Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:42:29
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279451 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #210 kdy: Srpen 27, 2013, 10:20:36 »

V prvním bodě se opravdu neshodneme, Limbic totiž nezačíná od nuly, on staví na již existujících pravidlech a mechanismech, nakonec sami uvádějí, že vycházejí z M&M V. Pokud pak začnou navíc do světa hlásat, že pracují na AAA titulu, tak se logicky dostanou pod drobnohled (někoho možná tím vyjádřením dokonce naštvali). Tomu porovnávání se prostě nevyhnou. Děje se to běžně i hrám postavených na pravidlech Ad&D, byť třeba nemají příběhově nic moc společného - kritizuje se implementace zmíněných pravidel a věci kolem.

Pokud bychom si představili situaci, kdy by Limbic hru vydal bez souvislosti se sérií, tak věřím, že by tu hru nikdo nijak zvlášť nepitval, kritika by vycházela jen z hry jako takové, nikoliv z různých návazností na celou sérii (jak už jsem dříve poznamenal, možná se v tom opravdu hledá něco, co tam ani být nemá). Problém célého je v tom, že mezi aktivními hráči M&M jsou stále samozřejmě i pamětníci starších dílů (teď myslím zrovna část I-V). Mě třeba přijde vyjádření o podobnosti s M&M V úsměvné, protože hned mě napadne, proč ne už M&M III? Protože jeden z vývojářů hrál kdysi zrovna chvíli  pětku (no, alespoň jeden) a tak to tam švihli. Myslím si, že zrovna takováto vyjádření na Open Dev potom působí jako píchnutí do vosího hnízda a hra jako taková na to potom doplácí. Pro nové hráče tohle všechno samozřejmě postrádá význam, ti k tomu přistupují bez předsudků. Proto je pohled i z druhé strany tolik užitečný.

K 30 EU ... o prázdninách se za ně dal sehnat třebas kompletní Skyrim ;) To jen jako ukázka příměru, ono se to nemusí zdát podstatné, ale cenové porovnávání tu je a vždy bude. Každý si pak může určit, jestli je pro něj 30 EU adekvátních nebo ne. První vlna kupců Early Access nevěděla do čeho jde, ale souhlasím, ti další už teď mají možnost se nejprve podívat. Kickstarter je v principu jiná služba a s mnohem většími riziky, to bez debat. Na druhou stranu, u Kickstarteru jde o volbu vývojářů, resp. studia a mnohdy tam nevystupují jen neznámé osobnosti, některé projekty jsou dokonce už teď celkem očekávané. Proto popularita Kickstarteru tolik roste. Early Access mi nepřijde jako špatná myšlenka, ale rozhodně by v placené verzi neměl nahrazovat betatest. Ovšem pokud se na to podíváš jako na předobjednávku, pak ano, neni třeba na tu hru sáhnout až do oficiálního release. Jo, tomu rozumim, kdybych to viděl někde na e-shopu jen jako čistou předobjednávku, tak bych asi neváhal a nijak to neřešil :)

Devítka neni zrovna dobře postavená pro krokování (vyjma dungeonů), je obecně víc dynamičtější a družina získává rychle navrch, takže přepínání režimu brzy začne postrádat význam. Používal jsem to jen v Beet Hovenu, abych "zpomalil" útoky lobberů, což byla pro partu zelenáčů hodně velká úleva. Oživení žánru by určitě nebylo od věci, ale krokování ve volném světě je v dnešní době podle mě už nerealizovatelné. Tipuju, že ani Grimmrock 2 v tomhle moc neuspěje. Limbic má teď samozřejmě velkou šanci s tím něco udělat a pokusit se M&M X v tomhle ohledu vybalancovat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #211 kdy: Srpen 27, 2013, 12:21:45 »

Jo, tu päťku som si všimol dnes, kockovaný pohyb a dokonca rovnaký výber obtiažností adventurer/warior, OK, what´s wrong? Grafika OK. Dungeony sme videli iba zácvičné. Snáď to obmedzenie povolaní na rasy, ale aby sa hru oplatilo prejsť 2 či 3 rasy stačí. Samozrejme ak spravia to čo sme už uzavreli, oprava bugov a vyváženie jednotlivých vecí v hre.

