Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 15:43:50
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 278881 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #75 kdy: Duben 12, 2013, 08:43:59 »

Bože, ne, jestli po něčem netoužim, tak je to taktická hloubka.
IP zaznamenána

Tindo

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #76 kdy: Duben 12, 2013, 09:15:14 »

Ovládáním každé postavy zvlášt se více blíží taktickému souboji ze starších her, proto jsem za to moc rád.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #77 kdy: Duben 12, 2013, 14:05:00 »

Nějak si nedokážu vybavit, jak to myslíte s ovládáním každé postavy zvlášť. To se změní např. i pohled z 1st na 3rd person? Protože jinak mi to jinačí nepřijde, leda by si hráč určoval pořadí akcí postav sám, nikoliv dle rychlosti, jak te tomu nyní.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #78 kdy: Duben 12, 2013, 14:25:48 »

No, ale je fakt, že třeba v šestce je docela potíž, když potřebuješ se svym jedinym klerikem seslat v boji mocnou léčbu a nemáš jí na rychlym kouzlu. Vždycky když ho dostanu na řadu, tak dostane ránu a zas hraju za mága :-D. Na druhou stranu člověku to zabíjení hezky odsejpá, takže to neni častej problém.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #79 kdy: Duben 12, 2013, 15:02:00 »

Počkat, teď už mi to nesedí vůbec. Takže jestli to správně chápu, v tahu se bude střídat družina a protivník - nejdřív např. kolo odehraje celá družina, potom družina protivníka nebo sólo protivník. Čistě hypoteticky, jaký je rozdíl mezi tím, jestli zakouzlim zrovna uvedenou mocnou léčbu na počátku kola družiny, nebo na jeho konci? Protivník v tu chvíli pořád stojí a čeká na své kolo.

Smysl to dává jen u posilující magie, případně u analogů útočné magie, kdy se třebas kouzlem nejprve sníží odolnost potvoráka. Pro ilustraci, v M&M 6 je takových kouzel  poskrovnu (Procitnutí - magie vody, Odkamenění - magie země, různá oživení ...). Pokud se navíc rozhodnu hrát za družinu bojovníků, je to úplně o ničem.

Jestli jsem se trefil do principu, tak opravdu nevím, co si pořádně myslet. Desítka se sune na pole jiných herních pravidel, což jde proti logice série Might and Magic. Ve finále ty boje budou ještě lehčí, než na tom videu ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Tindo

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #80 kdy: Duben 12, 2013, 16:19:20 »

Já jsem to pochopil tak, že v tom videu to je teď tak, že se zmáčkne tlačítko střelby a z luku vystřelí všechny postavy. Ve videu je vidět, že letí 3 šípy. A že změna má být k tomu, že bude vždy na tahu každá postava jednotlivě, jako to bylo v MM6-MM8
IP zaznamenána

Dave_Jame

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #81 kdy: Duben 12, 2013, 16:22:08 »

Myslím že tahle poznámka narážala i na zde kritizovaný autoaim.
V tom videu co jsme s Pax viděli hráč prostě stiskl tlačítko, a celá skupina "vystřelila" z luku na nejbližšího nepřítele.
To snad bude pryč a objeví se něco podobného tahovému modu z VI, kdy jednotlivý hrdinové přicházeli na řadu a hráč sám si mohl určit, zda budeš s hrdinou bít, střílet nebo kouzlit, případně kterého soupeře zasáhneš.

Alespoň tak si to představuji já, v tom rozhovoru to nebylo hlouběji rozebrané.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #82 kdy: Duben 12, 2013, 16:25:15 »

No, to zní naprosto logicky a trochu to zmírňuje mou paniku ze slov "taktická hloubka".
IP zaznamenána

Dave_Jame

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #83 kdy: Duben 12, 2013, 16:46:28 »

By mě zajímalo co jsi si pod tím představoval/a.

