužiaľ asi tiež buglý, lebo nešiel aktivovať akurát zožral postave akciu. Jo a ten blok čo furt vypisuje hodnotu 50%, to som tiež nejako nepochápal, trpošom pomáha veľa, ale u orkov s obojručákmi asi nefungje... síce to môže dávať zmysel, ale v popise zbrane by to mohlo byť správne uvedené...

P.S. Rozbíjanie zbraní fixnúť ak sa to komunite nepáči je najmenej, ono pri takom meči alebo kopiji to nevadí, inventár je dosť veľký aby ste so sebou nosili náhradné zbrane, kurát pravda, u palcátu je to nepravdepodobná situácia :D
Jedna vec čo sa mi nepáči, tak že zásoby sa dajú dopĺňať za 60 zlatiek donekonečna a potom to s niektorými postavami nie je výzva hrať, naopak potiony sa do obchodov nedopĺňajú vôbec a mág je v partií nežiadúci, lebo všetko vychlopce sám :/
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #208 kdy: Srpen 26, 2013, 22:33:21 »

Mno, tohle je těžké k posouzení, každý máme svůj pohled na desítku a hlavně každý máme trochu odlišné zkušenosti, priviligeia apod. Pročítal jsem za poslední dobu mnoho fór a kupodivu názor neni jednotný nikde, dokonce jich je celá řada, které se různě opakují. Já určitě nejsem zastáncem toho, že když nějaký vývojář vydá něco z "okraje" žánru, že bych k tomu měl být jaksi automaticky shovívavý. Okrajem myšleno samozřejmě i cokoliv, co se dostalo na hranici zájmu, byť ohledně RPG to ještě není zdaleka pravda. Po devítce vyšlo více RPG, která se hrají ještě dodnes.

O nedokonalosti alfa verze neni třeba jakkoliv polemizovat, s tím každý počítá, proto zopakuji, osobně se mi příčí, aby si hráč platil za betatest (tady možná i alfatest :)), protože ten primárně pomůže vývojáři, nikoliv hráči. Proto se mi ani nelíbí celý ten humbuk kolem. Limbic by měl v klidu pracovat a veškeré síly věnovat hře. Nás by měl seznámit až s výsledkem.

Zkrátka a jednoduše, pokud si budu chtít zahrát krokovací dungeon, tak mám stále na výběr z velkého množství starších kousků. Doba se nedá zastavit, proto neni nic překvapivého v dnešní době chtít realtime režim a mnoho jiného. Ty možnosti tu jsou a neni důvod je nevyužít. Když už se někdo vrhne na "oldskůl", tak musí čekat, že bude čelit různému porovnávání a to se děje i tady. Možná nás ostrá verze desítky překvapí všechny ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #209 kdy: Srpen 26, 2013, 23:45:05 »

Tak v prvom bode sa nezhodneme asi, ja myslím že keď niekto s niečím začína, alebo znovuzačína od nuly, tak mu patrí troška zhovievavosti, zvlášť ak ide o malé štúdio ako Limbic. Je to troška iná práca ako každoročné vydávanie COD alebo NFS. Tiež taký homam 6 ako ho Ubisoft a BlackHole sprasili po dobre spravenej a úspešnej 5-ke, to Ubáčom len tak nezabudnem a BH na to aj poriadne doplatilo.

Druhý bod tiež nechápem, za 30 eur máš kompletnú hru a early acess je bonus ktorý môžeš využiť. Mne to príde rozumnejšie ako teraz moderný kickstarter a jeho klony, kde hráči platia vpodstate len za sľuby. Teraz je internet zaplavený gameplayvideami a dojmami a približne vieš do čoho ideš.

Ja napríklad realtime režim nežiadam vôbec, dnes som začal IX a je mi ľúto že v bežnom svete to krokovanie nemá cenu zapínať, má to inú atmosféru. Samozrejme môžeš vyhrabať staré dungeony, ale myslím že oživenie žánra aj série by bolo lepšie po všetkých stránkach.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 111