A s tým Skyrimom trocha skresľuješ, na Steame keď chytíš akciu tak máš AAA titul za 9.99€ alebo celú kolekciu hier za 15€, takto by si každý vedel dokázať svoju pravdu. Že si nechali zaplatiť keď hra je na úrovni niejakej skorej bety... tak hej, lepšie by bolo keby si to každý mohol osahať zadarmo a potom sa rozhodnúť či kúpi. Na druhej strane, early acess ako služba zákazníkovi a zároveň betatest nie je imho nevýhodný ani pre jednu stranu. Kto do early acess šiel medzi prvými išiel do rizika, rovnako ako keby si dal len normálnu predobjednávku, nie snáď? Kto je s peniazmi opatrnejší tak sa nehrnul medzi prvými. Myslím že ty tiež nie.

A tú deviatku máš absolútnu pravdu. Ak niekto čakal niečo ako IX alebo VIII čo som nehral ale na youtube videl že je to v podobnom štýle, tak je myslím sklamaný z toho že vychádza MMX ale nie také na aké po akom roky túžil... Mne naopak tá IX vôbec nesedí lebo sa nepodobá na to čo som videl z X a ak sa do niečoho pustím tak III-V.

Ja mám zase taký pohľad, že real time prechádzky v RPG svete máme vo viacerých hrách a šancou tohto projektu je že bude iný a dúfam že krokovanie vo voľnom svete si nájde svoje miesto. Nevidím dôvod aby nie, keď žáner ťahových stratégií ala homam funguje dodnes popri real time stratégiách.

Jo ale niečo k tomu ako si hral X, hral si to? Nečítal si niekde či je to uhýbanie a blokovanie buglé alebo aké sú tam pravidlá?
IP zaznamenána

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #212 kdy: Srpen 27, 2013, 12:22:53 »

*oplatilo prejsť 2 či 3 RAZY stačí.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #213 kdy: Srpen 27, 2013, 20:25:54 »

Jak už jsem psal, ten Skyrim byl jen příměr. Myslel jsem to jako porovnání, když v jednu chvíli se rozhoduješ, jestli jít do něčeho, co nemáš jak osahat, a na druhé straně ti někdo nabídne prostě tutovku za dobrou cenu. Ve finále si třeba desítka 30 EU plně zaslouží. Samozřejmě, že po tom, co se kolem děje, spíš čekám na finální release, byť jsem hodně zvažoval Early Access zakoupit ještě toho 19.8. Možná jen počkám do podzimu, po prvních patchích. Pro mě tam musí nejprve celkový obsah převážit těch několik věcí, které mě skutečně iritujou a ze kterých asi jen tak neslevim. Některá videa nechala hezky nahlédnout i do implementace pravidel, takže představu mám i o nich a nemám k nim výhrady. Je to holt jiný svět a má svá pravidla. Podobné to bylo třeba i s M&M IX, je to zjednodušené, ale ne nelogické. Nikdo navíc neříká, že se v desítce některé vychytávky nakonec neobjeví :)

Ale to uhýbání je podle ohlasů na diskusích opravdu buglé. Právě u videa s tím jsme se předtím zastavili a nezdálo se nám to taky (bohužel mám problém s kvalitou videí, tak nevidim někdy dobře na výpis konzole). Limbic by se tenhle týden měl vyjádřit k feedbackům, určitě se to tam objeví. V boji jsme si všimli více nesrovnalostí. Podle mě zrovna tohle bude chtít Limbic diskutovat a nedotáhl to do konce záměrně. Mě tam třeba nepřišlo v boji až tolik chyb, co jsem se dočetl na jiných fórech. Jakmile se to poladí, tak bych neměl vůbec námitek. M&M prostě mají daný tahový systém boje, který neni úplně ideální, ale je prostě daný.