Na druhou stranu. v 6-8 měla každá jednotka svou rychlost, která určovala jak často bude kdo útočit. Bude i 10 mít takovou vlastnost, nebo to bude dané každý po jednom tahu, s tím že silnější jednotky jich budou mít víc?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #84 kdy: Duben 12, 2013, 16:47:59 »

Jo takhle, abych řekl pravdu, u toho videa mi tohle vůbec nedošlo :) Sledoval jsem jenom ty čísílka. To bych si býval samozřejmě hned rýpnul :D Uf, už mě to začalo děsit. V tom případě je to krok správným směrem.

Edit: U útoku by mi nevadilo, kdyby to šlo na střídačku (rychlost jen na počátku, která družina začne) a pak už jen počet útoků v kole.
IP zaznamenána
This is the end ...

Tindo

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #85 kdy: Duben 18, 2013, 18:08:18 »

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #86 kdy: Duben 20, 2013, 05:32:22 »

Vypadá to dobře, teď jenom aby ta plánovaná linearita zároveň neznamenala pohřbenou znovuhratelnost. Asi začínáme zažívat nový věk RPG, tak teď aby to jen vydrželo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivoš

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #87 kdy: Duben 21, 2013, 15:13:01 »

Tak jsem zase juknul na Magikovský stránky a je to přesně to, čeho jsem se bál. Konkrétně teď tam představili dvě nové postavy: traslík defender a orkský barbar. To by nebylo takový překvápko, ale těžce to zavání Blizzardovským pojetím RPGček. Ke každý postavě napsali pět a půl věty, ale rozhodně nezapomněli do každý věty nacpat *deadly* *tremendous* *massive* *superior*... prostě všechno musí bejt od startu epický, epičtější a nejepičtější. To vše je podloženo typicky wowkařskou grafikou ve stylu "epickou zbraň může držet jen epicky velká ruka", takže trpaslík má dlaň vetší než hlavu a samozřejmě platí, že čím víc je na brnění (a zbrani) různých trnů, zubů, a hrotů, tím jsou.. epičtější. Těď budou následovat několika-tunoví bossové a další paskvily, který chrlí dnešní herní průmysl.

Nechci malovat zombíka na zeď, ale mám pocit, že s původní sérií to bude mít společnej jenom název.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #88 kdy: Duben 21, 2013, 19:38:39 »

Docela mi dalo zabrat najít znovu oficiální stránku, proklikat se tam přes Ubisoftí úvod bylo prima, několikrát mě to hodilo kamsi ...

Nové classy jsem si nechal nakonec, projel jsem nejdřív starší "novinky". Zaujala mě diskuse na RPGCodex pod odkazovaným rozhovorem a celkem mě pak odrovnal rozhovor s těmi čtyřmi vybranými VIP z PAXu.

Ale zpět ke zveřejněným postavám. Pohled na trpaslíka mi hnedka sjel na ty jeho humorné nožky. Kdybych odřízl dolní polovinu z barbara i trpaslíka, tak bych si myslel, že velikostně jsou přesně naopak. Anebo milého trpaslíka někdo zarazil až po kolena do země :) Tak o grafice jsem měl jasno už u videa, barevné to bude víc, než je zdrávo. WoW jsem nikdy nehrál, takže nemůžu posoudit.

Do prázdnin mají ještě času dost, jsem zvědav s čím přijdou dále ... i když, nadruhou stranu nemám moc velké nutkání to sledovat. Svým způsobem by bylo lepší, kdyby kolem desítky vytvořily informační vakuum a přišli až s hotovým produktem.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #89 kdy: Duben 21, 2013, 19:39:33 »

co se týče trnů a blbinek, tak to je snad všude... pak jsem po sedmičce začal hrát osmičku a to základní dřevěný kopí mělo tolik trnů, že jsem to považoval za nabušenou relikvii :D

větší bossové by mi nijak nevadili.. například Xenofex vypadal tak neskutečně řadově, že jsem ho při první hře ani nezaregistroval
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 111