Hmm, divný. Zkusim to znovu, jestli třeba neměli jen pauzu, ale od doby, co vylezla ta pojmenovaná baba už nereagovali.
Takhle. Je otázka, podle čeho porovnáváš postavy. Je jasný, že ve skupině jsou jiný priority, než když jedeš bez ní. Za sólo postavu je hodně podstatný nenechat se vyřadit. V tom je mnich fakt hvězda. Záchraný hody, resistence... Navíc může celkem beztrestně probíhat velkou částí pastí, což taky pomáhá, protože je neumí odstranit :-). Paladina jsem měla taky, do party je to miláček. Bez něj bych byla totálně ztracená.
Co se týče těch zbraňovejch specializací. Rozdíl mezi dvěma hvězdama a pěti hvězdama je +1 hit a +2 damage. Skoro jsem se smála, když jsem tu tabulku viděla. Skoro. Čistokrevnej bojovník (bez nějakýho kitu) u mě jakožto postava totálně prohrává. Berserker se mi hodně líbí, ale každopádně nakřížit. Třeba v Icewindu dostává postava za 5 hvězd útok navíc. Fajn, tam jsem měla bojovníka a byla jsem s nim spokojená. Ale tu? Ne.
Toho barbara vůbec neznám, schválně se podívám, jaký má výhody. Já vždycky brala berserkera, protože se dá nakřížit a umí číst... ne, počkat, to druhý smazat :-D.
Hlavní argument pro mnicha je, že tu hru nijak zvlášť neznám. Mnich má +4 zbraně, má armor, má resisty... a já nemusim nic hledat. Maximální komfort.