Jinak trochu odbočim. Je taky pravdou, že podobně jsem koukal na první videa z Diabla 3. Zdálo se mi to moc barevné, moc konzoloidní (ve smyslu hopsací) apod. Guest pass nakonec vypadal jinak, ta hra se tvářila normálně a dobře se hrála. Přesně něco takového čekám od desítky. Jenom doufám, že Limbic bude opravdu ochotný naslouchat. Najít balanc mezi pamětníky a novou generací hráčů neni lehký úkol i pro ostřílená studia. S tím CoD si mi třeba připomněl Modern Warfare, nikdy bych nečekal, že se do akční hry ala CoD dá takhle dobře implementovat příběh, po těch letech to byla výrazná změna (naposledy jsem hrál dvojku). Docela jsem se u toho bavil. Jo, RPG a změny, nejde ani o krokovací dungeon, u mě jde o obecné zjednodušování, dneska všechno spěje spíše k univerzálnímu žánru :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #214 kdy: Srpen 28, 2013, 10:02:22 »

Jak už jsem nastínil v Novinkách, připravil jsem nově v levém menu odkaz na stránku pro ankety a v průběhu dne bych tam přidal hned jednu ohledně desítky ;) Plus k tomu přidám takové ty profkláklé ankety. Pokud bude mít někdo další jiný námět, můžeme to tu společně probrat a uvidíme :D

Edit: Sice s menšími obtížemi, ale anketa je již na světě :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #215 kdy: Srpen 28, 2013, 19:55:50 »

Jenom v rychlosti. Dneska na Open Dev proběhl od šesti hodin chat k Early Access, podle všeho se tam diskutovaly hlavně feedbacky, předpokládám, že výpis bude na blogu možná už zítra. Avšak už předevčírem bylo několik hlavních témat probráno v technickém příspěvku na blogu a hned tím byl nastíněn obsah prvního patche. Jedná se v podstatě jen o korekce stávájících mechanismů, např. implementace respawnu, obnovování nabídky obchodů, vybalancování plynutí času atd. Oznámena byla i hrubá statistika množství bugů a opravdu jich není málo. Zatím to vypadá na poměrně svižnou reakci od Limbicu, tak snad jim tempo vydrží a první patch vyjde brzy. Open Dev navíc změnil design a objevily se tam třeba nově kolonka pro mody :) Vybavuju si, že LE na počátku mluvili o uvolnění editoru, takže to asi tak opravdu bude.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #216 kdy: Srpen 28, 2013, 22:20:27 »

Něco mi ještě vrtalo hlavou a nějak jsem pořád netušil co, než jsem si znovu probíral situaci, kdy se do hry vlastně opravdu zapojit. Pak jsem si vzpomněl, že jsem se jaksi opomněl podívat na systémové požadavky desítky. Pro úplnost tedy uvádím výpis pro minimum, opakuji pro minimum:

OS: Windows Vista SP2, Windows 7 SP1, Windows 8 (all 32/64 bits versions)
        Processor: Intel Core 2 Duo E7300 @ 2.6 GHz or AMD Athlon 64 X2 5200+ @ 2.7 GHz
        Memory: 4 GB RAM
        Graphics: nVidia GeForce 8800GT or AMD Radeon HD3870 (512MB VRAM with Shader Model 4.0 or higher)
        DirectX: Version 9.0c
        Network: Broadband Internet connection
        Hard Drive: 5 GB available space
        Sound Card: DirectX 9.0c Compatible Sound Card with Latest Drivers
        Additional Notes: Using the Minimum Configuration, we strongly recommend to use minimal settings in order to not experience low framerate. Please also note that the minimum and recommended settings could evolve during the game development.

A co teď? Vůbec nebudu tuhle šílenost komentovat, podstatné je, že jsem hrdý majitel WinXP 32-bit, tudíž jak jsem se v diskusi na Steamu dočetl, jsem ze hry :/ Pokud se na tom něco nezmění, tak se o obsah desítky tady bude muset postarat někdo jiný :)

Edit: Nakonec jsem našel několik náznaků, ale oficiálně nic konkrétního. Majitelů Windows XP bude asi už menšina. Zajímavé je, že ani support Ubisoftu tam nic nemá. Někdo Legacy na XP spustil, někdo ne, což je teď pro mě směrodatné. Pokud někdo provozuje Early Access na XP, tak dejte vědět.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #217 kdy: Srpen 29, 2013, 14:14:32 »

Please also note that the minimum and recommended settings could evolve during the game development.

Inak ale s XPčkami sa bohužiaľ je už treba rozlúčiť. Mne sa XP tiež strašne páčil, ale už sa nedalo neísť do novšieho OS, zlomil ma Xcom enemy unknown ktorý tiež nevyšiel na XP a odvtedy už nesledujem koľko hier na XP nevychádza, odkedy Microsoft ukončil oficiálnu podporu sa už lavína nedala zastaviť. Windows 7 môžem vrelo odporučiť, síce hľadanie súborov doteraz komplet nechápem a je trocha náročnejší na HW, ale inak kvalitný už odladený OS, stabilný a s pár fajn vychytávkami.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #218 kdy: Srpen 29, 2013, 15:32:57 »

Minimální požadavky se možná ještě měnit budou s lehkou optimalizací, ale to nic nemění na tom, že desítka je i přes své zpracování papírově podstatně nenažranější než-li řada současných áčkových RPG ;) U tohohle opravdu jeden neví, jestli to myslejí vážně, nebo tam jenom něco naťukali, aby se neřeklo. Pochopil bych, kdyby se tam objevil např. DirectX 10 apod., jenomže ta hra je kupodivu jen DirectX 9.

Sedmičky pro mě nejsou žádná spása, naopak riskuju, že budu řešit nekompatibilitu s řadou her ze svého seznamu, jak už jsem se jinde přesvědčil. Nikdy jsem Microsoft nepochopil, proč nedokáže udržet 100% kompatibilitu se staršími systémy postavenými na stejném jádře. Pro mě by v současné době i dualboot s Windows 7 znamenal nemalé výdaje za další licenci, což kvůli jednomu jedinému titulu dělat nebudu.

Edit: Ještě takový doplněk. Samozřejmě jsem nad upgradem už mnohokrát uvažoval, hlavně v počátku, když sedmičky vyšly. Jenomže jsem to stále oddaloval, až jsem se spíše dostal na jiné pomezí. Zaklínač 2 byl třeba hra, kterou jsem vysloveně chtěl mít, ale u Skyrimu už jsem váhal. Před těmi 2-3 lety jsem si řekl, že nové hry pro mě přestávají mít význam a o to hůře, pokud mě budou zas nutit k nějakému upgrade. Celkem jsem smířený s tím, že třebas Zaklínače 3 už si nezahraju, protože se RED můžou rozhodnout podpořit nové technologie. Je to věčný kolotoč neustálého upgrade po hardwarové stránce a najednou k tomu ještě rána s výměnou OS. Užil jsem si toho opravdu dost, takže současný PC už nechám v klidu dožít.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #219 kdy: Srpen 29, 2013, 18:44:19 »

Ale teď k Open Dev, v diskuzi pod včerejším chatem s vývojáři se objevil odkaz na log z chatu.

Dle očekávání se opět objevil dotaz na krokování :) Krokování samozřejmě zůstává, jen se mírně upraví.

Špatná optimalizace - jen prostý slib, že do finální verze bude.

Jedna z otázek byla tuším na to, zda-li se bude vzhled postavy měnit podle aktuálně oblečených věcí - nebude.

a vlastně si to můžete prohlídnout sami :D viz Open Dev chat

Edit: Konečně smysluplná věc ;)

"Would Windows 8 be the best for MMX?"

"<@LE-Thomas> Win 8 is okay for the game. You can also use Win 7 / Vista. We are not officially supporting it but you should also be able to use Win XP (if you update the windows media player first)."

Takže problém je opravdu v Media Playeru (jeho verzi), jak naznačoval jeden z příspěvků na fóru Steamu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #220 kdy: Srpen 29, 2013, 20:31:29 »

To či chceš alebo nechceš hrať nové hry je tvoja vec, ja len k tomu Microsoftu a kompatibilite, nie len že som vďaka možnosti nastaviť "kompatibilitu s..." nainstaloval a spojazdnil MM9, ale s dosboxom sa mi podarilo dnes rozbehať MM1, je to výzva a zahrať si tak starú hru na W7 je to úplne úžasné oproti tomu, že napríklad teraz vychádzajúca sony play station 4 nespustí absolútne nič z PS3, žiadna kompatibilita, ešte na windowse s emulátorom môžeš spustiť PS1 hry a s nadupaným hardvérom aj PS2, tu sa nie je na čo sťažovať. Je vecou vývojárov na čo svoje hry vyvinú, to zasa nie je problém Microsoftu, ale vidíš to sám, XPčkárov je už tak málo že limbic sa neoplatí obťažovať prispôsobovať hru na neho, to je o herných spoločnostiach, teoreticky môžu urobiť hru aj na Windows 95, akurát sa to neoplatí.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #221 kdy: Srpen 30, 2013, 00:28:08 »

Vidíš a někdo ani s tou kompatibilitou s ... MM9 nespustí ;) A to je přesně to, o co mi jde. Nebudu záměrně riskovat, že se mi přesně tohle přihodí. To, že to tobě funguje neni přeci obecné pravidlo. Emulátory jsou pak věc úplně jiná.

XPčkařů zas tak málo není. V opačném případě by naopak Limbic neměl potřebu se k XP vůbec vyjadřovat, mohl si to celé nechat pro sebe a hráče nechat tápat. Jako důvod vidím spíš oficiální ukončení podpory XP ze strany Microsoftu. Pokud jsem dával dobrý pozor, tak M&M X je postaveno na Unity3D a to využívá NET Framework / Java, tudíž jde tu potencionálně právě o platformu NET a její zabezpečení. Už jen díky tomu bylo nepochopitelné, proč by to nemělo na WinXP jít, teoreticky neni důvod nic přizpůsobovat. Hra je totiž tak jako tak DirectX 9 a verze NET Framework je na verzi Windows nezávislá. Proto taky hráči hledali důvody nefunkčnosti v něčem jiném.

Pokud v roce 1996 vyvinu aplikaci na Win95, tak těžko můžu předem ovlivnit, jak se bude chovat v roce 2013 na Win7. Něco jiného bude, pokud ji záměrně vytvořím dnes.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #222 kdy: Srpen 30, 2013, 07:44:24 »

Napísal si si to sám, Limbic by mohol hru na WXP vydať rovnako teraz, ako pred 5 rokmi, ja tam žiadnu vinu Microsoftu nevidím. Navyše na XP ešte nejaké hry vychádzajú, takže sa to dá. Jedinou otázkou teda asi je či sa to oplatí.
IP zaznamenána

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #223 kdy: Srpen 30, 2013, 07:46:49 »

+ XPéčka sú, ale nezanedbateľné percento u užívateľov ako ty, ktorí už nové hry skoro nekupujú, alebo aj vôbec nekupujú a keď aj chcú nemajú na to HW, to fakt nevyzerá ako dobrá investícia pre vývojárov :/
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #224 kdy: Srpen 30, 2013, 09:42:58 »

Já ale nepsal o Limbic vs Microsoft, já psal obecně o důvodu proč u mě Win7 ne ;) Viz druhý odstavec příspěvku z 29 Srp 2013 15:32 Nějak netuším, co jsi tím chtěl přesně říct, protože to, že Limbic může tvořit na WinXP stejně jako před pěti lety je přeci samozřejmost. Ovšem v takovém případě je taky logicky jaksi zbytečné o kompatibilitě s WinXP diskutovat. A kompatibilita je to téma, o kterém tu píšu.

Jestli se dneska vyplatí pro WinXP tvořit? No, dokud se bude používat DirectX 9, tak v tom nevidim problém.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 111